Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ezan okunurken müzik dinlemek

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Ya simdi tartisma cok uzamis falan zaten de, ezanin arapca olmasini gectim, genel olarak olmasi yanlis bence.
Laiklige biraz ideal noktada bakiyor olabilirim, ama bence yanlis.
Kaldi ki, artik bir gerekliligi yok. 7. yuzyilda calar saat vs yokken tamam cok gerekli birseydi, ama gunumuzde anlami sembolikten ote degil bence.
Ve yani hayatinin bir kismi sokaginda cami olan bir evde gecmis bir insan olarak cehenneme gidersem o imama sabah ezani sirasinda ettigim kufurlerden giderim ondan da eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

ezan namaza çağırmak için okunur. namaz kılan insan bu devirde namazın saatini de bilir, nasıl kılınacağını da bilir. ezan okunurken müzik dinlemeyi saygısızlık olarak gören insan hislerini, anlatmak istediklerini yanlış anlatıyordur. neden? müzik dinleyerek kimse saygısızlık yapmıyor. ülkemizi geçtim, dünyada bir inanç özgürlüğü var, islamda bir inanç özgürlüğü var... ille de islamiyete inanacaksın, tapacaksın hurra diye bir şey yok. gönlünde hissedenler inanır, inanmak istemeyenleri zorla inandıramazsınız.

ha ben inanıyorum, belki de sizin inandığınız gibi inanmıyorum, herkes farklı yorumluyor dini zaten... ezan okunurken de, mezarlıktan geçerken de müzik dinliyorsam kapatmıyorum. neden mi? gerek yok.

saygımı suni yollarla göstermek istemiyorum, teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de mokoko diye kendi yarattığım bir inancım var mesela. O inanca göre de ezan saatlerinde tamamen sessizlik olması gerekiyor.
Ne o zaman ezan okununca laf mı edeceğim "saygı nerde inancıma?? =(" diye.
Müzik dinleyene ayıp diye laf ediyorsunuz da, zaten ezan kendi kendine ses kirliliği yaratıyor, mecbur muyum sabahın köründe arapça nağmeler dinlemeye vatandaş olarak?
Diyanet işleri walkman ipod neyin dağıtsın, dinleyin sabahın 5inde bangır bangır sesini de açın sonuna kadar kafa sallayın isterseniz.
Sosyal ağlarda paylaş

ezan okunuyor dedin de... oturduğum yerin çevresinde 3 cami var yanılmıyorsam, hepsinin de ses sistemi maşallah bangır bangır. şikayetçiyim ben bunlardan. 1 tanesi yeter bu bölgeye, neden 3 camiden birden imamların(tabi canlı okunuyorsa) kanon yapışını duyuyorum?

ezandı, mezarlıktı vb şeyler madem o kadar saygı duyulacak şeyler sorarım size o zaman:
1- neden ezanı kaydedip banttan okuttururlar?
2- neden ezanı cep telefonlarımızda polifonik melodi vb tarzlarda bulundurmamızı saglayacak ticari bir obje haline getirirler?
3- neden mezarlık görevlileri yeterince ilgilenmez o mezarlıklarla?
4- neden bir bölgeye 1den çok cami yapılır? imam açığımız mı var?(!)
5- age of empires oyununda mıyız da camiler bizim kalkınmamızı mı sağlıyorlar?
6- neden adamın biri çıkıp "camiler kışlamız" bıdı bıdı der, konuşur?
vs vs..... neden?
Sosyal ağlarda paylaş

biz ezana saygı duyuyoruz,ezan halka duyuyor mu?

Türkiye'de kaç okul var?
67 bin...
Kaç hastane var?
1220...
Kaç sağlık ocağı var:
6 bin 300...
Peki kaç cami var?
85 bin...
Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.
Peki kaç kilise var?
270...
Kaç cemevi var?
100.
* * *
Türkiye'de kaç doktor var?
77 bin...
Peki kaç din görevlisi var?
90 bin...
Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.
* * *
Türkiye'de kaç kütüphane var?
1435...
Almanya'da kaç kütüphane var?
11 bin...
Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?
13...
Kaç kentte kuran kursu var?
81...
Bu kursların toplam sayısı kaç?
3852...
* * *
Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.
Peki kaç tane "cami yaptırma derneği" var?
35 bin...
* * *
İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar?
783 trilyon...
Ulaştırma Bakanlığı'nın?
678 trilyon...
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın?
677 trilyon...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın?
632 trilyon...
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın?
280 trilyon...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın?
249 trilyon...
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın?
404 trilyon...
Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne kadar?
1.3 katrilyon...
8 bakanlığın bütçesi kadar...
22 üniversitenin toplam bütçesine denk...
* * *
Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:
1997'de 66 trilyon.
1998'de 119...
1999'da 180...
2000'de 270...
2001'de 302...
2002'de 553...
2003'te 771...
2004'te 1 katrilyon...
2005'te 1 katrilyon...
2006'da 1,3 katrilyon...
2007'de 1.7 katrilyon...
Sosyal ağlarda paylaş

İtle köpekle muhattap olmayayım, Öküzün birisi gelip " ezan okunuyo lan kıssana şunun sesini" demesin diye kısılıyor artık.
Ezana saygıdan falan değil.

Başklarının ezanı duymasını engelleyecek bir şekilde müzik falan dinlemiyorsam ik öyle müzik dinlemem genelde kısmıyorum kapatmıyorum. Hatta makul çerçeveler içinde bastırması için ezan sesini biraz daha açıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Diyanet Isleri`ne bak iyi bi darphane olmus, AKP de sonra da 3 katina cikarmislar gelirleri.. Bi eski arkadas var muezzinlik yapiyo Mardin`de,camide 14 tane muezzin varmis,her gun 5 ezani da bu okumuo,program yapiolarmis 14 muezzin butun ayi paylasiomus,gunde 1 saat bile calismayip 850 YTL para aliyo adam.Bosa gidiyo valla paralarimiz,lise ogretmenleri bile bi dunya calisip bu kadar kazanamazken...

Bi dunya artik israf sinifina giren cami var, onlari kaldirip hayatta bi okul/hastane veya otel/alisveris merkezi yapmazlar ki...
Sosyal ağlarda paylaş

başkalarının ezanın duymasını engellemediğin, çevreye zarar vermediğin sürece, çok da gerekli bir şey değil bence kısmak. mesela arabanın içinde camlar kapalıyken dışarıdan ezan geliyorsa biraz ses açılabilir hani. ama ezan okunuyo helolooo! müslümanlara ölüüüm diye hanzo gibi ses açıp dolaşırsanız üstüne dayağınızı da yersiniz, iyi de olur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
adam resmen saçmalamış yaaaa bunun dinle ne alakası var kardeşim ezanla ne alakası var...

saygısız insanlarla dolu burası.. inanmıyorsan inanma kardeşim millete saygın olsunnnn.. şu topiç neden kilitlenmiyor yaa

anahtar kırılmış ondan =(
[spo]camdan atlayıp geldim merak etmeyin[/spo]

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 19:51 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...