Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bekir Coşkun: "Ben AKP'ye oy vermem... "

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Bu ülkede Kürt sorunu yok mudur? Hmm, tabii. Kara basınca çıkan kart-kurt sesleri sorunu vardır. Dağ Türkleri sorunu vardır.

PKK sorunu vardır, Kürt sorunu yoktur demek aslında "Ben tarih okumadım, ama her gün Hürriyet okuyorum, hem güzel promosyonu var Ayşegül serisi fln" demektir.

Bu ülkede son derece ciddi bir Kürt sorunu vardır ve çözümsüzlüğü bildiğimiz anlamda ülkenin sonunu getirme potansiyeline sahiptir.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır, haksızsın. Ve sana laflar hazırladım:

Senin söylediğinin aksine Amerika Birleşik Devletleri bu örneğin birkaç sebepten ötürü dışında tutulabilir. Eski çekirdek tabir edilen Avrupa ülkeleri aşamalı olarak İkinci Dünya Savaşı sonrası demokratik-birey odaklı devlet modellerine geçiş yapmışlardır.

ABD'nin tam anlamıyla birey odaklı olduğunu söylemek biraz zor olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğimiz anlamda ülke dedim. Topraklarının bir kısmını kaybetmiş bir Türkiye Cumhuriyeti herhalde bildiğimiz anlamda ülkemiz olamaz, değil mi?

Anlatarak birşey elde etmeniz mümkün değildir. Hatta sizin anlatma dediğiniz yaklaşım, asimilasyon olarak değerlendirilir bazıları tarafından.

İcraat gerekiyor. (İcraat derken soykırım ya da askeri harekat kastetmiyorum, problemin köklerine inilmeli, problemin ortaya çıkaran etkenler ortadan kaldırılmalı diyorum.)
Sosyal ağlarda paylaş

silencer, devlet modelleri olarak tam olarak ne kastediyorsun anlamadım, ben insanlardan bahsediyordum. yani halk milliyetçi, hatta ötesi almanyada falan bundeslandlar kendi regionlarını kalkındırmak için kasıp region milliyetçiliği yapıyolar hehe. mesela köln de köln birası içilir diye artistlik yapan barmenler varmış doggy nin dediğine göre.
onun dışında yine insanların mentalitesi olarak amerika, dünya üzerindeki her yerden daha bi bireyciliğe önem verir kesinlikle. bireyin çıkarından bahsediyorum ama, insanların eşitliği ve değerleri falan değil. direk benim olsun daha çok param olsun mantığı. devlet düzeni ne olursa olsun toplumlar milliyetçi buralarda bilmiyorum ne diyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Birey odaklı devlet derken, Rand'ın objektivizmini kastetmiyordum. Bireycilik ayrı bir kavram. Birey odaklı devlet modelinde devlet, tüm gücü ve varlığı ile vatandaşlarını oluşturan bireyler için vardır. Devletin varlığının temeli bireylerin refahıdır. Devlet, bireyin hizmetindedir.

Ulus-devletler ise böyle değiller. Genelde bu modelde bireyler devletin çıkarı için önemlidirler. Birey, devletin hizmetindedir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...