Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ton Balıklı Onigiri (Pirinç Topu)

Dev

Öne çıkan mesajlar

tavuk suyu kullanın bi' ikinci haşlama safhasında, balsamik soslu tavuk bilirsiniz mi? içini de ondan yapsanız şöyle ince ince kıyıp, haşlanmış bol yeşillikle varya oooff. o değil en sonunda sokacaksınız beni de mutfağa. halbusi yeminim vardı hüleeayn.

[ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 00:35 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

wasabi için wasabi lazım. wasabi olmadan wasabi yapılmaz :)

valla yaparken resim çekmedim pek.

temel olarak şöyle.

teflon olmayan tavada (veya varsa pizza tavasında) kızmış yağa yıkanmış pirinç eklenir.

yaklaşık bir dakika kavurduktan sonra soğuk su eklenir, pirinçlerin üzeri örtülene dek.

suyuna bişi konulacaksa, şimdi konur. ben tuzu, nar ekşisini, ve karanfili bu aşamada ekledim.

beklenir.

fokurdadığında, su kontrol edilir, pirincin cinsine göre su eklenir, altı kısılır, tencerenin kapaa kapatılır, iç malzemeleri hazırlanır.

pilav olmuş mu bakılır.

sonra ben bunu bi küçük tepsiye aktardım. bi kaseye su koydum, bi tarafta küçük küçük içlerim mevcuttu diğer tarafta da yerleştireceğim tabak.

pilav biraz soğuduktan sonra, eller ıslatılır, vörç diye pilava daldırılır, yuvallanır, açılır. içine iç yerleştirilir. bence, bu kısmı yufka gibi düşünerek yapmak daha kolay. yani top ne kadar olacaksa, onun yarısından az fazla pilav almak lazım.

neyse iç konur, sonra üzeri bir miktar daha pilav alınıp kapatılır. bir eli az daha ıslatıp az bastıra bastıra üzeri pürüzsüzleştirilir.

böyle böyle hepsi olur.

zor bişi diil. zevkli de.
Sosyal ağlarda paylaş

Annemin yaptığı poğaçalardan sadece 1 tane kaldı evde de salata sosuyla 3te2si ısırılmış çikolatadan başka bişey kalmadı :( . Yapın ben de şey oluyim neydi, kral zehirlenmesin diye onun yerine yemeklerini yiyen adam oluyim işte. Açık adresimi ÖM attım bunlardan yapan herkese yollayın bana da (((.o
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...