riglous Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Gecen gun bir arkadas Ubuntu kurmak istedi. Neden oldugunu hala anlayamadim ama start-up disc calismadi. Heralde CD'de sorun vardir diyip 7.04'u yazdim bu sefer, ayni sekilde baslamadi. Bu konu hakkinda hardware'e dayali daha once herhangi bir sorun yasayan var mi diye merak ettim... Bir de son ihtimal olarak mevcut isletim sisteminin vista olmasi geldi aklima. Zaten XP'de erisimi engellemek icin ellerinden geleni yapiyorlardi, belkide Vista ile birlikte iyice suyunu cikarmislardir dedim. Fakat Vista baslamadan daha bootable CD'yi nasi engeller akil sir erdiremedim, onun icin de yok canim, olmaz oyle sey dedim... Acep olabilitesi var mi boyle bir vakanin? Ya da aklina baska bir ihtimal gelen var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 yok, o sorun vista'dan olamaz. işletim sistemi başlamadan önce olan bitenler tamamen BIOS'a bağlıdır. (kesin biliyosundur aptal yerine koymak istemem ama) bios setup'ta boot sequence ne durumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Bende ham vista hem ubuntu 7-04 var. bios'a baktımızmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Bios ayarları diyeceğim ama kontrol etmişsindir sanırım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Tabii ki; hdd'yi tamamen boot sequence'den kaldirip da denedim, hicbir isletim sistemi bulunamiyor oyle yapinca, oylece baslatacak bir sey bekliyor. Sirayi degistirince de CD'yi kullanamadigi icin bilmem kac saniye sonra hdd'den deneyip vista'yi baslatiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 xp cdsi açınca ondan boot edebiliyor mu denedin mi? acaba sorun cdromda mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 ubuntu cd'sini nasıl yazdın? direk iso'dan mı yazdın? eğer öyleyse problemi cd sürücüsünde aramak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 problem kesin cd surucusunde, laptop dimi bilgisayar, laptoplarin cd rom lar kolay bozulur kaliteli bi cd alip deneyin belki onu okur, okuduguna emin oldugunuz bi cd yani, sansiniz artar azicik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar