Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mikrodalgada pilav (bonus olarak tavuk var)


ginaly

Öne çıkan mesajlar

sevgili patüler,
bu mini tutorialde mikrodalgada nasıl pilav yapıoruz onu görücez. bonus olarak fırında but tarifi de var. ama onun pek bi özelliği yok.
neyse
lafı uzatmadan başlayalım.

1) pilav yapmaya niyetlenince klasik bir şekilde önce pirinçlerimizi ıslatıyoruz.
ne kadar pirinç koyacağınız kendimize kalmış. herhangi bi ölçü kabı ile (misal bardak) pirinçleri koyuyoruz bi kaba üstüne de çeşmeden rastgele miktarda su ve tuzluktan kafamıza göre tuz ekliyoruz. ayrıca pirinç koyduğumuz o ölçü kabını atmıyoruz çünkü ilerleyen dakikalarda kendisi tekrar bizlerle birlikte olacak.

2) ıslattığımız pirinçleri bir süre sonra (süre farketmez 1 saat sonra olur yani. ben yaptım oldu) süzgeç vasıtasıyla süzüyoruz. pilav olmadan önceki son dakikalarını huzur içinde geçirmeleri için elimizden geleni yapalım.
[spo][/spo]

3) pilavımızın fasilitesi olması amacıylan mikrodalgaya uygun bir kap alıyoruz. ben bundan kullandım.
[spo][/spo]

4) pilavımızı hangi yağ ile yapacağımız keyfimize kalmış. ben burda hepimiz kardeşiz diyerekten, terayaaa, ayçiçek yaa ve kalbimizin kankası becel karışımı kullandım. isterseniz tek bir enstürman üzerine de yoğunlaşabilirsiniz. miktarını göz kararı koyuyoruz ki kendimizi usta sanalım, g.tmüz kalksın.
[spo][/spo]

5) bu yağın kavrulması amacıynan mikrodalgamızın içine yerleştiriyoruz bu yapıyı. ama benim gibi mallık yapıp ağzını açık bırakmayın. tereyaaaynan becel tepkime veriyo. allahsızlar fırını batırdı. yağ iice eridikten sonra alıyoruz fırından. ayrıca annemiz eve gelmeden fırını da temizliyoruz.
[spo][/spo]

6) deminki ölçü kabı vardı ya, hah işte onunla kaynar su koycaz birebir ölçüsünde. ketıl varsa onda kaynatıverin. yoksa çaydanlıkta da olur. kaynar suyumuzu bardak bardak kabımıza boca ediyoruz. pirinçlerin de veda vakti geldi bu arada. kendileriyle son kez bakıştıktan sonra kaynar su öbeğinin içine yolcu ediyoruz kendilerini.
böyle acaip bi görüntü oluşuyo sonra
[spo][/spo]

7) bu arada internette gezinmeye, paticik.comu f5lemeye devam ediyoruz. arkada da therion açıoruz ki pilavımız daha bi sert, hayata karşı belli bi duruşu olan pilav olsun.
[spo][/spo]

8) deminki acaip görüntülü pilavımsı şeyi mikrodalgaya koyuyoruz
[spo][/spo]

9) 700W'ta 3 dk sonunda gaza gelip mikrodalgamıza bakıoruz
[spo][/spo]

10) "hssktr olmamış yav daha" diyoruz ve beklioruz. toplam 15 dk sonunda gidip pilavımızı fırından alıyoruz.
aman dikkat edin sıcaktır. bide tezgah laminant ise hönk diye koymuyoruz, altına bez mez bişi koyun ki mutfak demirbaşlarının içine etmeyelim.
abov. olmuş la.
[spo][/spo]

11) pilavı yapmış olmanın sevinciylen bi de tavuk yapalım diyoruz. tüm malzemelerimizi tezgah üzerine topluyoruz önce.
-but
-patates
-tuz
-kırmızı biber
-kimyon
-istenirse extra baharatlar
-yanmaz fırın torbası. (ben bimden ucuz diye bundan aldım. siz cook marka alın daha güzel o. bu arada bu fırın torbasının üstünde "evinizin ve yaşamınızın her köşesinde" diye bi motto var. bir yanmaz fırın torbası evin ve yaşamın nasıl her köşesinde olabilir, bir insan hayatında nasıl önemli bir yer işgal edebilir ben anlamadım. neyse bimin malı işte diyip geçiyoruz.)
[spo][/spo]

12) pattisleri küp küp doğruyoruz. tabi doğramadan önce soyuyoruz.
[spo][/spo]

13) baharatlarımızı göz kararı karıştırıyoruz.
[spo][/spo]

14) allah yarattı demeyip bu baharatlarla tavukları direk terbiyeliyoruz (bu arada baharat karışımına yağ koymayın bence. yani gerek yok, sağlıklı olsun). terbiyeli tavuklarımızlan patatesleri torbaya çok afedersiniz öküz gibi boca ediyoruz
[spo][/spo]

15) bu torbayı fırına direk sürüyoruz. 250 derecede 1 saat civarında pişti mi tamamdır.

16) bu bir saatlik sürede paticiğe bakabilirsiniz. baktınız fazla post dönmüyo, "bir de salata yapim bari" diyip basit bişeyler karıştırabilirsiniz. bu resimdeki salatadan yapıverin mesela. kurusoğan, domates, biber, salatalık kuartetini ince ince doğrayıp, limon, yağ, nar ekşisi kombosuylan bulamaç edip üstünü zeytin ve maydonozla süslüyoruz. ya da sttredin önemli bişi değil bu olmasa da olur.
[spo][/spo]

17) yalnız etrafı çok batırmışız, adam olalım, şöle bi temizleyelim ortalığı.
[spo][/spo]

18) tavığımız olduktan sonra onu da alıyoruz fırından, poşetini yırtıp tabağamıza koyuyoruz. "lan bu arada bizim bi pilavımız vardı" diyip, onu da tabağa koyuyoruz.
sonuçta böle bişi çıkıyo ortaya
[spo][/spo]

edit: afiyet olsun lan.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 16:10 tarihinde, ginaly tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...