Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek] Pirinç Topu Yapma

Dev

Öne çıkan mesajlar

yalnız bunun içindeki maddeler çok acayip ve bulunması imkansız. bi kere içine koyulan umeboshi var ki babayı buluruz türkiyede. ekşi ve tuzlu erik turşusuymuş. oyoy. sonra ya kurutulmuş Porphyra türünden yenebilen mor renkli deniz bitkisi kullanıcaz ya da dilimlenmiş kalin yapili deniz yosunu Konbu kullanıcaz sarmak için. o yüzden bu bahsedilen topu yapmak zor. (araştırdım abi) onun yerine ben siyah kağıt kullanıcam bu yaprak yerine yani. zaten yenmiyor bu. içine koyulacak turşu için de karışım yapıcam. hadi hayırlısı. türk yapımı pirinç topu doğuyor hüleayn
Sosyal ağlarda paylaş

Horasa bu konuda katılmamak elde değil kolda puhahahah. neyse çok kötüydü evet. tamam. yeter lan.aaa

ben de turşu yerine ton balığı koyuyorum. okudum araştırdım, hem elde bulunanlardan hem de içine koyulan orjinal maddelerden biri ton balığı. bir de pirinç topunu yapabilsem süper olacak. haşlaması, kıvamı falan her şeyi dert meretin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben normal pilav yapınca senin istediğin gibi oluyo. İstersen gelip yapıym :)

Edit : Hatta bu gerçekleştiğinde yaptıklarımı anlatıym belki yardımcı olur. Yamulmuyorsam 2 bardak pirince 1 bardak suyla yapıyordum. Sonra suyu az geldi diyip 1 bardak normal su (kaynamış olmayacak) koydum. Kaşığı daldırınca tencerenin hepsi geliyodu.

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 02:00 tarihinde, Holy tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@Canni içine birşey koymassan tadı yok diyebilirim, sadece karın doyurmak için. Ama içine ne koyduğuna bağlı olarak tadı da değişir tabi bazıları pilav ı pişirirken suyuna soya sosu katarlar çokta güzel olur, tatlanır biraz=)

@Holy bugün deniyim bakalım nasıl olcak, 2. bardak su kaynamamış taktiğini uygulıcam, sağ ol.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben pilavı yaptım. Gerçi biraz dibi tuttu ama heheh. Neyse, 1 bardak pirince yaklaşık 2 bardak su koydum deliler gibi lapa oldu sanırım. Bakalım soğuduktan sonra içine ton balığı koyucam ve bekleticem bir süre daha , nasıl olacak göreceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...