Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran karti problemi mi yoksa baska bisiyler olabilir mi?

punishmyheaven

Öne çıkan mesajlar

selamlar, ciddi bir problem yasiyorum ve bazi fikirler/yardim edinmek istiyorum bunun icin en bastan anlatacagim..

oncelikle sorunun ss'i:

yaklasik 1 hafta once cok yavaslayan bilgisayarimin c surucusune bicimlendirme yapip windows kurmak istedim fakat root/382i/bidibidi/bilmemne read olmadi windows kurulamadi hatasi aldim. (4 ayri orjinal olmayan cd ile denedim ayni sonuc) ayni cdler ile baska bilgisayara hatta kendi bilgisayarim d surucusune windows'u kurdum.. mutlu mesut 1 hafta gecti bunalinca "fable" isimli oyunu kurdum.. oyunu bir muddet oynadim ve bilgisayar restart atti.. normal acildi.. biraz daha oynadim bi kere daha restat bu sefer acilmadi.. acildiginda ss deki gibi acildi (guvenli modda) ekran karti surucusunu sildim guncel ekran karti surucunu offical siteden indirip kurdum biraktim.. oyunumu oynadim ciktim sora gezdim tozdum geldim evime bu sefer baska bir oyun kurdum daha 3. dakika da ayni problemden restart atti ve simdi duzelmiyor. surucuyu kaldirinca boyle(ss daki gibi) devam ediyor ve surucuyu yuklerken ise hata verip kapaniyor.. bios bolumu dahil ekrandaki yazilar okunmuyor uzerleri karanlanmi$ gibi.. ekran karti gitmi$ ama tam olarak emin degilim.. tanidik hic kimsede pci express ekran karti yok buralarda ve yeni bir ekran karti almak (bo$una) icin henuz erken.. bir fikri veya onerisi yahut basina benzeri gelip cozumunu sunacak var ise aranizda minnettar olurum.

Sosyal ağlarda paylaş

yok yok gözüküyor :) ekran kartıyla ilgili, ama ekran kartının kendisinde mi, yuvasında mı, gidiş yolunda mı bir problem var onu bilemem, bu konuda tecrübeli biri elbet çıkar.

eğer beni de tecrübelerim yanıltmıyorsa ekran kartı hatalı üretim sonucunda bir süre sonra böyle hatalara sebep olabiliyor.

kardeşimin bilgisayarı ilk geldiğinde windows, ekran koruyucuları vs. gayet güzel açılıyordu, ama herhangi bir oyun açmaya kalkınca çorba tenceresi gibi karmaşık görüntüler ortaya çıkıyordu.

uzun bir süre directxtir, driverdır uğraştım olmadı sonunda geri gönderdim hatalı üretim olduğu ortaya çıktı.

bunun ise sebebi nedir bilemiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

oglene kadar cevaplari bekleyip ona gore hareket edecegim. sanirim hdd'de bir problemim var..

diger pci express slotuna takip deniyecegim (yerse) sli mod icin ikincisi ama zevke gore istedigim slota takip takamiyacagimi bilmiyorum..

- hacamat olmus diyenlerinde ekran karti tavsiyelerini kabul ederim.. orta sinif mumkunse..
Sosyal ağlarda paylaş

hardiskinde bir sıkıntı var gibi gözüküyor windows yükleme probleminden dolayı.Third party tool'lar ile bad block var mı diye kontrol et bence.Ekran kartına gelince önce ekran kartını komple sistemden kaldır.Daha sonra kasadan kartını çıkart üfle,okşa,sev,temizle ve geri tak. Açılışta ekran kartını tanıtma ve default halde iken yani 16-256 renk seçeneğinde yine aynı sıkıntı var mı diye kontrol et.Yoksa ekran kartını bir daha tanıtmayı dene.Driverları yüklerken veya bir süre sonra tekrar hata verirse ekran kartı gitmiş demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ekran kartini temizleyip diger slota taktim sorun aynen devam ediyor.. :(

ekran kartın pci-express mi çünkü çift agp slotlu slotlu anakart görmedim şimdiye kadar,o resimdeki sorun ekran kartıyla ilgili kasanın arkasındaki ekran kartının çıkış pinleri yamulmuş olabilir onlari bi kontrol et önce,oyun oynarken pc res attığına göre ekran kartı yada cpu aşırı ısınıyor,sistemindeki parçaları sölersen daha iyi yardımcı olabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer bir durmu geçen hafta yaşadım...

Sürücüler, DirectX ler... hepsini defalarca kur düzelt...
Windows ayarları fln gırla.

Sonra belki bağlantılardandır dedim.

Açtım kasayı, baktım ekran kartının üzeri bir parmak toz. Fanıda tosdan sönmüyor.

Ekran kartı üzerinde bir kulak pamuğuyla 20 dakika süren temizlik seansından sonra (Makine içinse dierkt elektrik süpürgesi kullandım) sorun sona erdi.

Bundan olmayabilir senin sorunda ama bu da bir ihtimal sonuçta. Kontrol et derim.
Sosyal ağlarda paylaş

herkese cevaplari icin tesekkur ederim, baska bir bilgisayarda denedik ve daha bios'da tum yazi karakterleri bozuk cikinca direk karti servise verdim ilginc bir tesaduf olarak garanti suresinin dolmasina 1 gun varmi$.. eger oyalansam 1-2 gun, hata garanti kapsamina girse dahi yararlamiyacaktim :)

bunun di$inda ilginc bir tesaduf ile kar$ila$tim, $u anda kullandigim bilgisayara da "fable" isimli oyunu yukledim yuklerken bir kac resime bakiyordum ve resimlerde bahsettigim hata gibi (daha once baktigim ve bildigim resimler) bir hata olu$tu ciddiye almadim... ve oyunu oynamaya basladim henuz movieler gecti oyuna baslicam ki tak dondu kaldi makine.. mecbur reset attim.. ayni benim evdeki makine misali.. ikinciye oyunu acmaya korkuyorum.. oyunu ve crack dosyasini bir kac programla ve site yolu ile tarattim ama herhangi bir kotu bulgu yok.. butun bunlarin sebebi olarak oyunu gormek abesle i$tigal etmek olur mu sizce?

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 02:33 tarihinde, punishmyheaven tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...