Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de Neler Oluyor?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Bugün gazetede gördüğüm bir haber üzerine yorumlarımdır aşağıda yazanlar, haberi sonda vereceğim:

Baştan alalım, ABD'nin BOP'u uygulayabilmek için Türkiye üzerinde planları var, bu herkesçe malum. Nedir bu planlar, Irak petrolünün güvenlik altına alınabilmesi için en az üçe bölünmesi şart, bunlardan biri de Kürt devleti. Kürt devletinin isteklerinin karşılanması, güvenliğinin sağlanması için de Türk tehdidinden kurtulması gerekiyor, bunun için de Türkiye'nin doğusunun Kürtler'e verilmesi, yani Türkiye'nin parçalanması gerekiyor. Ayrıca Türkiye'nin koyu İslam'ı yaşayan ortadoğu ülkelerine model oluşturabilecek şekilde ılımlı bir İslam ülkesi haline gelmesi/getirilmesi de şart. Bunları yapabilecek, yani ABD'nin kullanacağı en uygun parti AKP, zaten yaşananlar da bu partinin/hükümetin hep bu doğrultuda ilerlediğini gösteriyor. Bu birinci kısım.
İkinci kısma geldiğimizde ise şunu görüyoruz. BOP ne için var? ABD'nin ortadoğu petrolüne sahip olması için. Bunu neyi sağlamak için yapıyor peki? Karşısında nasıl ve ne olursa olsun üreten ve büyüyen bir Çin var, buranın petrole, yani enerjiye erişimi kesilmeli. Irak işgalinin temel amacı buydu zaten, kitle imha silahı olmadığını sağır sultan duydu. O zaman BOP'un bir numaralı düşmanları kim olur, Çin ve Rusya.
3. kısım: Bu ülkeler BOP'u engellemeye çalışıyor, eyvallah. Ama BOP'un baş aktörlerinden biri de Türkiye, o zaman elbette ki bu ülkelerin Türkiye üzerinde de planları olacak. Öncelikle Türkiye'nin Kürtler'e ezdirilmemesi gerek, toprak bütünlüğünün korunması gerek. Sonrasında Türkiye'nin o ılımlı İslam'a kaydırılmaması gerek. Bu ikisi için sigorta görevi görecek partiler hangileri, sırasıyla MHP ve CHP. Bu ikisinin birbirine aşırı derecede yaklaştığını görmeyen yoktur herhalde. Ayrıca dikkat ettiniz mi bilmiyorum, eski hızlı solcular ve komünistler şimdilerde Atatürkçü kesildiler. Doğu Perinçek mesela, daha düne düne kadar Kıbrıs'taki ordumuza faşist derken bugün en büyük ulusalcı oldu.
Bu kadar kelamı neden mi ettim; işte bu haber yüzünden:
http://www.sabah.com.tr/haber,31F7E93F9EDE4071ADA63AA6CD41EF64.html

Dinimiz, toprağımız, Atatürk'ümüz birilerinin elinde sömürülüyor, birilerinin elinde oyuncak oluyor. Bir matrix'te yaşıyoruz, dışarıda neler olduğunu bilmiyoruz. Bir popüler magazin kültürü, almış başını gidiyor, uyuşturuluyoruz, beynimizi değil omuriliğimizi kullanmaya zorlanıyoruz.
En demokratik hakkımız oyumuz bile bizi dışarıdan kimin yöneteceğini seçmemize yarıyor.

Buna kim dur diyecek, merakla bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Nihat Genç'e katılıyorum ben, savaş kapıda. İran, Rusya, AB ve ilgili devletler taraflarını belirleidkleri an savaş başlar. Türk ordusu zaten güney doğuya yığıldı, hazır bekliyor.

Geçen Adapazarı'na giderken yine zırhlı piyade taşıyıcıları gördüm, tırların üstünde konvoy halinde gidiyolardı, en az 100 tane vardı, içim burkuldu, sanki uygun adım yürüyolardı savaşa doğru.

Keşke olmasa. Ama ABD'nin son zamanlardaki tutumu savaşacağını belli ediyor zaten. İncirlik üssünün yasal süresi bitmek üzere, orası ne olacak merak ediyorum ben, tekrar üs talep edecekler mi işbirlikçi yöneticilerden.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 11:08 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ben cevap vereyim para nereden bulunuyor.

Ulaşım parası: Katılımcılar kendi ceplerinden ödüyor örnek ben.

Bayrak parası: Katılımcılar kendi ceplerinden ödüyor örnek ben.

Meydan kirası: Öyle bir olay yok

Başka gider düşünüyorum, katılan sanatçılar diyeceğim zaten hepsi gönüllü ortada para filan yok. Afişler, gazete ilanları diyeceğim bir çok gazete dergi bu işi ücretsiz yaptı kalanı içinse 100lerce STK'nın bir araya geldiği bir güç birliğinden de bu kadarcık para çıkmayacaksa zaten yazıklar olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sonrasında Türkiye'nin o ılımlı İslam'a kaydırılmaması gerek. Bu ikisi için sigorta görevi görecek partiler hangileri, sırasıyla MHP ve CHP.

Propaganda yapmadan yazamıyoruz di mi? Madem öyle al ben de düşünüğümü söyleyeyim, İşbirlikçi basının oy vermemiz için gözümüze soktuğu partiler, ki bunların başında CHP, MHP gelir, hepsi ABD işbirlikçisidir, AKPden farkı yoktur. O çko izlenen TV ve çok satan gazetelere çok da inanmayın. Kandırılıyourz.
Al oldu mu?

Haberle ilgili olarak: Yahu şu ABDlilere "sen kimsin lan?" diyicek bir baba yiğit yok mu memlekette? Adam derneğe gidip para hesabı soruyo.. Sinirlendim.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 11:28 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Doğu Perinçek

Doğu Perinçek hiç bir zaman solcu değildi, aynı zamanda çevremde eski solcuların kemalizme yöneldiğini göremiyorum hatta tam aksine kemalizm'in ülkeye 2007'de verecek hiç bir şeyi kalmadığından sürekli dem vuruyorlar (Bunlara eski kemalistlerde dahil).

Onu geçtim Türkiyede medya rusyayı fazlasıyla abartıyor yahu rusya'nın bundan sonra Red Alert oyunlarında gördügümüz aletler gibi buluşlar yapmadıktan sonra eski gücüne kavuşmasına ne imkan ne de ihtimal var. Bir de kusura bakmayın bu devirden sonra komunist türkiye cumhuriyeti devleti tarzı bir nüfüs cüzdanına sahip olmak istemem.

said:
Dinimiz, toprağımız, Atatürk'ümüz birilerinin elinde sömürülüyor, birilerinin elinde oyuncak oluyor.

Son 40 yıldır sömürülüyor zaten daha yeni mi çaktın demezler mi adama?

Tek diyeceğim bu yazıyı kim yazdıysa fazlasıyla taraflı olmuş özellikle chp + mhp demesi bene epeyce güldürdü. Ayrıca bop ister istemez olacak sonuçta abd'e o kadar bel bağlamış durumdayız ki kurtulmak için yapabileceğimiz pek bir şey yok.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 14:03 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Doğu Perinçek mesela, daha düne düne kadar Kıbrıs'taki ordumuza faşist derken bugün en büyük ulusalcı oldu.

Ortada dolaşan en büyük yalanlardan birisi. Geçmişte Doğu Perinçek Sovyet ABD dengesinden yararlanılarak Kıbrıs'ta tek bir devlet kurulabileceğini öngörmüştü fakat Sovyetler dağılınca bu düşünce de geçerliliğini yitirdi. Orduya yönelik darbeciler dışında hiçbir zaman faşist damgası vurulmamıştır. Belge filan göster istersen.
said:
Doğu Perinçek hiç bir zaman solcu değildi, aynı zamanda çevremde eski solcuların kemalizme yöneldiğini göremiyorum hatta tam aksine kemalizm'in ülkeye 2007'de verecek hiç bir şeyi kalmadığından sürekli dem vuruyorlar (Bunlara eski kemalistlerde dahil).

Bravo solcu üstadı, hemen anladın kimin solcu olup olmadığını. Söyle bakalım sana göre kimler solcu; ABD, AB yalakaları mı?

Ayrıca bu nasıl bir yalandır Kemalizmin bu ülkeye hiçbirşey veremeyeceği filan? Senin o küçümsediğim Kemalist Devrim sayesinde Türkiye bu zor şartlarda dahi ayakta kalmasını beceriyor, hala o mira üzerinde duruyor.

Bu konuda bile Doğu Perinçek'e çatmışsınız ya bravo.
said:

İncirlik üssünün yasal süresi bitmek üzere, orası ne olacak merak ediyorum ben, tekrar üs talep edecekler mi işbirlikçi yöneticilerden.

İzin 2 hafta önce gizlice tekrar uzatıldı, medyamız daha önemli işlerle meşguldü tabi.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 14:11 tarihinde, pekaziz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bende cvp vereyim dedimde yazdım sildim, yok çevresindeki solcular kemalizmin 2007 sine yarar saglamadıgını falan filan ne dediğini okumadan saçmaladıgını anladım. cevrendeki solcular solcu değil ya da adam değil demek ki. önce kemalizmi öğrensinler ya da öğren sallamadan önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu boş yere burada tartışmaya girmeyelim çünkü adım gibi eminim hiç kimse ne deseniz de fikrini değiştirmeyecek. Yanlız biraz daha açık konuşayım kemalizm'in sadece yeniden yapılandırılması gerektiğini düşünüyorum 80 yıllık idelerle ülke yönetmek mümkün değildir yoksa kemalizm'in zamanında Türkiye için büyük bir mucize olduğunun farkındayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne demek 80 yillik idelerle ulke yonetilmez,fikirleri yaslandiran kac yil once dogdugu degil savundugu seylerin ortada olup olmamasidir.Savundugu seyler hala bizim ihtiyacimiz olan ve istedigimiz seylerle yonetilir.700 yillik dinin verdigi fikirleri kabul ediyosun veya 2000 yillik olaninin da 80 yil mi cok geliyo
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu abd olayı içinde bir kaç sözüm var
rusya eskisi kadar olamasada abdye kafa tutabilecek güçte,
çin asyayı etrafına toplamaya çalışıyor,
ab içinde abd karşıtı bir grup oluştu,
bu yeni durumda abd artık eskisi gibi istediğini yapamayacaktır.

Ayrıca istediği kadar güçlü olsun;
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

ben buna inanıyorum arkadaş, kurtuluş savaşında sizin gibi düşünenler vardı birde Atatürk gibi düşünenler.

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 14:28 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...