Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anayasada Atatürk ilke ve inkılaplarına gerek yok

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hz. omer misin sen,herkese adalet dagıtıyorsun.

usluplar belli,kaliteli bir moderasyon var paticikte.

devletcılık ülkenin temel niteligi iken neyi degisme cabası?

zaten konunun icerigi sadece devletcilik ilkesi degil.hoş tabii akp nin devletçilikle falanda pek ilgisi yok ama değiştirilmek istenenler tüm ilkeler başta laiklik olmak üzere.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 15:12 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Temel nitelikler de değişmesi gerekebilir. Ha bu konu için söylemiyorum, ekonomist olmadığımdan o kadar iddialı konusamayacağım ama herkes atıp tuttuğuna göre herhalde herkesin derin(!) bir ekonomi bilgisi var ancak konumuza geri dönelim, bir ülkenin temel nitelikleri de değişebilir
Mesaj tarihi:
Bu ülkeden ATATÜRK ' ü silmeye güçleri yetmeyecek. Kadrolara doldurdukları fetocular silemeyecek. Yetiştirdikleri abi abla gençliği silemeyecek. 2. cumhuriyetçiler silemeyecek. Yeşil sermaye silemeyecek. ırakta onbinlerce kişinin ölümünden sorumlu abd silemeyecek.

Bu ülkenin temelleride değişmeyecek. Cumhuriyetçiliği, laikliği, Atatürkçülüğü, kemalizmi kimse kaldıramaz.

Bu ülkenin temelinde kemalizm vardır.

Buraya kadar sakin sakin tartıştım ama sıkıldım artık.
Mesaj tarihi:
Ya tabi silmeye çalışmıyorlar.

-Anayasada bulunmasın Atatürk ilkeleri.
-tabi ya ne gereğivar? Diktatör zaten Atatürk. Hadi kaldıralım.

5 yıl sonra

- Okullarda okutulmasın Atatürk yerine fetonun gençliği, ağlak konuşmaları okutulsun.
- tabi canım benım cocugum Atatürk'ü sevecekse kendide okur bulur sever. Ne gereği var okulda?

böyle gider bu. Bu insansıların niyeti bu. akp budur. takkiyecilik. Benim zoruma giden solcu olupta bunlara inanan ve destek çıkan insanlardır.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 15:55 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bugün anayasadan kaldıralım yarın okul kitaplarından sonra unutulup gitsin Atatürk.

artık küçük çocuklar ve lise çağındaki gençler said nursinini fettulahın özlü sözleriyle büyür onların hayatını okur ?

şu an sadece devletçilik ilkesini tartışmanız çok abes kaçmış.

Çok mu popülist buldunuz bu mesajı.

Bide taktığınız pembe gözlüklerle polyannacılık oynamayı bırakıp etrafa bakmaya çalışın
Mesaj tarihi:
ya diyorum horace zaten akp nin gitmek istediği yer belli.
Fettullah gelsin cumhurbaşkanı olsun neden bu kadar kasıldığını anlamış değilim.dediği gibi yavaş yavaş sızmaya gerek de yok.
halkın %50 si destekliyor zaten darbe de olmaz.olsun bitsin boşuna zaman kaybetmeyelim
Mesaj tarihi:
ha yani ataturkten kopunca kafadan fettullahcı oluyoruz? prim vermek için degil bunun bir zaman olacagını soylemek için soyluyoruz, ama geriye degil ileri gitmek için degişmek için.
Mesaj tarihi:
geriye gitmemek için atatürk'ün ilkelerinden vazgeçen insan gerilemenin alasını kabul etmiş demektir.

adamlar türbanı çarşafı sokmuşlar işin içine siz bana geri gitmemekten bahsediyosunuz. kaç yıl olmuş çarşafın kaldırıldığı bi hesap edin de öyle konusun bari, devletçiliği kaldırarak ileri gideceğinize takıntılarınızdan vazgeçin önce.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 16:18 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
çikolatam, farkettiysen akpnin değişim anlayışıyla (kaka), ileriye dönük liberal değişim (güzel) arasına bir çizgi çekmişim. yani orda türban takmak ilerlemektir gibisinden okuyup anlamak nasıl bir paranoyaklıktır anlamıyorum.
Mesaj tarihi:
Balim kiymatlim , amaci Ataturk'un imajini zedelemek ve onun bu ulke icin yaptiklarinin altini oymaya calisan her gece dusunde seriat ruyasi goren yobazlara , biz ilerliyoruz deyip destek verirsen ulke ileriye gitmis olmuyor.Cunku onlar en sonunda senin anlayisina gore degil kendi anlayislarina gore bir yone cekecekler ulkeyi. Yani guzel komsumuz Iran'in gittigi yone dogru
  • Yeni Oluştur...