Predator Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 evet sıralamada geriye gittikçe ara büyüyor. ama o aranın büyümesinde ki büyük etkenlerden biri de şu Ea cıların felanda say-2 puanının hesaplanması. çünkü baya bi ea cı sırf mat 2 yaparak o dediğin puanları alabilir. üst sıralara çıktıkça bu rakam azalır tabi çünkü bi ea cının tek mat-2 çözerek sayısalcıları geçmesi zorlaşıyor yukarda 36 puan imkansız diil yani bi arkadaşım bu sene 108 bininci olmuş. aynı puanla geçen sene 46 bininci oluyorum dedi. yani arkalara gittikçe uçurum hayvanlaşıyor tabiri caizse. ama dediğim gibi bunun nedeni ea cılarında say-2 puanının hesaplanması. çünkü bildiğim kadarıyla geçen sene hesaplanmadı böyle diğer alan puanları. belli bi net sınır felan vardı [ Mesaj 13 Temmuz 2007, Cuma - 00:05 tarihinde, Predator tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 bu sene 310 aldım. geçen senede 280'e tekabül ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 En az 0,5 net lazımdı hesaplanması için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 ya bi sabredin yeni sıralama gelcek sakin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 yeni sıralama ? nerde ne zaman ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 hepinize geçmiş olsun,şimdilik. baba gibi girdim ben de(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silverhelm3 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 yeni sıralama mı nerde? haber falan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 ya tabiki gelicek bizi böyle ortada bırakcaklarını mı sanıyorsunuz? taa 2-3 hafta önce ösym başkanı açıkladı süper bi kitapçık hazırlıyorz 2006da girenlerin sıralamalarını yeniden yapıyoruz 2007 öğrencilerimiz o sıralamaya göre yapıcaklar tercihlerini diye bekleyin biraz herkeste bi telaş bi stres manyak mısınız? yok 8756 puan artcak yok 9587458 puan azalcak herkes bişey söylüyor inanmayın kimseye bekleyin biraz tercihlerin başlamasına da 11 gün var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 valla neden bilmiyorum ama içim biraz ferahladı. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silverhelm3 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 gercekten cok guvenilir ve cok sistemli bi kurum oldugu icin cok rahatladım sdf.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 sistemli ve güvenilir değil ama güvenmekten başka bi çaremiz de yok şimdi şu saatte küstüm sana ösym diyemeyiz köprüyü geçene kadar hala dayımız o bizim ya kaç bin kişi var onlar göze alabilir mi onca tepkiyi siz sakin olun herşeyin çaresi var paniğin yok hala anlamayan sıkılan varsa öm atsın yardımcı olucam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Guvensiz ve sistemsiz tarafi neresi anlatsana biraz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 bundan bi kaç yıl önce bi üst düzey askerin oğlu öss birincisi oluyor. istanbulda bir üniye gidiyor. üni çocuktan çok şey bekliyor ama çocuk sıradan bi öğrenciden farksız. sonra okul yönetimi ösym ye çocuğun sınav kitapçığının incelenmesi talebinde bulunuyor. sonuç olarak çocuğun kitapçığında hiç karalama işlem yok bu güvensizliği ile ilgili her yıl doğuda aşiret reislerinin ya da önde gelen adamların gözetmen satın aldıkları da bilinir sistemsizliği ile ilgili de şurdaki 20 sayfaya bakman yeterli 2006nın yeni sıralamasının geleceğini benden duyuyorlar ve sitede de yazılı hiçbişey yok yeterli mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 ya benim anlamadığım, sizin türkiye sıralamanıza göre düşünmüo olmanız, ve diyosunuz ki yok say ların da ea puanı hesaplanıo ondan böyle ws ws. yok öyle bişey. bizim zamanımızda da hesaplanıodu, benim de ea puanım boğaziçi psikolojiye yetiodu mesela, kimsenin önünü tıkamadım ama o sıralamalara o hesaplamaları da katarak zaten dediim veriler oluşuyo. mesela bi bölüme giren öğrencilerin arasında 2000 kişilik fark olmasının sebebi tercih farkları + bu gibi faktörler. ama bu sıralama değerleri en fazla 300-500 kişi oynar söyliyim. yani 3bininci kişi gidip itü bilgisayara girdiyse en son, 5 bininci kişi gidip beklemesin oraya girmeyi.şu anki sıralamalarınzdan bahsediyorum ayrıca evet. öss yollasın geçen seneki sıralamaları ona göre görün nereye girebileceğinizi işte. anladığım kadarıyla sınavın kolaylığından dolayı puanlar yükselmiş biraz, ama çok oynamaz öyle yani. predator mesela ham 276 yapmış, ben 275 ham sıralamada 10bininciydi 3 sene önce, şimdi adam da 9bin olmuş işte çok oynama yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Çıkan binbir hurafeye rağmen, şahsi inancımca ösym tüm devlet kurumları arasında en disiplinli, sağlam çalışan kurumdur. Yok öss 1.sinin kağıdında işlem yokmuş, yok o olmuş, bu olmuş, belki olduysa da hurafeden öteye gidemeyecek kadar az olmuştur. Yine şahsi kanımca ÖSS gerçekten iyi bir sistemdir ve gerçekten böyle bir düzende, öss'den daha iyi öğrenci seçen bir sistem yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 sly-one sen ne zaman girdin bilmiyorum ama eğer geçen sene değilse durumda fark var. çünkü geçen sene say-2 puanı hesaplanması için mat 2 ve fen 2 den 0.5 net in olması gerekiyordu. dolayısı ile özellikle çözmeyen ea cılar ın puanı hesaplanmıyordu. bu sene ise onu şu şekilde değiştirdiler ya mat 2 ya fen 2 den 0.5 net çözülmesi say 2 puanının hesaplanmasına yeterli oluyor..yani ea cılar zaten mat 2 çözdüğünden say 2 puanları hesaplanıyor. e biz de geçen seneyi baz aldığımızdan çoğu ea cının say 2 puanı hesaplanmadıgından o sıralama değişikti.. ha ama kesin açıklama yapıldı mı o sıralama da ea cılar da var diye orasını bilmiyorum ama şu an mantık onu gösteriyor. yani demek istediğim sizin zamanınızda da karışık olabilir liste ama geçen sene hesaplanmıyordu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 bizim zamanımızda karışıktı diye biliyorum. 2004 te girdim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 ya şimdi sonuç belgesindeki sıralamamız bizim sadece sayısallar arasındaki sıralamamız bence. yoksa arada ea'cılar falan var deniliyor ama değil bence. onların sıralaması da ea puanının altında. yani hepsi ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 ya sonuçlara itiraz , yeniden okunma falan olayı var mı, varsa nasıl oluyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 said: ya şimdi sonuç belgesindeki sıralamamız bizim sadece sayısallar arasındaki sıralamamız bence. yoksa arada ea'cılar falan var deniliyor ama değil bence. onların sıralaması da ea puanının altında. yani hepsi ayrı. yok hayır değil. ea'ların önünde sayısallar olduğu gibi, sayısalların önünde de ea'lar var (en yüksek puan dilimlerinde olmasa bile). mesela ben ea öğrencisiyim ve fen 2 yapmama rağmen say2 puanım hesaplanmış ve sıralamada gözüküyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 evet ben de çok yüksek puan yapmamama rağmen birçok sayısal arkadaşımı geride bıraktım :D herkesin her alandan puanı hesaplanınca da aobp saçmalığı oluştu bu sefer, ortak alanlara girmek isteyenlerin şaşırmaması için. içiniz rahat olsun :) [ Mesaj 13 Temmuz 2007, Cuma - 12:34 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Evet şu an ki sıralamalar doğru fikri vermiyor. Yani aklınız alıyor mu geçen sene 46 bininci olan adamın aynı puanla 108 bininci olmasını. Bunun tek sebebi herkezin puanının hesaplanması. Geçen sene 108 bin kişinin say-2 puanı hesaplandı bu sene 380 bin kişiden felan bahsediliyor yani. O yüzden şu an net bişey yok ortada sabretmek lazım. Geçen sene ilk 10 bin içinde hemen hemen puan başına 400-500 adam düşmüş bu sene 1000 adam felan düşüyor. Yani ön sıralarda bile epey yığılma var. O yüzden oturalım sabredelim şu yeni sıralama olayını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Odtü Boğaziçi gibi üniversiteler hariç Türkiye genelinde en az 10 paun artış olacak. Bazı bölümlerde bu rakam 15 puana kadar da cıkacak. NTV 'de ki doğru tercih programını seyredin gayet yararlı bir program. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 said: Evet şu an ki sıralamalar doğru fikri vermiyor. Yani aklınız alıyor mu geçen sene 46 bininci olan adamın aynı puanla 108 bininci olmasını. Bunun tek sebebi herkezin puanının hesaplanması. Geçen sene 108 bin kişinin say-2 puanı hesaplandı bu sene 380 bin kişiden felan bahsediliyor yani. O yüzden şu an net bişey yok ortada sabretmek lazım. Geçen sene ilk 10 bin içinde hemen hemen puan başına 400-500 adam düşmüş bu sene 1000 adam felan düşüyor. Yani ön sıralarda bile epey yığılma var. O yüzden oturalım sabredelim şu yeni sıralama olayını kntenjan aynı olduktan sonra bişey farketmez mahvolduk işte bosuna kendimizi kandırmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 % lik dilim olayı yok mu artık ? oradan hesaplasanız daha mantıklı olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar