Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadıköy Gotikleri

Sensible

Öne çıkan mesajlar

ya ben dinlenilen müziğin giyim tarzına yansıması olayını anlamıyorum... giyim tarzı biraz aileden geçme, biraz kendi geliştirdiğin, eğer topluluğun her dediğine aldıran biriysen de moda olandan kaynaklanan birşeydir de bu gotik, emo, repçi vs takılanlar noluyor ????
senelerdir metal dinlerim(sadece metal değil tabiki, elime kaliteli ne geçerse dinliyorum) giyim tarzıma bir kez olsun yansımadı yani, şimdi her "aha ben cradle of filth dinliommmm, ot çekiom, kuulum ben" diye dolanan tip siyah giyer olmuş, yo yocu gençlik belden düşen, dizleri geçen şortları kendine has bi moda haline getirmiş....
cidden anlamıyorum yani...

her metal dinlediğini iddia eden "rexx" gencinin sokaklarda baps 5 gp pls diye dolaşması, hipçihopçu geçinenlerin sokaklarda arabeskte bile olmayan bir küçük emrah modeli çizip de "biz kuuluz, zenciyiz biz" diye dolaşması midemi bulandırıyor....

hadi birileri bunlara kötü örnek oluyor bunlar da gerizekalı gidip taklit ediyorlar diyecem de? öyle de olmadı ki... bi anda yayıldı bu... son 2-3 sene içinde...
Sosyal ağlarda paylaş

"genclik cok problemli"

degil her insanda var bu
zenci olmaya calisan rapciler
vampir olmaya calisan metalciler
gay olmaya calisan emolar
arap olmaya calisan seriatci b@p lar
capon olmaya calisan g33kler
turk! olmaya calisan ulkuculer

var bu insanin dogasinda
kendine bir gurup ariyor benzetmeye calisiyor dis gorunusunu
ozentilik yada doyumsuzluk yuzunden daha fazlasini isteme

misal adam dinci ama arap emperyalizminin tesirine girmeden kendini rahatlamsi hissetmiyor

turkiyede bole diil bu insanlar boyle
her zaman boyle olduk ehr zaman boyle olucaz
Sosyal ağlarda paylaş

20 emo, 5lik gruplara ayrılmıştır... her gruba farklı çeşit yem verilmektedir.... amaç emolarda zeka gelişimi, emoluğu terk hissiyatını arttırmaktır....

D 22 | 17 | 22 | 23 | 12

0.05 anlamlılık düzeyinde, verilen yemlerin verimlilik oranını hesaplayınız O_o

[ Mesaj 10 Temmuz 2007, Salı - 04:13 tarihinde, Sacros tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bunların şarap gazoz olayı da var evet, gerçi birkaç arkadaşım tavsiye etmişti önceden ama ne bileyim hoş gelmedi bana, kilisenin önünde zaten hep görüyoruz, klasik gitar ellerinde smells like teen spirit çalıp duruyorlar... O değil, heavy metal grubu tişörtü giymeyip, siyah renk dışında başka bir renk giyenlerede tikky gözüyle bakıyorlar, aslında hawaii gömlek giyip içine kenibıl korps tişörtü giymek lazım, açıp göstereceksin böm böm bakacak heh.
Sosyal ağlarda paylaş

YOL PARAM YOK AÇIM LÜTFEN 1 YTL :)))))

Bunu bir kartona yazıpta dolşana insancıklara ne diyoruz peki?Hele İstiklalde Yapı Kredinin önünü mesken edinmiş yerlerede bira şişeleri sağdan soldan "şşt aloo 500bin versenee" gibisnden laflar edenlere ne diyoruz?

Edit:Ekleme yaptım

[ Mesaj 10 Temmuz 2007, Salı - 10:39 tarihinde, Syn tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha çok süpersiniz paticiklerim valla, bayılıyorum hepiciğinize..

bu bahsettikleriniz sanırım yeni nesil metalciler oluyor. metalci derken tabi, bu zamanların haso metali nedir, onu da bilmiyorum. mesela "ben metalciyieamm, hisliyeaam, evanısıns dinliyoruaAAmm" diyenleri eşek sudan gelinceye kadar dövmek istiyorum ben şahsen ama, işte szasstam yukarlarda bi yerlerde demiş, eski nesil olarak bize bok yemek düşer.

valla nerdeyse 20 senedir filan (ühühühü), bu alternatif gençlik (metal, punk, goth, zart zurt) olaylarına ilgi duyan, bir dönem (diyelim ki ilk 10-12 senesi) çok da içinde yer almış biri olarak şunu söylemek isterim:
(klişe geliyor dikkat!) bizim zamanımızda (ehe!) kız metalci ve erkek metalci formatı sabitti: hepimiz siyah tişört, dar kot ve postal giyerdik. hepimiz uzun saçlıydık, boya moya yoktu (hehe, ben bu işe merak salmıştım, saçlarımı kumaş boyasıyla boyuyordum arada bir, bir keresinde cuma namazı çıkışında çok ciddi dayak tehlikesi atlattım mesela saçlarımın bir-iki tutamı mavi olduğu için. ama bu başka bir hikaye...).

bunun sebebi de "süslenen" gençliğin (o dönemin ters akımı: tikiler. sanırım hala var bunlardan da hı? ehehe... same ol' same ol'..) bir parçası olmamaktı. hani yüzeysel değerlere başkaldırı, olduğun gibi olma, kendine insanlığınla yer edinme, etc... romantik romantik şeyler..

sonra, zannediyorum 90ların sonuna doğru filan bu danteller, morlar, emolar, ojeler olayları başladı. herkes bi başladı süslenmeye, pir başladı.
bu noktada asıl yaşanan değişim zihniyette olsa gerek. biz ne kadar duygusal, içine kapalı, belki uç noktada dış görünüş düşmanı idiysek, bu yeni nesil bi o kadar şekilli şemalli, süslü-püslü ve hatta "mesaj kaygılı" bir formatta çıktı meydana... ki bunda da aslen şaşacak bir şey yok, her nesil bir öncekinin tersine gider zira.

bu arada olan ve bu yukarıda bahsettiğimi ivmelendiren bir önemli değişiklik daha, türkiye batıyla daha bi entegre hale geldi bür sürü sebepten ama en çok da internetten herhalde. daha önce de yazmışımdır buralara sıkıcı sıkıcı, bizim zamanımızda değil öyle büfede 9468 tane çeşit çeşit müzik dergisi, özel kanalda metal programı, mtv, tey tey... metallica gibi büyük bir grubun avuç içi kadar fotoğrafını görücez diye blue jean alırdık her ay, içinde 2 sayfa rock haberi olurdu, gerisi news kids on the block filan :P öyle aç, (buna rağmen) öyle cahildik. ucundan kıyısından öğrendiğimiz hikayeleri birbirimize anlatır, yeni hikayeler için zarflara pullar koyup sağa sola mektup atardık elimize iki fanzin geçer de bişeyler öğreniriz diye.. oratada bir konu vardı, konu çok önemsenen bir konuydu: müzik.

yukarıda anlattığım bilginin zor ele geçirilmesi olayıyla bağlantılı olarak, akmar pasajını akmar pasajı yapan şey, orada bilgi olmasıydı. "biz gibi"ler orada olduğu için, oradaki konu da müzikti. herkes kendi debelenerek bulduğu şeyleri anlatır, albümleri kayıt ederdi. orada bir community vardıysa (ki vardı), bu kişileri bir arada tutan şey müzikti. (ne yazık ki sonradan uyuşturucu girdi işin içine, çok fena tadı kaçtı... biz de gitmez olduk, o uyuşturucu işlerine takılanlar birer birer söndüler, sonunda da işte kitapçı pasajı oldu orası, öldü gitti...).

mesela reks'teki durumun bu olduğunu sanmıyorum. orada da bir community var anladığım kadarıyla, ama bu community'yi bir arada tutan tek şey aidiyet duygusu gibi geliyor bana. hani ortak bir duygu varsa, o da ergenlik kaynaklı bir mağduriyet hissi gibi sanki (hayat çok boktan, annem konsere gitmeme izin vermedi, ali bana bakmıyor, ayşe bana vermiyor...). hani sanki orada "bigger than life" dedikleri cinsten bir şey yokmuş gibi...

velhasıl, benim güzel yurdumuzun 20 senelik alternatif gençlik akımları tarihinde gördüğüm en temel değişim budur. diğer bir sürü şeyde olduğu gibi, bir "içi boşalma" hali.. bir arkadaşım anlatmıştı bir gün, bir "konsept parti"ye gitmiş. konsept de uzakdoğu muymuş neymiş. işte suşiler, çubuklarla yemeler, kızlarda çin kılıkları filan, fanfan bi ortam... sonra bu suşiler bitmiş, bu süslüler gitmiş filan, arkadaşım telefonda demişti ki: "konseptler gitti, parti kaldı". ehe bu durum da buna benziyo işte. müzik gitti, akımı kaldı...

ha, haksızlık etmeyelim, o zamanlar da 3 tane şarkı ezberleyip, 13 tane tişört alan tipler vardı, ama belli ederlerdi kendilerini, hemen başak oğlanı olurlardı. itilip kakılırlardı, o zaman da adam olup adam gibi müzik dinlemeyi öğrenirlerdi, onlara bi faydamız olurdu :P

velhasıl, çok uzattım lafı gene, özetle diyeceğim şudur:

1) gençlik güzel şey, ama güzel olduğu kadar küstah da (kelime oyunu yaptım gızannem). insan kendini pek bi bişey zannediyo gençken, kendimden biliyorum. zannediyo ki en büyük problemler, en büyük mutluluklar, en önemli haller ona ait... halbuki paticiklerim, hayat oooookaddaaar hıyarto bişey ki, tey tey tey...

2) her nesil bir öncekine kıl kapar (ergenliği ergenlik yapan şey büyüklere, i.o.w. otoriteye kin kusmak değil midir?), tersi yöne gider. bizim gibi pasaklılardan sonra süslü emocanların çıkmasında bu mantığı aramak lazım gelir.

3) bu tip kültürel akımlarda şekil şemal içeriğin önüne geçtikçe bir nevi iç boşalması yaşanmaktadır. normaldir, entropi çalışır.

4) anka kuşu kendi küllerinden doğan bir canlıdır. alternatif gençlik elden gidiyor diye paniğe kapılmanın hiçbir anlamı yoktur, iyi olan, güzel olan şey bir yerlerden yine çıkıp gelecektir. ama anlayana, görene... bizim zamanımızda haythuytlarıyla bir yere varılamaz. zaten hepimizin varacağı yer de aynıdır netekim (eşhedü).

5) hiçbir nesil bir diğerinden daha iyi olamaz, ancak farklı olabilir, zira şartlar farklıdır. benim gibi dinolara da bok yemek düşer pls.

öperim sizi, gerçekten pek tatlısınız :)

ema teyzeniz
(14/f/ist forever)
Sosyal ağlarda paylaş

Burada da vardır, bende genellikle siyah giyerim. Ama Zomfg metalhead şeklinde değil yani. Yani hayır metalci gorunusun olur, ama ''bagırmaz'' yani. Şu an etraftakilkerin çogu: ''Herkes metalci oldugumu goruyor mu? Gut. Okey. Çok ta sertim, bakışlarımdan nefret akmalı, çünkü annem beni azarladı ve hayat çok zor.'' şeklinde, hoş değil. Renkten ziyade tavırla alakalı birşey.Tarz yansıtmak ayrı bir mazeret.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun kendilenirini ifade edemeyip bunu dış görünüşleri ile yapmaya calışmaları. Metal müzik dinleyen bir insanın böyle giyinmesi şart mıdır ? Tabiki değildir. Ben 22 yaşındayım bildim bileli rock tabanlı müzik dinlerim. 5 6 yaşında babam walkmen le eric clapton dinletirmiş.

Sorun sadece dış görüntüleri de değil, davranışları ve tavırlarıda saat yönünün tersine işliyor adamlarda. Kendilerine arkadaslarına ve cevrelerine son derece saygısızlar.

Dediğim gibi sorun kendilerini ifade yöntemleri farklı bu tür insanların. Sokakta hergün görüyorum. Bizde eskiden sokakta duvarda bira içerdik ama içerken şişeleri yerlerde kırıp arabaların lastiklerine işeyip etrafa zarar vermezdik. Böyle konusuncada eski kafalı oluyoruz. Ne diyeyim allah akıl ve fikir versin arkadaslara.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...