Ceday Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 fedaykin Türkiye ister savasa girsin ister girmesin, Irakta binlerce insan ölecek gene. Senin deyiminle suc ortagı olsun veya olmasın bu şuanki görüntü itibariyle değişcek gibi görünmüyor ne yazik ki. Şöle şöle olursa ....ABD savastan vazgecebilir falanla olmuyor bu iş. Türkiye suanki duruma göre bir karar vermek zorunda, ki ülkeler bu kadar soyut olasılıklar üzerine hareket edemezler. Savas cıktı, Türkiye girmedi sizin dediginiz gibi. Kuzey Iraktaki Kürt grupları "fazlasıyla" silandırılıacak ABD tarafından ve bu konuda Türkiye hiçbir şey yapamayacak, söz sahibi olamayacak. Bir savas ortamında ise bu grupların bu silahları nasıl kullanacagı mechul. Olayın bir de ekonomik boyutuna bakarsanız. Zaten suan milayarca dolar zarara ugramıs durumda Türkiye. Milyonlarca turist rezervasyonunu iptal ettirmiş durumda. Bu zarar giderek de artacaktır. Bunun yanısıra %40 hissesinin ABD ye ait oldugu ve tamamen ABD güdümünde hareket eden bir IMF var. Türkiye savasa girmeyince sonuc değişmeyecekse, bu kadar maddi ve manevi kaybın ne geregi var? Biraz dünyanın gerçekleriyle yüzleşin artık, herşey sizin kafanızda kurguladıgınız gibi toz pembe deil ne yazik ki. Türk milleti gaza gelir, iki günde toparlanır felan, yalan bunlar. Bunları görmek de nasıl oluyor da bu kadar zorlanıyorsunuz anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BetrayeR Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Bu tezkerenin çıkmaması bence turk milletinin uzun vadede çok başının ağırmasına neden olacaktır... kimse savaşı istemiyor ama bizim isteğimiz dışında bişey yani bu Amerika kuzeyden giremezse bi guneyden girip yine istedigini yapcaktır!!! Ayrıca bu tezkerenin meclisten geçmemesi kürtlerin eline büyük bi koz vermiştir eğerki Amerika Kürtlerin üstünden Bağdata girerse bu fiilen kuzeyde bir kürt devletinin kurulmasını körükleyecektir kürtler bu Amerkikaya veridiği bu desteğin karşılğını mutlaka isteyecktir!! Kısaca şimdi vereceğimiz ufak zahiyatlar ilerde oluşacak sorunları başlamadan bitirmek içindir!! [Bu mesaj Nefr tarafından 03 Mart 2003 13:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Evet Ceday haklısın bu ülkenin insanı bu şekilde kaderci, teslimiyetci, kendinden bezmiş bir şekilde hareket etmeye devam ederse, dostu ile düşmanını ayırt etmeyi bile beceremezse tabii ki silkinip kendine gelemez ve bu şekilde sürünmeye devam eder. Önemli olan üstümüzdeki o ölü toprağını atıp bir şekilde mücedeye girebilmemizdir. İnsanlar elimden bir şey gelmez, o şekilde tecavüzün tadını çıkarayım dediği sürece tecavüze uğramaya mahkumsunuz.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Ceday hala okumadın değil mi bu kadar mesaj atmana rağmen önceki mesajları? =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Sonuç mu ne olacak güçlenecek kürtler çok güçlü olarak karşımıza yeniden çıkacak ve bu sefer bu bir terorist eylem değil savaş olacak ve inanın çok daha fazla kayıp vereceğiz ırak halkını düşünürken güçlenmiş kürtlerin doğuda halkımıza yapacaklarını düşündünüz mü ekonomi yeniden çökecek daha fazla daha fazla onların çekecekleri acıyı girecekleri bunalımı ve yapabileceklerini düşündünüz mü.Irak'a gene girilecek ama bu sefer nükleer ve kimyasal silahlar kullanılırak toplu ölümler olacak bunları hesapladınız mı.Kuzey Irak'ta olan ordumuz savaş başladığı an düşmöan görülüp saldırıya uğrayacak sonuçta bu tezkere ile sadeec bir cepheyi kapadık ne savaş durdu nede kan aksine arttı.[hline]Thief of Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Güzel kardeşim bunların sorumlusu kim??? Saddam mı bunların sorumlusu, Irak halkımı, benmi yoksa ABD mi?[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Kardeşim bazı şeyleri kabulleneceksin eğer sen bu adamın gücünü kabul etmişsen maddi manevi her alanda yardım isteyip almışsan bedelinide ödeyeceksin almasaydın eywallahta bu kadar yardım alıp kanka ayağı çekip sonra hadi len diyemezsin mantık budur dersende yersin dayağı hesabı öle anlatiim o zaman[hline]Thief of Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Bizim ABD'den aldığımız yardımlar nelerdir cidden merak ediyorum. Aldığımız yardım kendi parlomentolarından Ermeni tasarısının geçmemesimi, buna mı şükran duymalıyız. Yoksa aldığımız yardım birinci Körfez Savaşında bize girmiş olan 100 milyar dolarlık faturayı karşılamak üzere bize verdikleri borçlar ve faizlerimi. Yoksa elimizdeki onların kolladıkları PKK'ya karşı savaşta kullanmak üzere satın aldığımız silahların parasını ödemek için yine onlardan aldığımız borçlarmı. Neyse bu tartışma çok gereksiz yerlere kayıyor ben söyleyeceğim herşeyi söyledim bundan sonrası sadece polemiğe giriyor. Akşama kadar fotoğrafları elde etmeyi başarırsam birde onları koyarım nete. O ana kadar hoşçakalın ben evden vede haliyle netten kaçar. İşe bak yav, işten ayrıldığımın ilk günü gezip tozmak yerine elli tane başka iş var onlarla uğraşıcam, kadermi bu ya...[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ [Bu mesaj fedaykin tarafından 03 Mart 2003 13:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 eheh fedaykin IMF e para gökten inmiyo dimi :) ABD den nerde yardım almısız demişin de sadece onun icin dedim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 ilginç bi gelişme, bugün: k. ırakta 100.000 civarı kürt gösteri yapıp, abd ıraka girer ve tr da onla gelirse yada kendi ayrı dahi gelse bizde ayaklanırız dediler, hatta tc bayrağı yaktılar. *!ding* haberlerin sonu :)[hline] Cybron2 - Ghoul: "Anyone seen my finger?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 sacma oldu.bosverin [Bu mesaj wanderer1985 tarafından 03 Mart 2003 18:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 bu topicteki ilk ve son replyım olacak bu.tayyip ve gül zamanında (sanırım birkaç hafta önce) türkiyenin bu paralara ihtiyacı var buyüzden savaşa evet diyoruz dediler. tezkere meclisten geçmedi.bunun üzerine iyi oldu geçmedi falan dediler. gene türkiye krize girdi. bizi bu hale bu herifleri seçenler getirdi.yani türk milleti şu anda ektiğini biçiyor. ama bu savaşa girme olayı iktidardaki partinin zıplaya zıplaya gitmesini sağlayacak.diyor ve bir daha cevap atmıyorum bu topice.[hline].:LevieMaxilackOnline:. Sörf Tahtasından Düşmeyin!!! çok ilginç bişi kaçırmayın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 madem bu kadar dallandı budaklandı bir şiir yazıyım konuyla ilgili daha doğrusu büyük bir şiirden bir alıntıcık (laftan anlayana, halden bilene) ... 4 Eylül 919'da toplandı Sıvas Kongresi, ve 8 Eylülde Kongrede bu sefer yine ortaya çıktı Amerikan mandası. Ak koyunla kara koyunun geçitte belli olduğu günlerdi o günler. Ve İstanbul'dan gelen bazı zevat, sapsarı yılgınlıklarıyla beraber ve ihanetleriyle birlikte bir de Amerikan gazeteci getirmiştiler. Ve Erzurumlulardan ve Sıvaslılardan ve Türk milletinden çok işbu Mister Bravn'a güveniyorlardı. Bu zevata: "İstiklâlimizi kaybetmek istemiyoruz efendiler!" denildi. Fakat ayak diredi efendiler: "Mandanın, istiklâli ihlâl etmiyeceği muhakkak iken," dediler, "Herhalde bir müzâherete muhtacız diyorum ben," dediler, "Hem zaten," dediler, "birbirine mani şeyler değildir istiklâl ile manda. Ve esasen," dediler, "müstakil kalamayız böyle bir zamanda. Memleket harap, toprak çorak, borcumuz 500 milyon, vâridât ise 15 milyon ancak. Ve Allah muhafaza buyursun İzmir kalsa Yunanistan'da ve harbetsek, düşmanımız vapurla asker getirir. Biz Erzurum'dan hangi şimendiferle nakliyat yapabiliriz? Mandayı kabul etmeliyiz, hemen," dediler. "Onlar dretnot yapıyor, biz yelkenli bir gemi yapamıyoruz. Hem, İstanbul'daki Amerikan dostlarımız: Mandamız korkunç değildir, diyorlar, Cemiyeti Akvam nizamnamesine dahildir, diyorlar. Ve böylece, bin dereden su getirdi İstanbul'dan gelen zevat. Sıvas, mandayı kabul etmedi fakat, "Hey gidi deli gönlüm," dedi, "Akıllı, umutlu, sabırlı deli gönlüm, ya İSTİKLAL, ya ölüm!" dedi. ... Nâzım Hikmet Ran (Kuvâyi Milliye)[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Bir Nazım'da benden (Kuvay-i Milliye Destanı'ndan) Kuvayi milliye şehitleri Siz toprakaltında derin uykudayken Düşmanı çağırdılar Satıldık, Uyanın, Biz toprak üstünde derin uykudayken Kalkıp uyandırın bizi Şehitler, kuvayi milliye şehitleri Mezardan çıkmanın vaktidir. Nazım Himet[hline]Isn't it funny? Let's try something else... ICQ:84232487 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 açıkcasi elin gavurunun (amerika)benim topraklarima girmesine veya benim mehmetciğimin ıraklarda sebebsiz yere ölmesine karşıyım.Tezkerenin reddedilmesi için yaptığınız eylemi doğru bulduğum gibi kutluyorumda.Helal olsun.Fakat amerikanın Irağa saldırması hiçte haksiz değil (bu benim tamamen kendi kişisel görüşüm).Siyasi olarak büyük bir hamle yapıyor.Bu bizim işimize yaramayacak ama Amerikaya yarayacak.Demekki savaş haksız değilmiş.Beni sadece savaş haksiz yere yapılıyor diyenlere kızıyorum.Durup dururken savaş olurmu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Çok ince bir konu bu aslında.öyle üç-beş paragraflık tarih-siyaset-strateji bilgisiyle yorum yapılacak şeyler değil bunlar.Felsefe okuyanlar bilir , sofistlerin şöyle bir görüşü vardır: "Bilmediği konular hakkında yargı vermemek (yada yorum yapmamak) insana sarsılmazlık kazandırır."Bu tür durumlarda en iyisi yargısızlıktır , yani derin yorum yapmamaktır.Bende bunu yapacağım.Sadece şunu söyleyeceğim : ne olacaksa olacak , zaman akar herşey değişir.Ama umarım olacak olanlar tüm dünya ve bizim için en hayırlı sonuç olur.Gerçi böyle bir durumdan hayırlı sonuç çıkmaz ya , maksat umudu korumak... *!ÖSS'nin başına geri döner*[hline]PUMA the Flying Kefal!!!(given by BabacumMostors) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Sevinin hala zafer elinizdeyken ama bilin ki bu zafer Haçlıların elde etiği zaferler gibi kısa ömürlü ve kısır bir zafer.. Ne birşey kazandıracak ne de yeni oluşumlar sağlayacak.Amerikan askerleri toprağımızı çiğnerken kuzey Irak'a gitmek için bir kağıt parçasını mı bekleyecek ? Ok bir kere yaydan çıkmış kim bilir şimdiden gizli gizli kaç askeri sınırdan kuzey ırağa soktular.. Yada daha kötüsü kaçta köpek soylu kuzey ırakta olan insanlara silah sağladılar.. Bakalım gelecek ne gösterecek umarım ki bu kağıt parçasının geçmemesi bir şeyi değiştirir..[hline]My name is Zordekus Memduska Dolapolio,commander of ordechs of north ,chief ordech of Geyich legions,loyal servant to true Ordech cheiftain Nurlah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2003 bir insan ne kadar kötü olursa olsun, ne kadar kötülük yapmışsa yapsın, sen onları köpek soylu diye nitelendiremezsin. insan, her şeyden önce insandır, ve nefret sadece nefreti besler...[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar