Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bulutların ardina bakmak...

Halfmumi

Öne çıkan mesajlar

5:30 Sabahı olmuş 3.10.2003 gününde..
Kuşlar şarkılarını yeni yeni bağırmaya ve uykusuz kalan kafamı birazda olsa toparlamama yardımcı olmak kaydı ile bağrışıp duruyorlar..
Asansöre biraz kasarak bisikletimi koyuyorum ve ardından bir kaç akrobatik hareketle,Zemin düğmesine basıyorum.
Bob Dylan-One More Cup of coffee çalmaya başlıyor tamda asansörden inip kapının önüne bu görüntüye geldiğimde,

Direk olarak ayarsız çekiyorum fotoğrafı,Flash mlash ayar mayar yok..anlatılması zor ama olsun,"aile"ye bir fotoğraf lazım gerek diyorum..Daha anlasılır kılmak için bazı şeyleri...
Hava buz gibi.Dondum donacam neredeyse,sanırım,10 yada 15 derece..bunu kalp monitörümden ve gittiğim 25 kilometre hızda hiç terleyemememden buluyorum.
Nasırlaşmış parmaklarım ve avuçlarım,dahada bir güçle kavrıyor boynuzları minikte olsa biraz hız kazanmak için..Soğuk,sert,acı veriyor belki ama durmak yok...Hayır..Bunu çekmek için durmam gerek;

Devam ediyorum bomboş ve sessiz yollarda..
Bir çıtırtı bile yok..Sadece o vites tıkırtıları ve vızıldayan "kaplan dişli" lastiklerim..
Devam ediyorum,bir bir çevirmek için gayret ediyorum,öyle ki durmamak için taa stadyumun orada doldurduğum sudan bir yudum aldığımda,sıcak suyun buz gibi olduğunu farkediyorum.
Konyanın heryerini gören bir bakıştan,yani akyokuştan 1500 rakım civarlarında alıyorum bu fotoğrafı..

6 dakika durmadan tırmanmak çok hoş ve çok zor bir şey..ne kadar zorsa o kadar iyi..Zorluk yoksa kazanmakta yok misali devam yola demeden önce,doğmuş yeni günün ufak ufak parçalarını çıkarıyorum sislerin ardından şehre doğru...

Daha yeterli değil,çünkü gitmem gereken 15 kmcik daha var..Önemli değil..
Sinir eden bir unsur var ki,kulaklığımın birinde parazit-temassızlık var..kablo kırılmış..uyuz ediyor beni..Üstüne üstlük hızı 10-20 km olan bir rüzgarcık çıktı ve ona da karşıyım şimdi...
Durmadan ve bir yandan ufak ufak "ulan ben bu yolları böyle yapanın" diyerek devam ediyorum..derken yanımdan,abartısız bir şekilde 120 üzerinde bir hızla geçen zor görebildiğim bir 06 arabacık,sinir bozuyor.."Ulan hız sınırı diye bir şey var" "Bana mı hava atıyon laan" diye kendime biraz daha sinir motivasyonu veriyorum,ki yokuşu rahat çıkayım :)
Devam ediyorum...
Belenbaşı beli ismi verilen yere yaklaşık 5 km kalmışken terkedilmiş bir tesis var..Ve bu tesisimizde Sevimli 3 adet köpekcik gözüme çarpıyor..
Hızım 15 km iken bu tatlı hayvanlar beni 20km hatta 25 km depara mecbur tutuyorlar,gerçi saldırmıyorlar ama uzaktan bakışları bile depar için yetiyor :) Biraz "sevimli" ama tırstırıcı olay..Arkamda 3 kmlik rampa ve hiç bir araba gözükmüyor..önümde 1-2 km lik yokuş,gene kimse yok..eh..Allah var deyip pedallara son kuvvet abanıyorum yine...
Köpeklerden paçayı kurtardıktan sonra 10km hızla yavaş yavaş yokuş aşağı inen,karşıdan gelen kamyoncular selam veriyor,kaskı-formayı görünce...Heyt,Yolların krallarına be..Diyerek bir ikisini selamlayıp "ulan bu tırmanışın birde dönüşü var,biraz daha hızlanıyım ve şunları dönüşte yakalayımda şok olsunlar" diye düşünürken son rampacığı da çıkarak, yükseldiğim irtifada nefes nefese,rüzgarı selamlıyorum..Aşağı inecek gücüm var ama tırsıyorum..Köpekciklerden fazla olabilir,mazallah.. ;]
Geldiğim Konya yönündende bir poz alıyorum ufaktan,

Bir anadolu bile giriyor resime ;)
Nabız saatim 170 üzeri gösteriyor..Hoş bir olay..Zamanla insanın gelişmesi,formüle göre maximum 185 atabilecek olan kalbini 192 attırması ve 10 dakikada çıktığı yokuşu 5 dakikadan kısa sürede alabilmesi..Ne zaman mutlu oluyorum,ne zaman ki bir önceki günden hızlı ve gelişmiş isem o zaman..
1:14:30 evde asansörde başlattığım kronometrem,oha ... bu kadar mı kesmiş soğuk..iyi güzel...İntikamım feci olacak...
9 dakika sonra çıktığım tüm rampaları koyuş aşağı iniyorum..
Başladığım yerde,

Şehir halen uykudan kalkmamış..

o sisli bulutlar halen dağılmamış hoş bir şekilde duruyor üzerinde..Dikkatinizi çekerim,şehrin ortasında bir nuke patlıyor..
45km olan hızımı sıfırlıyorum yukarıdaki ve aşağıdaki minik kareleri alabilmek için..Değer mi,değer ..Niye değmesin?

Son kalan o güzel rampa,30 saniyede inilecek ve o an 60 küsürde rüzgarla bütünleşeceğim yine..Diyerek dalıyorum son kalan güç kırıntılarımla...Zaten rampa aşağı ama şehir merkezine 8-9km bişey daha var..hızımı iyi alırsam anca dururum :)
owww...
Bu hızımı kesiyor işte,

La yalancılar,az önce yukarda 10km yazıyor

Sosyal ağlarda paylaş

konya ya gitmiştim bi kaç sefer bilirim o akyokuş dene yeri kamyonlar insan yürüme hızında gidiyodu.
uzuun bi yokuş ilerden bakılınca eğimi az gii görünüyor ama kamyonların en zorlandıgı yerlerden cunku cook uzun bi tırmanış.
kışın falan çoğu araba karda yakalanırsa çıkamaz tahminim.
güzel macera fotograflardan birinde gölgen çıkmış sanırım bisikletten inmeden çekmişsin cok sevdim.[hline]youth only zone!
Sosyal ağlarda paylaş

5.30 saatleri süperdir. Tüm dünya senin ve birkaç cıvıldayan kuşunmuş (ha bir de köpeğin varsa havlayan köpeklerinmiş) gibi hissedersin.
Fırtınadan önceki sessizlik gibidir heryer.
Günün en temiz ve en rahatlatıcı saatidir. Arabaların kornası yerine kuşların cıvıltısını dinlemek, o serinlikte etrafı izlemek çok zevklidir.

Taa ki güneşin doğuşuna kadar. Güneş o kırmızı yüzünü göstermeye başladığı an insanlar sokağa dökülür. Hele saat 8 gibi etraf cehenneme döner. Köpeklerden kuşlardan eser yoktur. Tek gördüğün gıcırdayan bipleyen arabalar ve insanlar..[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
alkadras, 09 October 2003 04:18 tarihinde demiş ki:
ahahha bune [hline]*arkanda*

eh.. Komik bir yanı olduğunu sanmıyorum...
Bir "Hikaye" kavramını anlamadığın ve bilmediğini varsayarak geçiyorum

Fistan,bir daha gelince Beklerim çaya bak ;)

Obscura,ehe ben o "rampacığı" hergün tepiyorum bea ;))[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Fear?i dont know what is it?..[Downloadable Avi]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu manzaralar güzel de ;)
Grudge in cektigi bir manzara var sandım undead ordusu toparlaniyor o derece yani :D

Ama bunlarda gerçekten güzel:DBizimle paylaştığın icin teşekkürler[hline]§Tanrıdan önce karanlık vardı...§
What if God was one of us
Just a slob like one of us
Just a stranger on the bus
Trying to make His way home
....................................................
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...