Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: Atatürk'ün açtığı yolun bu ülkenin ve milletin feraha ermesi için yegane yol olduğunu görememek körlük değil, düpedüz inattır. Bu bana yönelikse, ben bunu nerde dedim? Cevap vereyim, hiç bir yerde. Sırf dediklerimden bana bunu cevap olarak veriyorsan ortada bir sorun var, bir körlük sorunu. said: Atatürk ilkeleri sadece ve sadece daha da çağdaşlaştırılacak şekilde tekrardan yorumlanabilir. Özgürlük ve demokrasi kalkanları arkasında gericilik yaparak değil. Ben anlattıklarım içinde bir kere bile tekrar yorumlamaktan bahsetmedim bile, bu konu apayrı bir konu ama yine yukarda bahsettiğim olaya geliyor. Nerden çıkardın acaba bunu? Sonuç olarak, siz o güruhun yaptıkları yüzünden her insana gırlayacaksanız (özellikle misal, ülkesinin ve devletinin iyiliği ve gelişmesi için uğraşan insanlara) bence oturup bir sakinleşin değil mi? Ben içinde bulunduğum ortamda, hayatımın çoğunu gezip tozarak geçirmek varken, bir çok alanda bilimsel bilgi öğrenmek ve daha sonra bilgi üretmek için çabalayan biri olarak, çağlayan mitinginde cumhuriyetin korunması gerektiğini hatırlatmak için bulunan biri olarak ve ilerde ülkesi için çalışacak biri olarak rahat bir vicdana sahibim. Siz de benim bahsettiğim gibi şeyler yapıyorsanız vicdanınız rahat olsun ama yaptığınız tek şey akıl ve mantığı savunan insanları daha tanımadan onlara saldırmaksa bence ülkenize faydalı olacak uğraşlar edinin. Zira üzülerek söylemek zorundayımki bir cümle önce bahsettiğim tavır, aynı toplumun insanları içersinde haksız ve anlamsız bir ayrımcılık ve uçurum yaratarak o kadar nefret ettiğiniz insanların ekmeğine yağ sürmektir. edit: boldu kaldırdım çok çirkin duruyomuş :p [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 17:43 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Tamam Ardeth, sen sorgulamaya başla o zaman, Tayyiple Arınç arkadan yetişir. Kolay gelsin size, iyi sorgulamalar. Unutmadan, laiklikten başlayın sorgulamaya, diğerlerini daha kolay sorgularsınız o zaman. Ben tutmayayım, daha sırada devrimler var sorgulanacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Soulless sora Atatürkçülüğü din gibi benimseyenler yok diyorsun:)Bak bir örnek daha sana Bence bir düşünceye(atatürkçülükte dahil) körü körüne inananlar o düşüncenin en büyük düşmanlarıdırlar.Zira zamanla içeriden çürütürler o düşünceyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Harikasın sg-1, senin bu davranışının ekstrem halinin ülkeye en az gericiler ve yobazlar kadar zararlı olduğunun farkına varırsın bir gün umarım. Çok komik ki bu davranışın ülkesinin gelişmesi ve ilerlemesi için uğraşan insanları bir birine düşman haline getiriyor. Bundan daha zararlı ne olabilir bilmiyorum. Özellikle türkiye gibi üretici insanların önemli bir kısmının ülkeyi terk ettiği durumlarda. Benim hakkımda en ufak bir fikre sahip olmadan beni yargıladın ve bülent arınçla aynı kefeye koydun (zira belliki bülent arınç hakkında söylediklerimi okumamışın). Bense hala sadece burda davranışlarını nitelendirmekten öteye gitmemek için uğraşıyorum (tabi fark etmeden tersini de yapmış olabilirim ama yapmamak için özen gösteriyorum, sizin aksinize) (bkz: bir kişiye nitelendirmekle sadece tek bir davranışını nitelendirmek arasındaki fark). [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 17:54 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Yok öyle körü körüne bir inancım dostum. Ama eğer Atatürkçülük sorgulanacaksa, yorumlanacaksa bunu AKP yapamaz, bunu Atatürk ilkelerini, devrimlerini içine tam manasıyla sindirmiş biri ya da birileri yapabilir. Ya da zaten zamanın gerekleriyle bu durum pozitif olarak kendi kendine ortaya çıkar. "Atatürkçülük değişmez" diyenler kadar Atatürkçülük'ün ilk halini anlamadan "sorgulanmalıdır, yeniden yorumlanmalıdır" diye inat edenler de yobazdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 . [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 17:56 tarihinde, Othranx tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: Yok öyle körü körüne bir inancım dostum. O zaman öyle davranma bir zahmet. Hani sokakta "bu soldan yürüyor bu kesin solcu hadi dövelim" diyen sağcılardan farkı olmadığının farkındasındır bu konuda dönenlerin. Hatta daha kötüsü. Bir çok kez kendimi anlatmaya çalışmama rağmen, yaptıklarımı ve yapacaklarımı söylememe rağmen bundan önceki bir mesajın hala bülent arınç, recep tayyip erdoğandı. Merak ediyorum gerçekten yazdıklarımı tamamen okudun mu? O bahsettiğim yıllarda ülkesine en zararlı olanlar kimdi? Sokakta tanımadığı insanları döven sağcılar solculardı. Yaptığın şeyin ülken için yararlı olduğuna "inanmak", o şeyin gerçekten yararlı olmasına yetmiyor bazen. [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 18:09 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 ardeth'e hayvan gibi katılıyorum. anti-laik kavramının ortaya çıkması birçok şeyi açıklıyor sanırım. Dindar kesimin uzun süredir hali hazırda sosyal konularda kutuplaşmaya eğilimli olduğu herkes tarafından gözlemlenebilir bir durum idi. irticai tehdit gündem olduğu vakit laik kesim de aynı kutuplaşmaya alet oldu. Atatürk'ün ilkeleri bu kutuplaşmada laik kesim kavramıyla yer almaya gayet namüsait. Yine aynı ilkeler kendilerini beyin yıkama ve dikte yöntemleriylede insanların kafalarının içine çakılması durumuna da namüsait. bu ilkelerin imajını kirletmekten başka bir işe yaramayabilir, yanlış davranışlar. Tahmin edilir şekilde konu dönüp dolaşıp eğitime gelecek elbette. Sağlanması gereken insanların bu ilkeleri, doğruluğunu kendi sosyal yaşamlarında bulmalarına imkan yaratmaktır. Dindar insana anlatabilmektir, dinin kimi uyanıklarca kullanılıp kendilerini ve vatandaşlarının özgürlüklerinden edilip kendi emellerince sürüklenebileceğini. Bu bağlamda ortada kesin olan şey kutuplaşmadan ve dikte uğraşlarından çok yara alacağımız. Aynı şekilde ılımlı islam yalanındaki hali(ki bu onların kademe anlayışı), ilkelerimiz için biz kendimize görev edinip gerektiği şekilde konuya ılımlı yaklaşmamız olabildiğince rasyonel adımlar atmamız gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Tayyip-Arınç yazmamın tek nedeni senin (iyi niyetle olduğuna inanmak istiyorum) "Atatürkçülük'ü sorgulayalım" sözünü dillerine pelesenk etmiş olmalarıdır (Daha bugün saat üçte Arınç çıkmış laiklik de laiklik atıp tutuyordu). Hiç bir zaman kafatasçı ya da şekilci olmadım (ne geldiyse başımıza zaten şekilcilikten geldi). Ama ne zaman seviğim bir abime Anıtkabir ziyaretimi anlatmaya başladım, yanımdan kalkıp gitti, bir daha da muhabbetimiz olmadı. O zaman anladım ki bu ülkede cidden çok garip şeyler oluyor. Hiç bir zaman statükoları savunmadım, değişim her zaman iyidir, ama pozitif yönde. Eğer Atatürkçülük de sorgulanacaksa onu iyi anlayanlar tarafından sorgulanmalı, "İçkiciydi zaten, en sonunda sirozdan öldü" mantığına sahip olanlar tarafından değil. Aynı şeyleri tekrarlamaya başladık, bir kısırdöngüde dönüp duruyoruz, bu başlık bu kadar yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Dogmatik dinler yapisi geregi sorgulamadan kabullenme uzerinedir.Oyuzdende ozgur dusunmeyi ve sorgulayip gercege ulasmayi engeller. Islam dini , seriat denen lanet yuzunden sadece kisinin manevi hayatina degil gunluk maddi hayatida nasil yasayacagini belirlemeye calistigi icin diger dinlerden dahada kisitlayici bir din. Oyuzden seriata inanan birinin herhangi bir cesit devlet dairesinde isi olamaz. Ataturk'u yipratmaya calismalarinin sebebide , onun ozgur dusunceli ve dinini on plana cikarmayan biri olmus olmasi.Ve okadar guclu biriki Turk halkinin gozunde , seriatin temsil ettigi sacmaliklari yutturabilmek icin once halkin takip ettigi o acik fikirli ve geriye degil ileri bakan lider imajini yikmalari gerekiyor.Seriat ruyasi goren yobazlar onun imajini yipratmak ve unutturmak icin cok uzun zamandir ugrasiyorlar. Ve orduda tam tersi icin savasiyor. Bazi saf arkadaslar bunu demokrasi vs ordu gibi goruyorlar ama bu halki orduya karsi kiskirtmak icin size yutturduklari bir yalan sadece.Ordu gucunu kaybederse Ataturk'e cok daha acik bir sekilde saldirabilecekler.Ve kimsenin giki cikmayacak. Kalabaliklari kandirmak bireyleri kandirmaktan daha kolaydir.Simdiden insanlarin 10 yil oncesine gore nekadar piskin bir sekilde Ataturk'u , orduyu , laikligi yipratmaya calistiklarina bakin. Biz bunlari soyledigimizde bazi minionlar hemen atlayip isi civikliga vuruyorlar. Seriat mi gelecekmis ehehuhe gibisinden.Amaclari konuyu kapatip fazla sorgulanmamasini saglamak.Asil Ataturk'u ve ilkelerini sorgulayalim diyorlar. Asil tehlike oymus gibi. Belki sadece efendilerinin soylediklerini tekrarliyorlar anlamadan ama bu daha az hain yapmiyor onlari. Ataturk okadar ileri goruslu biriymis ki , duydugum hayranlik dahada artti. Buyrun unutanlara veya unutturmaya calisanlara. Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Bilmiyorum, ben bir tartışma boyunca AKPye oy vermediğimi, çağlayan mitingine gittiğimi, ülkemi sevdiğimi ve onun için çalıştığımı belirtme gereği duyuyorsam bile bu tartışmanın şekilcilik çerçevesinde ilerlediğini göstermez mi. Zira ben AKPye oy vermiş olsam bile beni oturup dinlemenizi dilerdim ama öyle bir durumda kim bilir dediklerime nasıl tepki verecektiniz, nasıl etiketleyecektiniz beni. Haksız mıyım? (haksızsam yanlış tahminim için özür dilerim) Bu şekilcilik değildir de nedir? İki adamın ağzındaki lafa bakıp beni tanımadan bana laf ediyorsan bu da şekilciliktir. Aynı iki adamın ağzındaki diğer bir sakızda "laiklik ve demokrasi korunacaktır" lafıdır. E ne yapalım şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Ardeth üye § 24 Temmuz 2007, Salı - 17:09 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- said: Yahu ben sana tek laf bile etmedim. Otur da bir düşün bu agresifliğinin sebebini bence? (edit- o soruya değil bodrackin fikrine yönelik bir yorummuş). Oturda bir oku laikliği savunarak komik duruma düşüyorsunuz diye tek bir kelime etmiş miyim? Siz sormadınız mı neden öyle düşündüğümü? Ben de açıkladım. Komiksiniz gerçekten yahu (evet şimdi direk sana diyorum). agresifim sinirliyim çünkü elin yobaz dincileriyle körü körüne atatürk ilkelerine inananları karşılaştırmışsın.ki atatürk ilkelerini din olarak görenleride ilk defa senden duyuyorum.benim agresifliğimin sebebi bu. körü körüne atatürk ilkelerine bağlanmış kaç kişi gördün hayatında. laiklik elden gidiyor hülen diyip adam öldüren kaç kişi gördün?Peki hayatında din elden gidiyor diye allah için adam öldüren kaç kişi çıkıyor her hafta haberlere? atatürkün ilkelerini sorgulamak gereğini duymayan ya da gönülden inanıp onun izinden gitmeye çalışanlarla elin yobaz kesimini karşılaştıramazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Macleod ben cevap vereyim sana kendi bildiğimce Bence Atatürkçülüğü dine çevirmiş insanlar var.Öyle ki herşey sorgulanabilir diyen bendenize doğrudan Atatürk karşıtı yaftasını yapıştırabilenler ardından ardethi Bülent Arınça benzetenler vs. Atatürk bir insandır.Tamam insanlar yönetir eder fln ama tarihte hata yapmayan insana rastlanmış mıdır?Pek sanmıyorum Şimdi bu basit mantıktan yola çıkarak diyebilirim ki Atatürk hata yapabilir.E o halde ben hataları değil doğruları öğrenmek istiyorsam(tabi kendimce) ne yapmalıyım.Öğrendiğim bilgileri sorgulamalıyım dahası farklı bakış açılarından konuyu değerlendirmeliyim.Bu demek değil ki Atatürk ilkeleri yanlış.Yada demek değil ki cumhuriyet doğru bir yönetim şekli değil.Bu sadece gerçeğe ulaşmak için insanların düşünmesi gerektiğini düşünen bendenizin naçizane fikri. Aynı zamanda yobaz her şekilde gözümde aynıdır.Bir insan bir budist yobaz olabilir, bir müslüman yobaz olabilir farketmez.Birşeye körü körüne saplanan insan gözümde yobazdır.Bu yüzden ikisini bir tutuyorum dedim hala da lafımın arkasındayım.İki yobazda kendi düşünce yada inanç verilebilecek en büyük zararı vermektedirler Umarım anlatabilmişimdir derdimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Yazmayayım diyorum zorla yazdırıyorsunuz, Bodrack, bundan önceki son mesajımı oku da bana laf sokmaya çalışmadan önce beni biraz tanı, Arınç ile ilgili söylediklerime bak, Atatürkçülük ve sorgulanmasıyla ilgili fikrimi algıla, ondan sonra ayar vermeye çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 ben laikliğe sorgulamadan inanıyorsam ve laikliği elimden geldiğince koruamaya çalışıyorsam bir nevi yobazım gözünüzde bunu mu demeye çalışıyorsunuz anlayamadım. o zaman kendisiyle birlikte , çocuk yaşlı gözetmeden onlarca insanı havaya uçuran allah yolunda birşeyler yaptığını sanan insandan bir farkımız yok gözünüzde. şayet böyle düşünüyosanız sizinle burada tartışacak birşeyim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Daha öncede söyledim ayar vermeyi bilmiyorum aslında kelime anlamını bile bilmiyorum Ardethe birşeyler söyledin bana birşeyler söyledin bende bunlardan kendimce birşeyler çıkardım doğru veya yanlış.Bunu zaten konuyu okuyanlar yorumlarlar sg-1 He haddimi aşıp ayar vermeye kalktıysam özürler ola sg hiç kimseye ayar vermeyi istemedim Ancak dediğim gibi senin hakkında kendimce birkaç düşüncem oluştu onları yazdım Edit:Mac evet gözün kapalı inanıyorsan gözümde yobazsın.Ancak o milleti havaya uçuranlardan bir kademe yukarıdasın daha fazlası değil Yukarısı aşağısından çok kimseyi uçurmadan yobazlık yapan dincilerle eş görüyorum seni.Yazacak birşeyin yoksada sen bilirsin.Ancak burada ardethin yerine konuşmuorm.Başından beri ardethle aynı görüşte gittik diye benim söylediklerimi ardethinkilerle karıştırmayın.Yani bir nevi içinizden küfretcekseniz bana küfür edin:) [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 20:10 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 bosver bodrack kasma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Bodrack üye § 24 Temmuz 2007, Salı - 20:08 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- said: Edit:Mac evet gözün kapalı inanıyorsan gözümde yobazsın.Ancak o milleti havaya uçuranlardan bir kademe yukarıdasın daha fazlası değil Yukarısı aşağısından çok kimseyi uçurmadan yobazlık yapan dincilerle eş görüyorum seni.Yazacak birşeyin yoksada sen bilirsin. evet şu sözlerden sonra yazacak birşeyim yok sana. günün birinde atatürke ve laikliğe inandığım için yobazlıkla suçlanacağım aklıma gelmezdi ama demek ki oluyormuş. kkthxbb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Haplo Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: Dogmatik dinler yapisi geregi sorgulamadan kabullenme uzerinedir.Oyuzdende ozgur dusunmeyi ve sorgulayip gercege ulasmayi engeller. Islam dini , seriat denen lanet yuzunden sadece kisinin manevi hayatina degil gunluk maddi hayatida nasil yasayacagini belirlemeye calistigi icin diger dinlerden dahada kisitlayici bir din. Oyuzden seriata inanan birinin herhangi bir cesit devlet dairesinde isi olamaz. Arkadaşlar dini konuları fazla tartışmak istemiyorum ama gerçeğin manipüle edilmeside açıkcası çok hoşuma gitmiyor. Dinin temeline indiğinizde Yaratıcı bizden kendini tanımamızı ister ve bizi buna göre sorgulayacaktır. Dinin sınavı bunun üstüne kuruludur. Herkesin inanması gerekseydi herşeye gücü yeteceğini düşündüğümüz Yaratıcı kimsenin inkar edemeyeceği net kanıtlar koyardı. İşin buraya kadar olan kısmı islamiyetle değil alakalı değildir. Basit bir mantık çıkarımıdır. Bu yüzden dinlerde temel inançların net kanıtları yoktur. Kabullenirsiniz ve inanırsınız. Ondan sonrası farklıdır. İnanç dediğimiz şey budur. Gönlünüzün kabul etmesi veya etmemesidir. Mesela : Meleklerin varlığı asla net olarak somut olarak kanıtlanamayacak birşeydir. (Terside geçerli). Veya ahiret inancı böyledir. Olup, olmadığını kanıtlayamazsınız. Din sizden sadece bunun gibi 4-5 tane şeye inanmanızı ve bunu sorgulayamayacağınızı söyler. Burası inançtır. Bu inancının doğru olup olmadığını somut kanıtlarla gösteremezsiniz. Not 1: Neden somut kanıt olmadığını yukarda anlattım. Not 2: Somut kanıt olmamasına rağmen bir dizi mantık yürütmesiyle sadece Yaratıcının varlığını kabul ederek bu çıkarımlara varabilirsiniz. Bu ayrı bir konu. Ayrıca bir dinin bundan sonraki aşaması kişinin Yaratıcı ile ve diğer insanlarla olan ilişkilerini bir düzene sokma kısmıdır. Bu her dinde böyledir. Budizim'de olsa böyledir. Diğer insanlara yalan söylemeniz istenmez mesela. Yani sadece İslamiyete has bir özellik değildir. Esas merak etiğim İslamiyette insanın toplum içinde diğer insanlarla yaşaması kısmındaki hükümlerin hangisi özgürlük kısıtlayıcıdır? İslamiyette olmazsa olmazların hangisi insanı diğer insanlarla ilişkilerinde zor bırakır? Bakın derdim burda kimsenin inancını değiştirmek değildir. Sadece inandığım din ile ilgili bir yorum yaptınız bende öyle olmadığını söylüyorum. Kimseyi rahatsız etmek istemediğimden ve topiği daha fazla kirletmek istemediğimden dolayı bu tartışmayı burda yapmak istemiyorum. O yüzden Soulless bana bir önceki paragrafta sorduğum soruyu özelden cevaplarsan memnun olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 ya beyler zaten türk milletinin %47sinin salak olduğuna ve çok kolay bir şekilde manipüle edildiğine inanıyorsanız, o zaman keşke atatürk uğraşmasaydı cumhuriyet yapıcam ülkeyi diye. size göre türkler milletçe salak. eh o zaman manda olalım veya monarşiye dönelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 zaten inkilapçılık ilkesine uymuyor altı ilkenin dogma olarak kabul edilip çağ ve koşullar değiştikçe yeniden incelenmemesi. bilmem farkında mısınız? laikliği filan inceleyelim de demiyorum, mesela devletçilik çok fasarya ülkemizin şu durumunda ve şu devirde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 ataturk turk milleti zekidir, turk milleti caliskandir da demisti, bak bir yanlisi daha. egitim duzeyi belli, kiraathanede oturanlarin sayisi belli. lanet olsun mustafa kemal! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 dela magnuslaşmaya başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 ayrıca "köylü milletin efendisidir" demişti, lakin haşin 'atatürkçü'lerimiz onlara da demediğini bırakmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Ozelden konusmak isteseydin ozelden sorardin , buradan soyleyecegini soyleyip sonra ozelden cevap istemek komik oluyor. Ayrica benim yazdiklarimi kopyalayip bana cevap yazmissin ama soylediklerin benim goruslerimi yanlis cikarir seyler degiller.Sen inanirsiniz okadar diyorsun.Ee bizde onu demisiz ya , inaniyorsun birseye ve birakiyorsun sorgulamayi dogmatik dinlerde. Cunku o dinler senden itaat etmeni istiyor.Bu inandigin seyi yanlis yapmiyor ama dogruda yapmiyor.Gercege ulasmanin yolu birsey kanitlanamiyor deyip ona koru korune inanmaktan gecmez. Tabiki secmeyebilirsin o dini ama su anda dunyadaki dindarlarin kacta kaci gercekten iyice arastirip seciyor bir dini ? nekadari bilincsiz bir sekilde , korktugu icin , diger hayat beklentisiyle , es , dost , arkadas , akraba , aile etkisiyle , cikari oldugu icin , hatta huri , nuri hevesiyle seciyor ? Ama hepsi bir tabi o dini kontrol edenlere ( local yada global ) cunku bu guc ve para isi onlar icin.Sen bile tanrinin ne istedigini bilirmis gibi yazmissin , bu guctur.Ozellikle kotu niyetli birinin elinde. O tanrinin istegi deyip kafada keser , bombalarda , kadinlarin baslarini ortmelerini yoksa hapse atilacaklarinida soyler.Ramazanda niye oruc tutmuyorsun lan , kafirmisin sen deyip saldirir gucu yeterse veya ibadetinizi yerine getirdinizde , bi beslik atmadan nereye gidiyorsunuz diyede sorar. Hepsi tanri adina. Sokaktaki insan icinde bir hepsi , onlarin takima bir sayi olarak goruluyor , hatta sayica fazla olmak cogu icin kendi inancina olan guvenini arttiriyor... Olan gercege veya inanmamayi secene oluyor sadece. said: Esas merak etiğim İslamiyette insanın toplum içinde diğer insanlarla yaşaması kısmındaki hükümlerin hangisi özgürlük kısıtlayıcıdır? İslamiyette olmazsa olmazların hangisi insanı diğer insanlarla ilişkilerinde zor bırakır? Genelde zor durumda kalanlar onlarla ayni seye inanmayanlar oluyor.Kisitlayicilik sorgulamayi birakmis ve ''inanmis'' kisilere degil , ( onlar coktan kabullenmisler belli limitleri ) , inanmayanlara... Veya baska seylere inananlara... Islamiyet dedigin , bin kusur yil once arabistan collerinden birinde yazilmis ve kimbilir kac kez degisiklige ugramis arapca bir kitaptan herkesin istedigi gibi yorumladigi bir din gibi gozukmeye basladi son zamanlarda. Ben sana sadece o kitapta yazilanlardan degil gercek hayatta , sokakta olup bitenlerden de vermeye calisayim cevabimi. Seriat ornegini vermistim seninde kopyaladigin cumlelerimde . Seriat islamin bir parcasi degil mi ? Seriat kurallari kadinlara ikinci sinif gozuyle bakar.Vucutlarinin neredeyse tamamini iyice ortmeleri gerekir , ev sahibi olamazlar.Namus cinayeti denen ilkellikleri bile hakli cikarmakta kullanilir.Insan dogasini bile dusman edinir , evlenmeden seks yapan kadinlari , hatta zaman zaman tecavuz kurbanlarini bile taslayarak oldurmek gibi barbarliklari , hirsizlarin ellerini kesmek gibi cezalari , alkol yasaklarini , kadinlari dovmeye izin verir , yonetici gibi ust duzey pozisyonlarda calismalarini engeller , ayni dinden olmayanlarla olan evliliklere yasaklar getirir. Ve daha bilimum cesit ilkel ve vahsi kurallar.Bunlari uygulayan kisilerin islerine geldigine gore veya kitaptan kendi tercumelerine gore dahada vahsilesip cesitlilik kazanabilir.Cep telefonu mesajiyla karisini bosayanlar , dini otoriteler tarafindan evliligi kendi fikri bile alinmadan bitirilenler , belli konularda ifade ozgurlugunun agresif bir sekilde engellenmesi (karikatur ornegi ) ve daha birsuru sey suanda yazamadigim. Bunlar yeterince ozgurluk kisitlayici ve insanlari digerleriyle iliskilerinde zor durumda birakici seylerdir umarim senin standardlarina gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar