Zopik Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Selam, Ne araba ne de motor konusunda hiç bir bilgim yok fakat özellikle gezme amaçlı olarak motorsikletlere karşı oldukça sempatim var. Öyle 300-500 km hız yapacak motorlara değil ilgim. Aslında Harley tipi motorlara hastayım ama sadece tipi benzeyenlerin fiyatları bile fazla uçuk gibi bana göre. Şimdi ayranım yok içmeye misali sorayım. Şehirlerarası yola çıkabileceğim, sorun çıkarmayacak ve fiyat/performans olarak da (az yaksın mesela) cillop olacak birşeyler tavsiye edebilir misiniz ?
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Evet aynı dertten ben de muzdaripim. Yakında mezuniyet var ve kazandığım parayla Zopik'in tarif ettiği tipte bir motosiklet almayı düşünüyorum (kesin iş bulamam, bulsam da karnım zor doyar ya neyse) :p
Ninlempis Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 ben yakın zamanda başlangıç olarak honda cbf 150 almayı düşünüyorum küçük hacimliler arasında fiyat/performans oranı en iyi bu motorun sanırım. ayrıca motosiklet.net forumlarında uzun yola çıkabilirsin demişlerdi bu motor için gerçi ordakilerin çoğu manyak olduğundan bisikletle bile çıkarlar uzun yola. neyse başlangıç için bu motor oldukça ideal yada chopper tarzı regal raptor var çin işi sanırım performansı fiyatına göre elbette ama göze hoş gözüküyor.
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 2 3 hafta önce Yamaha Dragstar aldı annem 250cc'lik. Üretimden kalkmış sanırım. 6.5 milyara aldık işte ama 2001 model. En fazla 100 yapabilmiş öyle diyor. Uzun yolda rahatsız edecek kadar bir ses çıkartmıyor. Depoyu 21 YTL'ye doldurmuş geçen ve bir depoyla 180km gidebiliyor. Her gün Kadıköy'den Maltepe'ye (evden işe) gitmek için kullanıyor annem, öbür türlü çok benzin yakıyordu çünkü jiple. Fakat chopperlar genellikle asfaltta gitmeye yönelik diye biliyorum ben bu nedenle enduro tarzı motorlar almayı düşünebilirsiniz. Bunlar daha çok araziye yönelik oluyor fakat rahat olmuyor pek. [spo] Bizimkisi böyle birşey[/spo] Ha birde daha önce hiç motor kullanmadıysanız chopperlar ilk motor olarak zor gelebilir çünkü gidonları gerçekten çok ağır. Scooter vea enduro tarzı motorlarda aynalar ön çamurluk falan motorun kasasına bağlıyken chopperlarda herşey (cam falan da) gidona bağlı. O yüzden çevirirken çok ağır gelebilir ki annem 2 3 kere düşmüş. [ Mesaj 30 Haziran 2007, Cumartesi - 23:09 tarihinde, SpiderS_DangeR tarafından güncellenmiştir ]
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Uff tam aradığım gibi, süpermiş. Roar roar diye bastırmaya çok az kaldı :p Bu arada annene selamlar, hörmetler; ilk defa motosiklet kullanan anne duyuyorum bu ülkede =)
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Parayı nereden buldun lan Ben geçen otoyıkamacıda Hyosung mu ne öle bişi gördüm görünümü çok güzeldi heralde çin malı fln? Ne kadardır o
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Ne parası, hani nerede ? : ) Bi arkadaş 6,5 milyar demiş mesela çok tatlı bana göre o motor, tam istediğim tipte ama gel görki 6,5 liram bile yok. Sayısal loto oynayacağım. O yüzden soruyorum : p
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Tamam bizim loto bayimiz var gönder parayı eft ile :) Çıkarsa ben sana kuponlarını yollarım belki
prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Tavsiyem sudur sehirlerarasi yollarda suspansiyonu sert olmayan bir motor tercih et. Touring tipi motorlar senin icin ideal. Chopper cadde motoru tarzi motorlar suspansiyonu sert oldugu icin tumseklere girince beline yuk biner
Syn Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 [spo] [/spo] Bu Valkyrie Bide şunlar varhttp://www.mototal.com.tr/hondavtx1300.asphttp://www.mototal.com.tr/hondavt750.asp Ha chopperda harleyden başka tanımam dersen bu da fiyat listesi 7.000 eurodan başlıo oda işte 7bin eurolukta bu [spo] [/spo] Edik:Fotolar çorba oldu [ Mesaj 01 Temmuz 2007, Pazar - 19:25 tarihinde, Syn tarafından güncellenmiştir ]
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Yamaha Dragstar 650 var bende ve gayet keyifli mutlu bir motor. Uzun yol için tam takım kıyafetin olması şart yoksa en ufak hava sorununda canın yanar. Benim 2.5 saat Abant dönüşü sağnak yağmurda çok yandı ordan biliyorum :) Ortalama hız olarak 100-120 gitmiştik çılgın yağmurda ama şimdiki aklım olsa en fazla 70-80 yapardım o havada veya girer bi benzinciye beklerdim. (olay 3 hafta önce oldu yani gayet aklım başında olduğu bi dönem gençlik zamanı değil :) ) Chopper ile uzun yol yapıcaksan 100ü geçmeden keyfini çıkarmak lazım. Ondan soınrası biraz yoruyor motor itibari ile. Ama yanımızda 150 beygirlik BMW motor vardı mesela adam gidişte düzgün havada sıkıntıdan patladı biz 110 giderken. [ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 01:40 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Evet bu Dragstar'lar epeyce hoş görünüyor. İçim gitti esasen :) Honda'nın modellerini pek sevemedim görünüş olarak. Harley'inkini de öyle. Harley tipi derken Chopper/Cruiser demek istemiştim işin aslı ama Chopper/Cruiser demek aklıma gelmemişti. Loto oynamam lazım benim! Böhü!
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Bi punduna getirebilirsem amacım alttaki HDyi almak ama zor gibi görünüyor şimdilik. veya bu modeli[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 01:57 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Öncelikle başlangıç motoru olarak ben 250cc lik bir makina tavsiye ederim efendim. 125'likler ile şehirlerarası yollarda sefil olursun, 500 ve üzeri de ilk başlarda öğrenirken insanı sefil eder. İkincil olarak ne tarz bir motor kullanacağınız tamamen sizin seçiminize kalmışsa da ben chopperlar ile uzun yola çıkanı sevmem, çıkanında yanında gitmem :P Neden derseniz bu melanetlerin gümbürtüsü 2-3 saatlik yolculuklarda insanı resmen delirtiyor, kaskını çıkartıp öndeki motora atma hissi uyandırıyor. Benim tavsiyem touring, sport-touring, enduro türevi bir şeyler almaktır. Yanlız enduro derken buradan KTM benzeri afacanlar anlaşılmasın, asfalt ve uzun yol için son derece yanlış seçim olurlar. Hyosoung mudur her ne karın ağrısı ise o Kore malıdır. Zannedersen bahsi geçen alet 250'lik yarış-cadde karışımı olan motoru ki onun görüntüsü cidden çok güzel. O aletin hızlanması son derece başarılı olup frenlemesi ise allah ile olan samimiyetinizin artmasına yol açabilecek derece kötüdür, kaçınınız efendim. Şimcik hangi motoru alayım derseniz benim iki tavsiyem olacak Honda CBF250 ve Yamaha YBR 250 dir.
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 chopperlar ile uzun yola çıkmayı sevmemenin altında kendinin bir hız motoru veya herneyse kullanıcısı olduğun yatabilir mi :p valla chopperlar ile yola çıkmak çok zevkli hele tek kişi çıkmıyorsanız tadından yenmez şehir şehir gezersiniz bu bağlamda harley ownz.
Öne çıkan mesajlar