Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Program kapatmayi engelleme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar,

Benim bir sorunum var, bir program yazdirmistim, programda son zamanlarda bir bug ortaya cikti. Bir sure sonra kendi kendini kapatiyor, hic bir iz yok neden kapattigina dair. Program sunucuda calistigi icin surekli izleme imkanimda yok.

Simdi bana oyle bi program lazim ki, kapatilmasini engellesin, yani nasil bazen bazi programlari kapatirken bir seyi yapmadan kapatamassiniz ya, force eder, bende bunun ustune calisacak oyle bir third party program ariyorum. Yani "x" e bassam bile hata vericek kapatmicak.. Nereden bulabilirim?

not: yazilimci arkadas tatilde ve sadece bu tip bi cozumu var su anlik.

not2: programi servis olarak calistirma imkanim yok, ve program kapandiginda otomatik calistiracak bir batch file yaratma imkanim yok. Bu olasiliklari gecmemiz gerekiyor, sadece programi kapattirmamaya focuslanmam gerekiyor. Onun disinda programin neden kapandigina dair izler bulmam mumkunse bu onerilerede acigim.

[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 08:26 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
programın yazıldığı dil nedir ve kaynak kodlara erişimin var mı? ayrıca işletim sistemi nedir?

programların kapanmasını engelleyecek bir windows apisi olduğunu sanmıyorum. varsa da bakmak lazım..
Mesaj tarihi:
c de yazilmis bi program, windows server 2003 isletim sistemi..

8 sunucudada ayni olayi yapiyor, aslinda neden kapandigini anlayabilsemn, yani sonucta bi iz birakmasi lazim, bi ceist log sistemi olsa super olurdu.. yani programin neden kapandigini anlasam yeterli..

ah ahh linux bu islerde super iste..

edit: kaynak kodlara erisim yok, zaten olsa fixleticemde, gunde 2-3 saatimi yiyo bu sorun. SUrekli kontrol edip yeniden baslatmak zorunda kaliyorum..

[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 10:17 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
evet, onu yapamiyorum, cunku programi her yeniden baslattigimda bazi ayarlar yapmam gerekiyor, programin bir checkpoint sistemi yok, o yuzden tekrar calistirmanin anlami yok. programin gocmemesi lazim..
Mesaj tarihi:
onu yapabileceğini pek zannetmiyorum. hani eskiden olmasa, yeni yeni olmaya başlasa sistemle alakalıdır, bir dll falan değişmiştir saçmalıyordur diyeceğim ama sekiz sunucuda da aynısı oluyor diyorsun.

şu hata raporu muhabbeti 2003 server'da da varsa ona bir gözat istersen. bir sürü bilgi yer alıyor orda, bir ihtimal birşeyler çıkabilir kapanma sebebine dair. ya da anlayan eden birileri vardır elbet orada yazanları. ben pek anlamıyorum :)
Mesaj tarihi:
bi suru dll felan cektim olmadi, en sonunda tum konfigurasyonlari sifirladim, bir nevi fresh install yaptim, artik duzeldi galiba cunku su ana kadar 20 kere gocmesi lazimdi..

tesekkurler,
Mesaj tarihi:
nedanko, o değilde ftp göçmüş yine, o ne olacak. :p

evet, boş işlerin adamıyım.

[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 20:41 tarihinde, dominic tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
yok hic bir ipucu yok.. hic bir hata mesaji yokcok ilginc bi sorun..

sorun azaldi fakat halen devam ediyor, konfigurasyonda bi sorun var anladimda, neden, hangi konfigurasyon goertiyo onu cozemedim..

@dom: halledicem abi onu 1-2 gune..

[ Mesaj 03 Temmuz 2007, Salı - 13:52 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...