Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ezan okunurken müzik dinlemek

Sensible

Öne çıkan mesajlar

okuduğum kadarıyla ;

saygıdan kısarım diyen tayfa kısmam banane diyen tayfaya bir şey demezken , eleştirmezken ( normali de budur )

lan ne kısacam, manyakmısınız, örümcek kafalılar diyen tayfa epeyce sert çıkışmış ki yanlış bence ( normali de bu değildir )
Sosyal ağlarda paylaş

Oluler tam tersine o muzigi duyabilmek icin neler verirlerdi, ne rahatsiz olsunlar : )

Cok bagnazca seyler bunlar. Oluye tabi ki saygi gosterilir, mezarliklara saygi gosterilir falan da, muzik dinlememek nedir yani simdi allah askina akil var mantik var. Ben lisede servis soforune cikismistim bi kere muzigin sesini mezarlik onunden gecerken kapatiyo diye, sonra benim 2 sinif ustum ulkucu genclik aklimi aliyodu serviste sdf.

Ezana gelince, ne kitapta geciyor ne peygamber bulmus, adam peygamber senin sesin guzel sen git cagir milleti diyince kalkmis boyle bisey soylemis, yani bunun kutsal degeri benim gozumde yok acikcasi. Zaten arapca olunca tumden hicbiseyi yok cunku anlamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden bi ara türkçeydi ezan daha sonra arapça okunabileceği kararlaştırıldı ama türkçe okunması yasaklanmadı.Yani istenilse şimdi de türkçe okunabilir ama okumuyolar işte nedense.:)
edik:kulağa hoş gelmiyor desek daha iyi olacak sanırsam

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 01:15 tarihinde, St_Dreamer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

metallicayı türkçeleştirip dinlemeyiz. dublajlı film bile izlemeyiz çoğumuz. bi ezanın anlamını öğrenmek de zor değil. ezan, müslümanların ulusal marşıdır. nerede duysan tanırsın. türkçe olmaması daha doğrudur.

konu ile alakalı olarak, ezan, müziğin sesini kapatmak için değil, kalkıp camiye gitmek için vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ezan, müslümanların ulusal marşıdır. nerede duysan tanırsın. türkçe olmaması daha doğrudur.

Müslümanlar bir ulus değildir bu yüzden ulusal marşları olamaz horace.
Ayrıca ezanın öyle abartılacak bir şeyide yoktur. İslamiyetin çıktığı zaman insanları camiye öyle çağırmaya karar vermişler. Sonradan bazı anlamlar yüklenmiş o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

bencede ezan türkçe olsa daha hoş olur. Cidden o zaman hem ezana eşlik bile edilebilir. Yani ne biliim ben duaların da türkçe söylenmesinden yanayım çünkü arapçadan birşey anlamıyorum. Belki de Allah'a küfür ediodur nerden bilebilirim ki türkçe öğretilmesi daha ii değil mi??

Ayrıca benim anneannem dindar bi insandır ama kesinlikle yobaz değildir kimsenin ne namazına ne açıklığna bişeyine karışmaz. O bana küçükken ''dinin dili olmaz sen namaz kılmak istiyorsan ama duaları öğrenemiyorsan da önemi yok içinden gelenleri söyle türkçe oku ingilizce oku hiç farketmez, Allah senin niyetini bilir ztn hangi dilde hangi duayı okuduğunun önemi yoktur'' demişti...

Doğruda demiş sanırım =)
Sosyal ağlarda paylaş

Mezarlığın yanından geçerken sesin kısılması : Mezarlıkda bir yakını / tanıdığı ölmüş kişilerin herhangi bir anda orda bulunması, dua etmesi, ziyaret ediyo olması günün her anı olasıdır. Ölüm çok farklı birşey. Musalla taşının önünde dedemi başında beklerken, birşeyler anladım. Herneyse öyle bir ortamdayken birinin son ses müzikle gelip sizi rahatsız etmesi saygısızlık. Ses sadece sizin duyabileceginiz kadar bile olsa, en azından ordaki insanların matemine saygı duyma ve biraz paylaşmak adına müzigi kapatmak bence hoşdur, dogrudur.Siz bir yakınınız için mezarlıkta üzülürken, i-pod takmış birinin dans ederek geldigini düşünün. Bence her anlamda müzik kapatılmalı.

Ezan okunurken sesin kısılması : Bana göre Allah'ın varlığı tartışılmaz.Ona kulluk vazifesi yapılmalı.Bunun içinde ezan var. Yani ezan size yapılan bir çagrı.Bence bu anlamda biraz saygılı olmak lazım. Bunu geç, müslümanlığın yayılması için çok kan döküldü, nice zorluklar çekildi. Gençlik şurda 1 dakıka süren bir ezana tahammül edemiyosa ben birşey demiyorum.Diyecek çok şey var.Arkadaşın "örümcek beyinliler, gerzekler" gibi bende "hippi, saygısız zepevenkler" diye giydirebilirim.

Ama herşeyden önce düşüncelere saygı, aslında herşeye ve herkeze saygı.Toplumu düzeltmeye önce kendimizden başlıyalım.İyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ezan okunurken sesin kısılması : Bana göre Allah'ın varlığı tartışılmaz.Ona kulluk vazifesi yapılmalı.Bunun içinde ezan var. Yani ezan size yapılan bir çagrı.Bence bu anlamda biraz saygılı olmak lazım. Bunu geç, müslümanlığın yayılması için çok kan döküldü, nice zorluklar çekildi. Gençlik şurda 1 dakıka süren bir ezana tahammül edemiyosa ben birşey demiyorum.Diyecek çok şey var.Arkadaşın "örümcek beyinliler, gerzekler" gibi bende "hippi, saygısız zepevenkler" diye giydirebilirim.

Ezan bana bir çağrı değil. Gün içinde pek rahatsız ettiğini söyleyemem, çünkü müziğim açıksa kısmam. Ama geceleri rahatsız oluyor ve uyanıyorum. Bunu da çekmek zorunda değilim hergece. Sen bana bu düşüncelerimden dolayı da saygısız diyemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...