Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Hersey neysede, yani benim anlamadigim mortgage olayi kotu birsey mi ? Uzun vadeli tuzak hesabi turk insanina bir nevi. Ilginc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 of sam özelleştirmelere neden karşı olduğumuzu anlatamadık zaten ya adamlar herşeyi değerinin çooook altında eş dost firmalara satıyorlar özelleştirilen şeylerden bir tek telsim adam gibi satıldı.o da amerikaya olan borçlarından dolayı denetlenmiştir kime gidiyo diye. ttelekom özelleşsin diyenler nerde.şu an hergün çok kötü bağlantı çok kötü üstelik çok kötü fiyat/performans var . telekomu adamlar sadece 3 yıllık kazançlarıyla ödediler. herşey çok ucuz fiyatlardan satılıyor . sonumuzu hiç hayır göremiyorum maalesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Arlooax, aslında kötü bişi değil ama, bu çizilen tabloda, kurulan planların arasında, ileride olası bi ekonomik sıçışta, çok kötü patlıcak. bugun sen finansbanı özelleştiriyosun, ve finansbank şuan yunanistanın merkez bankası durumunda, yazık ya, yunanistanın. nası adamlar girdi ortama farketmedniz mi, bütün taksitlendirmelerde finansbank, hertürlü ucuz şeyde finansbanka şöle finansbank karta %10 indirim, girdiler direk ortama, mortgage da alıp sıçınca, yunanlılar parasının hakkıylal almış olucak. bu sdaece bi örnek. [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:17 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Sahsen AKP'ye oy vermedim ama CHP'yi de bu tarz soylemlerin batirdigini dusunmekteyim. Bu nedenle konusmak lazim.. Ayrica karsi hareket etmekle bi yere gelinmeyeceginin gorulmesi gerekiyordu bu secimlerin sonunda ama bakiyorum hala b.k atmanin adi "muhalefet" olmus. Neyse... Mesajlari okudum iyi guzel de... Teorik olarak guzel ama pratikte pek oyle degil. Her ekonomist ekonomi kotuye gidiyor demiyor basta. Ozellestirmelerden (peskes cekmek deniyo aslinda yapilana) memnun olmamak kaydiyla ekonominin kotuye gittigini soylemek pek objektif yaklasim degil. Cunku ekonomi onceki senelere gore cok daha iyi durumda. Evet dis borc almis basini gidiyor ama bu adamlarin yaptigi bir sey degil; baska parti de olsa IMF'nin ve Dunya Bankasi'nin eline bakacakti yine. Sonuc degismeyecekti. Onceki hukumetlere nazaran bu hukumet cizilen yolu adam gibi takip etti ki bunun sonucunda epey bir avantaj elde edildi. Ha IMF'siz gidilemez miydi, hayir efendim, o kadar borcumuz zaten vardi, takip edilmesi yapilmasi gereken tek seydi, adamlar da bunu yaptilar. CHP de gelse boyle olacakti, baska bir parti de. Bunun disinda es gectiginiz konulardan ilki istikrar konusu. AKP'nin %46.6 oy almasi demek kendi taban puanindan fazla almasi demek. Bunun icin de birilerinin elinde bir neden olmasi gerekiyor; bilincsiz kesimin yaninda bilincli olarak oy veren de var ki bunun nedeni istikrarin korunmasi. Surekli ortaligi yakip yikan bir CHP'nin tek basina iktidar olmasindansa veya koalisyonla cebellesmektense, is adamlari istikrara oy verdiler. AKP zamaninda yesil sermaye aldi basini gitti, ama istikrar herkese yaradi ki, bu ne olursa olsun onlar icin koalisyondan cok daha iyidir. Hazir lafi gecmisken sonrakine deginelim, is adamlari. Istikrarla baglantili olarak is adamlari da AKP'yi secti. Bircok tanidigim kisi, yesilci olmasa bile AKP doneminde, daha onceki donemlere gore cok daha fazla kar ettigini soyledi. Ha onlar da CHP'ye oy verdiler belki (bazilarinin verdigine eminim); ama bunu objektif olarak soyleyebildiler. Eh biraz cebini dusunen is adami da gitti AKP'ye verdi. TUSIAD'dan hala ses seda cikmadi ki bunun tek bir aciklamasi var, bu adamlar da AKP'yi desteklediler. Vakti zamaninda cikip aciklama yaptilar belki gidisat konusunda; ancak her aciklama muhalefeti destekliyoruz anlamina gelmiyor. Ozellestirmelerde yabancilara satilmasi... Simdi... Her ne kadar kotu olsa da iyi yanlari da var. Diyelim ki sizin gibi dusunen birileri aldi bu firmalari. Turk olsun hadi. Her basi sikistiginda sizin gibi korkak davranirsa bu insanlar, laiklik elden gidiyo, kaos yasanacak, ekonomik kriz kapida diye, o zaman ne istikrar kalir ne bi sey. Bu kimseye yaramaz acikcasi. Onceki senelerde de goruldu Koc ve Sabanci'nin veya Kara Mehmet'in yedigi haltlar. Servetine servet katmak icin atmadiklari takla yok. Yabanci sermayenin TR'ye girmesi, iki turlu oluyor. Bi sicak para olarak giris yapiyor, bir de sabit yatirimlar. Sicak paranin girmesi bircogumuzun bildigi gibi borsayi sisirdi. Ancak bu sisis zaten olasi bir seydi; butun dunyada para az gelismis ulkelere kaydi bu donemde. Her ne kadar AKP'nin bi etkisi olmasa da, onlarin doneminde olmasi tek bi sey ifade eder, adamlar kayigin icine atlayan baligi kayiktan atmadilar ki onceki hukumetler bunu da yapmisti. Neyse, onemli olan sabit yatirim olmasi. Bugun ABD'de herhangi bir kriz yasanmaz cunku boyle bi durumda zaten sirket sahipleri stabiliteyi saglamak icin milyonlarca dolar harcamaya hazirlar. Bakiyoruz, bunu TR'de ne Koc yapar ne Sabanci ki hicbi zaman yapmamislar zaten. Bu nedenle stabiliteyi saglamak icin yabanci sermayenin girmesi lazim ki bakiyoruz Vodafone'dan tutun da bircok yabanci sirket yatirim yapiyor. Son nokta olarak da gizli issizlik. Soyle ki 100 kisi yerine 300 kisi calistirilan yerlerden gereksiz kadroyu cikardilar. Ha cikarirken belki kendi adamlarina oncelik tanidilar ama bu zaten her donemde olan bir sey; sadece bizi desteklemedigi icin kizginiz buna. Boyle olmasi bosu bosuna maas odenen kisilerin ortadan kalkmasini sagladi ki, bu gune kadar kimse bunu goze alamadi. Herkes oy kaygisiyla bunu yapmaya korkuyordu; helal olsun adamlar yaptilar. Buna ragmen issizlik %30 civarinda sanirim. Ileride olacagi soyleyeyim; zaten yerlesen firmalar genislemek icin firsat bulamamislardi. Eger stabil sekilde devam ederse, ki edecektir; firmalar isci alimina gidecekler. Bu noktada da issizlik %10 seviyesine iner, yavas yavas cozulur. Tabi bu gulluk gulistanlik versiyon. Bi de paranin 3. dunya ulkelerine akmasi olayi durursa versiyonu var bunun. Onceki donemlerde dedigim gibi, ekonomi allak bullak olurdu; herkes korkudan parasini yastigin altina saklardi. Simdi boyle bi dert yok, adam zaten yatirdigi parasini cekemeyecek durumda. Eminim bu soylediklerimde tarafli oldugumu dusunuyosunuz. Nasil kanitlayabilirim diye dusunuyorum... Avrupa'nin en buyuk bankalarindan BNP, TEB'in hisselerini aldi... TR'ye yatirim yapti yani... Bu oyle hemen alinacak bi karar degil. Kaldi ki bir banka giris yapiyorsa ulkeye emin olun potansiyel goruyodur. Ayni sekilde onumuzdeki sene TEB olsun, Garanti olsun 100+ sube acma hedefi koydular kendilerine. Gittikce batan bi ekonomide hicbi banka boyle hedef koymaz ki siz de biliyosunuz Garanti'nin her kosede subesi var. Bu kadar ekonomist kotu diyor ekonomiye, iyi guzel de bu bankalar niye buyume pesinde? Nasil oluyorda soylenildigi gibi kapida duran bi krize karsi onlem almak yerine sube artirmayi hedefleyebiliyolar?!?! Bilen bi arkadasim da bunu bana aciklarsa sevinirim. Ancak sizden de wildpervert'in dedigi gibi okumadan, arastirmadan konusmamanizi bekliyorum. Iki cumleyle bana laf sokarak cevap vermeniz ne CHP'ye yarar ne TR'ye. Onemli olan yapilan hatayi bulmak ki onumuzdeki secimlere daha saglam girelim... Kisacasi her seyip AKP yapmadi. Bircok sey denk geldi. Bazilari sadece baldi. Bircogunun denk gelmesine sebep de istikrardi. Butun 3. dunya ulkelerine kaydi para, ama TR'nin bu kadar gozde olmasinin sebebi ekonominin iyiye gitmesi. Bunu diger partiler saglayamadigi icin AKP'ye gitti oylar. Ha bi de kimse laikligin gidecegine inanmadi. Hatirlarsaniz burda turban tartismasi yapiyoduk o kadar. Insanlar dediler ki evet biz turban takiyoruz ama bizim oyle bi amacimiz yok. O zaman bu adamlarin da oyle bi sey yapma hedefi yok. Belki gizliden gizliye var ama o durumda da zaten gerekirse TSK muhtira cikartiyo; hazir her sey yolunda, o zaman devam edelim dediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 dedelerin kan dökme edebiyatını bir kenara koyalım, hem bayat hem de çok çirkin. kimin dedesi ne yapmış bilemezsiniz, popstar gençliği misali sallamaya müsait bir alan da değil doğası gereği. destekleyen de tonla yazar ve aydın var. bu kadar anti-akp demişsin onların 2,5 katı akp yandaşı mevcut bugüne bugün. türkiye için düzgün icraat yapan partiye veririm oy tabloid medyanın 100 yıllık resimlerine kulak asmadan. dediğim gibi tayyip'e gene de sempatim yok, ama akp iktidarından memnunum şu ana dek. hatta hatırladığım geçmişin en düzgün hükümeti. ha yine başka bir başlıkta yazdım, özelleştirmelerin düzgün yapılmasını ben de istiyorum. mesela telekom yanlış yapıldı. rekabet ortamı oluşturacak şekilde tekel şirketler parçalanmalı ya da tekel statüsünü kaldıracak şekilde haklar verilmeli başkalarına. ama "vatan satılıyor" edebiyatını çıkaranlar düzgün özelleştirme isteyenler değil, devletçi ekonomi destekçileri. ucuza satılmaya gelince, bazı şirketleri üstüne para vererek satsalar daha iyi elde tutulmasından. bunlar hesap kitap işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Daha somut verilere dayandirirsak yorum yapabilirim. Tek basina mortgage patliyacak olayi havada asili kaldi. Senin dedigin belki dovize endeksli uzun donem borclanma olabilir; O olayi turkiye yasadi zaten; baska birsey o. Mortgage'in olayi zaten odeyebileyecegin miktar ile mal mulk sahibi olmani saglamak uzun donemde. Eger odeyemessen zaten sana mortgage veren banka ilk once tokezler. Dusunelim bakalim bankanin haline, diyelim 10 bin kisi aldigi mortgage i odeyemedi o seneryoda, batti adamlar, bankanin elinden direk akar doner para cikmissken elinde 10 bin kisinin dairesi arabasi kaldi. Bankada tepe taklak gitti demek bu bir nevi. Mortgage her isteyene ayni sartlarda verilmez bu arada, kredi gecmisinden tut, odemedigin turkcell faturana kadar bakarlar, Turkiyede kredi gecmisi yok denmesin, var bizzat biliyorum (faturalarinizi odeyin yani zamaninda), bir cok faktor hesaba katilir ona gore eger alabiliyorsan alirsin sana uygun dusulen sartlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 turhan çömez, seçimden iki gün önce televizyonda konuktu ve bütün herşeyi anlattı. bak oda akp nin içinden bir milletvekili. adam yıllarımı verdim, hiç bir önerime başbakan cevap bile vermedi dedi. kaç tane yerde cumhurbaşkanına bire bir mektup yazarak halletirdi adam. ve kendisi, o partiden gitti bu partiye falan lafları olmasın diye milletvekilliğine de koymadı adaylığını, hatta verilen 3 aylık maaşları reddedenlerin başında gelen bir isim. bak akp nin içinden bir adam, ve sayılsal verilerle konuştu. adam çıkıp, pırlantanın kdv si %0 ve reklamların arkasında ingiliz firmalar sponsor diye çıktı açıklamasını yaptı, kaç kişi izledi? adam belgeleriyle, türkiye için hiçbişi yapmadılar diye anlattı. herneyse... [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:32 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 riglous'un makul ve mantıklı tespitleri var mesela, böyle bir muhalefet olsa zaten türkiye'de eheh tekrar tekrar söylüyorum, akp'nin ampülüne oy vermiş değilim. türkiye'ye sağladıkları fayda kadar destek veririm. akp tabanı denilen kesimden değilim şu anda halen, beni o tabana sokmaları için daha hayli değişmeleri lazım. ama o çizgide gidiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Arlooax aslında ben şuna vurgulamak istemiştim, genel olarak türkiye üstüne oynanan oyunlar. dikkat ettiysen dipnot verdim zaten, okuyun okuyun dediğim bu. bak, oktay sinanoğlunun kitapları vardı, şiddetle tavsiye ederim. orda bir çok şey vardır. en basitinden (ülkeleri unuttum, hatırlarsam yazarım, kusura bakmayın çok saattir uykusuzum bi yandan) pembe dizilerin girmesine kadar, ülkenin asimilasyonuna etki sağlıyacak şeyler. bugun popstar popstar diye bahsettiğimiz mevzu, insanların koyunlaştırılması, herşeyden birhaber olmaları, okumamarı, öğrenmemeleri, yönlendirilmeleri. burda ne kadar şöle yaptılar böle yaptıalrda desem, olayı sadece seçim olarak algılayıp, sölediğim herşeye öle felsefe böle felsefe diceksiniz. bunların hepsini geniş anlamıyla baktığınız zaman esas acı tablo çıkıyo. aslında 3-5 kitap okumakla olucak bişi değil ama objektifliğe inanıp, biraz takip etmeye başlarsanız aslında hepsinin altında neler döndüğünü görürsünüz. bundan 10 yıllar önce oktay sinanoğlunun bir yazısı vardı, bütün tabelaların ingilzice olduğu bir ülke diye. ve hakkaten son 10 yıla bakınca nasıda gerçekleşmiş değil mi? bunlar niye kimsenin dikkatini çekmiyo, yabancıların toprak almaları, bölgelerde yoğunlaşmalrı. petrol rezervlerini kapattırmaları. çorumda kurulu lojmanların altından türkiyenin bilmem kaçlık rezervini sağlıyacak maden yatakları çıkıyor. tabi sizde haklısınız, burdan birmilyon tane bakış açısını, bir milyon tane farklı durumu nası izah edelim size. neyse bundan sonrası size kalmış. hertürlü geldi adamlar. enazından hala burda bişiler yazıyosak, bişiler demeye çalışıyosak, bu yok ben daha haklıyım, yok nası koydum lafı için değil. bize cevap vermek yerine bu sölediklerimizi araştırmaya başlasanız, bir sonraki seçime akp nin 2 oy bile alamayacağını anlarsınız. önerim yukardada dediğim gibi OKUYUN [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:33 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Oktay Sinanoglu bir bilim adami olarak takdire sayan bir insan, benim acimdan yine diyeyim. Fakat ilk kitabini yazdiginda bu forumlarda yazmistim yanlis hatirlamiyorsam, sen gel amerikaya, sana kucak acsinlar, imkanlari onune sersinler, o imkanlar sayesinde bugunku bilim adami kimligine kavus, sonrada "beni zorla amerikaya gonderdiler" tarzi laflarin altina imza at; bununla yetinme ekmegini yedigin ulkenin her tarafina laf sok, vs vs .. Ne hikmetse zorla getirildim devsirme hesabi dedigi ulkeden bir turlu cikamadi sayin hocam cok ilginctir. Ulkesini sever o ayri, konusunda onde gelenlerden bam baska, ama pek hoslastigim bir insan degil, ekmek yedigi yere tukurenleri sevmem pek oyle diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 o zmaan toici hiç oktay sinanoğluna getirmeyelim, bi sürü şey söleyebilirm şimdi sana ama gereksiz, hem bilim adamı kimliği ortak tarafımız burda. bende o tarafından bahsettim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Ben su sekilde bir yorum katmak istiyorum, ozellestirme konusunda, yabanci sermaye konusunda. Simdi ucuza gittigi veya gitmedigi ap ayri bir konu ve uzerine gidilmeli bence de bu konunun. Fakat ulke yabancilara satildi konusunu pek anlayamadim. Simdi dusunelim olayi, ben gelicem, onca risk alicam, mabibu devletinden bir firmayi alicagim ve isletecegim. Simdi risk altinda olan benmiyim, malibu devletinin butunlugumu? Riski alan benim, bir baska topraklarda, sadece yazida olup pratikte afedersiniz hic bir moka yaramayan uluslararasi hukuk ve anlasmalara guvenerek, cip cislak paralari yatirmisim. Yarin malibu basbakani Arlooax INC kapatmaya karar verdik, veya malibu silahli kuvvetleri yeter lem dagilin derse, benim canim yanar, aglarsa da anam aglar diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Baska ilginc bir soru daha aklima geldi okurken yazilanlari, mesela ozellestirmede dile getirelen korku bahsettigimiz uzere yabanci sermayenin ulkeyi ele gecirmesi, simdi kafamdaki soru isareti de su olmali diye dusundum, aslen global dunyada ekonomik hareketleri dusunurken baska bir gercek aklima geldi... Diger ulkelerdeki yabanci sermayeler. Haliyle amerika aklima geldi, ilgisini ceken bir arastirsin amerikadaki yabanci sermayenin boyutunu, cok ilginc gelecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 birazcık olsun araştırma yapsa zaten bu foruma mesaj atanlar bugün bunları konuşuyor olmazdık şurada, maalesef hiç sanmıyorum bunu yapacaklarını. sloganlar başlar birazdan gene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Bence fena degil konu basligi ve icerigi, gerci gene saptik gittik baska yerlere yine laf lafi acar modunda ;) Her goruse saygimiz olmali tabiki; Ya$ ortalamasini bilemiyorum tabiki; Fakat bu ulkenin gelecegini temsil eden bir kesim daha yapici, akilci, arastirmaci olsun dilegim veyahut dilegimiz diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Ya arkadaslar birakin cok saglam yerlerden aldigim duyumlara gore akp'e oy verenlerin IQ'su 60 alti cikmis zaten bosuna tartisip kendinizi uzmeyin off be bu nedir her 10 konudan 9'u siyasi biktim valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 kaynak pek bi yalan gibi ama .. niye irdeliyici mesaj atmıyalım kaynaga göre dp baraj üstü mhp altı . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Uzun uzun yazacaktim neden chp ye yada neden akp disinda herhangi bir partiye oy verdigimi.. Bunun rejimi kurtarmak disindaki sebeplerini gerekcelerini.. Ama sam in "Gecmisi en duzgun hukumet" lafini okuduktan sonra vazgectim cunku anlamsiz oldugunu anladim.. Yani heralde akp nin savunulmasi imkansiz tek yerini secmis Sam soyleminde.. Bana bundan onceki hangi basbakanin Laikligi goturecegiz elden dedigini soylermisin? Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir yalan allahindir dedigini? Hangi maliye bakani oglu gumrukten mal soksun diye bir gunlugune vergileri indirmis? Hangi basbakanin oglunun amerikada okuyacak parasi yokken 3 yil sonra 3 milyon dolara gemi almis.. Krediyi nasil bulmus.. Hangi devlet bakani basbakani icin -Kenara atmayin kullanin onu demis.. Populist vatan elden gidiyor soylemlerimi bunlar? Yapma lutfen bana tek partinin istikrarindan soz et ekonominin sozde iyi gidisinden bahset ama gecmislerinin temiz oldugundan bahsetme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Ozellestirme yanlisi olmak guzel birsey duzgun ekonomilerde ozellestirmeler cok basarili olabilir.. bana turkiyenin son 5 yilinda basarili bir ozellestirme gosterebilecekmisin.. Hani gecmisleri cok duzgun cok basarili bir ekonomik program yonettiler ya vardir 2-3 ornek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunsh1ne Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 bu verilerle nesnel bir yorum yapabilmek için öncelikle eğitim, gelir düzeyiyle ve ailedeki kişi sayısıyla, doğru siyasi tercih yapmak arasında bir korelasyon olduğunu göstermemiz lazım. eğitimliler eğitimsizlere, zenginler fakirlere, az çocuklular çok çocuklulara göre daha iyi oy kullanırlar fikri, elimizde veri yoksa sadece ön yargı olur. burdan da ancak sosyolojik bir yorum çıkar. herkes kendi fikrine göre eğip bükebilir. mesela; yorum 1: eğitimizler, eğitim düzeylerini yükseltebilecek politikaları chp' nin değil akp'nin üretebileceğini gördü, onlara oy verdi yorum 2: eğitimsizler cahil olduklarından içinde bulundukalrı tehlkeleri göremediler, o yüzden şeriatçı akpye oy verdiler. vesaire. bu veriler ham olarak ilginç olabilir. ayrıca zaman içinde değişik seçimlerde eğilimlerin nasıl değiştiği gözlemlenip, çeşitli yorumlar çıkarılabilir; ama bu haliyle bir partiyi savunmak veya yermek için kullanılamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar