Mosquito Mesaj tarihi: Eylül 30, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2003 Temmuzdan beri doğru düzgün zevk aldığım bi kitap okuyamadım. Fantastik romanlar okuyordum geçen senelerde bolca ama bu sene pek sarmamaya başadı eski tadı alamamaya başladım. Farklı şeyler istiyorum kitaplardan maceralar hoşuma gitmiyor sanırım şu aralar psikolojik romanlara merak saldım okuduğum zaman yeni şeyler öğrenebileceğim, düşünebileceğim türden kitaplar arıyorum. Okudunuz zevk aldığınız fantastik/bilimkurgu harici kitaplardan bir kaç tane tavsiye verir misiniz? Kitabın konusunu kısa şekilde belirtirseniz çok daha iyi olur.
Soulbringer Mesaj tarihi: Eylül 30, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2003 Kızıl Nehır turkısh adını hatırlayamadım neyse polısıye bırseydı cok eskıden okudum... Hrıstıyan dunyasında Mason Anlayısı... Bır Cadının Son Sozu Bır de Sarı Deniz bunları al oku tabı bulabılırsen cok zor bulunan kıtaplardır[hline]§Tanrıdan önce karanlık vardı...§ What if God was one of us Just a slob like one of us Just a stranger on the bus Trying to make His way home ....................................................
Aurora Mesaj tarihi: Eylül 30, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2003 Psikolojik romanlardan bahsetmişsin, psikanalizle ilgilenmeyi seviyorsan, antropoloji ve mitoloji de merak konuların arasındayda Joseph Campbell'ın Kahraman'ın Sonsuz Yolculuğu'nu okuyabilirsin. Tahmin edeceğin gibi roman falan değil, amca tezini açıklamış, ama benim çok hoşuma gitmişti.[hline]The light will prevail hence wisdom is gold
ghaldszar Mesaj tarihi: Eylül 30, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2003 Yerim fantastik romanı da Margereth Weis' i de Tracy Hickman' ı da. Canavar gibi Homeros varken. Al al İlyada ve Odysseia' yı oku.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Peyami Safa-Şimşek ve Matmazel Noraliyanın koltuğu derim sana..[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2003 1984 ü fizboz tavsiye etmiş ama şiddetle bidaa tavsiye ediyorum.[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Öyle sadece şiddetle tavsiye ediyorum deyip çekilmek olmaz. Bir shubuo taklidi ve bir de kitapla ilgili detaylı bilgi de isteriz.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 1984 bi tür fallout diyebiliriz. :D Yok o kadar diil belki ama işte dünya teknolojik bir tür diktanın altına girmiş durumda duygular filan kontrol altında o türden bi durum... O tadı verebilecek fahrenheit 451 var bi de... Post apocalyptic olarak steinbeckin kızıl veba adlı kitabı da güzel bir kurgudur. Dedektif tadında istersen Agatha Christie hiç de kötü diildir. İyidir hatta. Ekstra olarak Philip Kerr: Felsefi bir soruşturma da gerçekten dikkate alınası bir çalışma..[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Khirsah Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Gölge yaşatan diye bi kitap bulmuştum ve geçekten çok güzelsdi bole çift kişilikli bir adamın hikayesini ve kahramanın kendi yazdığı kitabında yer alan bir osmanlı kabadayısının hikayesini birarada anlatıyordu.Hatta İzmir sjdeki yarışmada öğrenci birincisi olmuştu Ayrıca Büyük İskender serisini de okumalısınız gerçekten hem mitolojik,hem romntik öğelerle çok güzel bir 3leme.Tam bir biyografi de değil aslında ama çok sürükleyici bir romandır. Bi de 1. Dünya Savaşında rumlarla ilgili bir kitap vardı tam bir hikaye çok güzel kurgulanmış.Benden Selam soyle Anadoluya -Dido Sotiriyu İla fantastikitesi yüksek bişey okuyacam da diosan git İlyada ve Odissea oku.... [hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin! [Bu mesaj Khirsah tarafından 02 October 2003 20:23 tarihinde değiştirilmiştir]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Rumlar demişken Kazancakis-Zorba okunmalıdır.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 1984 ün konusu totaliter bir rejimin insanları yönetebilmek için onları cahil bırakıp, tele ekran denilen her türlü görüntüyü ve sesi kaydeden aletler kullanarak çıkıntıları ve düşünenleri avlayarak kendini devam ettirmesi ve bu rejimin içinde iki adet insanı anlatıyor.[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım
Mosquito Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 ya arkadaşlar ben fantastik öğeler istemiyorum kitapta daha gerçekçi, psikolojik ne bilim öyle bişiler işte tek bildiğim fantazi veya bilimkurgu olmasın yani sağlam ve gerçek temelleri olsun kitaptaki kurgunun, sanırım ilk yazdığım yanlış anlaşıldı bir kaç arkadaş tarafından.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 O zaman öncelikle Cesur Yeni Dünyayı oku. Bu bi bilimkurgu romanı. bir ütopyadan bahsediyor yine herkesin mutluluk içinde yaşadığı fakat etik açıdan rahatsız edici bir kitap. onun devam kitabı Cesur yeni dünyayı ziyaret tam senlik bir kitap.[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım
Mosquito Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 uuhueu estel hocam yazımda bilimkurgu olmasın demişim sen bilimkurgu öneriosun yav ehe nasıl okuyon benim mesajları ya eheh
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 mesajını doğru okudum fakat bilimkurgu olsa bile ikinci kitapla birlikte okuduğun zaman acaip felsefik birşey haline geliyor. Gerçekten dünyaya bakışın falna değişiyor.[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2003 Sağlam ve gerçekçi demek... Önce alışma babında bi Knut Hamsun-Açlık yerden yere vurucak ve bir nefeste okuycaksın eminim. Bilahare Jerzy Kozinski (Boyalı Kuş, Şeytan Ağacı, Pinball) gerçek ile hezeyanlar arasında gidip gelen tarzı ile iyi bi seni silkeliycek.. Bilahare kötünü yaymış bir şekilde okuyacağın bukowskiyi ise tınmıycan bile... Diye bi kurgu??... İyidir..[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Dalzhim Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2003 ATLI - Bozkurtların Dirilişi.. Lütfen ismine aldanmayın kesinlikle siyaset içerin bir kitap değildir okuyanlar bilir.[hline]BaşarI AyrIntILarda GizLidiR. Xharloan Dalzhim
Öne çıkan mesajlar