Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Guzel Rp ve Pvp Olan bi Shard...?

Mariah

Öne çıkan mesajlar

konuyu dağıtmanın dibine inmişsiniz ama olsun ben konunun ana kaynağına dönüyüm ve diyim ki;
rp ve pvp serverı aramak diye bir şey olamaz (olur tabiki de bir yanlışlık ta yanında gelir), böyle bir server arıyorsanız ve sonra rp yapıyorum diyorsanız "rp nedir?" sorusunu bir kez daha kendime sorma gereği duyarım.[hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Sosyal ağlarda paylaş

Yani RP ve PvP birarada olamaz mı diyorsun ?

Eğer öyleyse, PK ile PvP kavramları arasındaki farkı incelemeni öneririm. RP ve PvP pek tabii ki birarada olabilir ve amaç özellikle yanlışlık yaratmak olmadığı sürece beraberinde kavramsal bir yanlışlık da getirmez.

Tabii ki yurdum insanının çoğu PK'lık ile PvP arasındaki ince çizgiden haberdar olmadığı için bu sorun birçok server'da görülebilir. Bu ayrımın farkında olan yöneticilere sahip olan bir server'da ise RP ile PvP güzel bir şekilde yanyana yürür...

Saygılarımla...[hline]Admin Mystery
Erethar Roleplay Shard Yöneticisi
Sosyal ağlarda paylaş

nerden başlasam bilemiyorum cevap olarak. bir paladin ve bir şovalye dövüşüyorlar, duello, bir bakıyorsunuz bir tanesi kaçmaya başlıyor, cure potion içiyor heal basıyor (evet çok iyi heal ediyor kutlarım pvp yeteneği iyiymiş) sonra full heal ile dönüyor combata kaldığı yerden devam. olurmu canım şovalye niye kaçmasın? [kaçacağı yerde olabilir de duelloda komik olur]
PvP player versus player dır ve nasıl olacağı önemli değil diyorsanız [herhalde bu sadece beni susturmak için söylenir] yani istenirse yerinde bekleyerekte pvp yapılır diorsanız [kelime anlamı da uyuyor] bunu bir de topici açan arkadaşa söyleyin.
pklık ve pvp olayını tam anlayamadım, kusura bakma. yani tabiki pk dışındaki insanlar da pvp yapar. ya da pk ppvp yapmak zorunda olan insanmıdır? ultima rp sinin derine ininmesine sebebiyet veren soru budur aslında. neden diyeceksiniz? pk (şehirlerdeki sistemin polisinin aradığı insan) illa adam öldürerek mi pk olmak zorundadır? buyrun bakalım, şimdi bunları yüzeysel olarak geçmek zorundayım bir forumla olacak gibi değil.
çok kişi rp den bahsediyor ama şu ana kadar karşılaştığım bir çok insan (uo da) rp diye "merhaba, nasılsınız efendim? tabi bende iyiyim, *gülümser*" modundan öteye gidemiyor. bu bir genellemedir herkese çamur atma gibi bir amacımda, haddim de yok.
aslında uo da rp nin ne kadar ilerleyebileceğini de kestiremiyorum, dolayısıyla çekici de gelmiyor bana, tabi kişisel bir bakş açısı bu...[hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ractamainus, 06 October 2003 22:10 tarihinde demiş ki:
nerden başlasam bilemiyorum cevap olarak. bir paladin ve bir şovalye dövüşüyorlar, duello, bir bakıyorsunuz bir tanesi kaçmaya başlıyor, cure potion içiyor heal basıyor (evet çok iyi heal ediyor kutlarım pvp yeteneği iyiymiş) sonra full heal ile dönüyor combata kaldığı yerden devam. olurmu canım şovalye niye kaçmasın? [kaçacağı yerde olabilir de duelloda komik olur]
PvP player versus player dır ve nasıl olacağı önemli değil diyorsanız [herhalde bu sadece beni susturmak için söylenir] yani istenirse yerinde bekleyerekte pvp yapılır diorsanız [kelime anlamı da uyuyor] bunu bir de topici açan arkadaşa söyleyin.
pklık ve pvp olayını tam anlayamadım, kusura bakma. yani tabiki pk dışındaki insanlar da pvp yapar. ya da pk ppvp yapmak zorunda olan insanmıdır? ultima rp sinin derine ininmesine sebebiyet veren soru budur aslında. neden diyeceksiniz? pk (şehirlerdeki sistemin polisinin aradığı insan) illa adam öldürerek mi pk olmak zorundadır? buyrun bakalım, şimdi bunları yüzeysel olarak geçmek zorundayım bir forumla olacak gibi değil.
çok kişi rp den bahsediyor ama şu ana kadar karşılaştığım bir çok insan (uo da) rp diye "merhaba, nasılsınız efendim? tabi bende iyiyim, *gülümser*" modundan öteye gidemiyor. bu bir genellemedir herkese çamur atma gibi bir amacımda, haddim de yok.
aslında uo da rp nin ne kadar ilerleyebileceğini de kestiremiyorum, dolayısıyla çekici de gelmiyor bana, tabi kişisel bir bakş açısı bu...
Böyle hassas ve herkesin kendine göre bir görüşü olduğu bir konuda makul ve medeni bir şekilde tartışan birini görmek ne kadar güzel...

Görüşlerinin tamamına her ne kadar katılmasam da, üslubundan dolayı saygı duyarım...

"pk ... illa adam öldürerek mi pk olmak zorundadır" demişsin. PK, yani Player Killer, tanımı gereği katildir, fakat bundan daha fazlası da vardır. PK, sadece ego tatmini, zevk ve loot amacıyla, Diablo'dan farklı olmayan bir şekilde, "reskill" kavramına bayılan ve bunlar dışında da pek bir amacı olmayan bir oyuncudur.

PvP ise o andaki roleplay'e uygun bir sebepten dolayı, iki veya daha fazla oyuncunun birbirleriyle savaş haline girmesidir. Bu savaşın sonucu ölüm olabilir, veya olmayabilir de.

"çok kişi rp den bahsediyor ama şu ana kadar karşılaştığım bir çok insan (uo da) rp diye "merhaba, nasılsınız efendim? tabi bende iyiyim, *gülümser*" modundan öteye gidemiyor." demişsin.

Buna da katılıyorum. Fakat öyle bir grup insan var ki, işte bu sınırı aşabiliyor. Ethernass'ta, oyuncu olduğum dönemlerde öyle güzel roleplay seansları gördüm ki, açıkça söylemeliyim ki Türkiye'de bu mentalitede oyuncular olduğunu beklemezdim. Ve biliyorum ki birçok başka server'da Player Killer ve Powergamer'lar tarafınan alaya alınan birçok yetenekli roleplayer var. Bizim amacımız, hem karakter gelişiminin olduğu, hem uygun durumlardaki PvP'nin takdir topladığı hem de istisnasız herkesin roleplay yaptığı bir server yaratmaktı. Ethernass'ta benden önce UO'dan sorumlu olan yönetimin bunu gerçekten güzel bir şekilde başardığını söyleyebilirim. Ve bu yüzden başta Sharky olmak üzere hepsine şapka çıkarıyorum.

Artık bizim için bu olay "Hangi server daha iyi" değil. Bizim için artık sorulan soru "Nerede güzel roleplay yapılıyor".

Bu sebepten dolayı Erethar'ı yaratırken, Hobbit, Ethernass ve birçok yabancı roleplay server'ındaki tecrübelerimizi kullandık. Ve en başta sorulmuş soruya dönersek; yarattığımız birçok orijinal script ve sistemlerimize, yepyeni haritamıza ve roleplay anlayışımıza baktığımızda "PvP ve RP bir arada olur mu" diye sorulduğunda cevabım, "Kesinlikle evet"tir.

Tüm roleplayer'lara saygılarımla...[hline]Admin Mystery
Erethar Roleplay Shard Yöneticisi
Sosyal ağlarda paylaş

Moonlight seni çok iyi anladığımı sanıyorum ve sana herkonuda hak veriyorum. Aslında ben şunu demek istemiştim kısaca; Rp ve PvP diyen arkadaşlarımız genelde olayın özünü kavrayamamışlar[kızmayın hemen, genelde dedim :)].
Yani tabiki Rp serverında da pvp olur ve gayet güzelde olabilir. Ama genelde Rp ve PvP yi yanyana görmek isteyen insanlar Rp kavramını altüst edecek hareketlerde bulunabiliyorlar. Bu lafları aşağalamak için söylemiyorum, ama bu gerçek sanırım. Öncelik rp dedir kanımca, pvp rp ile gelir. Zaten bunu sende belirtmişsin :)
Ayrıca bende Hobbit zamanında oyunculuk yapmışdım ve çok hoş anılarım kaldı orda[belkide uo adına en güzelleri] :) Ethernass ta forumlara bakardım, şimdi pek takip etmiyorum ama güzel bir ortam vardı en son baktığımda :)
Bir de umarım tam istikrarı tutturursunuz server adına, kolay gelsin :)[hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...