horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 az tereyaanda biraz çevirdim pirinci. pilav yaparcasına. çok çılgın dolgu düşüncelerim var. sevdim bu işi valla.
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Abi resimlere bakamıyorum çünkü açım ühühü Yarın gündelikçi karı gelip gitsin de ne 6sı ne 12si, 40 top yapacam :((((((((((((8888 [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 00:30 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 çam fıstıklı körili balık da fena olmadı. haso japon yemeği bu diye yutturulabilir. kusmadan yenilebiliyor.
huun Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 tavuk suyu kullanın bi' ikinci haşlama safhasında, balsamik soslu tavuk bilirsiniz mi? içini de ondan yapsanız şöyle ince ince kıyıp, haşlanmış bol yeşillikle varya oooff. o değil en sonunda sokacaksınız beni de mutfağa. halbusi yeminim vardı hüleeayn. [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 00:35 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 @horas hocam bunu bir opensource projesi olarak düşün ve bizimle tarif/deneyimlerini paylaş lütfen. unutma ki ; bilgi paylaştıkça, sevgi kaynaştıkça artar. not: sözü ben buldum hehehe
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 balsamik soslu tavuk iyi fikir. içinin ıslak olması çok artı bişi ayrıca. şindiden söyliyim. dolguyu çok kullanmak zor. yetenek ister. kayınvalde güzel içli köfte yapar ona doldurtayım bi ara.
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 huun beni benden aldın. Tam da bütün pirinçlere tad, kıvam katıcak bi şey ne olabilri diye düşünüyoken tavuk/et suyu gelmişti aklıma. Bugün yapamayınca yarın için o kadar heveslendim ki 5-10 dakikada bir post atacam buraya.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 lan evde hazır miso çorbası duruyo aylardır. bu hafta bi japon sofrası yapiim bakiim. eheh. ramen desen kolay mevzu.
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Ramen kolay ya, sen pirinç toplarından haber ver. Şunun tam tarifini esirgemeyelim lütfen efendim. Ben de size Wasabi yapacağım bu gazlas
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 wasabi için wasabi lazım. wasabi olmadan wasabi yapılmaz :) valla yaparken resim çekmedim pek. temel olarak şöyle. teflon olmayan tavada (veya varsa pizza tavasında) kızmış yağa yıkanmış pirinç eklenir. yaklaşık bir dakika kavurduktan sonra soğuk su eklenir, pirinçlerin üzeri örtülene dek. suyuna bişi konulacaksa, şimdi konur. ben tuzu, nar ekşisini, ve karanfili bu aşamada ekledim. beklenir. fokurdadığında, su kontrol edilir, pirincin cinsine göre su eklenir, altı kısılır, tencerenin kapaa kapatılır, iç malzemeleri hazırlanır. pilav olmuş mu bakılır. sonra ben bunu bi küçük tepsiye aktardım. bi kaseye su koydum, bi tarafta küçük küçük içlerim mevcuttu diğer tarafta da yerleştireceğim tabak. pilav biraz soğuduktan sonra, eller ıslatılır, vörç diye pilava daldırılır, yuvallanır, açılır. içine iç yerleştirilir. bence, bu kısmı yufka gibi düşünerek yapmak daha kolay. yani top ne kadar olacaksa, onun yarısından az fazla pilav almak lazım. neyse iç konur, sonra üzeri bir miktar daha pilav alınıp kapatılır. bir eli az daha ıslatıp az bastıra bastıra üzeri pürüzsüzleştirilir. böyle böyle hepsi olur. zor bişi diil. zevkli de.
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 abicim wasabi dediğin bayır turpu değil mi ? hardal bi nevi ? topla bayırlardan sdfjsdhj.
Ferrero Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 o poşete sarıp sonra aluminyuma sarıp mı mikrodalga ya koyuyoruz? poşet erimiyo mu mikrodalga da? aluminyum sıcak olmyo mu? pilavın sıcaklıgı geçmiyo mu? hiç anlamam fırındır bilmemnedir de...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 mikrodalga yok. unut onu.
Ferrero Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 hmm nası yapıcam peki top? aluminyuma koyup tencereye koyup kapagını mı kapatsam pişirsem ?
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 eheh. elinle yapıyon olm topu. pilav piştikten sonra daha pişirmek yok artık.
Ferrero Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 aa tamam anladım süpermiş. yapcam. =)
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 horace baba... acıktım lam! adres ver hemen intikal ediyorum!!! yok yok ben mutfaa gideyim daha kısa sürer.. ancak leziz gözüküyor hede-nigriler
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Annemin yaptığı poğaçalardan sadece 1 tane kaldı evde de salata sosuyla 3te2si ısırılmış çikolatadan başka bişey kalmadı :( . Yapın ben de şey oluyim neydi, kral zehirlenmesin diye onun yerine yemeklerini yiyen adam oluyim işte. Açık adresimi ÖM attım bunlardan yapan herkese yollayın bana da (((.o
Öne çıkan mesajlar