SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 allah allah benim işlemci 45 dereceyi geçmez nasıl çıkıyor ya o sıcaklığa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 İşlemci hızını düşürmenin mantıklı olduğunu savunmuyorum tabii ki. Ama zor durumlarda işe yarıyor. İşlemci fanım bozulmuştu bir ara mesela. Zar zor dönüyordu. İnternetten kaliteli bir fan ısmarlamıştım. O gelene kadar FSB frekansını 166'dan 133'e düşürerek idare edebilmiştim. İşlemci hızını değiştirmek sıcalığa etki etmiyor olsaydı, overclock yapanların özel fan almalarına, özel soğutma sistemleri yapmalarına gerek olmazdı. Tabii genelde oc yapanlar voltajı da arttırıyor, o yüzden soğutma daha önem kazanıyor. Ama voltajı arttırmadan işlemci hızını değiştirmek de sıcaklığa etki ediyor. Örnek olarak laptop'larda bulunan sessiz mod gibi profiller işlemci hızına limit koyarak ısı üretimini azaltıyor ki fanı daha düşük devirde çalıştırabilirsin. Bunu yaparken voltaja dokunmuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Etkiler tabi ama çok az. Laptoplarda hız düşürüldüğünde voltajda düşüyor. Yani benimkinde öyle en azından. Intel laptoplarda düşürülüyor diye biliyorum. İşlemciden işlemciye de değişir tabi. Kısa vadede çözüm olabilir tabi ama, dediğim gibi bir sürü para verilen şilemciyi bir alt model olarak kullanmak akıl karı değil, vadettiği hızda çalışmak zorundalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar