Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Bu ameliyatlardan olan var mı? doktor tamam derse en yakın zamanda olucam bi araştırayım dedim. gözlükten gına geldi uyursun kırılır uyanırsın kırılır sarhoş olursun kaybolur, kırılmış bulursun fln. televizyonda sağlık programları var görüyorum çok kolay fln gibi gösteriyolar da, herhangi ters bi durum olmuyo mu? oluyo ne oluyo? bi de miyopum ben, daha önce olan varsa anlatın hadi canlarım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 2-3 hafta önce bir arkadaşım ameliyat oldu ve şu an gayet memnun. Ameliyattan sonraki hafta biraz bulanık görüyormuşsun ve 15 gün boyunca da damla olayı var. Onun dışında bir problem olmadığını söyledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 biraz google yaptım ama, hastane siteleri geliyo onlar da zaten süper, çok kolay bişi hiç bişi olmaz gel sen bize gel yapıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 lazer ameliyatı tek bir sefer olunabilen bir ameliyatmış.. yani gözünde bir problem daha çıkarsa, örneğin katarakt gibi düzeltilme şansı kalmıyormuş aklında bulunsunki doktorun da söleyecektir heralde sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 bence numara 4-5'i geçmeden başvurulmaması gereken bir olay. sonuçta gözünü radyasyona tabi tutuyorsun ve çok yeni bir teknoloji olduğu için uzun süreli etkileri tam olarak bilinmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 gece görüşünü düşürme ihtimali var. genelde gayet başarılı geçiyor ancak sonuçta göz yani. nolursa olsun kendi adıma bikaç sene beklemeyi düşünüyorum teknoloji gelişsin iyice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 gözlük tak. bence güzel bi aksesuar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 bi görüşeyim doktorla da olmazsa lens fln yapıcam nefret ettim gözlükten iyice Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 arkadaşlarım oldu sorunsuz bir şekilde ve şu anda sağlıklı bir şekilde görüyorular ama burada ne yazsak boş, sonuçta tıp okumuş adam değilim. uzman bir doktora danışman daha mantıklı. istemeden yanlış yönlendirmeyelim seni. [ Mesaj 04 Temmuz 2007, Çarşamba - 12:48 tarihinde, nocom tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 bu ameliyatı yapacak olan doktorun gözlük taktığını görünce vazgeçmişti annem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Annem Geçirdi Bayaaa Bi Sene Önce 1 Gün Yattı Gözleri Kapalı Şimdi Hiç Bir Şeyi Yok Ki Göz Numarası 8-9 Miyop Gibi Uçuk Bir Şeydi Şimdi Benden İyi Görüyo Maşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shadow_ Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Ben yaklaşık 2 sene kadar önce lazer yaptırdım ve kendi hatam yüzünden ufak bi sorunda yaşadım şuan gözlük kullanmıyorum sağ gözümde 0.25-0.50 arası bi astiğmap kaldı sadece. ilk lazerle tedavi de göz kusurunun sıfırlanması garanti deil doktorla konuşuyosun sana % şu kadar şansla artık gözlük takmıycaksın % şansla göz numaran (eskiden az olmak üzere) şu olabilir diyo onlara göre karar veriyosun. kornea kalınlığın göz çeperi kalınlığı fln kaç kere göz ameliyatı olabileceğini belirliyo eğer bu kalnılıklar azsa operasyon tehlikeli olabiliyo en azından bana söyledikleri buydu. Ben astiğmaptım bildiğim kadarıyla miyop ,hipermetrop astiğmap hepsini sorunsuz hallediyolar. Ameliyat sonra gece ışığın biraz daha dağıldığını hissedebiliyosun benimki rahatsız edici değil araba falan kullanırken bi sorun yaşamıyorum üç faklı türü vardı hatırladığım kadarıyla lazerin biri bu dağılma sorununa karşı kullanılıyordu.(bana muayeneden sonra ışığa karşı hassas lazere gerek olmadığını söylemişti doktorum.) ameliyattan sonra senin gözünün yapısına bağlı olarak göz kuruluğu oluşuyor. bu kuruluğu gidermek için 6 aya kadar refresh (ilaç deil sadece gözü nemlendiriyor normalde bilgisayar başında fazla vakit geçiren insanlarad kullanabiliyor) kullanman gerekebilir. dier damlaları 15gün-1ay kullanıyosun. ameliyattan sonra görüş düzelmesi zamanı kişiye bağlı olarak değişiyo ben ameliyatın ertesi günü gözlüksüz herşeyi görebiliyodum. Göz numarasının tam oturması 6ay-1yıl arası zaman alıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 said: CthuLhu, 04 Temmuz 2007, Çarşamba - 12:51 tarihinde demis ki: bu ameliyatı yapacak olan doktorun gözlük taktığını görünce vazgeçmişti annem Ne adamlar var şu ülkede =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 adam kendini nasıl etsin ameliyat =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Ablam oldu.2 ay once falan.2. gün benden guzel gormeye baslamıstı.goz numarası biri 3.75 biri 3.5 tu 2 hafta falan damla var sanırım.Ondan sonra normal devam ediyosun.İlk gün hiç açmıyosun gozunu.O yuzden akşam saatlerin de olki 8 9 gibi sora kafaı vurur uyursun ertesi gun rahatlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 said: bu ameliyatı yapacak olan doktorun gözlük taktığını görünce vazgeçmişti annem herkes olamıyor gözünün uygun olması gerekli. ama tabi bir de şu var, ben göz doktorumla konuştuğumda(ki lazeri o yapacaktı, parasını da o alacaktı) bana kendi oğlunun gözlük kullandığını ve ona lazer yapmak istemediğini söylemişti) gözlüğün iğrenç olduğuna katılıyorum. eğer lens kullanmak çok büyük dert değilse ben lensi tercih ederim. ama şu da var lens takmakla ugrasmicaksın ama göz damlasıyla ugrasıcaksın. ki lens takmaya alısan bi kisi zaten şipşak takabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 ben bi ara yaptırmak istemiştim.Doktorum bu ameliyatın yapılması için numaramın en az 6 ay sabit kalması gerektiğini sölemişti.Yani her şeyden önce gözde ki ilerlemenin durması gerekiyormuş.Bende vazgeçtim çünkü benim numaralar sürekli değişir.Zaten seviyom da gözlük kullanmayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 benimki sanırım 2 yıldır aynı duruyo. o sebepten gaza geldik hadi ameliyat diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Uzun vadede sonuçları bilinmemekte... Kısa vadede problem çıkarmadığı bilinmektedir. Ama 30 sene sonra siz 60 yaşınıza vardığınızda , sarı benek (kör ediyor yavaş yavaş ) , yada göz tansiyonu yada benzeri tehlikeli hastalıklara karşı zayıflık yaratmıyacağını garanti edemiyorlar. Bu nedenlede göz doktorları genelde tanıdıklarına bu ameliyatı önermiyorlar. Kendileride tercih etmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 gözümü çizdirmem lan ben. gerçekten gerekli olmadığı sürece vücuda böyle kalıcı müdahaleler hiç hoş değil bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 ben yaklaşık 8-9 ay önce oldum. hiç bir sorun yok çok şükür. kartal gibi görüyorsun olduktan sonra. yalnız en önemli şey iyi bir doktora olman. ben Sinan Göker de oldum. (istanbul cerrahi hastanesi) genellikle bir çok doktor bu ameliyatı Türkiye'ye ilk kendisinin getirdiğini savunuyor ama işin aslı ilk defa Sinan Göker getirdi. Öncelikle ilk gittiğin gün gözüne 1-2 test yapıyorlar ve (kornea topografisi, kornea kalınlığı vs.) eğer test sonuçlarına göre gözün bu ameliyata elverişliyse sana ameliyat için randevu veriyorlar. (genelde ertesi hafta) Daha sonra randevu aldığın gün gidiyorsun ameliyatını çok hafif dozda anestezi (xanax + gözlere anestezi damlası) ile gerçekleştiriyorlar. Zaten inan bana hissetmiyorsun bile. Ameliyatta göz kapağını bir şeyle tutturuyorlar kırpamıyorsun gözünü. Sabit bir şekilde yeşil bir ışık var oraya bakarak tutuyorsun. Sağa sola kaçırsan bile lazer güdümlü olduğundan takip ediyor gözünü. Her iki gözün ameliyatı toplamda 4-5 dakikayı geçmez. Ameliyattan sonra koruyucu gözlük (kayakçıların taktığı gözlüğümsü şeyin ufağından) takıyorlar. Ertesi sabah tekrar muayeneye gelene kadar gezmek tozmak, tv, bilgisayar, kitap okuma vs. her şeyi yasaklıyorlar, böle mal mal oturuyorsun evde. 1 ay süren düzenli damlaları var onları mutlaka aksatma. Balık yağı bile veriyorlar nedense. Düzenli kontrollerine de mutlaka git. 2-3 defa aylık kontrole gidiyorsun, daha sonra 3 ay sonra gel diyor adam sana, sonra da gelmesen de olur artık diyor. İlk hafta görüşün her geçen gün daha da netleşiyor. Ve sonra iyi ki olmuşum bu ameliyatı diye mutlu oluyorsun. Tabi bu dediğim kadar karmaşık bir iş değil ancak gözüne ne kadar iyi bakarsan senin için o kadar iyi tabiki. Yani en azından ilk 1 ayı atlatana kadar. Şu sitede çok faydalı bilgiler var mutlaka bakmanı tavsiye ederim. (ingilizce) Ben baktım ve riayet ettim, çok da faydasını gördüm: http://www.fda.gov/cdrh/lasik/expect.htm Sorun varsa çekinme sor, yardımcı olurum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Benim merak ettiğim şey bu operasyonu geçirdikten sonra gözün tekrar bozulma ihtimali var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 benim annem oldu .. sanırım tamamen sıfırlanmıyormus gozun gene de 0.5 fln kalıyormus..ama onemli dgeil o kadarı.. ilk gün doru duzgun bir şey göremiomussn. 1 hafta fln da bulanık hafiften.. dedikleri gibi damlası var..bir de göz biraz hassaslasıyormuş sanırım.. bu arada sanırım bozulma ihtimali var. cunku yaslılıkta göz ilerlemesi durumları dewam ediyor diye biliorm. eger onlar oluyorsa normal bozulma da olur sanırım ama göz öyle kolay bozulan bi meret diil:D sanmam ki olsun [ Mesaj 04 Temmuz 2007, Çarşamba - 18:20 tarihinde, barbu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 ek bilgi olarak, ben eskiden lens kullanıyordum ve gözlerim bazı zamanlar konjunktvit oluyordu. daha sonra büyük bir konjunktvit geçirip kornea ülseri olmuştu gözüm. 4-5 ay tek göze lens takıp idare etmiştim. (ülser olan gözüme takamadım) gözüm ameliyata elverişli olmasına rağmen ameliyattan sonra ülser geçiren gözümde ameliyat sonrası reaksiyon bitmemişti. bitmediği için tekrar ameliyata alıp o gözümü serumla yıkamışlardı. ama bu çok özel bir durum, yani genellikle böyle şeylerle karşılaşılmıyor benim gibi göz hastalığı geçirmediysen. o yüzden korkmana gerek yok. gayet basit ve rahat bir ameliyat. olursan bana dua edeceksin. :) zaten gözün müsait değilse yapmıyorlar bu ameliyatı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 tekrar bozulması çok düşük bir ihtimal diyorlar. ama istanbul cerrahi birkaç sene (2 sene sanırım) garanti veriyordu bozulursa gel ücretsiz tekrar yaparız diye. tabi göz müsaitse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar