Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ton Balıklı Onigiri (Pirinç Topu)


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Abi resimlere bakamıyorum çünkü açım ühühü
Yarın gündelikçi karı gelip gitsin de ne 6sı ne 12si, 40 top yapacam :((((((((((((8888

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 00:30 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
tavuk suyu kullanın bi' ikinci haşlama safhasında, balsamik soslu tavuk bilirsiniz mi? içini de ondan yapsanız şöyle ince ince kıyıp, haşlanmış bol yeşillikle varya oooff. o değil en sonunda sokacaksınız beni de mutfağa. halbusi yeminim vardı hüleeayn.

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 00:35 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@horas
hocam bunu bir opensource projesi olarak düşün ve bizimle tarif/deneyimlerini paylaş lütfen.
unutma ki ; bilgi paylaştıkça, sevgi kaynaştıkça artar.

not: sözü ben buldum hehehe
Mesaj tarihi:
huun beni benden aldın. Tam da bütün pirinçlere tad, kıvam katıcak bi şey ne olabilri diye düşünüyoken tavuk/et suyu gelmişti aklıma.
Bugün yapamayınca yarın için o kadar heveslendim ki 5-10 dakikada bir post atacam buraya.
Mesaj tarihi:
Ramen kolay ya, sen pirinç toplarından haber ver. Şunun tam tarifini esirgemeyelim lütfen efendim. Ben de size Wasabi yapacağım bu gazlas
Mesaj tarihi:
wasabi için wasabi lazım. wasabi olmadan wasabi yapılmaz :)

valla yaparken resim çekmedim pek.

temel olarak şöyle.

teflon olmayan tavada (veya varsa pizza tavasında) kızmış yağa yıkanmış pirinç eklenir.

yaklaşık bir dakika kavurduktan sonra soğuk su eklenir, pirinçlerin üzeri örtülene dek.

suyuna bişi konulacaksa, şimdi konur. ben tuzu, nar ekşisini, ve karanfili bu aşamada ekledim.

beklenir.

fokurdadığında, su kontrol edilir, pirincin cinsine göre su eklenir, altı kısılır, tencerenin kapaa kapatılır, iç malzemeleri hazırlanır.

pilav olmuş mu bakılır.

sonra ben bunu bi küçük tepsiye aktardım. bi kaseye su koydum, bi tarafta küçük küçük içlerim mevcuttu diğer tarafta da yerleştireceğim tabak.

pilav biraz soğuduktan sonra, eller ıslatılır, vörç diye pilava daldırılır, yuvallanır, açılır. içine iç yerleştirilir. bence, bu kısmı yufka gibi düşünerek yapmak daha kolay. yani top ne kadar olacaksa, onun yarısından az fazla pilav almak lazım.

neyse iç konur, sonra üzeri bir miktar daha pilav alınıp kapatılır. bir eli az daha ıslatıp az bastıra bastıra üzeri pürüzsüzleştirilir.

böyle böyle hepsi olur.

zor bişi diil. zevkli de.
Mesaj tarihi:
o poşete sarıp sonra aluminyuma sarıp mı mikrodalga ya koyuyoruz? poşet erimiyo mu mikrodalga da? aluminyum sıcak olmyo mu? pilavın sıcaklıgı geçmiyo mu? hiç anlamam fırındır bilmemnedir de...
Mesaj tarihi:
Annemin yaptığı poğaçalardan sadece 1 tane kaldı evde de salata sosuyla 3te2si ısırılmış çikolatadan başka bişey kalmadı :( . Yapın ben de şey oluyim neydi, kral zehirlenmesin diye onun yerine yemeklerini yiyen adam oluyim işte. Açık adresimi ÖM attım bunlardan yapan herkese yollayın bana da (((.o
×
×
  • Yeni Oluştur...