Ra_d Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Soguk ve sehirlerarasi otobüslerde vazgeçtim bilgisayarci olmaktan Ve teknik servis çantamda MS-DOS disketleriydi duran. Ben seninle birgün teknik serviste Yazici tamir edebilme ihtimalini sevdim. Lehim ve havya kokan lise yillarinda 6502' li programlamalar yasaniyordu labaratuarda ve bu programlar öyle uzun sürdü ki adam gibi bilgisayarlari özlemeye basladik. Bizim Memik Yanik ' imiz vardi .Bir de MS-DOS promptuna DIR yazma imkani Yumurta kokan arkadaslarla paylasilan kahverengi siralarda Programcilik oynamaya basladik. Ben programci oluyordum, sen analist. Geri kalanlar aptal kullanici, Komut satirlarina umut harfleriyle komutlar yaziliyordu, Türkçe karakterlere inat bir türkçeyle Abilerimizden ögrendik ALT tusuyla birlikte rakamlara basarak ASCII karakterler türetmeyi CPU' larin çalisma hizlari usul usul artiyordu. Ve fanlarla çalistirmayi öneriyordu Intel yetkilileri. Oysa disiplin kurulunda tartisilacak bir virüs bulastirma olayim olmadi benim. (sinifça oynadigimiz araba yarislarini saymazsak) laboratuara usul usul yeni bilgisayarlar geliyordu ve belli bir saatten sonra bilgisayar kullandirmiyordu lab asistanları. Oysa hiç yeni bir bilgisayarim olmadi benim. Ve hiç bir 386sx25' in hard diskinde geçmedi adim. 8086 IBM' lerde sevimli bir QBASIC programiydim sadece.Sana siirler biriktiriyordum PW' nin DATA dizininde ama, sen yoktun. Ben senin bilgisayarci olma ihtimalini seviyordum Ben senin benimle bir bilgisayarciya gidebilme ihtimalini seviyordum. Kasalarin keskin kenarlari batiyordu, elimin kesilmeye hazir nazir yerlerine Sonra kablolar çekiyordum , kopup duran baglantilarin iyice yavas olmalarinda. Ne yana baksam ethernet ve orman saniyordum anakartlarin yalanci yesilligini. Networkler kuruyordum, Workgrouplar yapiyordum Dosyalar kopyaliyordum bir bilgisayardan, bir iç bilgisayara Hard Disk in sesini basina koyuyordum, sevdigim sarkilarin listesinin.sonra çikiyordum Windowstan Ve MS-DOS' tan UNIX' e giden Ömrümün en hizli Ömrümün en yavas Ömrümün en basit Ömrümün en saglam isletim sistemini çalistiriyordum. Çünkü sonunda server oluyordun. Master Disk kokuyordun sonunda. Soguk ve sehirlerarasi otobüslerde vazgeçtim bilgisayarci olmaktan Ve teknik servis çantamda MS-DOS disketleriydi duran Ben seninle birgün IBM' in Ar-Ge departmaninda Ben seninle sadece bilmek zorunda olanlarin bildigi bir son Kullanici bayisinde. Ben seninle Agri Daginin Van Gölüne bakan yüzündeki herhangi bir bilgisayar dükkaninda Ben seninle bir anakartin, karmasik cografyasinda kaybolabilme ihtimalini sevdim. Ben senin BILGISAYARCI olabilme ihtimalini sevdim [hline] daha önce yazıldımı bilmiyorum? ama acayip güldüm.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 okurken sen yazdın zannettim de... :) Tatil önerecektim[hline]Selamon, 06 October 2003 20:20 tarihinde demiş ki: "cem uzan ın ipiyle kuyuya inilmez" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 ehehua güzelmiş[hline]Forza Shadaim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 eh..bir an fecii hüzünlenmedim diyemem.. :( Ne güzeldi eski günler, Yavaştı belki sistemler, Bilinmeden geçti ardı ardına, Türeyen ve türetilen virüsler.. Yılları dizince 1-0 oluşmuyordu, Artık Dos bizle konuşmuyordu, Sessizce bakarken windowsun o mavi ekranına, Birden geçen yıllar geldi aklıma.. Ne güzel 486Dx266 ım vardı birde lotus yarış oyunum, Durmadan turlar turlar rakiplere tur bindirir dururdum, Yine Double dragondu ilk çalıştırdığım fantastik oyunum.. Şimdiki veletlere sorsan Counter-mounter,8-10 yaşındakiler "impor atlan lan" diye ultimada kasıntıyken,ben eski çocukluğumu istiyorum..Gazoz kapaklarının içine çamur doldurup,misketlerle ütmeceli çember oynadığımız günleri... eh... Zaman ilerliyor,2-3 gün sonra bilgisayar bilmeyen kimse kalmazsa şaşırmayacağım..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Fear?i dont know what is it?..[Downloadable Avi] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2003 Aslında o zamanları çok özlüyorum. Kullanıcılar uzmandı."word'de nasıl dosya kaydediliyor ?" gibi bir problem yaşayan yoktu... Virusler çok gelişmiş ve haindi. Şimdi ki gibi "worm" diye bir olay yoktu olmazdı da :) :) Bana hep o dönemin kullanıcıları daha bilgili gibi gelir. Nede olsa şimdi ki gibi eline mouse alan bilgisayar kullanamıyordu.[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein) Criminal2's HomePage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Şimdiki veletlere sorsan Counter-mounter,8-10 yaşındakiler "impor atlan lan" diye ultimada kasıntıyken,ben eski çocukluğumu istiyorum..Gazoz kapaklarının içine çamur doldurup,misketlerle ütmeceli çember oynadığımız günleri... eheh tabii misketlerimi özledim. Bir de böyle kaydıraklı dönme dolaplı oyuncaklar vardı, üstünden misket yuvarlanırken sen heyecanla izlerdin. Oyuncak sektörü eskiden çok iyiydi, şimdi ise Toysrus olmasa oyuncak satan olmuycak, onlar da doğru dürüst bişi satsa sevincem.. Eskiden coin-up makinelerde tinerci çocuklarının arasında oyun oynamaya çalışırdık :) Bir de PC'de Amiga oyunları oynardık. Super Frog gibi. Hayranıydım Super Frogun, Jazz Jackrabitin. Şimdi oyunlara bakıyorum da bir içeriği yok ki, bir atmosferi, bir heyecanı yok. 3-5 skin yapan "oyun yaptım" 3-5 adam öldüren "oyun oynuyorum" windowsu açan ve powerpointte iki laf yazan "süper bilgisayar kullanırım" diyor...[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 eh be çok güzel olmuş gercekten :)[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... - adriann, aaddddrrriiiiiiaaaannnnnn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2003 Ben programci oluyordum, sen analist. Geri kalanlar aptal kullanici, .... Abilerimizden ögrendik ALT tusuyla birlikte rakamlara basarak ASCII karakterler türetmeyi .... 8086 IBM' lerde sevimli bir QBASIC programiydim sadece.Sana siirler biriktiriyordum PW' nin DATA dizininde ama, sen yoktun. .... sonra çikiyordum Windowstan Ve MS-DOS' tan UNIX' e giden Ömrümün en hizli Ömrümün en yavas Ömrümün en basit Ömrümün en saglam isletim sistemini çalistiriyordum. Çünkü sonunda server oluyordun. Master Disk kokuyordun sonunda. en çok buraları beğendim.özellikle en sondaki.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar