Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek] Pirinç Topu Yapma


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Norak çok teşekkür ederim. Bazılarının aksine yardımcı olmaya çalıştın. Pirinç topu yaptığımda yiyemeyecek o arkadaşlar zaten
Mesaj tarihi:
yalnız bunun içindeki maddeler çok acayip ve bulunması imkansız. bi kere içine koyulan umeboshi var ki babayı buluruz türkiyede. ekşi ve tuzlu erik turşusuymuş. oyoy. sonra ya kurutulmuş Porphyra türünden yenebilen mor renkli deniz bitkisi kullanıcaz ya da dilimlenmiş kalin yapili deniz yosunu Konbu kullanıcaz sarmak için. o yüzden bu bahsedilen topu yapmak zor. (araştırdım abi) onun yerine ben siyah kağıt kullanıcam bu yaprak yerine yani. zaten yenmiyor bu. içine koyulacak turşu için de karışım yapıcam. hadi hayırlısı. türk yapımı pirinç topu doğuyor hüleayn
Mesaj tarihi:
Horasa bu konuda katılmamak elde değil kolda puhahahah. neyse çok kötüydü evet. tamam. yeter lan.aaa

ben de turşu yerine ton balığı koyuyorum. okudum araştırdım, hem elde bulunanlardan hem de içine koyulan orjinal maddelerden biri ton balığı. bir de pirinç topunu yapabilsem süper olacak. haşlaması, kıvamı falan her şeyi dert meretin.
Mesaj tarihi:
Haşlamanın her çeşidini denedim yinede olmuyor kıvamı, sertlik iyi ama pirinç tanelerini birbirini tutmuyor çok zormuş yapmak=(


@Canni haklısın bizim kullandığımız pirinçten dolayı olabilir türkiyede bulmak mümkünmü o tarz birşey?
Mesaj tarihi:
tadı nasıl bırı tarıf etsın adamlar anımelerde ole bı yıyorkı ınsafsızlar hıc demıyor bulanı var bulamayanı var olee bakıyoruz
ekrana

leader ramen var turkıye de hazır corba gıbı ustune sıcak su katıp hazırlanıyor anca onunla avutuyorum kendımı
Mesaj tarihi:
Ben normal pilav yapınca senin istediğin gibi oluyo. İstersen gelip yapıym :)

Edit : Hatta bu gerçekleştiğinde yaptıklarımı anlatıym belki yardımcı olur. Yamulmuyorsam 2 bardak pirince 1 bardak suyla yapıyordum. Sonra suyu az geldi diyip 1 bardak normal su (kaynamış olmayacak) koydum. Kaşığı daldırınca tencerenin hepsi geliyodu.

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 02:00 tarihinde, Holy tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@Canni içine birşey koymassan tadı yok diyebilirim, sadece karın doyurmak için. Ama içine ne koyduğuna bağlı olarak tadı da değişir tabi bazıları pilav ı pişirirken suyuna soya sosu katarlar çokta güzel olur, tatlanır biraz=)

@Holy bugün deniyim bakalım nasıl olcak, 2. bardak su kaynamamış taktiğini uygulıcam, sağ ol.
Mesaj tarihi:
Ben pilavı yaptım. Gerçi biraz dibi tuttu ama heheh. Neyse, 1 bardak pirince yaklaşık 2 bardak su koydum deliler gibi lapa oldu sanırım. Bakalım soğuduktan sonra içine ton balığı koyucam ve bekleticem bir süre daha , nasıl olacak göreceğiz.
Mesaj tarihi:
ha ben de öyle yaptım zaten. bir bardak çekti ikinciyi koydum. demek ki doğru yapmışım. hem de ilk yapışta. süper miyim neyim
×
×
  • Yeni Oluştur...