ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 sevgili patüler, bu mini tutorialde mikrodalgada nasıl pilav yapıoruz onu görücez. bonus olarak fırında but tarifi de var. ama onun pek bi özelliği yok. neyse lafı uzatmadan başlayalım. 1) pilav yapmaya niyetlenince klasik bir şekilde önce pirinçlerimizi ıslatıyoruz. ne kadar pirinç koyacağınız kendimize kalmış. herhangi bi ölçü kabı ile (misal bardak) pirinçleri koyuyoruz bi kaba üstüne de çeşmeden rastgele miktarda su ve tuzluktan kafamıza göre tuz ekliyoruz. ayrıca pirinç koyduğumuz o ölçü kabını atmıyoruz çünkü ilerleyen dakikalarda kendisi tekrar bizlerle birlikte olacak. 2) ıslattığımız pirinçleri bir süre sonra (süre farketmez 1 saat sonra olur yani. ben yaptım oldu) süzgeç vasıtasıyla süzüyoruz. pilav olmadan önceki son dakikalarını huzur içinde geçirmeleri için elimizden geleni yapalım. [spo][/spo] 3) pilavımızın fasilitesi olması amacıylan mikrodalgaya uygun bir kap alıyoruz. ben bundan kullandım. [spo][/spo] 4) pilavımızı hangi yağ ile yapacağımız keyfimize kalmış. ben burda hepimiz kardeşiz diyerekten, terayaaa, ayçiçek yaa ve kalbimizin kankası becel karışımı kullandım. isterseniz tek bir enstürman üzerine de yoğunlaşabilirsiniz. miktarını göz kararı koyuyoruz ki kendimizi usta sanalım, g.tmüz kalksın. [spo][/spo] 5) bu yağın kavrulması amacıynan mikrodalgamızın içine yerleştiriyoruz bu yapıyı. ama benim gibi mallık yapıp ağzını açık bırakmayın. tereyaaaynan becel tepkime veriyo. allahsızlar fırını batırdı. yağ iice eridikten sonra alıyoruz fırından. ayrıca annemiz eve gelmeden fırını da temizliyoruz. [spo][/spo] 6) deminki ölçü kabı vardı ya, hah işte onunla kaynar su koycaz birebir ölçüsünde. ketıl varsa onda kaynatıverin. yoksa çaydanlıkta da olur. kaynar suyumuzu bardak bardak kabımıza boca ediyoruz. pirinçlerin de veda vakti geldi bu arada. kendileriyle son kez bakıştıktan sonra kaynar su öbeğinin içine yolcu ediyoruz kendilerini. böyle acaip bi görüntü oluşuyo sonra [spo][/spo] 7) bu arada internette gezinmeye, paticik.comu f5lemeye devam ediyoruz. arkada da therion açıoruz ki pilavımız daha bi sert, hayata karşı belli bi duruşu olan pilav olsun. [spo][/spo] 8) deminki acaip görüntülü pilavımsı şeyi mikrodalgaya koyuyoruz [spo][/spo] 9) 700W'ta 3 dk sonunda gaza gelip mikrodalgamıza bakıoruz [spo][/spo] 10) "hssktr olmamış yav daha" diyoruz ve beklioruz. toplam 15 dk sonunda gidip pilavımızı fırından alıyoruz. aman dikkat edin sıcaktır. bide tezgah laminant ise hönk diye koymuyoruz, altına bez mez bişi koyun ki mutfak demirbaşlarının içine etmeyelim. abov. olmuş la. [spo][/spo] 11) pilavı yapmış olmanın sevinciylen bi de tavuk yapalım diyoruz. tüm malzemelerimizi tezgah üzerine topluyoruz önce. -but -patates -tuz -kırmızı biber -kimyon -istenirse extra baharatlar -yanmaz fırın torbası. (ben bimden ucuz diye bundan aldım. siz cook marka alın daha güzel o. bu arada bu fırın torbasının üstünde "evinizin ve yaşamınızın her köşesinde" diye bi motto var. bir yanmaz fırın torbası evin ve yaşamın nasıl her köşesinde olabilir, bir insan hayatında nasıl önemli bir yer işgal edebilir ben anlamadım. neyse bimin malı işte diyip geçiyoruz.) [spo][/spo] 12) pattisleri küp küp doğruyoruz. tabi doğramadan önce soyuyoruz. [spo][/spo] 13) baharatlarımızı göz kararı karıştırıyoruz. [spo][/spo] 14) allah yarattı demeyip bu baharatlarla tavukları direk terbiyeliyoruz (bu arada baharat karışımına yağ koymayın bence. yani gerek yok, sağlıklı olsun). terbiyeli tavuklarımızlan patatesleri torbaya çok afedersiniz öküz gibi boca ediyoruz [spo][/spo] 15) bu torbayı fırına direk sürüyoruz. 250 derecede 1 saat civarında pişti mi tamamdır. 