Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pes 2008

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Ya tabi arcane onları zaten konami de farketmiştir heralde :) Online var zaten orjinal alırsan. Oyunda düzeltilmesi gereken buglar tabii ki var mesela;

- 2 kişi oynarken oyuncu seçmeyi manuel yapmazsak sürekli atlama yapıyor gıcık ediyor.
- Oyuncular düzgün kaçmıyor.
- Ortalarda bazen sanki gıcığına yaparmış gibi geri çekiliyorlar.
- Kaleciler çok gereksizce çıkabiliyor veya saçma yerlere atlıyor.
- Yapay zeka bazen çok salak, boş bırakıyorlar adamları.
- Adriano.

Daha oyun içi birçok küçük olay var da şimdi aklıma gelmiyor :D
Sosyal ağlarda paylaş

Futbolcular laf dinlemiyor. Geride dur geride dur diyorum defansa. Bütün taktiği öyle yapıyorum ama yine de her çıktığım ataktan sonra göbekteki iki adam orta sahanın biraz önünde, kanatlar forvette oluyor.

Bir de ileride top kaybediyorum mesela. Adamımın ayağındayken rakip oyuncu müdahale ediyor ama top beninm bir başka futbolcumun ayağına doğru gidiyor. Ben de direk üçgene basıyorum o kargaşada demin oraad olan forvetimi kaçırayım diye ama o da ne?? 1 saniye bile rakibin ayağında top kalmamışken, top bariz benim adama giderken forvetim hemen defans moduna geçmiş low olmasına rağmen ve geri koşmaya başlamış. Bu beni çıldırtıyor ya. Top benim adamıma geliyor, rakip bi kere dokunduğu için forvet geri koşmaya başlıyor.

Bu oyun mükemmel falan değil arkadaşlar. Öyle çok saçmalık var ki oyunda. Gayet de her oyunda oynanış ve gerçekçilik geliştirilebilir. Sadece grafiklerle alakalı değil olay.

Ve birçok bug var. Özelli,kle kalecilerde çok bug yaşanıyor.

WE8'de kaleci sahadan bir anda kayboluyordu. Sahada 21 oyuncu kalıyordu. Gol yemeden taca falan atabilirsen kaleci geri dönüyordu.

PES6'da da kalecim topu elle oyuna soktuğunda bazen kendi kendine ileri koşmaya başlıyor. Orta sahaya kadar gidip dönüyor :D

Ayrıca plase vuruş kıtlığı var oyunda. R2 tuşu ile etkili plase vurmamız sağlanabilir. Karşı karşıyalarda kalecinin yanından plaseyi bırakmak lazım. Vuruş yapınca direk üstüne vuruyolar kalecinin. Klas bi şekilde yandan bırakılabilmeli. Sanırım R2 ile yapılabiliyor ama hep olmuyor çok zor ve kullanışsız oluyor. Ayak içi dışı vuruşları elimizde olsa daha iyi olur o açıdan.

Ayrıca yerden ve hızlı frikik atmayı da ekleseler şık olur. Ronaldinho gibi yerden frikik golü atabilsek iyi olur yani.

Ayrıca penaltılarda da yön tuşları çok etkisiz. Kaleciyken de oyuncuyken de bir yöne basarak kareye bastığımda ortada kalma ve ortaya atma bugı ile sık karşılaşıyorum ve çıldırtıyor. Olay gamepadde veya benim cdde değilk birçok farklı cdde ve gamepadde oynadım oyunu..

Ohhh, daha çıkar böyle bir sürü :)
Sosyal ağlarda paylaş

Evet o ortada kalma bugı oluyor. r2'yle o kadar da kötü değil ya ben beğeniyorum. eğer top kalecideyken r1 ile ayağa indirip az koşup pas atarsan kaleci neredeyse orta sahaya gidiyor evet. bir de top bariz bendeyken orta açıcam veya nebiliyim topu uzaklaştırıcam ama çat benim adam vuracağına kayıyor veya bariz bende değilken kaymıyor topa vurmaya çalışıyor. ayrıca oyunda faullerde kesinlikle bug var. bazen arkadan giriyosun adam uçup gidiyor yine de faul olmuyor. pes5'te biraz fazla faul oluyordu bunda da hiç olmuyor. ortasını bulamamışlar.

ayrıca oyunun en kritik bugı. kanattan çizgiye inip sonra gayet rahat dönüp içeri girip pas verip gol atma olayı. oyuncuların %80i bunu kullanarak gol atıyor ve cidden güzel defans yapmanız gerekiyor bu şekilde gol yememek için.

ayrıca adamlar bazen çok rahat tutabilecekleri toplara ayaklarını uzatmıyorlar o da çok gıcık. veya ara pas atınca dümdüz koşuyorlar paralel biçimde. illa r1+r2 basıcan yani. r1+r2 basılı oynıcam oyunu nerdeyse :D

[ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 23:38 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim için efsana Futbol oyunları
SWOS -(Weah a ne uyuz olurdum be fıldır fıldır dolasırdı sahada kimse yetişemezdi ona. Kendi etrafında 360 derece dönüp atılan golleride unutulmaz :) .Çok zevkli oyundu hem managerlik zevkini hemde futbol keyfini birlikte yaşatırdı. Örneği kalmadı şimdi)
Fifa 96 (bana göre serinin en iyisiydi) -
Pes6 ( Dengelerin tam oturduğu versiyon budur.Bug ların en aza indirmişler . Eski versiyonlarda mesela bug la gol olayi çok yaşanırdı. Mesela kale dibinde frikik kazanırsan orta tusuna hafifce basıp golu atardın veya bir arkadasım Arsenal'la öyle ince bir korner ayarı bulmustuki her kullandıgı korner gol olurdu Bunlarda tam bug sayılmaz ama beleş gol olayi düzeltilmiş işte . İyi oynayan kazanır artık.Açıkcasi Pes 6 nın oynanabirliginde hiç bir sorunla karşılaşmadım )
Sosyal ağlarda paylaş

sensible da kaiserslauterni seçer kuka yı satardım ilk iş. sonra yaşlı bir-iki kaliteli adam alırdım onlar beni götürürdü o sene. zaten takımı bundesligaya çıkarıp kupa galipleri kupasında da birkaç tur atlarsam bayağı başarılı muamelesi görüyordum ^^ çok zevkli oyundu
Sosyal ağlarda paylaş

futbol oyunlarının geliştiğini görebilmek için şu hayatta yalnızca fifa oynamak bile yeterli. fifa'nın 94 senesinden 2008 yılına kadar olan gelişimi bile futbol oyunları gelişmiyor diyen insanları utandırır ki fifa bir futbol oyunudur.

winning eleven serisi her yıl birşeyler katıyor oyuna. arcane dediğin gibi fiziksel değişim gösteren çimler(ve daha güzel görünen) yapmak için playstation 2 'nin gücü yetmiyor artık. ki pes ve winning serisini sıklıkla oynayanlar ortalarda özellikle kornerlerde oyunun fazla oyuncu çizimleri yüzünden takılmaya başladığını ve fps'nin iyice düştüğünü bilirler. ps2 kaldıramıyor artık gelinen noktayı ama ps3 çıktı ve işler değişiyor. seyirciler karton değil artık, yapay zeka üzerinde çalıştığını açıkladı zaten konami. inanılmaz bir yapay zeka üreteceklerini iddia ediyorlar. hatta bunu da şöyle örnekliyorlar;

maç esnasında rakibiniz sürekli kanatlardan atak yapıyor ve çözüm üretemiyorsanız, oyuncularınız rakibin kanatlardan atak yaptığını algılayıp defansa dönüşleri ve topa basmayı kanatlara yayarak siz taktiksel değişikliğe gitmeseniz bile bir süreliğine rakibi durdurmayı deneyecekler. böyle bir şeyin ne kadar önemli olacağını yine pes oynayanlar bilir.
pes serisinin en gıcık özelliği olan, yandan çizgiye in, ceza sahasından pası ortaya çıkar, boş kaleye vur tekniği ile her maç süre yettiğince gol atabilirsiniz, çünkü yapay gerizeka kanatlardan gelen rakibinize karşı hiç bir önlem almadığı gibi sizin aldığınız önlemleri de algılayamayıp çaresiz kalır. ya da bir rwf oynattığınızda( ve eğer bu adam rwf pozisyonunda oynuyorsa - c. ronaldo örneğin) rwf ya da lwf niz sürekli olarak spastik yapay zekanın hatalarıyla en uçta kanatta ofsayt olmayan bir yerde boşta durur, uzun top atarsınız ve hop ceza sahasındasınız. siz defansif kanadınıza ne kadar geride dur deseniz de o adam hep rwf-lwf nin önünde beklemeyi başarır.

konami bunu engelleyecekmiş. görücez. ama futbol oyunları gelişmiyor demeyin. ayıp olur konami'ye. sensible da gelişmiyordu hiç database haricinde ama it gibi oynardık arcane haksız mıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

Kanattan içeri girip ortaya pas atma olayı bir maçta anca 1 kez olabilir.Oyunu bilmeyen birine yapabilirsin onu.Ama bilen bi adama yapamazsın

Bissürü taktik seçeneğimiz var.Kanatların açık mı verio.Taktiğini degiştiriver bir tuşla.Veya kapanıp kontraatağa dönebilirsin

bunun yapay zekası gerekli degil bana göre.ps3 den beklediğim tek şey grafikler.ve oyuncu özelliklerinin daha detaylı olması

oynanabilirlik üzerinde ufak degişiklikler yapılsada yeterli.
bir de adriano shevcenko gibi adamların hileli olmaması.Benim adamların içindne geçip gol atmasınlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

bende onu diyorum

dengesiz yani :)

adriano falan hile yani.winningi ilk oynadıgım gunden beri interim.

sora adriano geldi mertlik bozuldu.ben sıkıldım oynatmıyorum adrianoyu.kaleyi gördüğüm yerden vurunca gol.3-5 kişinin arasına giriyosun cıkıo adam:)

[ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 04:14 tarihinde, Diablo tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

diablo çok iddialıyım yandan pas - tek vuruş taktiği ile en az 3 gol atarım her maç ki 7-8 e gittiğim de olur.

taktik değiştirsen de sökmüyor istersen bütün adamlarını kanada yerleştir yine rwf lwf ler arkalarında duruyor

öncelikli olarak yapılması gereken, kaleci kontrolünde artık ortalarda çıkıp topu alabilmek istiyorum. yalnızca kurtarış yapmak bir yere kadar ama normal ortaları almaya kalktığımda kesin boşa çıkıyor ve elini bile kaldırmıyor. bunu düzeltsinler. hani madem oyuna kaleciliği eklemişsiniz adam gibi yapın da adam gibi kullanalım. ki ben bu haliyle bile çok iddialıyım ya neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
katılıyorum arcane e. futbol oyunları ne yazık ki gelişmiyor. fakat şöyle bir yanlışlık var, önce kick off, goal, sensible, kick off 2, sırasıyla gelmeye başladı.

oyunlarda ilerleme var, yok demiyor zaten arcane de. ama karşılaştırın bakalım bir doom 2 den medal of honor: airborne a kadar olan ilerlemeyle fifa international soccer dan pes 2008 e olan ilerlemeyi.

ben set piece yapmak istiyorum, korner kullanıyorum savunma oyuncularım geride melul melul bekliyolar. futbolu ilk oynayan dahi bilir, uzun herkes içeri, kısa hızlılar geride bekler kornerde.

ben 'bana karşı oynadıkça taktiğini geliştiren bilgisayar' safsatası beklemiyorum artık. yok öyle birşey. ben adam gibi özellikle istiyorum; mesela ortaları daha mantıklı yapayım istiyorum.

onun dışında pek bi bok da istemiyorum acıkcası. oyun cıksın da bir an evvel oynayalım istiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...