Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Floppy'yi iptal etmek...

Eternalus

Öne çıkan mesajlar

bikaç hafta önce aldığım ekran kartı sığmadığı için, bilgisyarı parçalamıştım harddisklerin fln yerlerini değiştirdim. o ara floppynin kablolarını falan sökmüştüm. daha sonra geri taktığımda floppynin ışığı yanık kaldı. sonra dün bi format attım. bugün hala yanıyo ışık sürekli. ve üstelik bilgisyar kapaırken 'windows kapanıyor' ekranında bi uyarı çıkarıyo disket sürücü hazır değil fln filan iptal yoksay tekrar dene diye üç tuşlu bi uyarı penceresi. bilgisyar bekliyo öyle birisi bişeye basın diye. ben de bilgisyarı kapat diyip gitmiştim bi baktım bilgisyar bekliyo öyle. floppyi 99da almıştım zaten artık işe de yaramıyo, ben bu arkadaşı sökmek, yerini hava deliği olarak kullanmak istiyorum. direk güç kablosunu söksem bişey olur mu? yoksa biostan fln bişey yapmam gerekir mi önce?
Sosyal ağlarda paylaş

once bıostan "boot" seceneklerını bul oradan floppy kaldır
sonra cdrom(yada dvd) fırst boot yap yada (primary) bıostan cık gonul rahatlıgı ıle floppy nı sok

ısık yanma hatası floppy yanlıs bagladıgın anlamına gelıyor floopy ıcın kullanılan ıde kabloyu degısık kombınasyonlarla tekrar tekrar sok tak (anakart floopy hdd ucgenınde ) ısık sorunun kaybolur yanı floopy sokmeden de halledersın ısını
Sosyal ağlarda paylaş

evet evet direk kabloları sökme. sökersen windows floppy görmeye çalışır sürekli ve bilgisayarım'ın içerisinde hala durur. yanlışlıkla sağ-sol tıkladınmı da bi 15-20 saniye kilitlenir cihaz floppy'e erişemediği için. bios'tan disable edip sök arkadaşı. söktükten sonra fırlat camdan aşağı gitsin. hakikaten bilgisayarı yavaşlatmaktan başka hiç bir işe yaramıyor. allahtan benimkini kasanın kapaklı bölmesi var orası üstünü kapatıyorda görmüyorum yoksa parçalicam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...