burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 selam, ben gizli gizli sigara içiyorum 2 yıldır falan. bu sene yurtta olduğum için rahattım ama şimdi tatildeyiz ve evdeyim. odam çatı katında yani evdekiler çok sık uğramıyor buraya ve o bakımdan gizli gizli içmede iyi bir sığınak. bu güne kadar anne ben sigara içiyom diyemedim çünkü nasıl denir bilmiyorum. annem bir keresinde (geçen sene) attıım çöpe bakmıştı ve paketleri görmüştü, ben de inkar etmiştim doğal olarak. ertesi gün onu telefonun başında otururken gördüm, başkent hastanesin arıyorum sigarayı bıraktırıcam sana demişti ben de saçmalama içmiyoum ben demiştim. eve tatile geldiğim zamanlarda sigaram olmadığı durumlar dahilinde sigarasından aşırdım, o da farketti diye düşünüp rahatlamıştım çünkü giden kaybolan paketlerin hesabını sormuyordu. neyse bu gün yine herhangi bir konudan açıldı olay ve sigara içip içmediğimi sordu, ben de hayır dedim. bırakıcaksın sigarayı bu tatilde dedi ben de tamam dedim. bu konu tekrar gündeme gelecektir en geç yarına, o yüzden ne yapmalıyım sizce? ne demeliyim yani böyle rahat bıraksın beni diye? yaşım da 20 zaten küçük değilim o kadar o bakımdan çok üstüme gelmesini istemiyorum. bu işten en rahat nasıl sıyrılırım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 sigarayı bırakarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 yok işte bırakmadan alıştırmak istiyorum=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 sıyrılamazsın. en fazla tamam bırakıcam dersin bir süre geçiştirirsin o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 bak anne ben 20 yaşına geldim vs. muhabbeti yapabilecek bir insan değilsen he de geç derim sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 bence sigarayı bırak. hayır genetik okuyorum o açıdan d: amma velakin benim abim içer fakat senelerdir söylemez. gizli gizli içer güyya falan ama çok komik ya. 28 yaşına gelmiş adam. annen zaten senin sigara içtiğini anlamış sen ne kadar hayır desen de, sen de fark etmişindir zaten. bence bırak arasın hastaneyi hehe ben içmem mesela salak mıyım neden içeyim. üzüm çekirdeklerini bile çiğneyerek yutan bi adam neden sigara içsin :p hmm onca yazı yazdım ama sanırım çözdüm üretemedim :p votka olmayınca böyle oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Bence bırakmaya çalış, sigara içmek insan hayatına hiçbir fayda getirmez. Bu konunun "annem sigarayı bırakmamı istiyor ve bende istiyorum, en kolay nasıl kurtulurum bu illetten" şeklinde olmasını çok isterdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ehuh ya az içiyorum zaten yani bırakmasına bırakırım da ha deyince şu dakika bırakamam mesela. yani yarın annem gelip bana konuşucak işte onu diyorum annemi nasıl bırakıcağıma ikna edebilirim değil de nasıl alıştırırım bu fikre. yoksa ben de istiyorum bırakmak da anne gözetiminde hastanenin yeşilaycı saflarında değil ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 gözünde canlanması lazım alışması için muhtemelen. bir şeyi hayalinde canlandırmakla gözünle görmek arasında çok fark vardır. kabullenme aşaması için görsel iletişim şart. tabi ayrıca anneni az içtiğine inandırman lazım (belki bir nebze olsun için rahatlar zavallı kadıncağızın). misal bana hali abim sigara içer gibi gelmez çünkü kendisini hiç sigara içerken görmedim. Ama tüm aile biliyor sigara içtiğini ama bizim aile hiç birbirine karışmak gibi aksiyonlara girmez hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Lan ne birakmasi, niye inkar ediyorsun ki ? ?! !!! Niye yalan söylüyorsun annene ? Zaten anlamiştir, yani annenin zekasiyla resmen alay ediyorsun... İlk sordugunda içiyorum diyecektin.. Kestirip aticaktin.. Halen geç degil, git özür dile, ben sana yalan söyledim, affet beni, ben sigara içiyorum ve böyle daha mutluyum felan de.. Aliştirmak ne ? Neye aliştiriyorsun ? bir gerçek varsa gerçek olarak kalmali, çarpitmak ya da yalan söylemek, ikinci sinif bir davraniş.. !!!! Hiç tasvip edilmeyecek davranişlar, anneni sigara içmen yalan soylemenden daha az uzecektir emin ol, en fazla 30 dk nutuk dinlersin, ama sen de rahat edersin, annen de vay be hiç yoktan oglan dogru soyluyor der !!! Anne sana yalan soylemek istemiyorum dersin.. Biter.. !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ya korktum ne yapayım yani çekingen bir insanım ben =) çarpıtmak falan değil yani anneler her şeyi bilir de söylemezler zaten. kızımın sağlığı hede hödö diye üzülür sadece içinden. bilmesi lazımdı artık ama ben kendisi keşfetsin de tartışmayalım olayına grmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 anlamış zaten ya şu anki durumu daha kötüdür bence. hani bişeyi bilirsin ama görmemişindir o yüzden için içini yer sürekli aklında canlandırırsın falan. direk durumla karşılaşsa daha iyi olur onun için d: muhtemelen o da bu durumu senle konuşabilmek istiyordur en azından. Çekinme, votka iç :p [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 02:13 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 annene bi gnr klibi izlet, beraber slashi izlerken aslında sigaranın çok karizmatik olduğu, herkesin içmesi gerektiği konusunda hem fikir olun. sohbet esnasında annene paketinden uzatırsın 1 tane sigaralar eşliğinde bir klip daha izlersiniz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ahaha güzel olurdu gerçi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 olmadi, söz ver, gidip konusacaksin. Baska yolu yok bu işin, olgun bir birey oldugunu kanitlamalisin. Kendi secimlerini kendin yapabilecegini bilmeliler.. Nasil yetişiyorsunuz boyle anlamam.. !! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 duende votkan var mı? edit: bi konu içersinde 3 kere votka dedim kendimi kutluyorum. gin yaramadı bana, taksime gitcem sınavdan hemen sonra [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 02:26 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 ya ben olgun bireyim zaten! konuşacağım zaten annemle de işte nasıl olacak onu bilmiyorum onu soruyorum bu topicte de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 nasi nasi olacak ? Boyle yere kirmizi hali serip yol boyunca mumlar, yataga guller felan birakmaktan bahsediyorsan, yok yok onlara gerek yok.. Hepsi geciceksin karsisina, anne diyeceksin efendim diecek, ben sigara içiyorum diyeceksin, sonra oh be rahatladim dieceksin. Sonra anneni bir şey oldugunda ona soylemeden rahatlayamadigina ikna edeceksin.. cozulecek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 evet çekingenlik zor şey :p hehe en iyisi sen kendini konu bir daha açıldığında kaçmamaya hazırla ki "hayır içmiyorum ben" demek yerine konuya devam et rahat rahat konuşursunuz. hatta bence ortaya yem bırak, çöpe sigara paketi falan koy kesin direk konusu açılır hehe edit: baluu sende kesin votka var [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 02:29 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 sina bende absolut var da uzaktasın yani :D evet öyle yapmalıyım haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 yalan söylemenin, gerçeği geçiştirmenin kimseye bir faydası yok... eğer bir eylemi gerçekleştiren sensen, o gerçekleştirdiğin eylemin arkasında durmalısın. ben yaptım, ben yapıyorum diyebilmelisin. kuş gagası kadar özgüven lütfen. annen de olsa baban da olsa kimse sana şunu yap bunu yap diyemez. istesen de istemesen de diyorlar mı? neden? iyiliğini düşünüyorlar çünkü. annen sana ıyyy portakal yeme iğrenç bişi o der mi hiç? demez. ama sigara içme der. zararlı olduğunu bilerek içiyorsan, bırakacağın güne kadar en azından kendine ve dünyana içtiğin gerçeğini kabul ettir. sadece kendini kandırmış olursun aksi takdirde. kendimden örnek vereyim. 4 sene oldu sigaraya başlayalı. çocukluğumdan beri nefret ederim sigaradan, içicisi olmama rağmen halen çok hoşlandığımı söyleyemem. ama içiyorum. ilk içmeye başladığım anda da gidip söyledim daha sonradan üzülmesinler diye. verilen tepkileri aktarayım... babam: iyi bok yiyorsun demişti, artık hiçbir şey demiyor, beraber içiyoruz. annem: oğlum bırak, niye içiyorsun dedi, hala diyor. noldu? en azından bana olan güvenleri kaybolmadı. saygı duydukları bir insan oldum. yalan söyleyerek de yapmadım bunu..... allah aşkına kuş gagası kadar özgüven yeter, güvenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 KOnuyu bekleme, konuyu kendin aç. Fikrim bu yonde, en iyisi de bu bence.. BU arada votka yok, jack daniels var abi yudumluyorum şişeden hemde : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 hangi kuşun gagası? pelikan da kuş arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 haklısınız gerçekten. biraz özgüvenimi toplayıp apaçık şekilde konuşmalıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 farketmez hangi kuşun gagası olduğu... anladın sen. güncelleme maksadıyla atılan yeni mesaj: eğer mükemmeliyetçi, dediğim dedik bir ailen varsa çok laf yersin... aldırma. her dedikleri olacak değil ya. şımarmasınlar bir çocuk yaptılar diye. onlar açısından düşünelim bir de: bir anne baba için dünyaya getirdikleri varlığın, özlerinden olan o varlığın, kendini zehirlemesi ne kadar kötü bir duygu bi bilseniz... ikisini de düşünelim şimdi: sen kendin ol, onlar da kendileri olsunlar. sürtüşmeye gerek kalmadan kendini gerçekleştirme aşamasında ne yapman gerekiyorsa yaparsın... biriyle mi çıkıyorsun, söylersin. neden gizleyesin ki? sigara, alkol mü kullanıyorsun? söylersin. neden gizleyesin ki.... bir gün başına bunların herhangi birinden bir zarar gelirse, hani olur ya anlamamış, öğrenmemiş olurlar.. işte o zaman daha çok üzülürler. [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 02:38 tarihinde, Sacros tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar