Maedhros Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Arkadaşlar 22122. oldum say 2de puanda 337.7 şimdi onumde eacı varmıdır varsa tahminen ne kadardır. ailemin kararı odtü olsun camurdan olsun oldu jeoloji yaz diolar.Olmadı ilk sene yatay geçişe kasarsın falan fistan.Abimle beraber raat bi evde devam edebilicem yaşamaya.(abim odtü elektronik mezunu ve ofisi var odtüde baya raat gibi?)Fakat ben bakıyorum öle bi müh okicama izmirde eskişehirde baya güzel mühendislikler mimarlıklar felan tutuyo eskdede bi ev var fekat ankaradaki kadar konforlu deil.Eğer izmire yada en son ihtimal olarak iste gidersem büyük bi ihtimal yurtta olucam ve trafikti ıvır zıvırdı zorlanıcağımı dusunmekteyim. Genel olarakta bi hedefim olmadığından kafam baya bi karışık öneri görüş vs bi yardım ediverin be :) typolar için şimdiden özür dilerim düzelticek kadar bile düzgün dil bilgim yok sanırım ehaha :D [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 16:27 tarihinde, Maedhros tarafından güncellenmiştir ]
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Önceliğin rahat bir üni hayatı mı? Yoksa etiket mi? Ya da hepsinden farklı istediğin bir dalda kendini geliştirmek mi?
Maedhros Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 benim önceliklerimi boşverip siz bişeyler söylerseniz daha çok sevinirim sanırım Sadece fikir almak istiyorum karışık kafam çok söylediklerimin daha sonra kendim tarafından yalan olmasını istemiyorum.Siz bu durumda ne yapardınız ekleyeceğiniz bişiler varmı düşünceleriniz neler vs :) [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 16:55 tarihinde, Maedhros tarafından güncellenmiştir ]
Maedhros Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 olabilir tabiki fakat en son olasılık olarak düşünüyorum onu trafik ve istanbul a alışıp yaşamak zor olcak yurt bilmemne derslerden kalırım valla :)tavsiyeler gitmemem yönünde
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Yalnız ODTU olsun çamurdan olsun. Mantalite süper.
odchu Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 ODTUde bolum deistirmek icin biraz biraz kendini adaman, tum muhendislik ogrencileri arasinda bolum deistirmek isteyecekler icinde ilk 10a 20ye girmen gerekmekte, eger istedigin bolum elektronik, makina, havacilik ya da insaatsa baska bolumlerden geleceklere ayirdiklari kontenjanlari az olacaktir. Ciddi bir yarisa girmen gerekecek ilk senende. Abin olmasi buyuk bir arti, sana yol gosterebilir, taktik verebilir ozellikle yeni mezunsa. ODTU olsun camurdan olsun mantigi işe yarayabilir ama arzuladigin bolum secebilecegin bolume yakin olmali. Ben elektronikci ya da havaci olmak istiyorum diyip de jeolojiye girilmez, makinaya girilir, kimyaya girilir belki aradigini bulabilirsin. Meslek adina bir idealiniz yoksa, ozel unilere parasiyla girme imkaniniz yoksa, ancak puaniniz iyi devlet okullarini ucundan yakalayabiliyorsa bence bolumden once universite secilmeli. Iyi bir universite sana yol gosterebilir. Ne yapmak istedigine erken karar verebilir, ya birakir kendi yolunda daha emin yurur ya da basladigin bolumu sever bitirirsin. Iyi bir uni. en azindan kendi kararlarini vermende yardimci olur. Ha, meslek olarak arzuladigin bir bolum varsa onu sec, yazabilecegin en iyi uniye git, arkadaslarindan daha cok calis, liste basi uni.dekilerden farkli ol, daha cok calis; istedigin isi yapacak, belki daha basarili olacak, daha mutlu olacaksin. falan fistan, kolay gelsin.
Predator Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Bi eskişehirli olarak eskişehir anadolu üniversitesini düşün derim. Puanın burda makine felan tutuyosa yaz bence esk öğrenci şehridir güzeldir yani. Odtü olsun çamurdan olsun biraz yanlış bence yatay geçiş çok basit bi olay değil. Öss ye çalıştığının bilmem kaç katı çalışman gerek ki buna yapabilceğine önce kendin inanman lazım. Çok iyi bilmiyorum da yatay geçişinde bir kuralı var sanırım bilmem kaç puan üstteki bölüme geçebiliyon en fazla gibi onları iyi araştır abin biliyordur heralde
Maedhros Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 yokmu başka fikri olan?
SPectre88 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 kuzenim odtüde elektrik-elektronik okuyor gayet memnun odtüyü kim beğenmez odtü değil ama ankarada başka mühendisliklerde düsünebilirsin eskişehir gayet güzel uygun yaşanabilir arkadaşım war memnun hayatından galiba bende gidicem eskisehire
zamo Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Bence önce bölüme ağırlık vermelisin.İstediğin bölümü okumak daha önemli olmalı.
Maedhros Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Odtü şehir ve bölge planlama hakkında bilgisi olanlar yardımlarınız bekliyorum efendim [email protected] msnim burdanda yazabilirsiniz forumdanda.İş olanağı falan özellikle okuyan birileri varsa şaane olur.
Syn Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Napacan şehiri bölgeyi planlayayıp =)
Syn Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 http://www.fenbilimleri.com/scripts/tercih2007.asp
Maedhros Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 link içn saol bide açılsa :D
Maedhros Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Bilkent Bilgisayar mühendisliğine ne diyosunuz millet paralı okumak hata olabilir mi? [ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 12:28 tarihinde, Maedhros tarafından güncellenmiştir ]
Shimone Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 ya odtu olsun ama bolum farketmez diyosan(kendi dusuncen ailenin dedigini demiyorum) yani kendinde böle istiyosan odtuye git. bende ankara'dan ege uni. ye geldim kısaca anlatıyım sana. oncelikle 17 yıl ailemle beraber yasayip sonra buraya gelip kimin kimsen olmayınca kendini baya yalnız hissediyosun. tabi bu alisma donemi 1-2 ay kadar suruyo. ve ilk sene bence yurtta kal.yalnız yurt seciminde dikkat et ben ozel yurtta kaldım devlet yurduna,duydugum pekde guzel olmayan seyler yuzunden gitmedim iyide yapmısım. herneyse ben ozel yurtta kaldım ve arkadaslık ortamı super oluyo 1-2 ayda unutuyosun herseyi. sonrada zaten 1 sene yurt sonrada eve cıkarsın yurttan bi arkadasinla(ben öle yaptım :) ) herneyse kısaca uni.lerden bahsediyim. ege uni. oldukca guzel bi uni. bence(her ne kadar uni. icinde cok fazla yapılabilecek bisey olmasada) labaratuarları olsun ortamı olsun herseyiyle. bide trafik olarak zorlancagımı dusunuyorum demişsin ege uni. sehir icinde oldugu icin (yani bornovada) cok fazla trafik sorunun olmaz ben mesela evden yuruyerek gidip geliyorum okula :) yurtlarıda zaten kampusun icinde oldukca yakın. ege uni. de olucaksan bornovadan baska bi yerde kalırsan o zaman trafik sorun olur işte. yani karsiyakadan fln gelmeye kalkarsan cok yol surer. 9eylul de yine dedigim gibi iyi bi uni. ama buca'da oldugu icin (bornovanın tam ters tarafı) kampusune gidip goremedim. ama ev arkadasim 9eylul metalurji deydi ve oldukcada memnun. bide 9eylulde daha sıkı tutuyolar gibime geldi ege'ye göre. izmir zaten cok guzel bi sehir izmire alısman hiç sorun olmaz dedigim gibi 1-2 ay surer en fazla arkadasın ortamında iyi olursa ankaraya gitmek istemezsin :). hatta bi sure sonra ankarayı begenmemeye baslıyosun ( misal ben :P ) sunuda söliyim ankaradan baska bi yere gitceksen kesinlikle izmir derim. baska bi sorun olursa yaz yada ö.m fln yollayabilirsin
Luriel Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 puanım yetio diye bölüm yazarsan çok pişman olabilirsin nitekim bana öyle oldu bence ne okumak istiyosan onu yaz pişman olma.
Dark_Soul Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Kuzenim gazi üni şehir bölge planlamasi 2. sınıftan birakti,çok kasış bi bölüm 1 hafta uğraşip maket bilmemne zart zurt yapıyosun adam olmamiş bu bidaha yap diyip seni geri gönderiyo,bu bölümü bi daha düşün derim
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Ben İTÜ'deyim ve senin gibi kapağı jeolojiden falan atarım yatay geçişle değiştiririm diyen bir çok insan patladı ve şu anda paşa paşa jeoloji, jeodezi falan okuyolar. Sen bilirsin ama bence kapak atıp sonra değiştirmek o kadar kolay değil iyi düşün. Edit : Bilkent bilg müh. okuyabilme imkanın varsa ve istediğin bölüm ise bence hiç durma. [ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 14:20 tarihinde, Holy tarafından güncellenmiştir ]
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 ne odtüsü abicim. üniversite mi yok? odtüde sonuncu olcaana, gir başka üniversitede 1. ol. bi örnek vereyim, eskişehir osmangazi üniversitesini bi arkadaşım 2. olarak bitirdi. mezun olmadan işe aldılar 2 diye sırf
Syn Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 @Maedhros www.fenbilimleri.com a gir ordan Tercih Robotu 2007 var oraya gir
Öne çıkan mesajlar