Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2008 model agir aile arabasi - mondeo vs passat

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar herkese,

patinaj sayfalari beni 2 yil once actigim a3 konumla hatirlar belki. gene bir araba tavsiyesi konu basligi idi. ailemin ve akrabalarimin megane cilginligindan bahsetmistim size.

bu sefer kendime degil sevgili babama bir araba aliyoruz.

simdi babamin surucu profilini once belirleyelim:

1- babam uslanmaz bir renault surucusudur. 40 yasinda aldigi ehliyet ile ve 86 model bir renault 12 tx ile basladigi soforluk hayatina tam 13 sene boyunca bu araba ile devam etti, israrlarimiz sonucunda 99 yilinda bir megane aldi, 2001 yilinda baska bir megane la degistirdi ve 6 yildir da bu arabayi kullaniyor.

2- performansli araba kullanmaz. yavas, dikkatlidir.

3- babamin konfor anlayisi arabanin camlarinin acilip acilmadigina bakmaktan ibarettir. annem zorlamasa rampada cekis dusuyor diye klimayi falan da acmayarak yaz aylarinda gomlekten pantalona sirilsiklam eve gelir.

4- emekli, 63 yasindadir. (bu yastan sonra arabayi hic performansli kullanmaz demeye getiriyorum)

5- 80 milyar bir arac butcesi belirledi ve 1 ytl bile uzerine cikmayacaktir, adim gibi taniyorum.

6- 2. el araba hayatta almaz. hatta ikinci el araba alayim falan diye aileden birisi soylenirse siddetle karsi cikar. 1. el araba alip 5-6 yil kullanmayi savunmaktadir.

7- ayda 1 kere falan bursa daki eve gidip gelir (istanbul bursa arasi). ayrica hafta ici her gun yaklasik bir 15-20 km standart yol yapmaktadir. tum arac kullanimi bundan ibarettir.

8- yasla beraber arac kullanim refleksi dusmus durumda. bu nedenle guvenli bir arac arayisi icinde.

9- Kendisi surekli gidip gidip araba galerisi vitrininde renault laguna lara bakiyor. surukleyerek cikariyorum disari alinmaz o araba diye.

10- BMW ye hic sicak bakmamaktadir. bir ara audi a4 leri begenmisti, dayimda var. cok zorladim bastirdim fakat yanasmiyor. yani bmw, audi tarzi kendi kafasinda luks sinif olarak adleddigi her turlu tasiti siddetle reddetmekte. halbuki ozellikle audi a4 kanadinda onun butce araliginda kalan secenekler var.

bir ara benim a3 u istedi, fakat araci bu ay sattigim icin vermedim kendisine. adam gibi araba alsin istedim. hasarli arac vermek istemedim.

11- jeep ten falan anlamaz. ufak araba olmak durumunda.

Simdi bu veriler esliginde bir durum degerlendirmesi yapiyorum. babamin laguna almasini kesinlikle istemiyorum. hic begenmiyorum o arabayi. kendisine Passat Comfortline 2.0tdi gosterdim bir adet, bir hayli hosuna gitti. 75 milyar civari bir seye cikiyor. diger yandan abim yeni mondeo diye bastiriyor ve aklini celiyor. daha yeni kasa, yenilenmis dizayn diyip duruyor. bense hep soguk bakmisimdir ford lara. hep biraz "kalin" arabalar gelmislerdir bana.

passat ile dogru bir tavsiyede mi bulunuyorum, yoksa kafanizda baska uygun alternatifler var mi sundugum surucu profiline uygun olarak ? ayrica kendisi opsiyonel bir halt alan birisi degildir hic bir arabasina. o yuzden konfor namina araci ilk ciplak alirken ne varsa uzerinde onlar kalacak.

ayrica bu ruhsatta 2008 model olayini sorayim yeri gelmisken. 2007 model araclari da 2008 olarak mi kaydediyorlar ruhsata? 2008 model passat ta bu sene bir degisiklik var midir?

tesekkur ederim simdiden

[ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 02:02 tarihinde, Namessar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
yeni ford mondeo'nun titanium seçeneği 'bence' vw passat'a göre cok cok daha üstün dizayn olarak. ön ızgaralar falan geçen gün döüp dönüp bakıyodum arabaya =) bence hiç bi şekilde test sürüşü yapmadan almayın aracı. titanium ford mondeo otomatik vit. 73bin ytl liste satış fiyatı ve donanımı da pederi tatmin edeceğine inanıyorum. istanbulun trafiği ve yaşın da ilerlemesi sonucu düz vitesle ugrasılmaması gerektiğini düşünüyorum. alternatif olarak opel vectra da olabilir. honda accord, alfa 159 falan girmiyorum hiç o taraflara.

bence ford mondeo titanium

edit: ford'a kalın arabalar demişsin deee passatı nası begeniosun bi hata var arkasıyla önü arasında cok hımbıl duruyo resmen =) ayrıca ne kadar az yol yapsanızda dizel almanızı tavsiye edemeden geçemicem cünkü malum artan benzin fiyatları sizinde bildiginiz gibi 2. el pazarında dizel araçları ön plana cıkarıyo, e 5-6 sene araç kullanan biri de sonra sattıgında sıkıntı çekmesin az zarar etsin.. Volvo S40 da düşünülebilecek güçlü bi alternatif. koaly gelsin

http://www.ford.com.tr/images/vehicles/yenimondeo/galeri/04.htm =)

[ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 03:17 tarihinde, ivan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
aynı benim babam dicem neredeyse :)

1.6 passat tam babana göre. böyle büyük kasa bir araba için 1.6 motor az geliyor. haliyle böyle bir arabadan performans, sportif çekiş gücü beklememek gerekiyor. full donanımlı olarak bu araba tam babana göre uygun. ayrıca kişisel fikrim passat ın görünüşünü harika buluyorum.

edit: benim babamda da passat var.

[ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 03:59 tarihinde, Matis tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
63 yasinda gunde 15-20 km giden bir kullanici icin 80 milyarlik araba almak, hele ki ek donanim beklemezken, oldukca ilginc bir yaklasim.

baban gosteris sevmiyor buyuk ihtimalle, o nedenle passat ile mondeoya sicak bakarken bmw ve audi dusunmuyor.

skodanin passat platformunda bi arabasi vardi superb diye, fiyati oldukca uygun, gosteristen uzak fakat icindeki standart donanimi oldukca doyurucu.

tavsiyem madem 80 milyar vericek, konus ikna et bari keyfini cikartsin guzel bi arabayla :D
Mesaj tarihi:
80 milyar tavan fiyat takdir edersiniz ki , yani daha pahalisini istemiyor, o kadar butce ayirdi. ama daha azini seve seve oder :P yani kisacasi donanimsiz 80 milyarlik bir sey bulun bana demiyorum, 80 milyari gecmeyen standard donanimi bol olan, konforlu bir arac onerin diyorum yasiina uygun.

biraz oturakli bir arabaya binsin istiyorum artik bu yastan sonra. guvenli olsun, sik olsun, ici konforlu olsun. sevgili annem artik daha rahat yolculuk etsin, babam yuzunden sikinti cekmesin. fakat takti lagunaya, laguna laguna diyip duruyor.

abim freelander aliyor bir kac ay icinde, ben a3 kullaniyordum, bu onumuzdeki ay 1.18 bmw ye geciyorum. bize istedigimiz arac konusunda baski hic yapmiyor (gerci ben kendi aracimi hep kendim aldim, ama abiminkini direk o aliyor), ama kendisi megane indan sasmiyor. oyle bir adam.

bana kalsa alicam bir audi koyacagim kapisina, fakat binmez. oyle inatci.

kisacasi onun dar kabul kistaslarina uyan, ona kabul ettirebilecegim en konforlu yasina uygun arac onerilerine ihtiyacim var. o yuzden passat konusunda o kadar israrciydim. su titanium mondeolara da bir gidip bakayim galeride.

[ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 09:36 tarihinde, Namessar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
yeni modeolar çok süper araçlar.hiç binmedim ama oto dergilerinde fln testleride var.orda çok övülüyor.hem çok yeni ve güzel(passattan güzel bence).
sonatayı at çöpe :D
Mesaj tarihi:
Babanin bence sevecegi araba ''halk'' arabasi olan Passat'tir. Evet Mondeo yenilendi hatta basarili bir tasarima sahip fakat motor secenekleri arasinda 2.0tdi var mi ve fiyati nedir bilmiyorum. Passat makyaj görmedi, görecegini de zannetmiyorum. En az 2 yıl daha bantlardan inmez.

Aldigin sifir arabanin trafige tescili 2007 sonu olursa arac her zaman 1 yil ilerisi olarak modeli belirtilir. Ornek vermem gerekirse benim arabam aralik 99 da trafige tescillenmis fakat 2000 model olarak geciyor.

Passat dogru bir karar. Hem caktirmadan o fiyata guzel donanim ve motor secenegine kavurursunuz hemde baban guvenli bir arabaya binmis olur.

Hyundai leri tavsiye etmiyorum heleki rakipleri mondeo ve passat ise

Belki skoda olabilir. Istedigin fiyata passat tan daha iyi fiyat ve donanim alabilirsin.
Mesaj tarihi:
mondeonun motor secenekleri saka gibi gercekten
[spo]1.6L Duratec Ti-VCT benzinli 1596 cc 125 (92) / 6300 160 / 4100
2.0L Duratorq TDCi Diesel 1997 cc 130 (96) / 4000 320 (340*) / 1750-2240

2.0L Duratorq TDCi Diesel 1997 cc 140 (103) / 4000 320 (340*) / 1750-2240

[/spo]
2.0tdci 130bglik motor şehir içi 10 litre yakıyo oha
baya da agır arabalar, 1.45 ton la 1.56 ton arası

sizin arabanız mondeo 2.0tdci titanium 4k olmalı bence, 73 milyar, bi güzellikle 70e alınır, full+full, mavi camdan arka koltuk havalandırmasına kadar
Mesaj tarihi:
Passat güzel seçim. Fordlar bana hep kalas gibi gelmiştir. Şimdi Ford'un sitesinden tekrar baktım, arabanın tasarımı gerçekten hoş geliyor göze. Fakat Fordların tasarım ömürlerinin bir VW kadar uzun olduğunu düşünmüyorum. Kaçtane Mondeo hatırlıyorsunuz? Benim eski mondeoları düşününce kafam karışıyor bi 6 7 tane tip sayabilirim. İç tasarıma gelelim, ilk bakışta çok hoş. LCD ekranla süslenmiş mercedesvari gösterge paneli falan güzel fakat o konsol nedir öyle? Minton marka dandik teypler gibi..

Sonata dersen, donanımı vs herşeyi vardır ama o da aynı şekilde hatta Ford'dan daha beter şekilde çabuk kasa değiştirir ve çabucak eski araba kıvamına girer. Benim eniştemde bahsettiğin kriterlerde bir adamdır. Malı mülkü durumu olmasına rağmen Şahin'e binerdi :) Neyse zar zor bi Sonata aldılar 99 model ama bu araba da sürekli sorun çıkartıyor habire bişeyine bakım yaptırıyoarlar fln.. Söylenip duruyor parçalarının kazıklığından.

Diyeceğim o ki, Passat gerçekten güzel seçim. Eğer macera aramıyorsanız Passat'ı şiddetle tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
Bende Ford'u hic begenmezdim ama yeni titanium serisini gorunce bayildim arabaya. Babamda cok begendi bizde su siralar birseyler almayi dusunuyoruz daha karar asamasindayiz. Su fiyati 73 milyar olan Ford Mondeo cok guzel, donanimida cok fazla, alabilirseniz onu alin derim ben.
Mesaj tarihi:
superb denmiş de, o bildiğim kadarıyla passatın eski kasası üzerinde inşa edilmiş bi araba. Hatta normal passat da değil, Bazı ülkelerde satılan passat "long" kasası, yani normal passattan daha uzun. Passat biraz hantal (motor olarak değil süspansiyon falan) kalıyodu eski kasada, daha da uzun şasiyle pek de iyi sonuç olacağını sanmıyorum.

Ama, Superb denilen alet, Mercedes S serisinin ucuzu gibi bişey :) bir çok lüks mevcut arabada. Kapıların içinde şemsiye falan var Rolls Royce gibin :D o derece.

Mondeo'ya gelince, en iyi seçim bence bu olur. Yepyeni kasa, yeni teknolojiler, Avrupa Ford'un ünü almış başını gitmiş yol tutuşu :D Güzel de baya...
Mesaj tarihi:

1- babam uslanmaz bir renault surucusudur. 40 yasinda aldigi ehliyet ile ve 86 model bir renault 12 tx ile basladigi soforluk hayatina tam 13 sene boyunca bu araba ile devam etti, israrlarimiz sonucunda 99 yilinda bir megane aldi, 2001 yilinda baska bir megane la degistirdi ve 6 yildir da bu arabayi kullaniyor.

Dediklerine göre baban 61 yaşında çıkıyo ama :S

RX8--51.448+19.036 +12.688+728 =83.900

MX5 41.266 +24.760+11.885+1.189=79.100
tekkapı

çift

Megane II RS
RS2 20+ Siyah Deri Recaro Koltuk Elektrikli Panoramik Açılır Tavan 36,946 71,500 71,500

Edik: Aile Arabası yazıyormuş yaw. Bunlar değil tabe :)

[ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 18:30 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
Subaru Legacy-Forester
Madem kullanmalık alıyo bence güzel seçim olur, Forester zaten iri bi jip te değil. Hem 4x4 ün sürüş güvenliğide +sı olur.
Capon ftw.
Mesaj tarihi:
said:
Dediklerine göre baban 61 yaşında çıkıyo ama :S

45 ocak dogumlu iste, 85 te ehliyet aldi, 86 da da renault 12tx i. ona gore hesap yapin iste :P

[ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 20:44 tarihinde, Namessar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
onerilerinizin hepsini kenara not aliyorum arkadaslar, ozellikle mondeo ile ilgili yorumlar da guzel oluyor. tesekkur ederim.

[ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 20:44 tarihinde, Namessar tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...