silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 İran'daki devrim otoriter ve baskıcı bir rejime karşı yapılmıştı. Ayrıca, İran ordusu da bu baskıcı rejim yüzünden devrime karşı kayda değer bir harekette bulunamamıştır, hatta askerler görev yerlerini bırakıp isyancılara katılmışlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 şahı neden çevirmeye çalışmışlar peki onları da okudunuz mu? sokak çatışması safhasından öncesi var o işin, paintball hevesli bir güruh "hadi çatışma yapalım!" diyerek sokağa dökülmemiş ya? devrimin mayalanmasını lütfen okuyun biraz. doğrudan elitist kesimin gücü elden bırakmamak için uç tedbirler alması kıvılcım ve ekonomi & adaletteki dengesizlik yakıtı olmuştur o yangının. iran devriminden korkanlar türkiye'de aynı mayalanma ortamını yaratmaya çalışıyor kendileri ama farkında değiller. şayet şah gerekli yapısal reformları yapsaydı, keyfe keder hükümet devirmeseydi, (hi2u e-muhtıra) kendi yediği kadar halka da yedirseydi ilk çatışmalar başlarken paçaları tutuşup uçağına atlamak zorunda kalmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Tabii bence insanların şunu görmesi lazım: Her ne kadar "şeriatçı" bir isyanı destekleyecek kitlelerden söz etmenin mümkün olmadığını düşünsem de, şimdi durduk yerde bir darbe yapılırsa (türbanlı cumhurbaşkanı eşine karşılık örneğin) otoriter rejim faktörünü kendi elinizle denkleme dahil etmiş olursunuz. Bu saatten sonra darbe olamayacağını onun için söylüyorum. Tiananmen yaşanır, ya da Yeltsin gibi biri tankların üzerine çıkar, kahraman oluverir, siz de "rejimi koruyoruz" derken rejimin ellerinizin arasından kayıp gidişini izlersiniz arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 zaten türkiye'deki tek devrim ihtimalinin o şekilde yaşanması mümkün ama hangi ülke için aynısı geçerli değil ki? onun dışında cumhuriyetin belli başlı değerleri açık saldırıya uğrarsa halk desteğini cumhuriyete ve onu koruyanlara verecektir, başkasına değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 valla yazılan senaryoları cok ütopik bulsamda ortada bir gercek var; oda yavas yavas islam agirlikli bir topluma yönlendirildigimiz. akpnin eğitim sisteminde yaptiklari, yapicaklari iyi takip edilmeli. bu işin temeli eğitimde. fethullah örneginde görüyoruz eğitim uzerine nasil yogunlastiklarini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Fetullah ilkokul çocuklarına kitaplarını yollayıp duruyor. AKP'nin ise zaman zaman bu konuda hiç birşey yapmayışı beni çileden çıkarıyor. Toplattıkları da oluyor bazen ama bazen de direk unutuluyor olay. İnsaf diyorum o noktada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 'İslam ağırlıklı' bir toplum ile kastetmek istediğiniz nedir acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Ölçüm birimlerinin SI metrik sistem yerine, IS(islamik) sistemle oluşturulduğu toplum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 islamik toplum dediğimiz, gercekleri aramaktan görmektense dini liderleri ve bir kitapta yazanları körü körüne takip eden bir toplum demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 'İslam ağırlıklı' toplum dediğiniz zaman, sanki 500 yıldır toplum 'Budizm ağırlıklıymış' gibi düşünebiliyor insanlar da, daha net bir tanımı bu yüzden rica ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Anladığınız şeyleri sırf polenik olsun diye sormuyor musunuz, çok hoşuma gidiyor :elsallayansmiley: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 ben 500 yıl boyunca pekte islam ağırlıklı olduğunu düşünmüyorum mesela türk veya osmanlı toplumunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Cuce'nin dediği tanımı göz önünde bulundurarak, cevabım şu olacaktır o halde: Zaten hiçbir zaman 'İslam ağırlıklı' bir toplum olmayı bırakmadık. Sadece Cumhuriyet'in ilk yıllarında 'öyle olmadığı', 'değiştirildiği' varsayıldı. Günümüzde de yaşanan sıkıntılar esasında o değişimin gerçekleşmemesinin, 'öyle olmadığı' düşünülen toplumun halen daha öyle olmasının sonucudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: Anladığınız şeyleri sırf polenik olsun diye sormuyor musunuz, çok hoşuma gidiyor :elsallayansmiley: Polemik. Teşekkürler. [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 21:49 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 amerika'da da 1940 ve 50'lerde toplumda komünizmin engellenemez bir hızla yükselişi görülüyordu. bu öyle dua okutmayla filan da olacak iş değil, dünya üzerinde her dinin olduğu yerde yayılabilen bir ideoloji. baştan böyle panik edildi ama sonradan fikir serbestliğine sarıldılar. hiç birşey de olmadı. "ama onlar amerika" derseniz bütün demokratik batı ülkelerini de benzer şekilde örnek gösterebilirim. komünist devrimlerle parçalananlar ancak baskıcı, totaliter rejimler oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: 'İslam ağırlıklı' toplum dediğiniz zaman, sanki 500 yıldır toplum 'Budizm ağırlıklıymış' gibi düşünebiliyor insanlar da, daha net bir tanımı bu yüzden rica ettim. etkisinin arttirilmasi. benim kişisel görüşüm dinin kendi içinde yaşanmasidir, bu nedenlede akpye oy vermedim, devlet ve insan yaşamında tek bir dinin hakimiyetinin articak olmasından dolayi. ayrica SAM gibi lutfen CHP şöyle diye gelmeyin.(suana kadar gördüğüm msglari için) Ben CHP nin yaptigi,bir tek laiklik uzerinden oynamayida dogru bulmuyorum. @Sam düzeltme ihtiyaci hissettim,diger topiclerde AKP tü kaka diyenlere sende CHp şöyle die bir kac post atmiştin onun için CHPyle ilgili bişi yazilmasin dedim. [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 21:50 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 21:53 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 @Silencer, birileri düzeltsin diye yazmadım onu ben öyle. Keşke sazanlamasaydın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 kim dinin regülasyonunu ne hakla yapacak onu da söyleseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 yalnız ged o zaman nasıl olacak, siz bel altı vuracaksınız ama biz vurmayacağız? :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 ayni seviyeye dusmemek lazim. bel alti vurma konusunda haklisin,cogu kişi sogukkanlılıgını kaybediyor. ben de düşmüş olabilirim hatta :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 din regulatoru olarak diyanet isleri yok mu? tarikatler vs. kapanmiyor muydu bi donemler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Tabii sg, teşekkürler. : ) [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 22:02 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 dinin neden regulasyonu yapılsınki bayık olur sıkılır insan. ama devlet okullarında dini eğitim verilmemesi dini özgürlük adına doğru bir secim olmazmı? veya bir bireyin bilmem kac yaşına gelmeden herhangi bir dini eğitim almaması, bireyin kendi dinini secme özgürlüğü için doğru bir adım olabilirmi? "peki ya ben cocuğumun musliman olmasını istiyorsam" gibi bir düşüncenın pek manası yok keza demek istediğim bu zaten sen istiyorsun diye cocuğun nedne musliman olsunki, nasıl sen isityorsun diye doktor olmuyorsa muslimanda olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 pls. şimdi diyanet işlerine mi destek çıkıyosun. "insan yaşamında tek bir dinin etkisinin artması" nı kim ne hakla etkileyecek ben bunu soruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 diyanet işleri öyle olmaktan ziyade "sünni işleri" gibi. islam'ın tek bir mezhebine çalışıyor, diğer mezhepleri ya da dinleri gördüğü yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar