Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ulkesini savunurken bircok fransiz asker sehit olmustur. biz, oyle veya boyle bir sebepten, bir savas kaybetsek, baskalari da "saclari bozulmasin diye hic savasmadan teslim oldular" dese gorurum sizi. dediginiz ayip sadece onu belirtiyorum, ama iyice ustune gidiyorsunuz. nese, anlamiyorsaniz burdaki yanlisi kasmayacagim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 bana ayıp gelmio, fransızların adam gibi savaştığı ön napoleon dönemidir sadece. onun dışında hep x yardım et bize modunda takılmışlardır. 2. dünya savaşındaki olayları zaten komedi. ve çok çok fransız arkadaşım var,yıllardır da muhabbetim olması bi yana birlikte yaşadım 1-2 siyle 10 ay kadar. lol jade, hala benden çok birşey bildiğin havasındasın sen de. iyi güzel insanlar da dallamalar, özel olarak parisienler. bb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 said: Jadelith üye § 20 Temmuz 2007, Cuma - 19:06 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- yahu anlamiyorum nerenizle okuyorsunuz yazdiklarimi. fransizlar askeri acidan cok akilli bravo demismiyim? hayir. hatta almanlar stratejik olarak daha ustunlerdi bile demisim. sen gelip bana hata yaptiklarini anlatiyorsun. eh evet biliyorum ben de. lol jadelith mis. kucuk cocuk gibi "oh oturtucam cok pis lafi oley" diyecegineonce cevap verdigin yaziyi okusan bos yere yormayacaksin kendini ama napalim. benim karsi ciktigim sey "fransizlar almanlari gordukleri anda kacmaya baslarlar, korkaklardir", veya senin simdi dedigin "butun fransizlar dallamadir" gibi sacmaliklar. yahu nerenizden cikariyorsunuz bunlari? kac fransiz arkadasiniz var? evet burunlari havada olanlar da var, ama inanin ki turkiyede de bircok burnu havada insan var, fransizlara ozel birsey degil. yani cahil cuhelaligin bu kadari artik yuh. -------------------------------------------------------------------------------- Bütün dünya cahil yani, tek bir ağızla fransız korkaklığı diye bir ortak bir terim ortaya çıkmışken. Hatta bir şeyin ne kadar hızlı olduğundan bahsetmek için "Faster than a french surrender" diye kalıplar kullanılırken, bilgisayar oyunlarında dalga geçmek için beyin kontrolüyle insanları fransız olduuna inandırınca "We Surrender!" diye bağırıp kaçtıkları için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 daha yakın örnek için south park sezon 10- make love not warcraft bolumune bir göz atılabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Ayriyetten belirtmeden edemicem, hani demişsin ya bizde aynı şey olsa nası sinirlenirsin diye. Biz de binlerce savaş kaybettik. Dünyadaki her ulus kaybetti. Ama bu kalıp diğer hiçbirine değil fransızlara yakıştırılıyorsa, ya da onlara böyle bir ayrıcalık görülüyorsa sebebi ortada demektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 hey allahım ya.. Hey allahım ya.. Siz bir şey yapınca Tayyibin suçu? Fransızlar bir şey yapınca dallama. Bi gidin ya.. Küfredecektim kapıyorum çenemi.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 jean paul sartre abimiz dışında bütün fransızlar dallamadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ghost yaşın elvermiyo büyü tecrübe edin öğrenirsin. şimdi fransaya gideceksin diye fransızları savunma olayına girme, gidince pişman olursun haklıymışsınız dersin. terbiyesizliği keselim plx. küfür edecekmiş, sıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 pariste fransızlar turistlerden nefret eder, çok açık bi gerçek bu mesela. francophone olayına girmiyorum zaten, ingilizce konuşmamaları inadına vs vs. komikler. kimse ciddiye almıyo bu tipleri haliyle. hepsi tabii ki böyle değil. [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 19:34 tarihinde, Sly-One tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Rewendor: Bir çok ulus hakkında bir çok atasözü, önyargılı deyimler vs. var. Bu doğru olduklarını göstermez. Ona bakarsan Darwin de Türkleri "evrimde geri kalmış" bir tür olarak tanımlamıştı. Öyle miyiz? Saçmalamayın gözünüzü seveyim, her ulusta korkak adam da vardır, yiğit de vardır. Fransızın da korkağı olsa da, aynı 2. dünya savaşında direniş örgütleri de vardı, özgür Fransa için ölen yüz binlerce sivil de vardı. Bu kadar basite indirgemeyin olayları. 2. dünya savaşında Almanya'nın ekipman olarak üstünlüğünü de gözardı etmeyin. Blitzkrieg vs. tarzı şeyler ilk defa 2. dünya savaşında çıktı, hazırlıksızdı herkes, bunu da unutmayın. Elbette korkak fransızlar da vardı, ancak çoğu surrealist yazar (Eluard vs.) ve bir çok aydın hem yazıyor, hem çiziyor hem de ülkesi için savaşıyordu. Çok büyük saygısızlık bu insanların gösterdiği cesareti görmezden gelmek, nasıl bir gün biri çıkıp "Kurtuluş savaşı kolpaydı, biz izin verdik türkler o yüzden yaşıyor." dese bizi üzerse, bu adamlar hakkında da böyle ileri geri konuşmak onları üzer. Ayıp yani ya, nasıl bu kadar seviyesizce yaklaşabiliyorsunuz anlamadım. Hele hele bunları diyen insanlar ırkçılığa karşı geçinen tipler, ırkçılıktır şu yaptığınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Ekipman eksikliği? Polonya'nın yaptığının binde birini yaptı mı Fransızlar? Bırakın yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Ha şimdi fransız okulundan olduğum için savunduğumla ilgili bir sürü bla bla geyik laf atmalar gelecek, başından söyleyeyim, japona da böyle laf etseniz ayıp, amerikalıya da. Toptan bir ulusa hakaret çok büyük seviyesizliktir kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 çoğu dallamaysa dallama olmayanların suçu yok tabi haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 @Sly-One Bakıyoruz ki çok cool'sun. Yaşın 20 yi geçti de kendini süper olgun sanıyorsun sanırım? Zamanla geçer görürsün.. Pariste gerçek fransızlar turistleri hiç sevmez. ben de Pariste daha fazla turist görmek istemiyorum zaten. Hayır gideceğim için savunmuyorum fransayı. Ben FRANSIZIM. Poitiers şehrinde doğdum Yıllarca yaşadım orda Sonuna kadar savunurum ülkemi lan sanane? Ülke değerlerimi çok büyüdüğünü sanıp ta laf sokmaya "çalışan" bir tipe soracak olsaydım daha çok işim vardı orada... Fransa Cumhur Başkanı diyordu başa geçmeden önce türkiyeyi almak istemiyorum avrupaya diye. Çok ta haklıydı. Girmesin Türkiye Avrupaya. Ne çıkar sağlayacak ki? Çok alakasız avrupadan. Henüz o derecede değil kendini bozuyor girebilmek için. Her gün evde izledik tüm seçmenler konuşuyordu uzun uzun karşılıklı. Hayır Türkiyeye düşman olduğundan değil , uygun olmadığı için istemedi Türkiyeyi. Ama şimdi yaptığınız şey ise biraz saçma. Para lan bu? Üstünde bir sürü şey olabilir yani sadece Türkiyeyi işaret etmiş diye tantana... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Antimodes, iyi güzel demişsin de ben 1-2 kişinin dediğinden bahsetmiyorum. Genel yargıdan bahsediyorum. Sonuçta her ırkın belli başlı bir kriteri var. Nasıl alman denince göbekli bira bardaklı askılı pantolonlu sarışın amcam geliyosa akla, ya da meksikalı deyince kocaman şapkalı uyuklayan koyu tenli bir tipleme, fransızlar için de efemine korkak ama nazik entel ressam tiplemesi geliyor aynı şekilde. Bizim için de barbar deniyor mesela. Şimdi Türkler barbar mı diyebilirsiniz, tabii şu an değiliz, eskiden ama hani Avrupalı gözüyle bakarsak barbar denmesine hak verebilirim ben. Bunların hiçbiri kafadan uydurma şeyler değil. "Hadi biz şu millete böyle diyelim böyle kalsın" diyerek oluşturulmuş şeyler değil. Belki abartılı ama atarak sallanarak oluşturulmuş şeyler değil. Hepsi gerçeklerden, tarihten ve kültürden gelen şeyler. Defalarca tekrarlanmış olaylarla, insanların tecrübeleriyle birleştirilmiş özellikler. Bu ırkçılık da değil bana göre. Hani ırklar farklıdır birbirinden, gen havuzu, genetik özellikler gibi şeyler var sonuçta. Bunlar hep karakteristik özelliklere etki eden şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Grand depression zamanlarının hemen ertesinde gerçekleşti 2. dünya savaşı. Ligne maginot olayı (yani duvar çekme olayı bahsettiğiniz) büyük bir taktiksel hataydı bunu herkes kabul eder. Ancak korkak sıfatını tüm bir ulusa maletmek bence çok ağır bir suçlama. Zaten fransanın bu kadar çabuk işgal etmesinin sebebi de öncelikle ligne maginot'nun (duvar hedesi) işe yaramaması, sonra da hükümetin hemen yenilgiyi kabul etmesindendir, bunu da bir korkaklık olarak gösteremez kimse, nitekim Osmanlı da işgal altındayken hiç bir tepki göstermedi, sonradan direniş örgütlerimizle korkak olmayan, savaşan halktı gösteren kendini. Yanlış anlaşılmasın, amacım kurtuluş savaşıyla 2. dünya savaşındaki fransanın durumunu karşılaştırmak değil, aynı durumlar değildi zaten, ancak hükümetin verdiği bir kararla bütün bir ülkeye korkak sıfatını yapıştırmanın ne kadar saçma olduğunu göstermeye çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Senin gibi ırkçı ve dar görüşlü bir insanla tartışıcağıma gider sokakta party boy dansı yaparım daha iyi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 fransizlarin adi cikmis bi kere bizde savas kaybettik ama teslim olup isgal edenlerle birlik olmadik onlarin kulturune saplanmadik vardi bizde bunu yapan dallamalar cogunu astik asmadikalrimizida surduk oh iyi oldu az bile asmisiz idam rullaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 said: ahah süper, biz de dallama fransızları istemiyoruz türkiyede sie go. oha . ciddimisin sen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ya çok komiksin ama sen. az önce ben fransızım!!11, ve evet turistleri istemiyoruz, türkiye de ab ye girmesin demedin mi. şimdi fransızların ırçılığı en salak ırkçılık bi kere, çünkü o istemiyoruz dedikleri insanlar kadar değiller bu 1, 2. de fasta yaptıklarının hesabını vermeden hükümetçe ermeni soykırımını geçirmiş bi millet oldukları için gözümde 5 para değerleri yok. grand école u soksunlar bi taraflarına ayrıca elitist böcekler. aha görüşlerim bunlar, ama fransız çok yakın ve sevdiğim arkadaşlarım da var, çünkü neyin ne olduğunu biliyolar. ben de kendimle ve türkiye ile herhangi bir gerçeği reddetmiyorum, ab ye de girmek istemiyorum faydası olmayacağı için. biz kendi kendimize adam olursak fransızlara takla attıracak potansiyele sahibiz de belimizi doğrultamıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Eh millete saldırı yapmadınız kültürlerine saplanmadınız ama çokta zaman geçmeden şeriat'a döndünüz...Çok ta mükemmel değil ha kimse? @Sly_one Neyin ne olduğunu bilmediğimi nerden biliyorsun? Sen adma gibi konuş ben de adam gibi konuşurum belki [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 19:49 tarihinde, ghost_boo tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ghost_boo: Siyaset hakkında ne biliyorsun daha yaşın 10 mu 11 mi bilemeyeceğim de, bir konuda bilgili değilsen sus. Yoksa muhtemelen hayatın boyunca olduğu gibi burada da ve her yerde ezilmeye devam edersin. Bir de sivilce ilacı al. Parasını ben ödeyeceğim ok? Onun dışında, demek istediğini anlıyorum Rewendor ancak bence bu tür karikatürize betimlemeler de yanlış uluslar hakkında. Açıkçası benim için barbar denilse ve bu karikatürize bir bakış bile olsa ben kızarım, içerlerim uluslararası platformda. Fransızın da alınması gayet doğal. Türkün dallaması yok mu? Var, bol var. Türkün korkağı yok mu? Ondan da bol var emin olalım. Fransızın da dallaması fransızın da korkağı var. Almanın da dallaması almanın da korkağı var. Ancak bütün bir ulusu etiketlemek yanlış bence. Çünkü arada çok önemli insanların da hakkını yiyor olabilirsiniz öyle yaptığınızda. Ne bileyim bence önemli bir şey böyle yaklaşmamak bu olaylara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 şeriat'a dönen kim afedersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ghostcuk, adam gibi konuşmasını senin gibi veledden öğrenecek değilim, ayrıca sen adam gibi konuşamassın adam ol önce sie go. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Çok mu biliyorsun sayın dallama arkadaşım? Parise hiç gidip gitmediğini orada kıas süre bile olsa yaşayıp yaşamadığını sorarım sana. Senin bir bir şehrinde vatandaşlarından çok turistler bulunuyorsa ve bütün şehrin içine etmiş bir turist kesimi ise bu sen de istemezsin.Çünkü Fransızlar'ın turist olmayan her bölgesi sakin temiz .... Ancak başka bir ırkın üyesi geldiği an içine ediyor şehrin. O yüzden ben arapların ve turistlerin bol olduğu bir şehirde yaşamıcam. Bilip bilmeden konuşmamanı tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar