Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dövme Yaptırdım(yaptırıcam persembe gunu)...

Llama

Öne çıkan mesajlar

said:
edi, 09 October 2003 19:41 tarihinde demiş ki:
saka yapiyo olmalisin, yani bizi yaratan gozeten buyuk bi mekanizma varsa bizim kupemizin deligine, derimizin altina giren suyla mi ugrasiyo, yoksa nasi insanlar oldugumuzla mi.

hem o zaman mesela gogsune silikon taktirsan silikonu da mi yikayacaksin?

Eğer mantığın bunu söylüyorsa silikon taktırmayacaksın...[hline]Mail:mailto:[email protected]
Asp,Php,Visual Basic,Delphi,Sphere Scripter,Web Design
Bilgi Paylaştıkça Değerlidir...
Sosyal ağlarda paylaş

owner. mesele derinin üstünde. aynı şekilde şöyle anlatıyım sana, kel olduğun zaman kafanın derisini meshediyorken, bol saçlıyken deriye değmiyosun bile. bunun gibi. derinın ALTINDA yani dövme. Diğer arkadaşlara da şöyle söyliyim. Allahın ne ile uğraşıp ne ile uğraşmayacağı hakkındaki düşüncelerinizi lütfen kendinize saklayın. Allah'ı tanımlamaya çalışmak hoş sayılacak bir davranış değil. Bu yaklaşımla giderseniz hataya düşersiniz. Allah'a uğraşmak gibi bir fiil yakıştırmak da hiç hoş değil zaten. Neyse. Konu yine buralara geliyo kitlenip kalıyo sonra. Lütfen burda bitsin. Gerçekten merak edenler arayıp öğrenirler doğrusunu diye düşünüyorum.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 09 October 2003 19:45 tarihinde demiş ki:
owner. mesele derinin üstünde. aynı şekilde şöyle anlatıyım sana, kel olduğun zaman kafanın derisini meshediyorken, bol saçlıyken deriye değmiyosun bile. bunun gibi. derinın ALTINDA yani dövme.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...

Yalnız dikkat etmişsinizdir. Boy abdest i yada gusl abdest i alırken vucudun hiç kuru yeri kalmayacak şekilde abdest alınması gerekir...[hline]Mail:mailto:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Son bir cevap veriyorum. Dövme yapıldığı için ve deri iğne ile delindiği için o deliğe su girmesi gerekiyor. aynı kulak deliği gibi...

[/b]...::: FINISH :::...[/b]

konuyu kitleyin beyler... :D[hline]Mail:mailto:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Yani illa sinirlendiriceksin adamı.. Neye göre konuşuyosun bebeğim? Al sana Ahmet Şahin hocanın konu hakkındaki yorumu. Senin kaynağın ne? Niye uzatıyosun.

Efendimiz (sas) Hazretleri dövme yaptırmayı uygun bulmamış, ‘Allah’ın rahmetine liyakat kazanma işareti değildir’ mânâsında ikazlarda bulunmuştur. Buhari ve Müslim'deki hadisler de Efendimiz, sadece yaptırmayı değil yapmayı da yasaklamış, ‘dövme yapan da yaptıra da vebale ortaktırlar.’ manasında hatırlatmalarda bulunmuştur.

Bununla beraber, dövmenin gusle mani olduğunu söylemek isabetli olmasa gerektir. Çünkü gusle mani olması için derinin üzerinde kalınca bir tabaka teşkil etmesi lazımdır ki, “altına suyun geçmesini önlüyor, yıkanırken kuru yer kalıyor” densin. Böyle tabaka teşkil etme olayı yoksa dövmelerin üzerinden su akıp gidiyor, ıslanması kesin oluyorsa (ki öyle olduğunu kabul ediyoruz) gusle mani olduğu söylenemez. Nitekim kına da avuç içinde, parmaklarda bir renk meydana getirir, sünnet olarak da uzun müddet muhafaza edilir. Ancak bu renklerin gusle mani olduğunu söylemek mümkün olmaz. Çünkü tabaka teşkil etmemektedir.

Ayakkabı boyacısının ellerindeki boyalar da tabaka teşkil etmediğinden abdeste ve gusle mani olmaz. Demek ki ölçü bellidir: Suyun deriye temasına mani oluyor mu olmuyor mu meselesi.

Bilindiği üzere guslün sahih olması için bedende iğne ucu basacak kadar da olsa kuru yer kalmaması lazımdır.

