Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mandolin Almak

Dev

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Müzik aletleri konusundaki tavrımı daha once görmüşsündür. Ya iyisini al ya da hiç alma diyorum(ki ben de ilk gitarım için bir yıl para biriktirip bir ESP almıştım, kötü birşey ile başlamak yerine).

Bir sürü tipi vardır mandolin'in ama burada ikisinden bahsedeceğim sadece:

F-5: Genelde Amerikan halk müziği için kullanılır. Semi-hollow gitarlarda olduğu gibi gövdesinin yan taraflarında delikler vardır. Önermem.

F-4: Bunlar gövdesinde delikler klasik gitarınki gibi ortadadır.

A-5: Avrupa'da kullanılır, İrlanda halk müziğinde ağırlıklı olarak. Beethoven bunun için bir sonat bile yazmıştır - Yani klasik müzikde de bu kullanılır. Bunlar da yandan delikli. Bunu öneriyorum.

A-4: Bunlar ortadan deliklileri. A-5 tipi mandolinler benim daha çok hoşuma gidiyor ama karar senin tabii.

Mandolin stiline karar verdikten sonra markaya geçelim. Fiyat önemli diyorsun, önerebileceğin en ucuz mondolinler Kentucky'nin KM-200 ve üst modelleri. Ama eğer F serisinden istersen Epiphone ya da Dean almalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Dean bulamazsım sanırım ama Tünel'de Epiphone görmüştüm ben, Kentucky'yi de bulursun Tünel'de.

Özel istek: Eğer Tünel'e mandolin aramaya gidersen benim için 2007 model Dean'leri ne zaman getireceklerini sorabilir misin bir kaç yere? Bir kaç aylığına İstanbul'dan uzağımda.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 14:27 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...