Apache Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 bir darbeyle din bilgisi geldi 40 yıldır cinsel bilgiler dersi gelemedi. kendını tanımayan adama ayet falan ogret sonra saglıklı dusunmesını bekle. ben hatırlıyorum derslerde hep kurandan sureler ezberletilirdi,okuyamayanlar ayıplanırdı falan.hristiyanlık bilgisinin sonunda da hep islam daha süper işte diye biterdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Başka dinin mensupları için bir sorun olmasa bile, dersten çıksalar bile, farklı mezheplerden müslümanlara çok büyük bir saygısızlık ve ayıptır din dersinin zorunluluğu. Bir şii, bir alevi sünni müslümanlığını öğrenmek zorunda değildir, sünni namaz kılınışını öğrenmek zorunda değildir. Böyle saçmalık da olmaz. Ayrıca kimliğinde müslüman yazıp müslümanlığa inanmayan insanlar da öğrenmek zorunda değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 bir dini olanlara dini,ders olarak zorunlu gösterilmeli ki saçma sapan batıl inançlara sapıp insanlar terörist vs olmasın,laik devletin din ve vicdan özgürlüğünü,insanlara en yardımcı olacak şekilde böyle verir sanırım. inanmayan adama isterse ders verilsin,yoksa zorunluluk onlara gerek yok. böle bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Ayrıca din dersinde ben defalarca başka dinlere çok büyük saygısızlıklar yapıldığına tanık oldum yada yapıldığını duydum. Bizim gibi bir fransız okulundaki din hocası bile "Adamlar ineğe tapıyor, böyle şey olur mu?" tarzı yaklaşımlarda bulunuyor, yada ne bileyim museviler için "Tanrı dünyayı 7 günde yaratmış, olur mu öyle şey! Sanki vakte ihtiyacı var dünyayı yaratmak için Tanrı'nın!" şeklinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 terorıst olunması ıstenmıyorsa ılk basta ımam hatıplere sınırlar getırılmelı sonra cemaatler tevkif edilmeli. bu kadar imam ne yapılacak tsk ya esdeger islam ordusu planımı var bu kadar imam hatip mezunuyla. ayrıca yeni yasalasan evlerin minicamii ye donusturme projeleri falan geri alınmalı. iyi niyet yok ki,kasıt var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Din dersi olmalıdır, tüm dinler ünite ünite tanıtılmalı, objektif şekilde bilgi aktarılmalıdır. Bana dünyada 34523432 tane din var diye cevap yazmayın, anladınız siz onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 @apache:imam hatipliyim ben de arkadaşım,erbakanın saçmasapan lafları yüzünden imamhahipten çıktım,terörist diye nakledersen insanlar niye seni kal'a alsın ki,böle ütopik saçmasapan örneklerle gelmeyin,inandırıcı olmuyor görüyorsunuz bugünlerde. yok irana git,yok teröristsiniz. ehaeh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 imam hatipler bu ulkede kapatilmasi gereken ilk kurumdur,sagliksiz bireyler yetistirmekten baska bi ise yaramiyo.Bi de murit yetistiriyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 çok katı olmuş be tamam bir kısım öyle olabilir de pire ve yorgan misali.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 yok esas iyi kismi azinlikta,ben onlar icin cidden uzuluyorum.Pire yorgandan ziyade, kuru yas desen olabilirdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 o da olur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 bizim insanımız ya hepçi ya da hiççidir. madem her şeyin içiçe girdiği ülkede yaşıyoruz,faşist rejim getirelim,kapatalım tüm özgürlükçü düşüncelerive partilerini,yasaklayaım,anarşist çıkmasın diye. sizin mantık bundan farksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Kurslarda beyinleri yıkanacağına okulda din dersi görsünler. Bence böylesi daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 1. Zorunlu olması saçma. 2. Suankji haliyle adınınDin dersi olması saçma. (çünkü şuanki haliyle bir İslam dersi) 3. Tüm dinlerden eşti olarak bahsetmek varken tek bir dinin tek bir mezhebine odaklanılması başlı başına saçmalık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 malik'e katılıyorum burada. Din dersinin zorunlu olması ayrı bir şey, İmam Hatipleri toptan kapatalım demek apayrı bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 said: madem her şeyin içiçe girdiği ülkede yaşıyoruz,faşist rejim getirelim,kapatalım tüm özgürlükçü düşüncelerive partilerini,yasaklayaım,anarşist çıkmasın diye. sizin mantık bundan farksız. Ben bi alaka kuramadim,ben ozgurlukcu dusunce yayan bi kurumdan bahsetmiyorum,tersine tek duze , sosyal vatandas yerine cemaatci olmaya meyilli insanlar yetistiren ve toplum icin tehlike kaynagi olan bir kurumdan bahsediyorum.Bunun da fasiszmle ilgisi yok,ozgurluk kisitlamakla hic ilgisi olmadigi gibi ozgurlukleri de arttirir. Ayrica bu tartismalari gecsek bile, TR de imam sayisi olmasi gerekenin 3-4 kati,cami sayisi da keza oyle,esas amaci imam yetistirmek olan okula gerek kalmiyor yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Kithnos: Toplum için tehlike oluşturmanın kriterleri nelerdir? Kimin kriterlerine göre karar vereceğiz buna? Kimin düşüncesi tehlikeli, kiminki değil, buna nasıl karar vereceğiz peki? Neye temellendireceğiz tüm bunları? Özgürlük kıstılamak çok tehlikeli bir şey, faşizme kadar yolu var bunun, çok tehlikeli şeyler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Soyle ki : " Laik demokrtaik duzeni tehdit eden,rejimi degistirmeye hevesli,cemaat tekke gibi seylere yonelimli insalar yetistiren yerler toplum icin tehlikelidir diyebilirm.Imam hatiplerin bu tnaima girdigini goreiblmek icin arif olmaya gerek yok " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Onu bilemezsin. Öyle bir durumum varlığı bu kadar açık şekilde belli olsaydı zaten İmam Hatip'ler açık olmazdılar, ülkedeki tek akıllılar bizler değiliz, gereği yerine getirilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Bu mantikla bence isler yurumez,tek akilli biz deiliz geregi yapilir diye bisey yok.Kendimizi ufak gormeyelim. Ayrica imam hatip le ilgili bi ara bu tarz haberler cikinca,kapatilcak , onu kesilcek diye : " Kan cikar"diye seriatci hatipci kanattan baya bi sesler yukselmisti hatirlarsan.Oyle iradeli olmasi lazim hukumetin,bakkal kapar gibi kapatamazlar.. Bi de su gercegi kabul edelim , ulkenin yuzde x `i musluman gibi soylemleri kabul ediorz hemence de,imam hatip gercegini soyleyince mi , hemen karar wermemek lazim diyoruz. hepimiz de biliyoru imam hatiplerin durumunu,sanmiyorum ki biri ckip cani yurekten desin " Imam hatiplerin amaci sadece durust ve GERCEK MUSLUMAN imamlar yetistirmektir " O amacla girenlere dedigim gibi uzuluyorum , insallah istedikleri gibi saf bir musluman olup yollarina devam ederler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 bu ülkede demokrasi varsa çoğulculuk rejimine uyacaksın. ya herra ya merra. bitti. kaç kişi irtica tehdidine inanıyor ki sanki bu ülkede? zıtlaşmaya gitmeyin,düşünceleriniz daha çok değer kaybeder. hele hele sinirlenip faşistliğe hiç gitmeyin,olan size olur,belki de çok fedakarlıklarla getirdiğiniz anlayışlarınız ve hayat görüşlerinizi bir anda yitirebilirsiniz. burası hepimizin ülkesiyse,yok irtica hortladı,yok din elden gidiyor vs gibi söylemleri aşacağız,çok çok zıvanadan çıkan şeyler bunlar. bu ülkenin insanları cumhuriyetine de ,dinine de gerçekten bağlıdır,aksi bir şeyi asla kabullenemezler.bunları da böyle bilerek içinizi rahat tutun.tabi önyargısız arkadaşlarıma söylüyorum,dini kesimde yetişen biri olarak söylüyorum,hiç birimizin tüm kadınları çarşaflı yapalım,hepsini kapatalım,3 er evlilik rulaz gibi garip fantazileri yok.yapan sapık vs türlü adamlar da yobazdır,toptur,bi yere aitlik diye bir his yaratmayın yani,o tip adamlar hiç bi yere ait değil. burda bunu kafası karışık insanlara söledim,at gözlü at gözlüdür zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 malik'e yine katılıyorum. Baya katıldım bugün malik'e. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 [spo] said: Resim, müzik, iş bilimi ve teknikleri vb. gibi birçok dersde hiçbirşey yapamıyordum. Zorla resim çiz, flüt çal yok masa yap. Asıl kalkması gereken bunlar.Din dersini aldım da ne oldu ? Dua ezberledim, en azın... böyle bişey denmiş, çok yanlış buluyorum kesinlikle kalkmamalı, derslerin içeriği değiştirilip hocaların bu meslek alanlarını detaylıca tanıtmaları gerek, gerekirse tek tek her bölüm her iş kolu tanıtılmalı(sadece lisans ve lisansüstü değil teknik liseler de dahil bu dediğime). öss ye bi yere kapağı atayim diye giren yüzbinlerce öğrenci var, haliyle kazandıkları yeri/bölümü sevmeyebiliyorlar ve sonuç=üniversite mezunu vasıfsız eleman. üniversite bitirdim iş bulamıyorum diyenlerin eminim çoğu da bu vatandaşlarımız.(onları suçlamıyorum hata en tepede çünkü) su an baya bi teknik eleman açığı var üniversite mezunu bilgisayar mühendisi olan ve az çok bilgisayarın donanımıyla da ilgilenen biri geçip herhangi bi bilgisayarcı da teknik servis elemanı diye çalışıyor hem bu elemana yazık hem yerini kaptığı teknik lise mezununa yazık, hem de müşteriye yazık asıl yaptığı şey bu olmayan adam az çok bilgi az çok deneyimle sorununuzu çözmeye calısıyor oysaki teknik lise mezunu olan bir çok kişi hemen halledebiliyor. sırf bu sorunu farkettikleri için genç partiye vermek istedim oyumu ama yüreğim elvermedi[/spo] neyse konudan cok saptım ama imam hatiple filan paralel konular söyleme gereği duydum. şahsi görüşüm bu imam hatiplere yapılan kıyak teknik liselerede yaradı o açıdan buru bi sevinç yaşıyorum ama imam hatiplerin sayısı azaltılmalı diye düşünüyorum. din dersi hakkında da içeriği gayet düzgünce hazırlanmalı öne cıkarılan şey ahlak olmalı gerekirse ahlak bilgisi ve din kültürü diye değiştirilmeli bence. eğer bu yapılırsa zorunlu olmasında hiç bi sakınca yok ama bu haliyle de her ne kadar almak istemeyene, farklı din ve mezheplere haksızlık yapılıyor olsada en azından düzgün bir hocaya denk gelip daha iyi birer insan olmayı öğrenebilirlerse ne mutlu ondan kaldırılmamalı diye düşünüyorum, ama mutlaka değiştirilmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 besbelli olan birşey var ki bir mccarthy döneminden geçiyoruz, umarım ki ileride çok utanılacak bir miras bırakmamış oluruz. imam hatipler kurulduysa ve gereğinden fazla sayıdalarsa yine geçmişin reaksiyonist politikaları sebebiyle. düşman bittikçe yeni düşman üretiliyor yapay olarak. [ Mesaj 22 Temmuz 2007, Pazar - 15:27 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Devletin dini kontrol etme gibi bir gayesi oldukça normaldir bu. Türkiye'de fetva verebilen tek kurum devlet himayesinde. Sonra gelsin laiklik yalanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar