Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emrah Altuğ>>Kapış Kapış (Çalıntı Müzik)

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Kaç haftadır yazıcam unutuyorum. Hiç biyerde böyle bir iddia duymadım ve okumadım ama Emre altuğ'nun kapış kapış şarkısının müziğiyle Mariah Carey'in I Know What You Want şarkısının müzikleri arasındaki benzerliğe baksanıza. Aynı değillermi ? Böyle benzer şarkıları Radio'da duydukça cinlerim tepeme cıkıyor.

Önce Kenan-çakkıdı sonra burak kut- Kompremidir nedir şimdide bu
Ne özenti milletiz ya.

I know what you want
http://www.youtube.com/watch?v=9pwVzu-wKMA

Kapıs Kapıs
http://www.youtube.com/watch?v=4htH2fde2lw

Edit:Küçük emrah>emre

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 14:59 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

çakkıdı kimden çalıntıymış?
burak kut'unki çalıntı değil. müziğin başkasına ait oldugu yazılmış, hiç araştırdın da mı çalıyolar diyosun?
bi de emrah altuğ değil, emrah altun da değil.. Emre Altuğ.
bu şarkının da evet başı çok benziyo ama şarkı tamamen farklı ve güzel de değil bence :p
Sosyal ağlarda paylaş

yoo?
basinda arkadaki melodi benziyo bi tek, ama calinti demek yanlis.
nakarat falan alakasiz zira, sarkinin basi haric geri kalan kismi tamamen alakasiz.
bir de calinti ile benzesme arasindaki farki anlamak gerekir.

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 14:59 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu kadar abartmayın dünyada her sanatçı bir diğerinden etkilenir ve benzer şarkılar üretir. eğer calmışsa da altına sahibinin imzasını atar. atmıyorsa evet hırsızdır. ama esinlenme ise durum cok farklı. böyle olmasaydı kalite olmazdı. mike akerfeldt'in ibrahim tatlıses'ten etkilendiği bir dünyada yaşıyoruz. şaşırıyoruz tabi ilk duydugumuzda ama aslında ne kadar normal ve olması gereken birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe - şansa böyle bir benzerlik olmuş diyorsun oylemi ?

Toggie - Kompre lafını bile almış e ödesin artık para . Ayrıca daha önceki burak kut topiginden biliyorum parayla satın aldığını
ben çalıntı demekle şunu söylemek istiyorum.

Son zamanlarda sözlerin bir kısmı yada sırf müzik lerini Türkçe Sözlerle harmanlayıp sunmaları çok özentilice geliyor bana. yabancı kültürden bir şarkı alacaksan Komple sözüyle,müziğiyle çevir söyle.Böyle harmanlar yapmaları komik bence

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 15:12 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sarkının sözleri sezen aksu tarafından yazılmış. orijinalinin ismi rompe. şimdi sen o şarkının sözlerini türkçe tercüme edip aynı beste ile söylemeye calış bakalım söyleyebilecek misin :)
söylemen mümkün değil, uydurmaya calıssan da bir yere kadar tutturursun ama bayık olur yani. harmanlamarında hiçbir sakınca yok. tek kötü yanı evet bizim sanatçılarımız onlar kadar yaratıcı olmamamış ve hazıra konmuşlar biraz.
ama sana söyle diyim eski efsane türk parçalarının müzikleri bile hep yabancı sanatcıların müzikleridir. cok sevip dinleriz ama parcanın bize ait olmadıgını bilmeyiz. cogunda hep söz yazılmış beste hep arak. şu anda aklıma gelen bir parça yok ama ajda pekkan'ın sayısız parçası var örnek vermek gerekirse.
piyasaya girecek adam yaz geliyo, gece kulüplerinde, plajlarda falan dinlenecek bir şarkı lazım. yapıyo albümünü çıkış şarkısını da türk insanının sevebileceği türden bişey seçiyo koyuyo önümüze. şimdi heryerde komple tikiyiz diye inlemiyo mu mekanlar, aşkımızı kurtaralım diye bagırmıyo mu dukkanlar.. ee bu iş böyle yürüyosa adam ne yapsın. herkes de besteci değil, ki bizim ülkemizde hiç değil. aç sabahtan aksama kadar kraltv seyret bak ne cevherlerimiz var ghahah.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle birsey iddia etmedim. ha tesadüf eseri ha bilerek, bunu bilemeyiz. sadece andiriyor diyorum arkadaki melodi, ama sarki tamamen farkli. kaldi ki sarkinin özünü o arkadaki dandik dibidimdibidbim dup dup seklindeki melodiler olusturmuyor.
nakarati, ''Beybi if yu gief it tu mi'' kismi benzese hadi tamam diyecegim ama su sarkida en az dikkat ceken, kulaga batan yer o arka melodi.
o zaman binlerce sarkida bu tür iki melodiye/3-4 notaya denk gelebiliriz. calinti mi oluyo simdi bu ?

önemli olan sarkinin tümünün biraktigi etki. e farkli iste.
bir kere gösterdigin 3 örnek farkli.
burak kut ve kenan dogulu direkt bütün sarkiyi coverlamislar, sözleri degistirmisler. kaldi ki coverlamak, calinti oldugu anlamina da gelmiyor. o eseri iyi bir sekilde coverlayabilmissen, hitap edebilmissen bi kitleye bu da bir basaridir.
bir de komple sözleriyle müzigiyle cevirsinler, tam anlamiyla cover yapsinlar o zaman diyorsun da;
mesela bir örnekle ''baby if you give it to me, I'll give it to you'' kismini cevirseler ne kadar sacma olabilecegini düsünebiliyor musun?
Bana verirsen ben de sana veririm eheue oldu.:P

Büyük bir cakisma oluyor genelde tercümelerde, öbür sekilde daha anlamli oluyorsa neden böyle birsey yapsinlar? Onu olabilecek en iyi hale getirip coverliyorlar ve bir kitleye hitap edebiliyorsa sonuc itibariyle, sorun yok sanirim.

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 15:38 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

doğru demiş nilleğ
sinemada da böyledir bu, edebiyatta da
sonuçta belli başlı kalıplar var artık, keşfedilecek yeni birşey kalmadı, önemli olan o kalıplar üzerine özgün olanı inşa edip dinleyene, okuyana, izleyene farklı birşeyler hissettirmek, onlara farklı bir tat vermek. ogey.
Sosyal ağlarda paylaş

araklama olabilirde çalıntı değil.bu arada burak kut sabaha kadar çalıntı canım togicik.türkler yıllar yılı çaldı söz yazarlar şarkı çalıntı müzik kalitesi yok.bi dünya şarkı var müziği çalıntı olan.eskiden 88-89 larda eurovizyon zamanları filan off.müzik öğretmeni göstermişti zamanında teker teker ney neyle çalıntı filan.yüzlerce var ki burak kut çalıcak kapasitede bi adam gayette.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...