Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sebebi ne?

Bleda

Öne çıkan mesajlar

böyle gazoz, soda, bira vs her türlü gazlı sıvı 4 derecenin altına ayarlı bir buzdolabında sogumaya bırakılırsa dışarı çıkartıldıklarında önce sıvı oluyorlar ancak kapakları açıldığında anında katılaşıyorlar. benim aklıma acaba 4 derecenin altında su genleştigi için şişenin içindeki havayı sıkıştırıp bir yüksek basınç oluşturuyor bu yüksek basınçtan dolayıda şişein içindeki sıvının donma noktası düşüyor ve donmuyor diye bir tahmin yürüttüm. Dolayısıylada kapak açılınca basıncın dengelenmesinden dolayı anında katılaşıyor dedim. Sizin yorumlarınızıda alabilirsem sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

diyo ki

orda n (gazın miktarı olarak düşünebilirsin), R(sabit), ve T sıcaklık (en azından o an için, aslında dışarı çıkarken değişir sıcaklık ama neyse) sabit. Ve gaz birden kapak açıldığında dışarı çıkıyor ve hacmi artıyor. n.r.t sabit ise P.V de sabittir, V artınca P düşmek zorundadır. Aslında orda başka şeylerde oluyor, Tnin artması gibi, ama orda dominant olan etki hacmin birden çok hızlı bir şekilde artması, dolayısıyla o anlık sıcaklık değişiminin etkisini göz ardı edebilirsin (yaşasın fizikçi bakış açısı).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...