Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

internete usb ya da ethernet üzerinden bağlanmak?

oper

Öne çıkan mesajlar

ethernet bağlantısı tercih edilmelidir, çünkü:

1. usb kabloların birim uzunlukta kaybettiği performans daha yüksektir. ayrıca ethernet kabloları 50-60 metrede rahatça çalışırken, usb kablolar 5 metreden sonra çok zorlanır.

2. ethernet bağlantı daha güvenilirdir, çünkü özelleşmiştir. teknolojisi çok eskidir ve standartları oturmuştur. tam tersi şekilde usb arayüzü halen gelişmekte olup işletim sistemine aşırı bağımlıdır.

3. usb arayüzü sürücü ister, bu da başka bir bağımlılıktır. ethernet için sürücü gerekmez.

bunun dışında da usb arayüzü daha hızlı değildir. hız limiti ethernet için daha yüksektir fakat sınırlayıcı etken internet bağlantı hızınız olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi 100gbit 400 megabit tamam da.. zaten o kadar bağlantımız yok.. hangisinin daha iyi performans verdiğini merak ediyorum ben.. araştırırken önceden usb bi modemden 256k lık bağlantıda 262k gördüklerini söylüyolardı.. ondan merak ettim acaba daha iyi performans mı sağlıyor diye..
Sosyal ağlarda paylaş

oper, teknik olarak iki arayüz de internet hızını etkilemez.

ayrıca, 256kbps bağlantı demek, saniyede 256 kilobit yani 64 kilobayt veri transferi demektir. yani 64'ün üstünü göremezsin (pratikte 64'ü de göremezsin) görürsen de gösteren programın hatasıdır.

bu hızlar da arayüz tartışmak için çok komik. bluetooth bile bu hızları destekliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

network için ethernet kullanılmalıdır. bir adet düz cat 5 kablo ve 10/100 mbit ehernet kartı işinizi görür (tabi fiber optik gibi imkanlarınız yoksa :) ama zaten gerek yok). zaten 256kbit lik bağlantıda max. 32 KB veri indirebilirsiniz (mum_chamber 64 die hatalı hesaplamış). zaten ortalama downloadlarınız da 25 KB civarında olur. usb kullanmanız size bir artı yada eksi getirmez. ama tüm dünyada network denince ethernet kartı kullanılır. Siz usb den bağladığınızda, modem'in cd'sinden yüklediğiniz şeyler, size sanal bir ethernet kartı kuracaktır ve işletim sisteminiz ethernet kartından bağlandığını zannedecektir. Sistemi kandırmak yerine, doğrudan eth kullanmak daha iyi bence
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...