dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 matematik bilmeyen gençlerden utanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 bağa mı didin? bağa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 bu tablolar yalan arkadaslar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 neye dayanarak söylüyorsun bunu? yalan olsaydı eminim akp yanlısı medyada hayatta yer bulamazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 said: bağa mı didin? bağa? yok lam sana demedim.. ^_^ şimdi anlatması uzuuun sürer... ve illaki önemli noktayı kaçıracak devasa bir kitle de olacaktır ama kısaca şöle bişi.. ki kısası bile uzun olacak! "ağzından köpükler saça saça" deyimini genelde dinciler için kullanırız ya.. hah işte bu cumhuriyet mitingleri sonrası bu deyim başkalarına da oturur oldu, "say bakalım kaç kişiyiz" sayalım 40küsur milyon seçmen var. sen şimdi diyorsun ki "akp kötü!" okey.. ayrıca diyorsun ki "bunların topu kötü" eyvallah baba.. şimdi yanlış anlaşılma olmaması için kalın mı kalın kafalılara açıklama yapmak lazım; biz de mitinglere destek verdik. olay miting değil zaten.olay "kutuplaşma" o mitingler yapılırkene de yazdıydım.. açın bakın bi zahmet, şimdi siz "senden benden" kavramına taşırsanız bunu, "sen bizden değilsin" derseniz ve dahası "biz laikiz süperiz überiz! siz kimsiniz ki? hem kaç kişisiniz?" derseniz olay protestodan çıkar, halkı bölmeye girer ve kayan akp tabanı da geri döner ve normal zamanda kendini dışlanmış hissetmeyen diğerleri de döner bu partiye oy verir.. üç beş arkadaşım bu durumda dahi.. "abi biz kaç kişiyiz biliyon mu?" diyordu hala.. valla siz kaç kişisiniz sayamadım, çoksunuz elbette.. ama onlarında sayısı az değilmiş yahu! hah, iki kutuba bölünmesine ucundan kıyısından yardımcı oldunuz mu ülkenin afferin.. say bakalım kaç kişiymişiz.. çıkar onu toplam nüfustan.. bak bakalım kaç kişiyi zan altında bıraktın "bizden değil" "çağdaş değil" diye hadi zamanında aşırı dinci kesim yaptı bunu, ok.. hadi zamanında takiyeci kesim yaptı bunu, ona da ok.. bak medyanın, politikacıların, diğer ülkelerin ara gaz vermesini de anlarım da.. çağdaş olduğunu söyleyen bir kesimin aritmetikten anlamamasını, basit bi çıkarma bile yapamamasını ve gazı alıp alıp yapmaması gereken "tükürükler saçarak" konuşmasını anlayamam.. nooldu şimdi, iyi mi oldu ortaya çıkan tablo? afferin.. ayrılmanın bi parçası oldunuz.. bravo! ha şimdi taş ötesi sertlikte kalın kafalılara bir daha hatırlatalım, yazı mitinglere katılanlara veya mitinglerin düzenlenmesine, düzenlenme şekline istinaden değil.. bu mitingler sonucu devlete yapılan protestoyu pas geçip topluma karşı bir güç gösterine çevirmeye çalışan "biz kimiz biliyon mu? überiz biz" diyenlere yöneliktir. kutuplaşmayı bilerek ve isteyerek körükleyenlere yöneliktir. kısası budur.. uzunu da vardı ama önceden yazmıştım.. seçimlerden falan çoook önce.. nihayetinde; matematik bilmeyen gençlerden utanıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Alkışlamak istiyorum cok güzel bir yazı yazmısın arkadaşım :) cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 güzel yazmış dasaaaaaa ayrıca ordaki dpnin oyları mhpden fazla meselesi de heralde her partinin kendi içindeki oyları dicem bak saçma oldu o zaman akp % 200 falan oy almış oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 dasaa güzel noktaya değindin. Mitingler iyimser yapıldı. İnsanları anlayabilecek sandılar, halbuki itici karşılandığını gördük. Çok şey gördük aslında, bence süper oldu. Ders çıkarmak için büyük fırsat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 medya medya medya. mitingden geldim ertesi gün okulun yanındaki ilkokul mezunu halısahacıyla çay içip sohbet ediyoruz. "lan o mitingde hep imama küfretmişler, türkiye ayıldı imam bayıldı demişler, dinsiz sapsız pezemek oraya giden herkes hedelö" cahil insan+medya = halk cevabı verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: cahil insan+medya = halk cevabı verdi. den de öte.. [hala aynı şeyi plak gibi yazdığıma inanamıyorum] sen bizden değilsin tutumu ön plandadır. bilakis akp'ye oy veren cahildir gibi denklem kurulmuş olması, "darbe istiyorum ben bu tarikatçılara karşı" yazılması dahi cahil ve tarikatçı olmayan ancak ona veya buna yakın durmayan kişileri akp tabanı altına itmektedir. ve sonuna kadar da haklıdırlar bu seçimlerinde! bakın olay o kadar sert bir hal almıştır ki, burada yazdıklarınızda akpyi öven bir şey varsa anında akp yanlısı tarikatçı ilan ediliverirsiniz. dışarıda ise [forum dışı, gerçek hayat.. ancak istanbul] "lam bizim oraya bi camii lazım aslında" derseniz veya nereden sorusuna "cumadan" diye cevap verirseniz anında damgalanırsınız akp'li diye! salaklığın, hoşgörüsüzlüğün farkında mısınız? dahasını da yazayım mı? adı cumhuriyet olan bi gazete düşünün, sonuçta cumhuriyet demokrasi kavramlarının ne olduğunu biliyorsunuz di mi? bu gazete reklam yapsın, sandıkta öbür tara oy verirseniz "öcü çıkacak" sandıktan!! toprağın altına girecez bak.. diyecek. şimdi kötü tarafı ne? kötü tarafı şu; cumhuriyet gazetesi demokrasi nedir bi bok bilmiyor! vallahi bak.. olay halkın kendini temsil edecek kişileri seçmesi ise öyle dışarıdan sen baskı yapamazsın "oyunu buna ver yoksa öcü geliir!!" diye. çocuk değil ki bunlar! hepsi 18yaşının üstünde koca koca adamlar ikinci olarak sen tutup "onlardan" "bizden" olayını derinleştirisen, kazarsan, eşelersen, oyarsan... halk tabanı kayar. "abi tv'de bile bize kaka dediler, öcü dediler. geçen seçimlerde akp'ye diğer partilere inat oy vermiştim.. şimdi beni de lanetlediler" der. diyenler duydum.. bir değil, iki değil.. bi sürü kişi!hani hepsi de öyle cahil falan da değil, sağlam işadamları da var[forbes'a göre en fazla para kazanan iş adamları da dahil] adam [doğru ya da yanlış] ülkenin istikrarda olduğuna inanıyor ve sen ona "git sen! başkasın sen! diğerlerindensin! farklısın bizden!" diyorsun.. hah! iyi bok yiyosun... kendini halk zannediyorsun ve çevrende gördüğün bütüüün kalabalık kitleyi diğerleri (the others?) ilan ediyorsun. diyorsun ki başı kapalı olan herkes aslında politik amaç taşır (ananem kırklarellidir, senelerden beri chp'ye oy verir. chp yine çıkmıştır kırklarelinden! 40% gibi dev bi oy ile hem de ama ananemin başı bağlıdır! politikadan da anlamaz) camiye giden herkes tarikatçıdır, akp'yi destekleyenler öyledir böyledir zaten.. halk tokadı çakıp da şirazen kayınca ise hala -evet evet hala- cahil bunlar diye yaftalamaya çalışıyorsun milleti. atatürk bunların neyine güvenmiş ki falan da diyenler çıkıyor arada.. ne diyim.. yenilen pehlivan güreşe doymazmış mı diyim? ayırın, bölün, parçalayın.. sizin de katkınız olsun bizler, sizler davasında süpersiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Dasaa her seyi cok guzel ozetlemis daha fazla laf eklemeye gerek yok fakat eksisozlukte gordugum bir sozu yazmadan edemeyecegim: "Otekilestirenlerin otekilestigi bir secim olmustur" (2007 secimi hakkinda) [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 14:10 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 dasaaanın şu yazıyı dünden beri gereksiz yere açılan topiklerin hepsine koy.Hepsine gereken cevabı verir hepsinde ki tartışmayıda sonlandırır:)Tebrikler dasaaa tamamı ile katılıorm(türk milleti olarak böyleyiz zaten önce biri atılır sora arkasından bütün millet yürü be aslanım die atılır:D) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Bu ülkenin temel değerlerinde, kuruluşunda, yapısında din hiç bir zaman olmamıştır. Bu yapıya dini sokmaya çalışanlar esas ötekileştiricilerdir. Bu ülkede 20 yıl öncesine kadar türbanın T'si yoktu, anamız ninemiz başını bağlardı, ama sadece inanç meselesiydi. Liseyi bitirdiğinde yangından mal kaçırır gibi, pakete girer gibi türbana giren kızlarımız yoktu. Ne olduysa son 20 yılda oldu. Etrafı abiler-ablalar bastı. Halkın dini duygularıyla suni olarak oynanmaya başladı. Halk dasaa'nın bahsettiği gibi dindarlaştırılmadı, aksine dincileştirildi. (İlk zamanlarda TV'lerde haber programlarında bu sömürücülerin gizli kamera vs haberlerini dinlerdik, son zamanlarda böyle haberler hatırlıyor musunuz?) Ötekileştirme faaliyetinin fitilini tutuşturanlar basit vatandaşları hedef alan bu dincileştirme hareketini başlatanlardır. Bunların değirmenine su taşıyan, "Kanlı mı olacak, kansız mı" diyen politikacılardır. Bu ülkenin radikallere Kubilay'dan beri bir refleksi vardır. Artık günümüzde kim dindar kim dinci ayrımı yapılamadığından (sebebi için bkz. üstteki paragraflar) bu refleks basit dindarlara da sıçramış durumda. Olmaması gereken olaylar, söylenmemesi gereken sözler, bu durumundan nemalalanlar yüzünden uçurum da gittikçe açılıyor. Ne yazık ki, bu iki tarafı birbirine bağlayacak bir lider yok, tam tersine körükleyenler var. Ve dincilerin yanında basit dindar da kendisine daha yakın gördüğü "dinci" partiyi açık arayla birinci yaptı. Tek ihtiyacımız olan iki tarafı da kucaklayacak bir lider. Ufukta görünmüyor, umarım çok geç olmadan biri çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 dasaa bonec'ten vazgeçtim senne evlencem pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Bu reziller turk halkini ordusuna bile dusmanlastirdi halada kendileri asil boluculer degilmis gibi atip tutuyorlar. Tabi bizim millet balik hafizali nasilsa , kullanin bakalim. Buraya yaziyorum AKP'deki bazilari bu secim zaferinden yuz bulup dinlerine gore devlet yonetmeye calisirlarsa Turkiye'de ic savas cikabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Halkı, orduya onlar mı düşmanlaştırdı yoksa ordu mu yaptı bunu kendisine, bunu iyi analiz etmek lazım. 21. yy da muhtıra, şaka gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Ordunun 80 küsür yıldır bir çizgisi vardır, hiç değişmemiştir. Ordunun derdi kendisini sevdirmek değildir, popüler olmak gibi bir derdi yoktur, olamaz da. Tek görevi rejimi ve halkı korumaktır (gerekirse halkın kendisinden de). Ordunun ne zaman, nerede, nasıl tepki vereceği aşağı yukarı bellidir. Ordu böyle bir açıklama yapmışsa yanlış gördüğü birşey vardır. Tarihte kaç tane hükümet böyle açıklamaya maruz kalmış, muhattap olmuştur? Bu açıklama geldiyse bunun suçlusu ordu değil açıklamanın gelişine sebep olanlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar