Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En güvenilir yurt dışı eğitim danışmanlığı?

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Giovanni said:

Teşekkür edderim Penth arkadaşlara durmumla ve ne istediğimle ilgili mail attım ama Yurtdışındalar ve telcon yoluyla irtibata geçilebiliyorlar değil mi ?

Senin harhangi bir referansın var mıdır bunlarla ilgili ?

Şimdiden teşekkürler
benim yakin arkadaslarim, kiz arkadasimin mba basvurusuna yardim ediyorlar su anda. baya ilgililer, sadece okul bulmak anlaminda degil statement of purpose zart zurt konularinda da yardim ediyorlar baya. teker teker okullari arayip konusuyorlar falan, biz memnunuz baya.
hepsi abd'de ogrenci oldugu veya yeni mezun oldugu icin de konu hakkinda bilgili insanlar, ozellikle mba/business tadinda seylere basvuracaksan ve ozellikle dogu yakasi basvurusu yapacaksan cok yardimci olacaklarina inaniyorum. sen gec bi kontaga bence de.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
yav said:

başvurdukları okula her şeylerinin tutmasına rağmen niye kabul olmadıklarının ayıkında kalabilmek için olabilir:)o

Bak şimdi...

Belaltı çalışmayı bıraktıysak, yani hangi okula baktıysam sosyal bilimler alanında (misal şu an Finance PhD leri inceliyorum) temel bileşenler, standardize test puanı, transkript, referans mektubu, personal statement.

Bunlardan ancak ve ancak sonuncusuna yardımcı olabilirler, ona da gerek yok, internette EssayEdge gibi siteler var özellikle bu işle uğraşan, onlar daha iyi yapacaktır büyük ihtimalle.

Dolayısıyla, anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

yav said:

başvurdukları okula her şeylerinin tutmasına rağmen niye kabul olmadıklarının ayıkında kalabilmek için olabilir:)o

Bak şimdi...

Belaltı çalışmayı bıraktıysak, yani hangi okula baktıysam sosyal bilimler alanında (misal şu an Finance PhD leri inceliyorum) temel bileşenler, standardize test puanı, transkript, referans mektubu, personal statement.

Bunlardan ancak ve ancak sonuncusuna yardımcı olabilirler, ona da gerek yok, internette EssayEdge gibi siteler var özellikle bu işle uğraşan, onlar daha iyi yapacaktır büyük ihtimalle.

Dolayısıyla, anlamıyorum.

konuya girip google yazcaktım ben de ama baktım 4 sayfa boyunca çok güzel okullardan mezun çok güzel pozisyonlarda çalışan patidaşlarımız ciddi ciddi yazışmışlar dedim demek ki ben anlamıyorum bu işten

sonra üstüne senin ukala post'unu görünce de bir vurasım geldi valla ne yalan söyleyeyim(:D

edit: sayfabaşı
Sosyal ağlarda paylaş

danısmanlık iyidir sana onceki ornekleri sunar ihtimalleri ortaya doker vs. vs. "ahmetin bi arkadası varmıs 3.00 la ucla de doktora yapıyomus" un otesinde bilgi toplamana yardımcı olur. onun dısında kafa rahatlıgı senin basvurdugun yerlerle baglantıları olan insanlar olabilir danısmanlık yapan yerlerin "priority" sahip oldugu okullar vs de olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Okulla sen konuştuğunda herhangi birisin ve senin gibi onlarca insan var.
Okulla danışmanlık şirketi iletişime geçince tanıdıkları ve bildikleri birisi onlara öğrenci getiriyor (bkz. satış eğitimi 101).

Bunun dışında danışmanlık şirketleri, okulların gözündeki güvenilirliğini artırmak için pazarlık yapabiliyorlar. "Sana 10 başvuru yolluyorum, Ahmet ve Mehmet'i kabul et. Diğerlerini etme, sana gelmezler. Veli'yi hiç etme, zaten adam olmaz" gibi. Sonrasında başka okula gidip "Veli'yi kabul et, çok çalışkan. Burada gözüktüğünden çok daha iyi" diyorlar. Böylece portföylerindeki herkesi bir yerlere yerleştiriyorlar.

Yardımcı olma konusunda... Ayaklarının suya ermesini sağlıyor çoğu. Bence en büyük avantaj bu. MIT rüyası gören birçok kişiyi sakinleştiriyorlar mesela. Ayrıca PS'e yardımcı olmak büyük bir iş. Zira zaten okullara yolladığın elle tutulur tek şey o. SAT'mış notmuş, bunlar bükülebilir kurallar. Hoş, bireysel başvuru yapıyorsan bükemezsin de. PS'ine bullshit yazan binlerce kişi var. Onlardan biri olmandansa seni adam ediyolar işte daha ne.

25 yaşına geldikten sonra "ne gerek var canım oturur yaparız" demek kolay. Mühim olan bunları 17 yaşında, ÖSS vs. stresi altında yapmak.

Ha master noktasında işler biraz daha değişiyor. Onca işin arasına zaten gömülmüşken en basitinden yollanacak formlarda saçma bir şeyi unutup da girememektense, en azından biriyle beraber çalışıp benim işlerimi kontrol etmesini yeğlerim (bkz. pair programming).

Böyle kombine bir değer katıyor danışmanlık firmaları. Emin ol, bu işin altından öyle kolayca kalkılabilseydi, bu kadar fazla insan, bu kadar fazla para kazanamazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bir tuyo vereyim.

danismanlik firmalari okullar ile anlasmali calistigindan oturu ve okula gonderdikleri her ogrenci uzerinden komisyon almalarindan dolayi bazen okulun fiyatinin daha dusugune kayit yaptirabilmeniz icin kampanya yapabiliyorlar.

soyle ki;

okul fiyati 2000 pound ise ve komisyon olarak %25 kazaniyorlarsa ogrenci basina 500 pound kazanmaktansa 300 pound kazanmayi tercih edip ayni kursu kendilerine kayit yaptirarak tercih eden ogrencilere 1800 pound'a verebiliyorlar.

danismanlik firmalarini kullanmanin diger avantaji ise kayit islemleri ve kayit sonrasi islemlerde bu firmalar vasitasi ile sorunlari halletmek daha rahat olabilir. bu firmalarin cok iyi iliskiye sahip oldugu okullardan birisine kayit yaptirdiniz ve ileride okul ile aranizda sorun cikti ise bu firmayi araya sokup sorunu cozmeye calismak cogu zaman daha verimli sonuc aldirir.

danismanlik firmalarinin dezavantajlari da var tabiki. mesela bazilari soyledikleri kadar iyi degiller ve yaptiklari bir hatadan dolayi genellikle siz zarar gorebilirsiniz. bunu da cogu zamanda ya baskasina suc atarak orterler ya da net aciklamazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Size bu işlerden geçmiş biri olarak samimi bir tavsiye vereyim, hiç uğraşmayın bunlarla. Gidin kendiniz halledin, elinizin altında kaynak yeterince var, sınavlarınızı yapın, notlarınızı girin, referanslarınızı alın, başvurunuzu alın. Ben açıkçası bir işe yaradıklarını düşünmüyorum. Daha doğrusu aklınız kalmasın, kullansa mıydım diye, çünkü olmayacaksa zaten olmayacak, bu acenteler sizi hiç bir zaman giremeyeceğiniz bir okula sokamazlar kaldı ki yaptıkları iş de öyle ahım şahım bir olay değil, eğer yeterli yabancı diliniz varsa hiiiç gerek yok...
Dynamic'in dediği gibi hata yapıyorlar ve sıkça yapıyorlar, onun yerine siz yapın hatayı (ki yapmazsınız) daha iyi yani. Bir yere gireceğiniz varsa girersiniz zaten. Artık okullarla iletişim kolay, sistemler hep online, atarsanız okullara mail öğrenirsiniz, buraya yazarsınız birileri yardımcı olur filan, o adamlar daha fazlasını yapmıyor zaten...

Ha ama mesela okullarda danışmanlar var direk. Bu adamlar işe yarıyor. Veya Amerika için bilinen 1-2 isim var İstanbul'da. Gerçekten sağlamlar ama aşırı ücret alıyorlar filan. Kastettiğiniz onlar mı bilmiyorum. Aşırı ücretten kastım hakikaten uçuk kaçık rakamlar. Bunlar paralı çocukları Amerika'ya sokmak için. Ben her zaman kendiniz ve okulunuzdaki danışmanlara daha fazla güvenin derim. Kaynaklar elinizin altında.
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...