Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 böyle gazoz, soda, bira vs her türlü gazlı sıvı 4 derecenin altına ayarlı bir buzdolabında sogumaya bırakılırsa dışarı çıkartıldıklarında önce sıvı oluyorlar ancak kapakları açıldığında anında katılaşıyorlar. benim aklıma acaba 4 derecenin altında su genleştigi için şişenin içindeki havayı sıkıştırıp bir yüksek basınç oluşturuyor bu yüksek basınçtan dolayıda şişein içindeki sıvının donma noktası düşüyor ve donmuyor diye bir tahmin yürüttüm. Dolayısıylada kapak açılınca basıncın dengelenmesinden dolayı anında katılaşıyor dedim. Sizin yorumlarınızıda alabilirsem sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Doğru tahmin etmişsin. Basınç yüzünden donma noktası değişiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 P.V=n.R.T Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 ben hayatımda öyle birşey görmedim d: [ Mesaj 01 Temmuz 2007, Pazar - 23:17 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 P.V = n.R.T ile alakasını açıkalrsan sevinirim ben işin tam bilimsel açıklamasını bulmaya calısıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 diyo ki orda n (gazın miktarı olarak düşünebilirsin), R(sabit), ve T sıcaklık (en azından o an için, aslında dışarı çıkarken değişir sıcaklık ama neyse) sabit. Ve gaz birden kapak açıldığında dışarı çıkıyor ve hacmi artıyor. n.r.t sabit ise P.V de sabittir, V artınca P düşmek zorundadır. Aslında orda başka şeylerde oluyor, Tnin artması gibi, ama orda dominant olan etki hacmin birden çok hızlı bir şekilde artması, dolayısıyla o anlık sıcaklık değişiminin etkisini göz ardı edebilirsin (yaşasın fizikçi bakış açısı). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 o formülü biz pezevenk nurettin diyerek aklımızda tutmaya çalışırdık. ühühü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bukac4 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 içerdeki gazlar buharlaşırken içeriyi daha da soğutuyor. basınç da ortadan kalkınca sıvı kalması için hiçbir sebep kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 içi donmuş kola süper bişey. yumuşak buz oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2007 said: GE-TA üye § 01 Temmuz 2007, Pazar - 22:56 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- P.V=n.R.T Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2007 içerdeki karbondioksit gazı sebebiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 said: bizde paran varsa ne rahat olarak ezberlemistik zamaninda :D elit kesimdensin desene ^.^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar