Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kilitli konu, gücün kötüye kullanımı ve banlayın bitsin bu iş

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Konuyu gördüğümden beri araya girmemeye çalışıyorum ama suyu çıktı işin.

Fedaykinin mesajını ilk defa buraya yazıldıktan sonra okudum ve anladığım şu "Bir grup insanı sırf dış görünüşüyle kötüleyecekseniz o zaman şu şu insanları da öyle kötüleyin çünkü siz de onlardan birisiniz." Anlamadığım şeyse bu kadar zayıf bir mesajı vermek için 6 satır küfür ve argo kullanmayı marifet gibi göstermek. Bir de bunun üstüne sabır gösteren, kibar davranan insanlara hakaret etmek.

[spo]İroniyi forum sıralarında öğrenenlere de bir tavsiyem var.İnsanlara ironiyi anlamıyor diye hakaret etmeden önce bir zahmet açıp iki kitap okuyun da edebi ironi neymiş, nerde kullanılırmış öğrenin. [/spo]

[ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 14:23 tarihinde, Nosfe tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

:((((

öncelikle,

bahsekonu tartışmanın yaşandığı threadde tartışma seviyesine, şaka ve kaka dozajına bayılmış, size sevgi pıtırcığı gibi "bayılıyom size bebeiimm" tadında mesajlar atmıştım. amma şom ağızlı, gözü nazarlı bi karıymışım ki (karı da ayıp mı lem?) içine edilmiş (içine etmek ayıp mı?) olayın, kavga çıkmış, lol be.
bu minvalde allah beni bildiği gibi yapsın pls.

sonralıkla,

bütün mesajları okumadım valla ama, forum moderasyonu (kendimden biliyorum) çetrefilli bir iş. kolektif şekilde zıvanadan çıkmak birden bire ve beklenmedik şekilde mümkün olabiliyor.
biri kaş yapayım derken elinin ayarını kaçırıp burun tepesi (oranın adı ne ayol, ehehe) yapınca, o burun tepesi bir başkası tarafından aciliyetle göz yapılıyor. eh, o göz de gö'nün t ile biten başka bir versiyonuna zöt diye girebiliyor (kafiye olayının hastasıyım, moderasyonun ustasıyım).

dediğim gibi, yazdığınız destanları okumaya kısıtlı vakitcaazım yetmez, ama okuduğum kısmından anladığım kadarıyla söyleyeyim:
fedocuumun mesajında baaaal gibi, buzzz gibi, baaaariz ironi var ve bu konudaki şahsi duruşum şudur:
ironiden anlamayan nesle aşina değilim!
yani taraf tutacaksak, fedo'nun yanındayım vesselam.
ukalalık etmek istemiyorum dino ex-modunuz olarak ama, zegnacan'ın verdiği tepkiyi aşırı bulmadığımı söylesem yalan olur. şahsi zannımca asla ve asla kötü niyetle değil, tecrübesizlikle ilgili bir konu.

ama yani, bütün bunlar taraf tutacaksak... bence tutmasak çok daha iyi olar. daha güzel bir gelecek, daha şükela bir pati, daha çok magery gain için...

ema dedi diye vuralım zegna'ya olmasın diye söylüyorum (havada kraldan fazla kralcı kokusu var, ona istinaden), beşerdir şaşar. büyütmenin de zegna altında zebra aramanın da manası yok bence. adam doğru bildiğini yapmıştır, fedocan da dorğu bildiğini yapmıştır, karşılıklı bve interaktif boyutta bir kartopu etkisinden başka bir şey görmüyorum ben burda.

velhasıl, yemeğim geldi, soğumasın, ama yani, özetle:

yapmayın, etmeyin.
öpüşün barışın ulan.

(ulan da ayıp mı?)
Sosyal ağlarda paylaş

ne kimsenin ayar almaya ne de anlamaya niyeti var
kimse birbirini kırmak ta istemiyor
sabahtan beri zor durumda kalınınca çevir gazı yanmasın yapılıyor
ortada ateş değil kıvılcım bile yok
sıktı ama artık konu heyecanı yok, kimsenin ayar oldum diyeceği de
hayır idrak etmre özürlü değilsek, level1 bile olmayan bir mesele üzerinde tartışılıyor, hararet, ihtiras, macera veya heyecan içerse tartışma en azından okuması zevkli olcak
yoksa ben mi yanlış bir beklenti içerisindeyim
neyse iyi eğlenceler
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman devam edelim, o konuda rahatsız olan bir kişi vardı ve onun rahatsız olması ve benim yazımın sadece bir satırını quote laması sonucu diğerleri de sadece o kısmı görüp atladı. Bir sürü başka kişi de o atlayanlara "hadi oradan" dedi. Zıplayanların lafı neden dinlenip mesaj siliniyorda, siz yanlış anlamışsınız, bu derece açık bir şeyi nasıl yanlış anlarsınız diyen kişilerin yazısı kaile alınmıyor. Her yanlış anlayan ve rahatsız olan haklımıdır?

Benden alıntı yapanların silinmeme sebebi ise son derece uyduruktan geldi açıkcası. Bir açıklama yapsak da nasıl yapsak düşüncesinin sonucu.

Mesajımdaki sorun sadece o satırmıydı. Mesajımın içeriğini tamamen saptırma hakkı nereden elinize geçiyor. Söylemediğim bir şeyi söylemiş gibi göstermek ne derece etik. Ayrıca 3. ve 4. sorularıma açık bir cevap alamadım. Hala bekliyorum.

6. sorunun cevabını ben hayır yanlış yapmadık doğrusunu yaptık cevabı olarak kabul ediyorum.

7. sorumun cevabını 3 ve 4 cevaplandıktan ve ilk sorularıma yeni soru doğurmayacak netlikte cevap geldikten sonra almış olacağım. Bu hakaret ise olsun varsın zira söylemdiğim bir şeyi admin yardımı ile söylemişim gibi gösterilip esas hakarete uğrayan ve edilen hakaret savunulan kişi benim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
fedaykin demiş ki;
said:
Bu arada mesajın sadece tek satırını yazıp anlamını tamamen zıttı imiş gibi göstermeye çalışmak bilinçli olarak yapılıyorsa en basit tanımıyla şerefsizliktir. Onurlu insan yazının tamamını quotelar ve diğer insanlara da kendi başlarına değerlendirme şansı tanır.

Benim üslübumda sorun olduğunu sanmıyorum. Hatanın olduğu yerde sonuna kadar diklenirim. Şerefsizliğe lütfen bu tip yanlış hareketlerde bulunmayınız demem, şerefsizlik yapmayın derim.

DynamicK demiş ki;

said:
[Net olarak belirteyim, hatalı satırları quote etmek ve uyarıda bulunmak genel olarak yaptıgımız bir uygulama. Nedeni ise o üyenin zaten genel olarak kendi mesajında yazdıklarından haberdar oluşuna istinaden sorunun oldugu kısmı vurgulamaktır. Genel olarak mesajı gayet iyi durumda olup içinde birkaç yerde hos karşılanmayacak ve agır küfür içeriyor ise koca mesaja yazık oluyor. Bu durumlarda mesajı silinen uye kadar biz de rahatsız oluyoruz. Tekrar olmaması ve 2 tarafında mutlu olması icin ise uyarıyoruz ki en azından muallakta kalmasın ve tekrar edilmesin]

fedaykin halan daha diyor ki;

said:
Mesajımdaki sorun sadece o satırmıydı. Mesajımın içeriğini tamamen saptırma hakkı nereden elinize geçiyor. Söylemediğim bir şeyi söylemiş gibi göstermek ne derece etik. Ayrıca 3. ve 4. sorularıma açık bir cevap alamadım. Hala bekliyorum.

DynamicK içli bir offf çekip demiş ki;

said:
Mesajındaki sorun vurgulanmak icin o bölüm quote edildi. Halan daha aynı seyi üstelemezsin diye umuyordum zira bunu acıkladım önceki mesajlarımda. Tekrar okumanı rica edicem.

Bu nedenler ile zaten sikayetlerde yapılanın forumda topic açıp da tartısılmasını istemiyorum. İnatlaşma niye, düzeni kendine göre evirip çevirmeye calısmak niye? Bekliyorum bir aşama kaydedelim diye ama ne zaman anlasacak gibi olsak baska yerden birşeyler bulup da tartısmayı uzattıkca uzatma hevesi seziyorum. Ciddi anlamda bitik bir durum. Ne bekliyorsun ki anlamadım ben.

Fedaykin küfürlü yazan denyonun biri alın bakın böyle yazmıs hep böle yazıyo aha fişleyin, mesajını da sildik ayarıda verdik, hey gidi kaç yıllık pati üyesini ne hale getiridik!birbir!! 1

böyle mi düşünüyoruz sence? Öyle diyorsan çok şey kaçırmışsın ne diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
fazlası ile gereksiz konulara girdi, sıkıntı var ise daha fazla özel mesaj ya da mail yolu ile iletişim daha mantıklı

özür muhabbetine girmek tamamen terbiyesizlik zira ilk mesajında geçen altı çizili kelimelerini yanlıs anlamandan ötürü kullandıgını düşünüp kaale almamıstım. sonra acıklama yaptım yanlıs anlasılma giderilsin diye. okumamıssın diye tekrar bir önceki mesajımda alıntı yapıp belirttim. halan daha devamı geliyor ise daha fazla tartısmanın mantıgı yok zaman kaybı.

normal şartlar altında hatalı sikayet uygulaması yapıldıgında basvuranlarla konu görüşülüp geregi yapılıyor sorun var ise de özür dilenmesi de biliniyor. hiçbir zaman da gurur meselesi yapmam dogrusu ne ise onu uygulamaya ozen gösteririm ama fazla müsamağa gösterince de tepene cıkılmasından hiç hoslanmıyorum.

güzel bir sonuca varılabilir diye kitlemedim konuyu, gördüm ki imkanı yok. verdigimiz rahatsızlıktan dolayı forum genelinden özür dilerim boş yere baş ağrıttık. kitlemem lazım kusura bakmayınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...