Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı kontenjanı!

Awake

Öne çıkan mesajlar

said:
2-Türklerdeki rehavet kalkacaktır. Bugun çoğu türk futbolcunun hedefi 3 büyüklerden birine kapağı atmak. Ondan sonra kendilerini en ufak geliştirmiyorlar.
Eğer yabancı gelirse forma savaşı daha çok yaşanacaktır.

oncedende soylemistim aynisini daha dogrusu bunu fenerbahceliler disinda kimsenin soylemedigi aziz yildirim diyor.12 yildir mi baskandi? bi onun kadarda yonetimlerde bulundu cok tecrubeli bir yonetici kim nederse desin.futbolcularla ic ice hepimizden daha tecrubeli ve aynen bunu soyluyor bir bildigi var elbet.gecende bir kanalda soyledi umit milli takimi transfer ettik zamaninda dedi.hic bir gelisme gosteremediklerinden dert yandi.simdi kimse demesin teknik direktorleriniz kotuydu hede hodo.bakin biz uefa kupasini aldik falan diye.populistlik yapmayalim resmin tamamina bakalim

milli takimin hic bir avrupa takimiyla oynamadan dunya 3. lugu disinda bir basarimiz var mi mesela? aurello gibi brezilya milli takimina giremeyen bir adamin yerine adam koyamiyoruz ve o milli takimimizda oynuyor, utanmamiz gereken birsey degil mi? (aurelloyu cok seviyorum ama gercekler bunlar)
Sosyal ağlarda paylaş

hocam ben aurelioyu vieiraya benzetiyorum açıkcası ve türkiyede kolay kolay böyle bir adam yetişeceğini düşünmüyorum.

hüseyin çimşir mesele nedir abi bu adam. hani halı sahada kalaslar vardır pas verir ama top hep dümdüz gider hiç kavis almaz anladınız siz. böyle adamlarla olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi vardi ama bu olayi tartismaya acanlarin basinda aziz yildirim geliyor zamaninda az mi yuklenildi kimse istemezken

ha bi anda ruzgar bu tarafa nasil dondu onu hic kafam almadi.bir ara bazilari bagiriyodu yabanci bile gelmesin turkiyeye turklerle oynayalim alalim kupalari falan...eheh komik yani

mehmet cok iyi evet ama kim istemez orada bir turk cocugunun gorev almasini? turkiyede yetissin falan..
Sosyal ağlarda paylaş

Örnek Verelim

Ceyhun Eriş'in Türkiyede oynadigi takimlar.

Ankaragücü
Fenerbahçe
Galatasaray
Siirt Jetpaspor
GEnçlerbirliği
Konyaspor
Samsunspor
Trabzonspor

30 Yaşında . Sezon basina oynadiği mac ortalamasi 20. Son 10 senede. 34 lig maçı , Türkiye kupasi maclari , Bazi takimlarda Avrupa kupasi maclarini da hesaplarsan ortalama 40-45 macin sadece yarisinda forma giymis. Aldigi paralaril bilmiyorum ama eminim 500-600 bin dolar garanti para en az
her klupten aldigi + prim + macbasi. Bazilarinda 1 m $ a kadar almistir. Sadece kendi aldigi rakamlardan bahsediyoruz. Bonservisleri geçtik. İşin kötü yanı , bu futbolcu bu takımlara YILDIZ futbolcu olarak geldi. Yata yata trilyonlar kazandi.

2 . Örnek İbrahim Yattara

Trabzona geldiginde 200.000 dolar bonservis bedeli ile geldi. Yıllgına 45.000 dolar alıyordu. Ederi 60.000 YTL yillik. Aylik 5000 Ytl. Aramizda bu rakami kazananlar var belki fazlasini.

3 Örnek Marco Aurelio

Yine Trabzona 120.000 dolar bonservisle geldi. İlk sene 1500 dolar aylikla oynadi.(bu gercek).

Karsilastirin ona gore yorumlarinizi yapin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sene Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Milan'da oynayan 3 veya 4 yabancı vardı diye düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin.
Türkiye'de futbolculara ödenen dengesiz ücretlerin çözümü altyapıya önem vermekten geçer ama uzun vadeli plan yapacak vizyon pek yok.
Yabancı sayısı sınırsız olsa şu anda ligimiz futbolcu çöplüğüne döner; kaldı ki ben bütün yabancı transferleri iyi olan kulüp saymakta zorlanıyorum. 6 tane iyi yabancı transferi yapılamıyorken fazlasını istemek saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaka
Ronaldo
Seedorf
Kaladze
Dida
Oliveira
Jankulovski
Simic

Bunlar hatirladiklarim.Bunlardan 5-6 tanesi direkt olarak oynuyo. Eee 5-6 diceksin. Önemli olan bunlarin disindaki digeri yabancilari da rotasyonlu olarak oynatabilmesi. Lig ve kupa maclarinda bu yabancilara forma sansi verip diger oyuncularini dinlendirebiliyor. Butun oyuncularini hazir tututo hem rekabeti sagliyo hem butun futbolculardan max verim aliyo. Ne var ki bunda. Ki Italya futbolunu Turk futbolu ilede kiyaslama. Gattuso , Pirlo , Nesta , Maldini gibi 4 tane türk oyuncu sayinda herhangi bi turk takimindan bende bi daha girmeyeyim bu foruma.
Sosyal ağlarda paylaş

olay çok basit kulüpler birliği seçim kararı aldı ilk toplantıyı Ankarada yapılması için erteledi sevgili çok zeki ulusoyda aklı sıra sidik yarıştırıyor kulüplerle, sizmisiniz seçim kararı alan bende olabildiğince sizi süründürür öyle açıklarım kontenjanı ayaklarında Türk futbolu böyle adamlarla ilerlemez defolup gitsin en kısa zamanda.
Sosyal ağlarda paylaş

abi gitsin gitmesine de, yerine gelecek adam da başka bir deli olacak. yok ki şu camiada adam gibi insan. eski federasyonları da hatırlıyorum yani hepsi birbirinden beter. neyse bakalım hayırlısı neyse o olsun da, şimdi herkes transferini yapmış bütçesine göre, gidip de yabancı kontenjanını arttırırlarsa bu sene için haksızlık olmaz mı?

ne bileyim mesela gs belki lincolnü almicaktı onun yerine aynı maliyetle 3 tane orta düzey yabancı alacaktı takıma daha faydalı olacaktı. ama 6 yabancı hakkı varken doğal olarak yüksek kalitede adamlar almak gerek

neyse bakalım artık ne olacak pek kafa yormaya da değmez açıkçası
Sosyal ağlarda paylaş

Goalkeeper

Dida /Brasil
Kalac Zeljko /Australia
Storari Marco
Fiori Valerio

Defenders

Cafu /Brasil
Maldini Paolo
Kaladze Kakha /Georgia
Costacurta Alessandro
Nesta Alessandro
Simic Dario /Croatia
Jankulovski Marek /Czech Republic
Favalli Giuseppe
Grimi Leandro /Argentina
Bonera Daniele
Serginho /Brasil
Oddo Massimo

Midfielders

Gattuso Gennaro Ivan
Seedorf Clarence /Holland
Gourcuff Yoann /France
Pirlo Andrea
Kaká /Brasil
Ambrosini Massimo
Brocchi Cristian

Forwards

Ricardo Oliveira /Brasil
Inzaghi Filippo
Gilardino Alberto
Borriello Marco
Ronaldo /Brasil

kadrolarinda 12 yabanci varmis
Sosyal ağlarda paylaş

Gece tgrt haber'de yer alan futbol gecesi programında yaşlı bey amcam(Kemal Belgin) şey dedi bu konuda, seneye Avrupa'da yabancı sayısı 5'e inecek.Sahada oynayan 5 yabancı olacak gerisi kendi ülkesinin futbolcusu ama isterse takım yedeklerinin hepsi yabancı olacak.Oyuncu değiştirmek istediğinde yabancı çıkıp yabancı girecek yerine :)Böyle birşey varsa cidden bizimde yabancı sayısını beklememizin bir anlamı kalmadı demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yabancı sınırı değişmiyor!

Flaş! Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Türk futbolunun gündemindeki yabancı kontenjanı tartışmalarına nokta koydu.

TRT'nin canlı yayınına telefonla katılan Affan Keçeci, "Biz yabancı oyuncu ile ilgili kararımızı 6 oyuncu şeklinde vermiştik. Bu tarihten sonra yabancı sayısıyla ilgili bir karara gerek duymadık. Gündemimizde yabancı oyuncu sayısı yok. İlk toplantımızda istifa eden kurullarımızın yerine yenilerinin atanmasını görüşeceğiz. Futbol Federasyonu ciddi bir kurumdur ve sık sık kararlarını değiştirmez" dedi.

Kaynak: Hurriyet Internet
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...