Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD monitör almak istiyorum

Bone

Öne çıkan mesajlar

Elimdeki LG Flatron 995FT Plus iyice eskidi. Hem LCD monitörler çok methediliyor. Vista'dan önce LCD'ye geçiş yapmak istiyorum.

Monitörü, oyun oynamak, film izlemek, fotoğraf düzenlemek, internette dolaşmak ve kod yazmak için kullanıcağım.

Düşündüğüm kriterler şunlar.

- 19 inç'ten memnunum. Öncelikli 19 inç olsun ama 19-24 arasında değişebilir (çok şart değilse 19 kalsın).

- MVA/PVA panel olsun, görüntü alanı geniş olsun (aşşağıdan yukarıdan bakınca görüntüde bozulma olmasın).

- Düşük tepki süresi olsun (en fazla 8ms).

- Widescreen olması şart değil (gerçi laptopum widescreen).

- Ölü piksel derdi olmasın (CRT kullanırmış gibi sorunsuz kullanabileyim).

- Güzel bir dizayna ve estetiğe sahip olsun (Samsung'un mavi düğmesi varmış, ilginç geldi).
Sosyal ağlarda paylaş

ben de hollandada olmanın da az biraz avantajıyla lcd almak istiyorum.

benim sana söyleyebileceklerim

- 19"ten büyük ekran kullanmadım ama pek kullanışlı olacağını düşünmüyorum. özellikle de çalışma mesafesinde. ama dvd izlemek vs, daha keyifli olacaktır orası muhakkak. ben ilgilenmiyorum.

- widescreen olsun. normal ekran devri bence bitti.

- mevcut ekranları düşünürsek 8ms bile yüksek bir tepki süresi. benim aklımdan geçen 5ms ve altıydı.

- ölü piksel olayı kaçınılmaz birşey. alacağın ürünü seçerken firmaların o model için ölü piksel garantilerine bakman gerekli.
http://www.behardware.com/articles/666-1/a-look-into-dead-pixels-2007.html
adresinde kısmen güncel bir liste var. oradan alternatifleri kıyaslayabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
22" ekranlar oyun ve internet için çok güzel ama iş divx izlemeye gelince batıyolar.

abi asıl dizi, film vs izlerken gayet güzel oluyor. tabi hdtv versiyonu varsa, 700mb lık olması da şart deil, 350 mblık hdtv ler oldukca net sekilde izleniyor..digerleri de kötü deil.
Sosyal ağlarda paylaş

onları indirmek kasıo, torrent kullandıgımdan genelde seeder/leecher bulamıosun, bir de bikaç gün sonra cıktıgındna genelde ugrasmıyorum.

ama yine de 350 liklerde bile daglar kadar fark var.

bone, crane de aynı ekranı kullanıyor sanırım, bence fazla ucuz birşey almıcaksan, biraz paraya kıyıp bu moniyoru al derim..
Sosyal ağlarda paylaş

226bw olsun olmasınada bone şöyle demiş:

"MVA/PVA panel olsun, görüntü alanı geniş olsun (aşşağıdan yukarıdan bakınca görüntüde bozulma olmasın)"

226bw tn paneldir arkadaşlar, görüş açıları ve renk kalitesi ahım şahım birşey değildir. Ama 971p s-pva panel ve jilet gibi görüntü kalitesi ve harika görüş açısı vardır.

Şimdi tek tek yazmaya kalksam çok uzun sürer daha önce buna benzer bir topic açmıştı galiba birisi(nisanda galiba) ve tartışılmıştı ztn yanlış hatırlamıyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

tiksiniyor olabilirsin, orası ile ilgili birşey yapamayız ama kullanışlı değil dersen biraz haksızlık edersin.

sonuçta insan gözünün yatay eksende daha hareketli olduğu ve bu sebepten algının o eksende daha güçlü olduğu gerekçesiyle bu ekranlar yaygınlaşıyor.

bunun yanında bir de günümüzde çoğu program yanları üst ve alttan daha etkin kullanmayı gerektirir. photoshop olsun, visual studio, zend studio, dreamweaver başta olmak üzere neredeyse her ide bu programlara örnek olabilir.

tabi bir de yükselen değer olarak sidebar olayı var.

ki en önemlisi, widescreen'lerde ekranı boyuna bastırmıyorsun, sadece enine genişletiyorsun. misal, 15" ekranlarda en yaygın çözünürlük 1024 x 768 iken 15,4" ekranlarda 1280 x 800'dür. yani dikey eksende görüntü kaybı yok, tam aksine kazanç var.
Sosyal ağlarda paylaş

dikkatini cetiyse zaten crt den bahsediyorum ben yanı cözünürlük gibi bi sorun zaten yok ortada, keza uygun monitor mesafesinde ctr ler optimum görüş alanın sağlar zağten, wide screeniı kullanmak için ya dah auzaktan bakmanız gerekir yada dah ayakıdnan bakıp gözlerinizle ekranı sağdan sola taramanız.

wide screen yayılma sebebini sadece laptopların kücültme modası ve apple'ın sacmalıkalrı olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...