Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Abdullah Gül Gene Aday

Slat

Öne çıkan mesajlar

23 nisanda yapılan terbiyesizliği savunmak için sanırım insanın akli dengesinin bozuk olması lazım. Benzer durum 19 mayısta da yaşandı. Ardından TSK açıklamasını hatırlatayım. Herşey iyi hoştu güzeldi, askerler de çok sıkıldı, o yüzden bi kendimizi ufaktan hatırlatalım mı dedi?

Mustafa Kemal Atatürk 05.08.1925 tarihinde Latife Hanımdan boşanmıştır. 25. 11. 1925 tarihinde şapka kanunu çıkarılmıştır.
Ayrıyeten Abdullah Gül kimdir ki Mustafa Kemal Atatürk ile kıyaslama gibi bir fikre çekmek istiyorsun insanı?

Arkadaşım Joker,
Sen nerede yaşadığını sanıyorsun bilmem ama burası Mustafa Kemal Atatürk' ün T.B.M.M ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti' dir. Ve öyle kalacaktır.

Senin kimin torunu olduğun beni enterese etmez. Ama şunu gayet yüreklilikle söyleyebilirim ki: "Ben Türkiye' nin çocuğuyum."

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin 23 Nisan 1920 günü kurulmasının onuruna, TBMM tarafından sadece Türk çocuklarına değil, bütün Dünya çocuklarına ithaf edilen, her yıl 23 Nisan günü kutlanan, Türkiye'nin milli bayramıdır.

Ha ilaveten de devam edin. Siz iyicene işleri zora sokun, denemesi bedava. Hilafetin kaldırılması sırasında hala mantıksız mantıksız tartışan hacı hoca tayfası ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk' ün söylediği bir cümle vardır. O cümleyi hatırlatırım.

edik: Türk Silahlı Kuvvetleri sitesine yönlendirici
[spo]http://www.tsk.mil.tr/10_ARSIV/10_1_Basin_Yayin_Faaliyetleri/10_1_Basin_Aciklamalari/2007/BA_08.html[/spo]
Bak bakalım 23 Nisanda neler olmuş. Hafızan belki tazelenir.

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 04:20 tarihinde, DraculaVigorous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede imza atamayan insanları dahi seçime dahil etmeselerdi belki (ki burada bahsettiğim insanlar cahil insanlandır) oylar kıyasıya olurdu ancak öyle olmadı maalesef e böyle yapan halka da cumhurbaşkanı kim olsun diye sormanın bir anlamını göremiyorum herneyse ben doğuştan chpci değilim zaten bilen bilir siyaset ile öyle çok haşır neşir bir insan evladı değilim, chp ye oy verdim çünkü çoğunluk oraya vericekti yoksa gp ye oy vericektim. eğer bahsettiğin gibi %10 luk kesim bilerek oy veriyorsa akp ye cidden o %30 luk kesime üzülüyorum ayrıca partinizin size göre iyi yanları olabilir ( bana göre yok) ama dediğim üzere madalyon iki yüzü var ve arka tarafında bu insanların çok değişik yüzleri olduğuna inanıyorum ki zaten bunlar kanıtlandı belgelendi daha ötesi olamaz bunun üzerine değiştim diye de kimse uyutulamaz :) herneyse zaten uzun vadeli siyaset tartışmasını seven bir insan değilim ben yatıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ün eşide çarşafliydi ne ya.. nasi bi savunma alla aşkina.

1920'li yillarda süper gücüz diye dolaşan ülkelerin liderlerinden bile klas giyinen.. şapka devrimini çikaran. Giyimine tarzına ciddi önem veren ve "imam osurursa cemaat s.çar" mantığını gayet iyi bilip ona göre hareket eden birinden bahsediosun.

Sen inaniyor musun onu bana bir söyle. yürekten inanıyor musun, Atatürk'ün, eğer yaşasaydı, 2007 yılında köşke eşi olarak türbanlı birini çikaracağını. Eğer inanıyorsan sana söyleyecek tek kelimem daha yok. Aynen devam. Eğer biraz mantıklıysan ve inanmıyorsanda.. bu kadar malca savunmalar yapma lütfen. rica ediyorum.

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 05:17 tarihinde, MeSh tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Joker
üye [şikayet et]
§ 26 Temmuz 2007, Perşembe - 03:59 [ özel msj ]
@Noyanh çocuk(genç) oraya çıkıp ne din propagandası yaptı? çocuğun suçu bitirdiği lisemi? yaş konusunda biraz komik bi durum olabilir ama ortada bence propaganda yok...
abi 23 nisan çocuk bayramında lise mezunu adamın ne işi var ya saçmalama bariz propaganda işte imama hatiplerin(yaş bakımından) küçük versiyonuda gelecek zaten böle giderse
Sosyal ağlarda paylaş

Laik azınlıklar kesin sesinizi.
Bu ülke eşinin AİHM'ye başvurup kendi ülkesine dava açtığı, yasal haklarını sonuna kadar kullanan,ne yaptığını bilen bir cumhurbaşkanını hayli hayli hakediyor.
Saçmalamayın!
İnşallah Aptullah Gül Cumhurbaşkanı olur da , milletin iradesini orda da görmüş oluruz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ataturkun esi turbanliydi

böyle cümle kuranların cumhuriyetin ilk yılları ile taki kılık kıyafet kanunu çıkarılıncaya kadar olan kısmı iyi gözlemlemek lazım.. bu kanun çıktıktan sonra baş örtüsünü çıkartan ve halkın gözü önüne sürülen hep atatürkün hayatındaki kadınlardı lütfen umarım böyle cümleler kurulmaz çankaya ya gül çıkma işinde
Sosyal ağlarda paylaş

türbanı şunu bunu geçtim

eşi zamanında ülkesine dava açmış

kendisi de şu an dokunulmazlığı kalksa mahkemeye gidecek bir isimdir. olmaması için yeterli bir sebep

@joker
said:
- mahkemeler yerine imamlara sormak lazım diyen de akp'ydi.

google amca 0 sonuç buldu böyle bi lafa :))

onu bulan google amca bunuda buldu[spo]
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=3528884&tarih=2005-11-16[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

belli olan bir şeyi zorlamak bana art niyet arattırıyor.

türban ın 45 yıllık tarihinde bazı sivrilen türkiyeyi yıpratma neferleri var.bile bile türban yasağını zorlayanlar.burada hak hukuk göremiyorum.
üstelik başbakan insan hakları mahkemesi ne bilir zihniyetindeyken sağ kolunun eşinin o mahkemeyi otorite görmesi de büyük bir ironi
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar halkı sığ zannettiğiniz gibi, akp'yi de sığ zannediyosunuz. oysa akp oyunu doğru oynuyor, herkesin gönlünü hoş tutmaya çabalıyor. ancak tabi korku senaryoları üretenler ve faşizm hasreti çekenler bunu görmemekte ısrarcı.

başka bi topikte de yazdım, siz demiyor musunuz "onların beyinleri yıkanmış, onlar cahil" falan filan diye. e siz bu insanları dışlayarak onları nasıl eğiteceksiniz? nasıl farklı bi pencereden bakmalarını sağlayacaksınız? hayır türbanı üniverstelere sokalım demiyorum, henüz onun vakti değil. ancak yavaş yavaş onları da sisteme dahil etmemiz, hor görmeden yaklaşabilmemiz lazım. yoksa gördüğünüz gibi istesek de istemesek de onlar sistemin içine sızmaya başlıyor. biz onlara benzeyeceğimize onlar bize benzesin öyle değil mi ama? ve burada eğitimli olan, kültürüne ve geçmişine güvenen ve dolayısıyla uzlaşma için ilk adımı atması gereken bizler değil miyiz? öyleyse neden korkuyoruz? meclis kürsüsüne çıkan bi çocuk mu yıkacak laikliği? cumhurbaşkanının türbanlı eşi yepyeni bi kanun çıkarıp anayasanın ilk 4 maddesini mi değiştirecek? 80 yıllık cumhuriyeti türbanlı genç kızlar mı yıkacak? aklınız alıyo mu böyle bişeyi? bu cumhuriyeti yıksa yıksa bir iç savaş yıkar, onun da sebebi "sen türbanlısın, sen laiksin, sen kürtsün, sen faşistsin, sen komünistsin" gibi kutuplaşmalardır her zaman..

ayrıca cüce bi konuda haklı, devlete dava açma hakkı olmalı insanın, yarın öbürgün biz de bi haksızlığa uğrarız bizim de oraya başvurmamız gerekebilir. abdullah gül de meclise girince davasından vazgeçmişti zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...