Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dell latitude + vista - ubuntu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gecen gun bir arkadas Ubuntu kurmak istedi. Neden oldugunu hala anlayamadim ama start-up disc calismadi. Heralde CD'de sorun vardir diyip 7.04'u yazdim bu sefer, ayni sekilde baslamadi.
Bu konu hakkinda hardware'e dayali daha once herhangi bir sorun yasayan var mi diye merak ettim...
Bir de son ihtimal olarak mevcut isletim sisteminin vista olmasi geldi aklima. Zaten XP'de erisimi engellemek icin ellerinden geleni yapiyorlardi, belkide Vista ile birlikte iyice suyunu cikarmislardir dedim. Fakat Vista baslamadan daha bootable CD'yi nasi engeller akil sir erdiremedim, onun icin de yok canim, olmaz oyle sey dedim... Acep olabilitesi var mi boyle bir vakanin?
Ya da aklina baska bir ihtimal gelen var mi?
Mesaj tarihi:
yok, o sorun vista'dan olamaz. işletim sistemi başlamadan önce olan bitenler tamamen BIOS'a bağlıdır.

(kesin biliyosundur aptal yerine koymak istemem ama) bios setup'ta boot sequence ne durumda?
Mesaj tarihi:
Tabii ki; hdd'yi tamamen boot sequence'den kaldirip da denedim, hicbir isletim sistemi bulunamiyor oyle yapinca, oylece baslatacak bir sey bekliyor. Sirayi degistirince de CD'yi kullanamadigi icin bilmem kac saniye sonra hdd'den deneyip vista'yi baslatiyor.
Mesaj tarihi:
problem kesin cd surucusunde, laptop dimi bilgisayar, laptoplarin cd rom lar kolay bozulur

kaliteli bi cd alip deneyin belki onu okur, okuduguna emin oldugunuz bi cd yani, sansiniz artar azicik
  • Yeni Oluştur...