Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pierre Bastien - Mecanoid

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Son zamanlarda dinlediğim en iyi albümlerden diyebilirim.
Pierre Bastien abimizden bahsedelim önce hafiften, kendisi fransız bir müzisyen, pek bir avant-garde, pek bir ilginç bir eleman. Surrealism'le futurism'i harmanlayıp içine bir tutam nostalji hissi katarsanız ortaya nasıl bir şey çıkar sorusunun müziksel cevabı olmuş yaptığı albüm Mecanoid de.
Bu Pierre Bastien insanı, meccano'lardan kendi kendine bir "robot orkestra" yaratmış, onları kullanarak yapıyor müziğini. Sanayileşmiş, ritmik seslerle futurism içinde kaybolurken, bu seslerin sanki sanayi devrimi zamanlarından kalma makinelerden çıkıyor gibi gelmesiyle de bir eskilik hissi kaplıyor sizi. Şaşmayan ritmleriyle kendi kısmını çalan onca abuk subuk enstrümanın arasında müziğe odaklanmış kaybolup giderken bir anda çok karışık bir müzik olduğunu, her sesin farklı hisleri uyandırdığını hissediyor insan resmen, bir anda imgelerle dolu ilginç bir yolculuğa çıkıyor kendi içine doğru.
İşte bana bunları yaşatan ilginç bir albüm bu Mecanoid.
Şu şu şarkılara özellikle dikkat edin demek isterdim ancak yapamıyorum, her biri kendine has parçalar, indirip dinlemenizi öneririm.
Ha bir de, bu akşam ben bu albümü radyoda çalacağım. Dinlemek isteyeni beklerim :)
Edit: İmlâ vs.

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 06:17 tarihinde, Antimodes52 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
İlginç - çok mekanik sesler var gerçekten. Bach-vari bir derinlik yakalamış ama.

Farklı - içinde favorim diye ayırabileceğim bir şarkı bulamadım, bir bütün olarak güzel albüm. Kuvvetli ritimleri var. Yenilikçi.

Mecanium'u görmeyi çok istiyorum, fakat nasip olmadı. Yaz boyunca Fransa, Le Vallon du Villaret'de olacak kendileri - ben gidemiyorum, dövünüyorum. Gidebiliyorsanız gidin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...