Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyun ağırlıklı laptop + kalvye mouse u falan.

Fly

Öne çıkan mesajlar

altta da benzer konu var da çok karışmış, ondan buraya yazıyorum.

tahminen 2300$ + kdv (+/- 100$) lık bir limitim var. istediğim şeyler :

-pili iki dakikada bitmesin. genelde fişe takıp kullanacağım ama en azından 3-4 saat gitsin.

-ekrana sadece belli bir açıyla bakınca doğru düzgün gözüküyor çoğu laptopta. hayır ekrana 90 derecelik bir açıyla da bakmayacağım da o net gözüken pozisyndan 5 mm yana kayınca da görebildiğim tek şey siyah bir ekran olmasın.

benchmarklarda rekor denemesi falan yapmayacağım , ama mesela lord of the rings online'da maksimum kalitede değilse bile iyi kalitede oynarken takılmasın.

bir de buna ek olarak klavye ve mouse alacağım (kablosuz), progamer değilim ama kaliteli olsun mouse un kullanılmadığı zaman kendini kapaması falan gibi şık özellikleri de olsun.

not : oyun oynayacaksan desktop al salak mısın diyen olabilir, ama bana laptop lazım.

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 12:07 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/listgroup.asp?group=UPMFL90
hocam bu adreste MONSTER T73FL905 Notebook ( Santa Rosa ) isimli 1699+kdv fiyatlı bilgisayara bi bak derim bence özellikleri süper ama pil hakkında bilgi vermemiş ekranı içinde parlak vb bişiler demiş ama ben canlı olarak görmedim bu dizüstünü ondan bi yorum yapmim. bence deli bi bilgisayar yanılmıyosam ekran kartıda iyi oyunlarda sıkıntı çekmezsin ayrıca Sıfır Pixel Hatası garantisi ( İlk 15 gün ) var.
ahanda bu dediğim bilgisayar
http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T73FL905
bide aynı fiyata konfigrasyonu farklı bilgisayarlar var ya da fiyatı biraz daha pahalıya daha iyiy bilgisayarlar var bi göz at sen

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 12:22 tarihinde, hoccemama tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

laptoplarda (sadece laptoplarda değil, tüm lcdlerde) yatay eksende görüntü kaybı diye birşey kalmadı, çoğu 170-175 derece garantisi veriyor. ama dikey eksende net görüş açısı yine 60-70 derecelerde.

oyun oynamak için laptop alıyorsan onboard ekran kartı almayacaksın ve brightiew ekranı olacak. ki adam akıllı oynamak istiyorsan 17" alacaksın. bu ikisini güce bağlamadan 3-4 saat çalıştırabilmek için 12 hücreli pil alman gerek o da ekstra yarım kilo ve çirkin görüntü demek. en en en az 4 kilo olacaktır alacağın bilgisayar.

ve ne yaparsan yap, alacağın laptop ısınacak. şimdiki oyunlarda sorun çıkarmayabilir (çıkarırsa da şaşırma) ama 1 sene sonrakilerde mutlaka çıkaracak.

ki benchmarklarda rekor denemesi zaten yapamazsın, çünkü aldığın her parça, aldığın ürünün "mobility" sürümü olacak.

ki, üzücü gelebilir ama:
oyun oynayacaksan desktop al salak mısın

para herşeyi çözmüyor, "yeterince para ödersem masaüstü gibi laptop alırım" diye birşey yok.

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 12:32 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

pili dert edeceksen fujistu siemens falan alma. ucuz modellerde maliyeti nerden kıssak diye bakıyorlar, plastiği ekranı pili dandik oluyor hep. ama senin elindeki para da baya iyi. yani o ayardaki laptoplarda sorun olmaz pek. ekran olayına gelince artık hepsi kristal ekran oldu zaten eskisi gibi dandik ekranlar kalmadı. pil konusunda dikkat etmen gereken en önemli şey elektrikler çalıştıracaksan pilini çıkarman ki pilin ömrünü yemesin. sürekli böyle kullanınca 1-2 seneye pil ölüyor yarım saat bile gitmiyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:

hocam ben bunu pcnet te görmüştüm( yanılmıyosam) en iyi fiyat performans die
internetten bi araştırmakta fayda var bence

yok, dediğini yapıyodur. O aletleri biliyorum zaten. O parçaları bir araya getirip satmakta bi zorluk yok. Asıl olan kalitesi. 1 ay sonra gider yanar orası burası klavye dağılır ne bilim ekranın ışığı yanar gider o zaman görürüm :D
Sosyal ağlarda paylaş

1 yıl sonra nedne sorun çıkaracağını az çok tahmin ettim de yine de nedir ?

bir de çift çekirdeğe "gereği var mı ki ?" diye yaklaşıyorum, haklı mıyım haksız mıyım ?

son olarak da vista kurulu geliyormuş artık, xp ile kullanmam mümkün değil mi ?

edit : http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T25M575U1
az çok bunun gibi bir şey istiyorum, bazı sevmediğim yanları var gerçi. daha ucuzu veya alternatifi var mıdır ?

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 13:28 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Laptop olarak HP kullanıyorum ben, gayet de memnunum. Ancak neverwinter nights 2 gibi oyunları minimum ayarda bile 2-3 fps ile çalıştırıyor. Elbette ekran kartının 7400 olmasının da etkisi vardır da, asıl herşey mobility'de bitiyor.
Taşınabilir olsun diye en küçük parçaları koyuyorlar bu da performansı öldürüyor.

Türkiye'de geçen ay laptoplara baktım. Her laptopla artık Vista geliyor. Ama işin komiği, 2 senelik konfigirasyonlar duruyor hala. 1 GB RAM ile Vista kullandırtıyorlar, 7400 ile directx 10 hayal oluyor. Hatta birçoğu onboard ekran kartı veriyor.

fokusbilgisayar'dan 7950GTX'li laptop gösterilmiş de... Bu saatten sonra 7xxx serisi almak salaklık, 7950GTX almak ise kerizlik. 7950GTX, çift ekran kartı ile performanslı olsun diye konulmuş. Ancak 8xxx serisi çıktı ve 7xxx serisi directx 10 desteklemiyor. 7xxx serisinde en pahalı kart olsun diye çıkartılmış 7950GTX, vista ve directx 10 için yerini 8xxx serisine bıraktı.

8xxx serisi ekran kartı kullanan çok az laptop var.
Bu ayki dergilerden birinde laptop testi vardı.
Üşeniyorum şimdi gidip bakmaya da,
Dediğim gibi yeni oyunları çalıştıracak bir laptop istiyorsan, nvidia 8xxx serisi ekran kartı kullanan bir laptop alacaksın. Hatta mümkünse 8200-8400 felan değil de, 8600-8800 olacak.

Monster laptoplara baktığımda en iyisi şu gibi gözüküyor:
http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T75FL907

17-15 inç meselesine gelirsem. Zaten laptoplar artık widescreen olduğundan, o kadar etkilemiyor oyunlarda.

said:
ki benchmarklarda rekor denemesi zaten yapamazsın, çünkü aldığın her parça, aldığın ürünün "mobility" sürümü olacak.

ki, üzücü gelebilir ama:
oyun oynayacaksan desktop al salak mısın

para herşeyi çözmüyor, "yeterince para ödersem masaüstü gibi laptop alırım" diye birşey yok.

buna katılıyorum.
laptopu oyun oynamak için alma. onun yerine pc al çok daha performansını görürsün.
laptop'u eğer işe-eve götürüp getireceksen veya şehirlerarası gidip geliyorsan al. yoksa değmez parana.

said:
Alienware tavsiye ederim ben...
İmkanın varsa getirt. Fiyatlarıda makul...

alienware iyi güzel de, nesi makul be.
en son bir laptop toplamıştım, 10.000 dolar mı ne tutmuştu.
kargosu desen o da epey pahalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

eger yurtdısından getirebilirim dersen,

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/6204000/wo/6i4IvvvTxLff295IDFSe1W3KaZ9/3.?p=0

performansı zaten cok iyi, ben bunu almayı dusunuyordum ama yurtdısından getiremedigim icin vazgectim... pil konusunda da sorun olmaz 5 saat gidiyor... ayrıca adamlar bu yeni kasada ram olayını abartmıslar, hemen kasanın altından sim kart takar gibi ram takabiliyorsun =), yanında 100 dolara falan yurtdısından bi 2gb ram daha getirip 4gb'a cıkartabilirsin ram'i (millet oyle yapıyormus hep, ben onların yalancısıyım)...

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 15:35 tarihinde, kfg tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

haklısınız oyun için desktop ama evde yer yok + belki istanbula taşınacağım universite için, yurtta/evde da var olur mu emin değilim + başka nedenlerim var. benim de gönlümden o fiyata bir desktop almak geliyor da o zaman süs eşyası gibi duracak, ayda 5 gün falan zor kullanırım, aldığıma üzülürüm o zaman da.

bone'un verdiği linkteki de olabilir, benim gördüğümle arasındaki fiyat farkı dağlar kadar değil. gereksiz/eksik özellikleri neler ve bunları kapatmış alternatifler neler ?

ve vistanın yanına xp alıp kurabilirim, biriktirdiğim bir miktar para var. ama laptopta bu yapılır mı ? (soruyorum çünkü kuzenimin laptopunu kurarken -hp- kendi özel kurulumu falan vardı)

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 17:07 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bone un verdiği Monster süpermiş o fiyata alınabilecek en iyi bilgisayar. Monster oyun oynamak için daha uygun bir bilgisayar. Hp-Dell gibi bilgisayarlar iş için hiç girme bence onlara. Kfg nin verdiği link'e tıkladım açılmadı ama hele Apple a fln Hiç girme.
Oyun ve Apple kelimelerini yanyana koyunca komik geliyor bana

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 17:18 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

illa xp istersen kurarsın sorun olmaz, ben kendiminkini (dell) devamlı deistirp durdm su son 2-3 aydır.

o bone un verdigi linkteki alet byaa super bsi, ekran kartı ztn en iisi simdilik cogu desktopta yok =) 4 gb ram de yani cabası oluo, uctular walla 4 gb ram napıcak bu insanlar.

oyle bi alet aldıgında emin ol kısın ısınma sorunun da kalmaz soba niyetine kullanırsın =)
Sosyal ağlarda paylaş

1. 7950 gtx almak kerizlik fln değil.

2. Laptoplarda şuanda sınır 8600m gt ekran kartı tabi mobil versiyonu. Performans olarak 7950gtx'den çok çok ve çok kötü bir kart. Directx 10 oyunları kötü performansla oynarsınız 8600m gt ile. 7950gtx ile o oyunun directx 9 versiyonunu gayet iyi oynarsınız. Tabi kara sizin.

3. Laptoplarda directx 10 oyun oynamak için en az 1.5-2 sene var.

4.MONSTER MARKA DEĞİL ve çok dandik, alınmaz adamlar oem birleştiriyo dandik bir plastik kasanın içinde. Cidden kötü yani, sırf %5 fazla performans alıcam diye ayda bir bozulan kasası, ses sistemi bozuk olan bir laptop alınmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

monsterlar hakkında tecrübem yok ama şahitliğim var.

Ben zaten son zamanlarda araştırıyorum bu laptop olaylarını, yani bana güvenin. Birkaç gün içersinde acer 5920g alıcam isterseniz bakın, araştırın santa rosa platformlu gayet kaliteli bir laptop.

Ama param var diyorsanız önerceğim oyun laptop'ı Asus G2s. g2 değil ama (s) versiyonu, santa rosa'lı ve 8600m gt olan üzerinde. Şuanda g2 versiyonu 4bin ytl'denmi ne satılıyo çok kazık.
Sosyal ağlarda paylaş

@Kfg
Evet Bir macbook sahibi olarak çok şey biliyorum. Çift işletim sistemiyle hiç Macbookları denedinmi ? Ben denedim. Hiçte verimli olmuyor o yuzden kimseye önermiyorum bilip bilmeden insanları saçma sapan şeylere yönlendirme Kalbini kırarım . BİR kere herşeyden önce Macbook OSX sistemi için yapılmış bir bilgisayar. Macbook lar satışa cıktından daha sonra Bootcamp adında bir program çıktı ve Xp'de calısması sağlandı. Bu yüzden Xp'den %100 verim alamıyorsun.

Peki gelecek nesil Mac'lerde ne olucak. Onlar Xp'ye tam uyumlu şekilde üretilecekler.

Ayrıca Senin 3000$ 4000$ dolarlık Macbook Pro' fiyatlarından da haberin yok galiba orasıda kesin .
Yurt dışı ayağıda yapma bana Sonuçta kaçak gelmiyor Türkiye'ye

Bir gün Macbook sahibi olursan beni çağır sanada yükliyim Xp
Sosyal ağlarda paylaş

said:
4.754,56 YTL+KDV

MB Pro 17" 2.4GHz/2GB/160GB/SD
2.4GHz Intel Core 2 Duo
1680 x 1050 çözünürlük
2GB
160GB sabit sürücü
8x çift-katman SuperDrive
NVIDIA GeForce 8600M GT grafik kart 256MB SDRAM

Bilkom'un sitesinden baktım şimdi Arkadaşlar
Nasıl alet ama oyun oynamak için ideal fiyat ve özellikte değilmi ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...