Bone Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Elimdeki LG Flatron 995FT Plus iyice eskidi. Hem LCD monitörler çok methediliyor. Vista'dan önce LCD'ye geçiş yapmak istiyorum. Monitörü, oyun oynamak, film izlemek, fotoğraf düzenlemek, internette dolaşmak ve kod yazmak için kullanıcağım. Düşündüğüm kriterler şunlar. - 19 inç'ten memnunum. Öncelikli 19 inç olsun ama 19-24 arasında değişebilir (çok şart değilse 19 kalsın). - MVA/PVA panel olsun, görüntü alanı geniş olsun (aşşağıdan yukarıdan bakınca görüntüde bozulma olmasın). - Düşük tepki süresi olsun (en fazla 8ms). - Widescreen olması şart değil (gerçi laptopum widescreen). - Ölü piksel derdi olmasın (CRT kullanırmış gibi sorunsuz kullanabileyim). - Güzel bir dizayna ve estetiğe sahip olsun (Samsung'un mavi düğmesi varmış, ilginç geldi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Samsung 971p (s-pva). Ama bu saatten sonra sana ws almanı öneririm. Yani artık 4:3 tip ekranlar azalıyo, birkaç seneye nerdeyse satılmaz bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=26484 oldukca memnunum, tavsiye ederim. ama fiyatı biraz yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 22" ekranlar oyun ve internet için çok güzel ama iş divx izlemeye gelince batıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 ben de hollandada olmanın da az biraz avantajıyla lcd almak istiyorum. benim sana söyleyebileceklerim - 19"ten büyük ekran kullanmadım ama pek kullanışlı olacağını düşünmüyorum. özellikle de çalışma mesafesinde. ama dvd izlemek vs, daha keyifli olacaktır orası muhakkak. ben ilgilenmiyorum. - widescreen olsun. normal ekran devri bence bitti. - mevcut ekranları düşünürsek 8ms bile yüksek bir tepki süresi. benim aklımdan geçen 5ms ve altıydı. - ölü piksel olayı kaçınılmaz birşey. alacağın ürünü seçerken firmaların o model için ölü piksel garantilerine bakman gerekli. http://www.behardware.com/articles/666-1/a-look-into-dead-pixels-2007.html adresinde kısmen güncel bir liste var. oradan alternatifleri kıyaslayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 SAMSUNG 226BW 22" LCD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 said: 22" ekranlar oyun ve internet için çok güzel ama iş divx izlemeye gelince batıyolar. abi asıl dizi, film vs izlerken gayet güzel oluyor. tabi hdtv versiyonu varsa, 700mb lık olması da şart deil, 350 mblık hdtv ler oldukca net sekilde izleniyor..digerleri de kötü deil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 sen 350mb'lık divxleri hd'mi zannediyosun yaw ehue. Onlarda okadar süper değil. Gerçek 1080p hd bir vidyo izle ozaman süper olur işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 onları indirmek kasıo, torrent kullandıgımdan genelde seeder/leecher bulamıosun, bir de bikaç gün sonra cıktıgındna genelde ugrasmıyorum. ama yine de 350 liklerde bile daglar kadar fark var. bone, crane de aynı ekranı kullanıyor sanırım, bence fazla ucuz birşey almıcaksan, biraz paraya kıyıp bu moniyoru al derim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 226bw olsun olmasınada bone şöyle demiş: "MVA/PVA panel olsun, görüntü alanı geniş olsun (aşşağıdan yukarıdan bakınca görüntüde bozulma olmasın)" 226bw tn paneldir arkadaşlar, görüş açıları ve renk kalitesi ahım şahım birşey değildir. Ama 971p s-pva panel ve jilet gibi görüntü kalitesi ve harika görüş açısı vardır. Şimdi tek tek yazmaya kalksam çok uzun sürer daha önce buna benzer bir topic açmıştı galiba birisi(nisanda galiba) ve tartışılmıştı ztn yanlış hatırlamıyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 crt al her şeyiyle daha güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 widescreen crt kolay bulunmuyo be :) samsung çok ii :) bi de viewsoniclere bi gözat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 widescreen leet takılan kılto ların işidir adam gibi 4:3 alsın işte oh miss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 listeye baktım da, en az ölü piksel garantisi veren bir philips bir de viewsonic var gibi... gerçi viewsonic'in tasarımını pek beğenmiyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 samsung syncmaster 1100mb al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 said: widescreen leet takılan kılto ların işidir adam gibi 4:3 alsın işte oh miss hade len derim sana :) widescreen bomba bişey, filmlerdeki avantajı bi yana desktop ta da bol bol alanın oluyo. yayıyosun bütüm pencereleri böle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 yanda değil üstte altta alan olması önemli standart iterface günümüzde üste ve alt barlardan oluştuğu için önemli olan monitorun yüksekliği, zaten barlar tatrafından azaltılan arta alan wide screenle iyice kullanılmaz hale geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 17 inç wide alırsan öyle olur tabi. 20 civarı alacan wide'ı said: yanda değil üstte altta alan olması önemli onun için 16:9-16:10 falan gibi geniş formatlar var di mi... [ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 00:58 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 MVA çok kalmadı çünkü pahalı geldi millete. Ben Eski sony Hx-93 kullanıyorum 25 ms tepki var ama 800 kontrast 450 cd nit parlaklık var muhteşem bir lcd. Cs bf42 hepsi çatır çatır 3 senedir. Eğer bulursan hx-95 alabilirsin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 cuce, hiç geniş ekran monitör kullanmadın ve kıskanıyorsun di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 kullandım tiksiniyorum rahat değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 tiksiniyor olabilirsin, orası ile ilgili birşey yapamayız ama kullanışlı değil dersen biraz haksızlık edersin. sonuçta insan gözünün yatay eksende daha hareketli olduğu ve bu sebepten algının o eksende daha güçlü olduğu gerekçesiyle bu ekranlar yaygınlaşıyor. bunun yanında bir de günümüzde çoğu program yanları üst ve alttan daha etkin kullanmayı gerektirir. photoshop olsun, visual studio, zend studio, dreamweaver başta olmak üzere neredeyse her ide bu programlara örnek olabilir. tabi bir de yükselen değer olarak sidebar olayı var. ki en önemlisi, widescreen'lerde ekranı boyuna bastırmıyorsun, sadece enine genişletiyorsun. misal, 15" ekranlarda en yaygın çözünürlük 1024 x 768 iken 15,4" ekranlarda 1280 x 800'dür. yani dikey eksende görüntü kaybı yok, tam aksine kazanç var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 vaysıkrine laf edenın vaydsıkrin kadar aklı yoktur lafa gel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 edit [ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 01:35 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 dikkatini cetiyse zaten crt den bahsediyorum ben yanı cözünürlük gibi bi sorun zaten yok ortada, keza uygun monitor mesafesinde ctr ler optimum görüş alanın sağlar zağten, wide screeniı kullanmak için ya dah auzaktan bakmanız gerekir yada dah ayakıdnan bakıp gözlerinizle ekranı sağdan sola taramanız. wide screen yayılma sebebini sadece laptopların kücültme modası ve apple'ın sacmalıkalrı olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar