Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lastik

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Ya şimdi hatırladım, ilkokulda lastik diye bir şey vardı, neydi lan o öyle, tenefüslerde kızlar oynardı, böyle bildiğimiz don lastiğinin uzunundan büyük bir halka yaparlardı ve bu halka iki kişi tarafından gerilerek sabitlenirdi. Sonra üçüncü şahıs da bu halkanın üzerinden zıplardı bir şeyler yapardı.
Şimdi her şeyden önce bu oyunun ne kadar amaçsız olduğuna dikkatinizi çekmek istiyorum. Bi defa niye don lastiğinin uzunundan büyük bir halka yaparsın, ben onu anlamadım. Ha halkayı yaptın, niye içine girersin, onu da anlamadım. Ha madem içine girdin, niye üçüncü bir şahıs bu halkanın üzerinden zıplar, onu heeç anlamadım.
Aslında lastik, son derece komplike bir oyun, bir sürü kuralı falan var, ama tabi küçükken biz bunları pek irdelemedik, bir oturup izleyip öğrenmedik lastik nedir nasıl oynanır diye. Kızlar oynardı çünkü.
Onun yerine biz tren oynardık. Önde en hızlı koşan lokomotif olurdu, en öndekinin iyi koşması şarttı. Bir de en arkada kazağı sürekli uzadığı için annesinden dayak yemiş "ben arkada olacam! annem kızıyo!" bireyi vardır. Ortalardakiler de vagon. Bu oyunun amacı da pek yoktu, ama en iyi hatırladığım şey, kazakların uzayıp dizlerimize kadar inmesiydi.
Sonra tren oynarken karşı sınıfların trenlerine tükürmek vardı tabi bunu pek sevmiyordum ben. Bir de boyuna dolanan kordonlarla karşı trenlere vurmaca da vardı, bu daha eylenceliydi en azından.
Trenler lastiklerin doğal düşmanıydı. Tren oynarken kızların lastiklerinin üzerinden geçer tutup uzatır ve sonuçta ya lastik kopardı ya da birisi bırakınca çaat diye birisine yapışırdı o lastik. Kızlar "EAAAAAAAİİİİ" diye bağırır ve lastik çarpmasın diye kaçmaya çalışırlardı, tabi kaçamıyorsun, girmicektin o lastiğin içine.

Çok öküzdük ya biz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...