Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MADEM HILE VAR DIYORSUNUZ ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Türkiye'de 1924'te islam olarak koydular resmi dini. 1928'de ise bu hamle geri alındı. Neden? Laik bir ülkenin dini OLMAZ.

Nerde resmi din?

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 16:28 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@firata
bilgi sahibi ol, sonra fikir sahibi ol. ok?

edik: neyse ya ne halin varsa gör bab

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 16:29 tarihinde, Dev tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Benim fikrim cok acık...
Bir ulkenin kulturu,gelenekleri bir dinden gelir.
Iste bu yuzden bir ulkenin resmi dini olması gerekir.
Resmi din demek o ulkede hristiyan yasayamaz demek degildir...
Mesaj tarihi:
Yaşım tutmuyordur belki, daha üniversitemden mezun da değilim zaten. Bu konuda birşeyler yapabilmek için bunları beklemem gerekmiyor, sen büyüyünce, kavrayınca konuşalım bi ara.
Mesaj tarihi:
buna rağmen nüfus cüzdanlarımızda hala din diye bi ibarenin olmasıda cok üzücü, direk ayrımcılığa zemin hazırlıyor cunku. ama bunu kaldırmaya kalksanda bu yüzde 50 lik kesimde din elden gidiyo diye galeyana geliyo. bence cıkmaz bi döngüye soktuk ülkemizi geçmiş olsun.
Mesaj tarihi:
neyse ya banane...,
Anlayacagınızı dusundugum icin yazdım bunları...

Ama bana bu tartısmada kucultucu ve asagılayıcı sozler dısında hicbirsey vermediniz...
Buda sizin kabiliyetiniz iste...
@Dev,messor,axegin ...
Mesaj tarihi:
said:
Resmi din vardır dedin, şimdi olması gerekir diyorsun. Biz de oturmuş bu konuya cevap yazıyoruz, tövbe.

hakikatten ya. bunu savunuyorsan zaten aşağılayıcı ve küçültücü cevaplardan ötesini bekleme bizden. bol kitap oku, yatmadan önce dişlerini fırçala ve uslu bir çocuk ol önce
Mesaj tarihi:
ya okudumda tayyip gibi garip konuşuosun bi ordan bi burdan bi şöyle bi böyle.. uzalaşmacı ılımlı laiklik sezdim sende de
edik:başlıı açana gelsin bu sözler

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 16:34 tarihinde, Lexius tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
isin komigi AKP nin milli gorus kokenli vekilleri almayip sagdan soldan vitrin olsun diye topladigi 200 vekili girdi meclise

bu yobazzzkmon lar akp nin dinci kimliginden kurtulmak icin caba gosterdigini anlayinca afalliyip kalicaklar
40-50 tane dinci kaldi geriye
koru korune itaat bu olsa demek
baykal bunu yapti oy kaybetti
akp bunu yapti oy kazandi

demekki birinin secmeni bunu yemedi digerininki yedi

GG
Mesaj tarihi:
Ohoo daha karşımızdaki adamı insan yerine koymayı öğrenememişiz ki biz "aşağılık ve küçük birey" falan. Sonra diyosunuz ki akp niye %47 oy aldı. Sizin yüzünüzden aldı.
Mesaj tarihi:
bu adamların dindar falan olduğuna inanmıyorum. dindarlarsa bile malum laikliği yeniden tanımlamaya kalkıyorken. islamı baştan sona yeniden yazmaktan doğaüstü zevk almışlardır. Dini her insan kendi kalbinde hissettiği şekilde yaşar. Laiklik olmasa ilk elden dinini dilediğince yaşayamaz, dini araç olarak kullanmayı akıl etmiş faşistlerin elinden milletinin ömrünü tüketirsin. Bu adamlar pkk bölücülüğünü bir adım öne taşıyıp, laikliğe canı gönülden tutunan insanları dininden, komşusundan soğutmuştur. Milleti bölmüş, vatandaşın aç biilaç halinden sonuna kadar yararlanmayı bilmiştir. Ailevi, dini geleneklerine, değerlerine sıkı sıkıya bağlı ömrünü geçirmiş vatandaşların kendilerinin dinin tek savunucusu olduğunu, özellikle sol görüşün dindar kesimi asla temsil edemeyeceği ve onların dinlerini gönüllerince yaşamalarını engelleyeceği kanısı etrafında kümelendirdiğini süzgün hallerde izledik. Sol göstermesi gereken duyarlılığı göstermedi.
Bu noktadan sonra azıtmalarını aldıkları 16milyon oyun verdiği gaz ile hatalar yapmalarını ümit ediyorum. Halkı suçlayarak alınabilecek bi yol yok. Acilen bu kutuplaşmanın sona ermesi gerektiğini herkes görür. Daha fazla zarar görmeyiz umarım.
  • Yeni Oluştur...