Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: e hadi ilkinde yedi halk yardım gelir daha iyi durumlarda yaşarız, ikincisinde al yardımını atma? bu yaşama mücadelesinden ziyade aptallıga giriyor sanki biraz? Anlatmaya calistigim, o adam inaniyor o vaadlere, komur odun pesinde degil. O adam icin aldigi komur odun bir dosttan, bir arkadastan, yuksek ilke ve hedef sahibi bir guruptan aldigi dosttane bir hediye misali. Komur odun olayin maskesi. Kimse gidip ben sana komur odun vereyim sende oyunu ver demez; Diyene de en salak adam bile vermez kanip. Gidiyor adama umud veriyor, sIkIntilarini dinliyor, ogreniyor ve politik olarak geri kullaniyor ayni adama karsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: O yardımı sana bana yaptıklarında oy hakkımızı satarsak şerefsizlik olur, evet. Ama o adam hayatta kalmak için yapıyor bunu. O yüzden sana bana değil de o adama veriyorlar bu rüşveti. İhtiyacı olmadığı halde o yardımı alıp oy hakkını satanlar için zaten fikrimi belirtmişim gördüğün gibi, o cümlede Arcane ve kendimden bahsetmiyorum. Savunduğum adam bu yardımla haftalarca geçinen o yoksul adam. Savunduğum adamın profilini çizerken haftada 3-5 telefon değiştirebildiğini söylemedim hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 @arlooax bu dedigin olay televizyonu bilgisayarı olmayan dagın başındaki otlakçıda geçerli olabilir belki ama bogazın dibinde üsküdarda sivri dişlerle orda burada vakit oldurenleri goz onunde bulunduruyor musun? insanlar artık düşünmeyi gerçekleri öğütmeyi tartmayı bırakmışlar ne yaptıklarından bile haberleri yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 savundugunuz şeyin ne kadar saçma oldugunun farkında değilsiniz. millet açsa bu kimin suçu bana söyleyebilir misiniz? bundan önceki iktidar da aynı değil miydi? ve hadi diyelim ki paraya ihtiyacı var adamın oyunu satacak, ve diyelim ki 1000 lira aldı bunun için. bu parayla daha ne kadar geçinmeyi düşünüyo acaba bu adam? eger gerçekten çocuğunun ve kendisinin gelecekte huzur içinde yaşaması için birşeyler yapmak isteseydi alnının teri ile emek harcayarak, canını dişine takarak parasını kazanır ama yine de oyunu güvenmediği birine para karşılığı satmazdı. oyunu satan da, oy satın alan da şerefsizdir, vatan hainidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Delirium soyle dusunelim. Olay aslinda Pisikoloji 101 olayi. Simdi varsayalim sen mali acidan sIkIntidasin, dara dusmussun, geceleri uykun kaciyor. Beni de az cok taniyorsun, bir yanlisi olan bir adam degilim bildigin kadari ile, benim ile tanisikliginda ya ayni sempteyiz, ya da sallayalim para sahibi bir adamim yorede faliyet gosteren. Ben gelsem desem ki, ya Delirium, biz cok samimi degiliz ama sorunun var imis, kulagima geldi, affina siginarak sana bu zor doneminde ucundanda olsa yardim etmek isteriz. Her seyi bir tarafa birakalim simdi, yok kardesim saol desen bile en azindan dersin ki herhalde kendi kendine, "ulan bu Arlooax biliyordum da az cok, delikanli adam imis bunu bilmiyordum, kendi capinda da olsa bisiler yapmak istedi, saolsun." Burada iste ilk calimi atiyorsun, sonrasi bilinen hikaye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 PAra karşılığı oyunu satanla, böbreğini satanı aynı kefeye koyasım geliyor ama diğer yandan gerçekten ihtiyaç sahipleri de var memlekette. Belediyelerin madem bu işleri yapacak kadar bütçesi var, kanunla falan düzenlensin bu iş. Sosyal devletse alın size sosyal devlet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 ama ben bu arlooax ın kemal sunalın faşo agası oldugunu biliyorsam durum farklı olur tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: ama ben bu arlooax ın kemal sunalın faşo agası oldugunu biliyorsam durum farklı olur tabii. Sorun iste orada zaten, bunu bilmiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 ya ihtiyacı var ne demek kardeşim oy diyoruz. para ile satılabilecek değerde mi? o kadar küçük bişey mi yani yapmayın be siz de bu kadar vurdumduymaz olursanız ohoo. adamın ihtiyacı var peki 5 senede 1 mi geçim sağlıyo hayret bişey inanamıyorum size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 yoruldum be. yazdım ya abicim bir onceki mesajda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 toggie bütün insanların aynı şekilde düşünmediğini biliyorsun değil mi? Fikirlerinin fanatiği olmuşsun sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: hayret bişey inanamıyorum size. Bu da ayrı bir komedi tabi, olaylara objektif yaklaşmak isteyen insanları günah keçisi yapma huyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 bak değişik bişi gördüm sözlük te. sözlükten alıntı yapıyorum: kesinlikle böyle söylenmiş, şeriat getireceğim ben kara böcüüğüm manasına gelen söz evet. zafer üskül kimdir efendiler, şeriatçı olmuş çıkmış adam? neden o partide, özgeçmişi nedir dah aönce neler yapmış biliyor muyuz? ne belli şeriatçı olduğu? tarhan erdem de şeriatçıydı hatırlatırım çok emindik sorosçuydu. istatistik yaptım diyen adam beğenmediğimiz şey mi söyledi kesin sorosçu, anayasa profu beğenmediğimiz laf mı etti kesin şeriatçı. bizim bilmeme hatalı okuma anlama ihtimalimiz zaten yok. prof. dr. zafer üskül, anayasa hukuku, idare hukuku, kamu yönetimi, kooperatifçilik ve yerel yönetimler alanlarında çalışmalar yaptı. yayınlanmış l4 telif ve tercüme kitabı bulunmaktadır. yüzü aşkın makale yayınladı, günlük gazetelerde yazıları yayımlandı. birçok ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıya katıldı, çok sayıda panelde tebliğ sundu ve birçok tv programına katıldı. siyaset ve asker adlı kitabıyla l990 yunus nadi ödülü'nü kazandı. prof. dr. zafer üskül, son yıllardaki çalışmalarını türkiye'nin siyasal sorunları, demokratikleşme, anayasa sorunları ve yerel yönetimler alanında yoğunlaştırdı. l992 yılında türkiye için bir alternatif anayasa taslağı yayınladı. l992-l993 yıllarında "yerel yönetimlerin geliştirilmesi programı"nda çalıştı. bu çalışmanın sonucunda türkiye için bir yerel yönetim modeli üretildi. son olarak, 2007 yılı başında, tüsiad için hazırladığı türk demokrasisisnde 130 yıl adlı demokratikleşme raporu yayınlandı. prof. dr. zafer üskül, l993-1994 yıllarında , yerel yönetimlerarası bir avrupa projesinde, yalova belediyesi ile birlikte çalıştı. prof. dr. zafer üskül, insan haklarından sorumlu devlet bakanlığı içinde oluşturulan insan hakları yüksek danışma kurulu üyeliği ve bir süre başkan yardımcılığı görevini yürüttü. prof. dr. zafer üskül, kültür bakanlığı danışmanlığı görevinde bulundu. prof. dr. zafer üskül, özel bir siyaset okulunun (yeni ufuklar politikada bilgilendirme kursu) eğitim danışmanlığını yaptı. 2002-2007 yılları arasında belediye-iş sendikası genel başkan danışmanlığı yaptı ve sendikanın içinde yer aldığı uluslar arası toplantılara katıldı. 1994 yılında shp bakırköy belediye başkan adayı, 1999 seçimlerinde chp mersin milletvekili adayı oldu. neymiş konusunda uzman, anayasa taslağı üzerinde yıllarca çalışan, sendikalar üniversiteler shp ve chpden gelen bir adam. açıkça diyor ki anayasa hazırlama görevi dolayısıyla bu partideyim. açıp tek bir kitabnı yazısını okumaya da gerek yok ama biliyoruz biz o adam kötü. "doğru dürüst anayasa şu. bir kere cumhuriyet'in temel ilkeleriyle ilgili hiçbir tartışma söz konusu değil. devlet bir cumhuriyet olacak. devlet, üniter devlet olacak. devlet, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olacak. bu konuda bir tartışma yok." roportajda bu laf edilmiş. açmaya gerek var sanırım roportajda okununca sinmemiş içe. ne diyor demokratik laik sosyal hukuk devleti ve üniter yapı anayasada korunacak. atatürk ilkeleri olmayacak diye vıyırdanırken akıllara laiklikten öte bir şey geldiğini (demokrasi misal) sanmadığım için laiklik diyorum bakın diyorum olacakmış. icraat yapsınmış, yahu adam onyıllardır hepimizi ezip geçen anayasayla ilgili taslak yapıyorum diyor, anayasa profuyum bir komisyon kurulacak diyor, biz "yok anayasayı bırak iş yap" diyoruz. tekrar yazalım ki pekişsin, ne demiş hoca doğru düzgün anayasa tanımı içiin: "doğru dürüst anayasa şu. bir kere cumhuriyet'in temel ilkeleriyle ilgili hiçbir tartışma söz konusu değil. devlet bir cumhuriyet olacak. devlet, üniter devlet olacak. devlet, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olacak. bu konuda bir tartışma yok." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 ntv de de izlemiştim sayın profesörümüzü hukukçuların büyük çoğunluğunun aksine nesnel konuşmayıp direk bülent arınç ın söylediklerini tekrar etmişti. emre kongar da 1982 anayasasınnı değişmesi gerektiğini söylüyor ama başka birisi değiştirmeye cumhuriyetimizin öz niteliklerini muhafaza eden şeyleri -üstelik akp bunların çoğuyla çatışırken- kaldırılması gerekir demesinin ardında art niyet ararım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 [spo][/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 peki bu kadar naif olmak dogru mu horacegoesskiing? prof dr zafer üskülü kişisel olarak eleştirmiyorum, bu tarz bir anayasayı yururluge koymanın neleri tetikleyebileceginden haberdar mısınız diyorum. zınısım adnıkraf ninekilhet diyorum. dinlediginz için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 haberdarım. bence şimdilik erken. önce insanlar şeriatın gelmediğini görsün, sonra hatta mümkünse chpden filan birilerine anayasa teklifini önermesi istensin gizli kapaklı olarak. sonra. hem başka işlerimiz var şindi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Atatürk ilkelerinin anayasada yer almasının pratikte bir yararı olduğu kanaatinde değilim. Sivil anayasa istiyorum. İnsan Hakları ve bireysel özgürlükler sağlansında isterseniz her yerine Atatürk yazın bana uyar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 "Mustafa Kemal Atatürk başka bir şeydir, Kemalizm veya Atatürkçülük başka bir şeydir. " Ben adamın açıklamasındaki bu kısım dikkatimi çekti. Lafı dolandırıp yakında Atatürkçülüğün Kominist, Kemalizm'in Tao'ist şeyler olduğunu açıklamasınlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Farketmez , nederlerse desinler , ne yaparlarsa yapsinlar saksakcilari alkislamaya devam edecek onlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: toggie bütün insanların aynı şekilde düşünmediğini biliyorsun değil mi? Fikirlerinin fanatiği olmuşsun sen. ben mi fikirlerimin fanatiği olmuşum, diyene bak. oyunu satacak kadar aciz durumdasın galiba cevap veremedin söylediklerime. o kömüre ihtiyacı olan 1 aylık geçimi için mi geleceğini sattı yani bunu mu demek istiyosun? süper bişey yapmış gerçekten, oyunu satmasa nasıl geçinecek bu adam di mi, ertesi gün ölür. 5 yılda bir satmak lazım oyları ki o 5 yılın geçimini sağlayacak malı kapatalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: ben mi fikirlerimin fanatiği olmuşum, diyene bak. oyunu satacak kadar aciz durumdasın galiba cevap veremedin söylediklerime. Birincisi, terbiyesizsin. Söylediklerini kaale bile almamam gerekiyor aslında ama cevap vereceğim. said: o kömüre ihtiyacı olan 1 aylık geçimi için mi geleceğini sattı yani bunu mu demek istiyosun? süper bişey yapmış gerçekten, oyunu satmasa nasıl geçinecek bu adam di mi, ertesi gün ölür. 5 yılda bir satmak lazım oyları ki o 5 yılın geçimini sağlayacak malı kapatalım. Evet 1 aylık geçimi için sattı oyunu. Çünkü o adam cahil, o adamın bir ideolojisi yok. O adama samimi rolu yaparsan o adam sana verecek zaten oyunu. O adam için o oy pek bir şey ifade etmiyor. Çünkü belki 76. defa söylememe rağmen gene anlamayacaksın ama, düşünmek, ideolojiler üzerinde kafa yormak kalburüstü insanların işidir. Fakir olan, geçim derdi çeken adam vakit harcamaz buna. Onun siyasal görüşü ya son 5 seneki ekonomik durumundan ya da kendisine göz kırpandan ibarettir. CHP idealist bir tutum sergilediği için, senin gibi "elit" olduğu için, insanlara acizler, alçaklarmış gibi baktığı için oy toplayamadı. CHP, seçim propogandası "Tayyip'in oğlunun gemiciği", "Tayyip'in kol saati" olduğu için oy toplayamadı. Muhalefet olarak iktidarın yapmadıklarını yapacağı vaatlerini vermediği için oy toplayamadı. Üçüncü olarak da, sen kim oluyorsun da bana "oyunu satacak kadar aciz durumdasın" diyebiliyorsun. Kimsin sen? Nerede buluyorsun bana hakaret etme hakkını? Kim verdi sana bana "aciz" deme hakkını adam? Bir sürü mesaj attım, tek kelime hakaret veya aşağılayıcı söz kullanmadım, sen geliyorsun üçüncü mesajında "oyunu satacak kadar aciz durumdasın" diyorsun bana. Seviyesizsin, terbiyesizsin. Satmadım oyumu, Baykal'a rağmen anti-AKP düşüncesiyle CHP'ye attım oyumu. Nesillerdir de ailemin her bir ferdi gözünü kırpmadan CHP'ye atar oyunu. Sen kim oluyorsun, kendini ne zannediyorsun da "oyunu satacak kadar aciz durumdasın" diyorsun bana ha? Dogmalarla yaşıyorsun, gözünü açıp sorgulayarak, objektif yaklaşarak konuşmuyorsun. Dogmalar üzerine belirliyorsun görüşlerini. Sana edecek tek bir kelimem daha yok, o tek bir kelimeyi bile haketmiyorsun çünkü. [ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 00:52 tarihinde, Spidee tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 O kadar forumlarda CHP ye demediğimi bırakmadım ama itiraf ediyorum bende CHP ye oy verdim herşeye rağmen. Belkide bu kadar eleştiri yapma hakkını kendimde böyle buluyorum. Bir taraftanfa pişmanım keşke inandığım partiye oy verseymişim şimdi bu kadar öfkeli ve pişman olmazdım. Baraj altı ne güzeldir şimdi bu mevsimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 sana hakeret ettiğim için çok özür diliyorum ama anlattıkların konusunda sana hala katılmıyorum, düşündüklerimin de arkasındayım. cahillik bahane olamaz. iyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar