pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Hergün onlarca yeni Genç Parti sloganı görüyoruz eğleniyoruz filan ama hiç böyle ciddiyetsiz hazırlamış, dah doğrusu bilgisiz kadroların bir araya toplandığını görmemiştim. Bakın Genç Parti seçim bildirgesinde ne diyor: "Devlet memurları dahil olmak üzere tüm çalışanların sendika kurma, toplu sözleşme, grev ve lokavt hakları çalışma hayatını düzenleyen temel unsurlardan biridir. (Çalışma Hayatı ve İstihdam başlığı) Lokavtın işverene ait bir hak olduğunu bilmeden Türkiye'yi yönetmeye talip oluyorlar, bu kadarına da pes gerçekten.. [ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 00:07 tarihinde, pekaziz tarafından güncellenmiştir ]
zamo Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 İktidara gelemeyeceğini bildiği için bol keseden sallıyor.Meclise girebilir belki ama nasıl olsa söylediklerini gerçekleştirmek zorunda kalmayacak.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 işveren'de bi çalışandır. cümlede "Devlet memurları dahil olmak üzere tüm çalışanların... " denmiş. bence bi aksaklık yok. öküz altında buzağı aramayın.
huun Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Belki adamlar çalışanlara verecek lokavt hakkını. Adamlar lokavt ilan etti mi patronlar falan fabrikayı terk etmek zorunda kalacak. Yapar bu Cem.
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Birşey arandığı filan yok, 1963 yılında Sendikalar Kanunu ile bu hak işverene tanındı ve kelime anlamı olarak işçilerin toptan işten çıkarılmasıdır. Yani işverenin işçiye karşı uyguladığı bir yaptırımdır.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 kelime anlamı olarak işçinin toplu işten çıkarılması falan değildir lokavt. lokavt, işçilerin grevinin bitmediğinde, toplu sözleşmede anlaşma sağlanamadıgında, iş yerinde işin durma noktasına geldiğinde işveren'in haklı olarak başvurduğu bir durumdur lokavt.
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Neyin savunmasını yapıyorsun anlamadım ki. 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu Lokavtın tanımı: Madde 26 - İşyerinde faaliyetin tamamen durmasına sebep olacak tarzda, işveren veya işveren vekili tarafından kendi teşebbüsü ile veya bir işveren kuruluşunun verdiği karara uyarak işçilerin topluca işten uzaklaştırılmasına lokavt denilir. Kısaca lokavt işverene aittir ve işveren işçi statüsünde değildir, daha detaylı bilgi için adres vereyim: http://www.calisma.gov.tr/mevzuat/2822_toplu_is_grev_lokavt.htm
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 asıl sen neyin savunmasını yapıyosun onu anlamadım ben. lokavtı tanımladık, tekrar niye koyuyorsun? ben lokavtı işçi yapar dedim mi? demedim. yukarda da tüm çalışanlar denmiş dedim, işverende bi çalışandır genç partinin bildirisinde bi bozukluk yok dedim. niye link mink kastın, ben iş hukuku dersi alıp BB ile geçmiş adamım.
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Arkadaşım sen anlayamadın galiba, bu çalışan, emekçi kesime ait kısım bildirgedeki. Allah aşkına madem lokavt işverene de ait, o zaman sendika da işverene ait, toplu sözleşme de işverene ait. Tüsiad sendika mı oluyor o zaman, işveren örgütü ne de olsa.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 o zaman açıklayıcı yaz konuyu. (Çalışma Hayatı ve İstihdam başlığı) altında demişsin sonra gelip çalışan, emekçi kesime ait başlıkta diyorsun. pes.
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 calisanlarin kendilerini isten cikarma haklarida olsun hemde tazminatsiz falan madem lokavt hakki verilmis calisanlara buda verilsin
bukac4 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 ne alaka süper gerekli bişe. lokavt hakkı da önemli grev hakkı da. sanki devlet iş veren değil.
newdonis Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 sacma salak propandalari baska yerde yap pekaziz
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Cem UZan RoxxorrR Genç PArti FTW!!!!!!birbirbir!!!ünlemünlemünlem
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 said: Hergün onlarca yeni Genç Parti sloganı görüyoruz eğleniyoruz filan Kendi adına konuş bence, herkes senin gibi eğlenceli değil İlla ayar vereceksin ya Cem Uzan'a pekaziz, burdan olmamış ama kasma bu kadar.. Şu passaport olayını da anlatmadın hala bana. [ Mesaj 05 Temmuz 2007, Perşembe - 04:38 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ]
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Üzerinde dalga geçilebilecek kadar komplike bir hata değil bence. Pek vaat olayını da anlayamadım, şair burada ne vaat etmiş? Mazot 1 ytl olacak daha bir basitti.
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Mazotun basit olduğunu gördü adam Gris , Herkes anlayınca baktı fikirlerini çalmayan kalmıyor ;) Daha komplike geldi nasıl olsa almaz zombilerin kafaları diye :=)
huun Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Ayık kafayla bakınca genç partidekilerin lokavtın ne olduğunu bilmemelerinin mümkün olmadığına, sadece okuldayken Türkçe derslerinde hocalarını iyi dinlememiş olduklarına karar verdim. "Devlet memurları dahil olmak üzere tüm çalışanların sendika kurma, toplu sözleşme ve grev hakları ile işverenlerin lokavt hakkı çalışma hayatını düzenleyen temel unsurlardandır." deselermiş tamammış. 50 tane şey sayıp cümleyi biridir diye bitirmek de ayrı bir tat katmış ama.
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 said: sacma salak propandalari baska yerde yap pekaziz Doğru düzgün birşeyler yazmayacaksan seni daha ciddi konulara beklerim. Burada yazdığım hiçbirşey yoruma dayalı değil bizzat Genç Parti'nin seçim bildirgesinden alınmıştır. said: Kendi adına konuş bence, herkes senin gibi eğlenceli değil İlla ayar vereceksin ya Cem Uzan'a pekaziz, burdan olmamış ama kasma bu kadar.. Şu passaport olayını da anlatmadın hala bana. Türkiye'yi dolandıran adam mazot 1ytl olacak diyorsa bu eğlencelidir, Başkan Yardımcısı Emin Şirin televizyon programında çıkıp biz AB'ye karşıyız diyorken Cem Uzan'ın başka bir yayında biz AB'ye girme taraftarıyız diyorsa bu ciddiyetsizliktir, parti olmayan partidir, Cem Uzan İsviçre'de hesabım yok dedikten kısa bir süre sonra 105 tane hesabı olduğu anlaşılıyorsa bu halkı kandırmaktır. Milliyetçi nutuklar adamın Türk Pasaportu'na yönelik hakaretleri. Umarım bu resimlerden sonra ikna olursun, sabah sabah tarayıcıyı kurdum sırf göresiniz diye: [spo][/spo]
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 bu nası olcak gerçekten 14 maaş vericem kafam hiç bişekilde almadı
ColdShadow Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 yaf adamlar genelleme yapmışlar işte ben bir sorun göremedim ortada. abartmayın bence. hata yok ortada, hata olduğunu düşünüyorsanız bile gayet net bir şekilde anlaşılmakta her şey. cem uzan gibi bir adam lokavtın ne olduğunu sizden daha iyi biliyor merak etmeyin. bu arada cem uzanı savunmuyorum da kendisini hiç sevmem hatta.
Öne çıkan mesajlar