16) bu bir saatlik sürede paticiğe bakabilirsiniz. baktınız fazla post dönmüyo, "bir de salata yapim bari" diyip basit bişeyler karıştırabilirsiniz. bu resimdeki salatadan yapıverin mesela. kurusoğan, domates, biber, salatalık kuartetini ince ince doğrayıp, limon, yağ, nar ekşisi kombosuylan bulamaç edip üstünü zeytin ve maydonozla süslüyoruz. ya da sttredin önemli bişi değil bu olmasa da olur. [spo][/spo] 17) yalnız etrafı çok batırmışız, adam olalım, şöle bi temizleyelim ortalığı. [spo][/spo] 18) tavığımız olduktan sonra onu da alıyoruz fırından, poşetini yırtıp tabağamıza koyuyoruz. "lan bu arada bizim bi pilavımız vardı" diyip, onu da tabağa koyuyoruz. sonuçta böle bişi çıkıyo ortaya [spo][/spo] edit: afiyet olsun lan. [ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 16:10 tarihinde, ginaly tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 yağ çok koymuşun ama pilav güzel görünüyor şehriyesiz olsa da. +REPUT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 yürü be..pati tuto tarihinin en bombalarından biri olmuş.. yanlız o mottoya bittim eheueheuhe..herhalde prezervatif yerine fln da kullanıosun lol. bu arada abi foto makinan nedir?inanılmaz ötesi kaliteli resimler çok merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 güzel olmuş lan açım zaten. +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Efsane bi tutorial. Dayanamıyorum abi HARİKASIN DOSTUM HLL ELLERİNE SAĞLIK +REP Yani malum forumlardan olsa burası, 1290519281243 defa tıklardım asfjasfasfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 oahahah utku harikasın lan :) (canın çok sıkılıyo di mi orda) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 eheh eyw dostum emeğe saygı plx (: dinan harbi sıkılıom lan :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 oha allahsız gece gece karnım acıktı. neyse mantı vardı yiyim bari. gelsene o zaman lannn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 oha süper, hayata karsı belli bir durusu olan pilavlara bayılırım:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 yaratık bunlar yaratık ... emeğe saygı+rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 DOSTUM TERAZİNE ABANDIM MÜTHİŞ PAYLAŞIM KLAVYENE FIRININA SAĞLIK BÜTÜN REPLERİM SANA FEDA OLSUN. +REP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 beyler eyvallah repler geldikçe paylaşımlar artacak !!! emeğe saygıya devam. dostum diğer topikte seriali paylaşmamıştın sen ama olsun gene de seviyorum seni, tekrar hatırlatırım emeğe saygı yani, ne bilim, kurtlar vadisi falan yaağnee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 dostum gerçekten çok güzel bir tutorial olmuş. şu pilav işine girmeden önce görsem süper olacaktı. neyse fotoğraf çekmiyorum bu pirinç topu tutorialinde pilav kaynatımı için direk senden çalıcam. terazine tıkladım bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Dev yanlış anlamadıysam onigiri tutosu yapacan. Öyle bi şey yaparsan terazine BASARIM o kadar diyim sdfasdads Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 o tavuk torbasına pişirmeden önce çok az bişey su ve bikaç diş sarımsak koy. bak nooluyo :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 @koji dostum emek var tabi ki basıcan terazimize. ama bu pirincin dibi falan tuttu. bi de ilk pilav denememiz. artık ne kadar olduysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 öeh vay bea:D evlenmeden önce gelip senden ders alıcam ya da seni de yanımda götürcem mecbur zerre yapamıyorum yemek ama bi dolu yiyorum zatn emine beder olduğunda anlamıştım ben seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 ginaly idolümsün, pilaf kaldımı ya :((( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 kalmadı abi. yedik onu biz. [spo] eminmisin gizem yanında götürceenden (:[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 bizim genetik labındaki mikrodalgayı kullansam zehirlenir miyim? kesin zehirlenirim lan etbr odası orası. ee evde de yok mikrodalga napcaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 kendi dalganı kendin yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 şu an pişirmekteyim pilavını hadi bakalım=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 ginaly said: kalmadı abi. yedik onu biz. [spo] eminmisin gizem yanında götürceenden (:[/spo] Allah cezanı vermesin hehe bu ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zokarto Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 mikrodalgada nasıl oluyor acaba pilav? pilav gibi olur mu çok sert olur gibime geliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 tadı aynı oluyor. ama çeşit sınırlanıyor. mesela arpa şehriyeli pilav yapılmaz. ya da sebzeli pilav felan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar