Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban yasağı çifte standart mı?

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

neden? örtüşmüyorlar mı?

tabii, bir dine ait olması, ve atatürkçülüğün atatürk rozeti takmak gibi bir yükümlülük getirmemesi gibi sebeplerle, türban çok daha ağır basan bir öğe.

ama, söylenen ne? falan fıstık zırt zurt yüzünden birileri türbanı siyasi simge yaptı. o zaman yasak. dini vecibe olsa da katlansınlar onlar yüzünden, ayrıca değil de. ama dine karşı değilim tabi, din güzel, insanlar dini vecibelerini yaşasın?!

buradaki durum ne?

falan fıstık zırt zurt yüzünden birileri atatürk rozetini siyasi simge yaptı. o zaman yasak. atatürkçülüğün gereği olsa da katlansınlar onlar yüzünden, ayrıca değil de. ama atatürkçülüğe karşı değilim tabi, atatürkçülük güzel, insanlar atatürkçü olsun.

ne yönden yaklaşılabilir size bilmediğim için el yordamı uzlaşmaya çalışıyorum. mazur görün.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl siyasal değildir yav?bu ülkeyi kurmak siyasal bir iş
değil mi?bunu yapan da siyasal bir kişi olmuyor mu?ayrıca karşılaştırmak da mantıksız yani..senin dediğin kur'an'la matematik kitabını karşılaştırmak gibi bir şey..bu ülkenin kurucusunun resmine,rozetine ne gibi bir yasak olabilir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

hayır siyasi değildir. atatürk siyaset ile başa gelmemiştir. ülkeyi kurmuştur, ve herhangi bir partiyi simgelemez. atatürk ismi ile sabit olduğu gibi tüm ulusa ait bir değerdir. siyasinin ne olduğunu, ve başörtüsüne neden siyasi denerek karşı çıkıldığını bilmediğini varsayıyorum. başörtüsü bir partiyi, politik bir düşünceyi simgeliyor düşüncesi ile siyasi simge olduğu öne sürülen bir nesnedir.

bu ülkenin kurucusunun resmine filan yasak tabii olamaz. ben de onu anlatmaya çalışıyorum. paralelliği görebilirsek problem yok.

yalnız rica edicem, karşı çıkacak şey arayarak değil ne demek istediğimi anlamaya çalışarak vakit kaybedin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
başörtüsü bir partiyi, politik bir düşünceyi simgeliyor düşüncesi ile siyasi simge olduğu öne sürülen bir nesnedir.

atatürk de devletine karşı çıkmış devrim yapmış bir siyasi liderdir..bir düşünceyi simgeler,hatta kemalizm denir bu düşüncelerin bütününe malum..
Sosyal ağlarda paylaş

öyle değil işte zun.Bir devrim öncelikle dış görünüşle başlar..Klasik tarih/felsefe sorusudur..Öz mü biçimi biçim mi özü belirler diye..Devrimlerin hepsi biçimle başlarlar özünü değiştiremeseler bile gelecek nesilin en azından kendi istedikleri gibi olmasını sağlamak için..Atatürk de yaptı bunu mollalar da
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...