Hanefi mezhebinde ağız ve burun içi de bedenin yıkanması lazım gelen dış kısmından sayıldığından guslün farzlarını şöyle sıralamışlar:

– Üç kere ağza su alıp çalkalamak. Üç kere de buruna su çekip ıslatmak. Bundan sonra da bedenin tümünü de yıkamak. Kuru yer kalmadığı andan itibaren de guslün tamam olduğunu kabul etmek.

Bu gusülle bütün ibadetler yapılabilir. Zaten ismi üzerinde guslün bir adı da “boy abdesti”dir. Yani gusül sırasında ayrıca namaz abdesti gibi bir abdest alınmasa da, guslün kendisi boy abdesti sayıldığından bu boy abdesti ile bütün ibadetlerin yapılmasında mahzur düşünülmez. Hatta abdestteki gibi vücudun belli organlarını değil tümünü yıkıyor gusül yapan kimse.

Bu sebeple gusülde hem abdest organlarını hem de diğer yerlerini yıkamış olduğundan abdestin yaptığı görevi guslün yapması da gayet makul ve meşru oluyor. Yeter ki gerek ağız, gerek burun içinde kuru yer kalmasın, böylece bedenin tümü de yıkanmış bulunsun.

Bildiğiniz gibi gusül bazen sünnet, bazen de farz olarak yapılır. Cünüp olan kimsenin farz olarak yapacağı guslü uzun zaman tehir etmesi uygun olmaz. Bir an evvel guslünü yapıp hem ruhen hem de bedenen temizlenmesi, rahata ermesi gerekir. Ama yine de bir bekleme müddeti vardır. Bu müddet “bir namazı kazaya bırakmayacak kadar” olan müddettir. Mesela, gece gusül kendisine farz olan kimse sabah namazına kadar bekleyebilir. Sabaha karşı hemen kalkıp guslünü yapar da namazını vaktinde kılarsa mesele yoktur. Ancak namazı kazaya bırakacak kadar beklerse bunun vebali söz konusudur.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Sosyal ağlarda paylaş

Horace' nin son tmiş olduğu "Allah' in ne il uğraştığı" konusu ile ilgili mesajlara tepki olarak atmış olduğu mesaja tamamen katılıyor ve +1 diyorum.

Daha önce atmış olduğu en fazla 40 gösterdiğim ve amca olduğum konusunda mesajla ilgili olrak da yakın bir tarihte ifadesini alacağımı belirmeden geçemiyorum.

Owner aslında konu çok uzadı ve mesajlar garip şekiller aldı ondan uzatmak da istemiyorum. Evet her koyun kendi bacağından asılır bunda da haklısın fakat sana son bir bilgi daha verip konuyu kapatmak istiyorum. Sonuç olarak senin inancın Allah ile senin arandadır ve bunu eleştirmek de bize düşmez. Sonuç olarak doğru veya yanlış olduğunu gün geldiğinde hepimiz öğreneceğiz.

Dövme doğal biçimde üretilmiş boyaların iğne ile derinin 3. katmanına iletilmesidir. Daha önce de anlattığım gibi zaten suyun o bölüme değmesi ne dövmeden önce ne de dövmeden sonra mümkün değildir. Dövme yapıldıktan sonra senin de söylemiş olduğun gibi deride delikler açılmış olur. Hayya çok ince yarıklar demek de mümkün buna. Sen kulak deliğinde olduğu gibi o yarıkların da suya temas etmesi gerektiğini söylemişsin. Fakat o yarıklar hemen o gün içersinde gözle göremeyeceğin incelikte yaralar oluşturur. Bir hafta sonra da bu yaralar tekrardan eski haline döner yani üstünü deri kaplar. Yani dövme denilen şey 3. katmanın boyanmasıdır ve bu boyanın üstü 2 deri katmanıyla korunmaktadır. Sen dövme yaptırsan da yaptırmasan da zaten 3. katmana su değdiremezsin. Fakat şu mantık da çok yanlış. Eğer deride bir yarık açıldıysa o zman o yarık da temizlenmelidir. Bu yarığın bizim orda burda düşüp yada yanlılıkla yaptığımız sakarlıklarla oluşan irili ufaklı yarıklardan hiç bir farkı yoktur. Tek farkı daha ince olmalarıdır. Eğer dediğin şekilde olsaydı o zman bir kere eli kesilen ya da bir kere kolunu bacağını yarmış olan insan bir daha hiç bir zaman abdestli dolaşamazdı. Sonuç olarak bunlar arasında hiç bir fark yok.

Her ne kadar Horace yeterince açıklamış olsa da ben de bir daha yinelemeden edemiyeceğim. Şu an ki konu bir arkadaşımızın dövme yaptırmak istemesi. Konu da bir şekilde dövmelerin temizliğe engel teşkil ettiğinden dinen aykırı olduğudur. Ama konumuz hiç bir zaman hiristiyanlıkla müslümanlık farkları, Allah' ın düşünce yapısı, dinlerin nerden doğduğu gibi bazıları absürt olan konular değildir. Zaten bu tip konuların Paticik bünyesinde konuşulması da yasaktır. Söz dövme ile temizlik ve din konularına dokunduğu için gayet düzgün bir tartışma içersinde bunun hakkında konuşurken konuyu kitlenecek yerlere götürmeyelim lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte Bakın benim dediğim gibi böyle bir ayrımcılık olamaz. Dövmenin bir dine zararlı bir dine serbest olması söz konusu bile olamaz.

Horace Çok iyi açıklamış zaten.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
Kırıldığı için daha da güçlü
- Marit
-------------------------
Son Başlangıçtır!
------------
GICIK2 THE LAME
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 09 October 2003 20:12 tarihinde demiş ki:
Owner aslında konu çok uzadı ve mesajlar garip şekiller aldı ondan uzatmak da istemiyorum. Evet her koyun kendi bacağından asılır bunda da haklısın fakat sana son bir bilgi daha verip konuyu kapatmak istiyorum. Sonuç olarak senin inancın Allah ile senin arandadır ve bunu eleştirmek de bize düşmez. Sonuç olarak doğru veya yanlış olduğunu gün geldiğinde hepimiz öğreneceğiz.

%100 katılıyorum ve bu konu hakkında daha fazla konuşmuyorum....[hline]Mail:mailto:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlaCk_DmC, 09 October 2003 20:17 tarihinde demiş ki:
İşte Bakın benim dediğim gibi böyle bir ayrımcılık olamaz. Dövmenin bir dine zararlı bir dine serbest olması söz konusu bile olamaz.

Horace Çok iyi açıklamış zaten.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
GICIK2 THE LAME

Alalala yaw sende konuyu hemen ayrımcılığa döktün. Ayrımcılıkla alakası bile yok beaaa!!![hline]Mail:mailto:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Bak zeki arkadaşım, benım olayı ayrımcılığa falan döktüğüm yok sadece 2 din arasında böyle bir olay olamayacağını açıklamaya çalıştım.

Ama sen anlamadıysan ben napiim?

Horace'ın msjını ii oku.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
GICIK2 THE LAME
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Horace Çok iyi açıklamış zaten

Senin beni doğru anlamadığını düşünüyorum. Ayrıca bu düşüncene inanamıyorum. Aloo! Domuz, alkollü içecekler vs. günümüzün hristiyanlık inancına göre tüketilebilir. İslama göre böyle bişi yoktur. En basitinden. Yetmez mi...[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Senin istemenle konu kitlenecek değil, Daha düşüncesini açıklamak isteyen kişileri hiç düşünmüyorsun.
Konunun kapanıp kapanmayacağına yöneticiler karar verir.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
GICIK2 THE LAME
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 09 October 2003 20:21 tarihinde demiş ki:
said:

Horace Çok iyi açıklamış zaten

Senin beni doğru anlamadığını düşünüyorum. Ayrıca bu düşüncene inanamıyorum. Aloo! Domuz, alkollü içecekler vs. günümüzün hristiyanlık inancına göre tüketilebilir. İslama göre böyle bişi yoktur. En basitinden. Yetmez mi...[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...

evet ama Domuz eti ile dövme arasında fark yokmudur yani.
evet tamam belki domuz eti müslümanlar için yasak ama şu ana kadar dövmenin yasak olduğuna dair okadar kesin bir bilgi okumadım/görmedim.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
GICIK2 THE LAME
Sosyal ağlarda paylaş

2 dinin birbirinden ayrıldığı noktalar olduğu gibi ortak noktalar olduğunuda düşünüyorum.

Ayrıca şu ana kadar Bilmiyorum/Öğrenmedim demekten asla utanmadım. Çünkü En çok bilen insan, hiç birşey bilmediğini söyliyebilendir. (Felsefe hocası söylemişti :D)[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
GICIK2 THE LAME
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlaCk_DmC, 09 October 2003 20:22 tarihinde demiş ki:
Ayrıca Senin istemenle konu kitlenecek değil, Daha düşüncesini açıklamak isteyen kişileri hiç düşünmüyorsun.
Konunun kapanıp kapanmayacağına yöneticiler karar verir.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
GICIK2 THE LAME

Sende yönetici olmadığına göre hakkımda yorum yapamazsın...[hline]Mail:mailto:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...