Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Piyano öğrenmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aklımda ne zamandır bir enstrüman öğrenmek vardı. Genelde annem çok isterdi yazıl diye falan ama ben hiç oralı olmazdım. Ama kafamda da yok değildi hani. Hep gitar vardı kafamda, yani öğrenirsem onun kursuna giderim diyordum. Kardeşim gitar öğreniyor ve dedim bir evde 2 farklı enstrüman olsun. :p
Klasik müziğe son zamanlarda olan ilgimden dolayı piyanoya gitmeye karar verdim. Gidenlerden, çalanlardan tavsiyeler alabilir miyiz?
Mesaj tarihi:
abi yide adam tamamen sanatsal bir istekte sen niye işe kız tavlamayı soktun ? :D

yoksa aklından çıkmıyo mu?

[ Mesaj 07 Temmuz 2007, Cumartesi - 03:11 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Pardon o zaman :D Piyano öğren ya gitar herkesin elinde... Gidersin bi restorana bakarsın piyano çalarsın hemen kızları- ehm kız yokdu dimi pardon. Çalarsın hemen herkes sanatına saygı duyar.
Mesaj tarihi:
piyano güzeldir dinlendirir:) hevesin varsa bir yıl içinde muhteşem çalabilirsin Hatta karmaşık görünmesine rağmen en kolay çalınan enstrüman bence
ayrıcada çok havalı hıh:P
Mesaj tarihi:
yanlız işin şu kısmıda var, piyano öğrenmek aşırı derecede kolaydır ancak çalmak... İşte o apayrı bir mesele. Yemiyorsan hiç kasma derim açıkçası...
Mesaj tarihi:
Olsun, artık bir şeyler yapmak istiyorum. Boş geçmesin şu yaz. Temelleri alayım bu yaz, sonrasında başka bir şehirde devam edeceğim. Daha önce hiç bu kadar istememiştim gitmeyi.

teşekkürler utterable, ama izmir'de değilim. (:

[ Mesaj 07 Temmuz 2007, Cumartesi - 16:35 tarihinde, Alcadras tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Öğren abi öğren süperdir piyano hele Radiohead'de Karma Policein Introsuyla Haggarddaki Awakening the Centuriesdeki Piyano solosunu dinle iicene gaza gel.Gitarı herkes çalıyo ve kötüki çoğu sanat icra etmek harici konularda bunu gösteriyor.
Mesaj tarihi:
Piyano öğren, ancak herkezin elinde ya da ne biliyim ayağa düştü gibi nedenlerle gitardan soğuma zaten sanat için enstrümanını tanımaya başlayan çoğu gitaristin yolu piyanodan geçer sanat sadece enstrümandan ses çıkarmakla yada x şarkının 1.solosunu çalmakla olmaz çünkü bu işin sağlam teorisi,kulağı var ve teoriyi kapmakta,kulağı eğitmekte piyano çok yararlıdır
Mesaj tarihi:
bir süre piyano dersi almış bir insan olarak anlatayım yaş olayını

piyano çalmak için elinin özel bir duruşa sahip olması gerekiyor. Bu özel duruş da (adı üstünde) elinin alışmış olduğu bütün günlük kullanımlardan farklı bir duruş. Hiç alışkın olmadığı, onun için tamamen yeni olacak bir şey bu. Yaşın ne kadar büyükse, elin günlük kullanıma o kadar fazla yatkın ve diğer bütün kullanımlara o kadar uzak olacak ki, bir süre sonra piyano falan çalmak çok çok uzak bir şey olarak kalacak.

Benim mesela ilk 2 dersim sadece o elin duruşu üzerine çalışmakla geçmişti, günde yarım saat elimi o şekilde tutmamı falan istemişti hoca (ben yapmamıştım o ayrı).

Bir şey daha söyleyeyim hatta, ağırlıklı olarak kullandığın elinin alışması çok daha uzun sürecek mesela. Sağ elimi kullanıyorum ben ve sol elimi daha ilk derste bu duruşa oturtabilmiştim. Kullanmıyorsun çünkü o elini diğer elini kullandığın kadar (yazı yazarken kullandığın el şekli piyanonun en büyük düşmanı)

Zihin için ilerleyen yaşlarda bir şeyler öğrenmenin daha güç olması ya da ustalaşmak için uzun zaman geçmesi mevzusuna girmiyorum zaten.

En kolay çalınan enstrüman değil kesinlikle, daha başlangıç seviyesinde zihnini ikiye ayırman gerekiyor, ellerin birbirinden ayrı bir şekilde hareket etmek zorunda çünkü. Fur Elise'yi falan nispeten kısa sürede ögrenebilirsin (ilk 6 ay) ama bir Chopin - Revolutionary Ethude çalmak için oldukça uzun süre (uzun derken, UZUN) çalışman, ders alman gerekebilir.

Son olarak, piyano öğrenirken mümkün olduğunca armoni de öğrenmeye çalış, sonrasında çok çok faydası dokunur sana.
  • Yeni Oluştur...